Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született manók... fórum

2008 szeptemberében született manók... (beszélgetős fórum)


80. kinni
2009. ápr. 10. 12:27

Sziasztok!

Én is nagyon szerettem a várandóság időszakát, szerencsére nem voltak rosszulléteim. Mi szeretnénk még egy babót kb 2-3 év múlva. Nem szeretnék nagy korkülönbséget és az idén töltöm a 35-öt, ezért se lenne jó sokat várni.

Holnap lesz Botond 7 hónapos, most jön az első foga. Nem nyűgös miatta, hajnalban is csak a szokásos kajcsi miatt kelt. Boti is édesszájú, a gyümölcsös ételeket szereti a legjobban. Én banánt almával szoktam összeturmixolni, nagyon szereti. Mi 6 hósan kezdtük el a husis ételeket, a bébiételekbe szerintem nagyon kis mennyiség van, én nem is éreztem az ízén mikor megkóstoltam.

Mostanában nem lehet egy percre sem egyedül hagyni. Nyugodtan játszik egyedül, én megpróbálok kiosonni a szobából de rögtön észreveszi és indul a hiszti. A kúszás még mindig nem megy mert lefele nyomja fejét. Egyébként szépen tartja, csak még nem jött rá a helyes technikára. Ülésnél meg az egyensúllyal van gond, elborul a drágám. Néhány napja próbálkozik a felállással is.

2009. ápr. 10. 10:33

mint!

most néztem az adatlapodat! angliában éltek? régóta?

amúgy nagyon helyesek a gyerkőceid, különösen azon a képen, ahol 3an vannak... :)

2009. ápr. 10. 10:23

Képzeljétek! Tegnap ettünk először banánt, és nagyon édes volt Gergő! Először fintorgott egy kicsit, aztán azért tátotta aszáját! :) Újra fintor, de megint "szájtátós" volt.

Ma meg felültettem a kiságyában a sarokba (először tettük), és nagyon tetszett Neki! Leskelődött mindenfelé, magyarázott valamit nagyon, és édesen kapaszkodott az ágy szélében mindkét kezével. Azt hittem fel is akar állni!? :D

Ma fogjuk kipróbálni a céklát... Kíváncsi leszek rá... Az én Manókám elég édesszájúnak tűnik, de ki tudja...

77. erababa1111 (válaszként erre: 73. - Mint)
2009. ápr. 10. 10:10

Akkor Te már tapasztalt vagy - három gyerkőc után... :) Te lehetsz az "anyukánk", aki mindent tud már a gyereknevelésről.

Ti hogy álltok az evéssel a kislányodnál? Mozgása? "Beszéde"? Alvás? Sétáltok sokat négyesben?

2009. ápr. 10. 10:05

Sziasztok Kedves "Újak"! :)

Nagyon örülünk Nektek is! Várjuk a hozzászólásaitokat bármilyen témában, ami érdekel, foglalkoztat Titeket!

75. Munya
2009. ápr. 9. 20:39

Sziasztok!


Az én kisfiam szept. 24-én született!

74. hofferke (válaszként erre: 73. - Mint)
2009. ápr. 9. 19:51

Szia!


Szerintem senkinek sem lesz kifogása a "bekukkantások" ellen, sőt örülünk mindenkinek! :D

Az én fiam is szept. 22-én született, teljesen egyidősek akkor a lurkók! :D

73. mint
2009. ápr. 9. 18:07

Sziasztok!

En az oszibabas forumbol vagyok,de szivesen bekukkantanek ide is,ha nem baj.A kislanyom szeptember 22-en szuletett,o a harmadik gyermekunk.Van egy 7 es fel eves fiam es egy 4 es fel eves "nagylanyom".

72. hofferke (válaszként erre: 70. - Erababa1111)
2009. ápr. 9. 18:02

Igen, eddig még csak 1x kap főzit, mert csak a vacsora pótlásához kellett (estére nagyon megcsappan a tejcsi és nem lakik jól másképp). Nem akartam korán kezdeni az elválasztást, de a pótlást nem fogadta el semmilyen formában (anyatej üvegből, pohárból, kanállal, gyógyszer adagolóból, tápszerrel szintén ezek, apától, stb.), így maradt a főzelékezés este a többi szopi. Mostmár, hogy 6 hósak elmúltunk délelőtt 1x kap gyümölcsöt, de csak 2 szopi között, este meg a főzit; ez időhöz kötött, mindig 18-kor kapja. A többinél figyelem, hogy mikor éhezik meg és akkor ehet. Gyümit van, hogy 9-kor, van hogy 11-kor eszik, de ez csak desszert. Így napi 2x van szilárd. Néha hajnalban szopik, de ez ritka, álalában 7 után ébred, így reggel, délelőtt 1x, délben, délután 2x szopik, ja meg este fürdés után cumizik még egy kicsit (sajnos itt már szinte üres a cici) a megszokás miatt, így könnyen elalszik. Ezekből van amelyik nem is igazi evés, inkább ivás, mert 10 percnél nem tart tovább.

Ennyi azt hiszem, megyek, mert vár minket a sütőtök főzi! :D

Ja, és husit még nem kap, azt majd 7 hósan kezdjük el.

71. erababa1111 (válaszként erre: 69. - Hofferke)
2009. ápr. 9. 10:29

A munkán már én is gondolkodtam, de nem igazán jött be az internetes meló (ezt nézegettem), nem volt szimpatikus... Nem szeretnék olyan munkát, amiről nem tudom, hogy megbízható-e, és nem akarom, hogy átvágjanak.

Én sem tudom, mi lenne a jó...

70. erababa1111 (válaszként erre: 66. - Hofferke)
2009. ápr. 9. 10:22

Eddig csak egy étkezésre adsz főzeléket? Az gondoltam, hogy ha már ilyen régen eszitek a szlárd kajcsit, akkor már 2x is van főzi...


Hányszor esztek egy nap szilárdat?

Mindig kb. ugyanabban az időben esztek? Figyeled, hogy mikor lesz éhes, vagy inkább az eltelt időre hagyatkozol?

Mikor szopizik még Tomi? Reggel és este még igen?

69. hofferke (válaszként erre: 62. - Erababa1111)
2009. ápr. 8. 10:16

Nagyon szeretnénk másik babát, de sajnos a mostani anyagi helyzetünkben nem engedhetjük meg magunknak. Csúnya ezt így leírni, de sajnos igaz. Örülünk majd, ha egynek meg tudjuk venni a könyveket, ruhákat, fizetni a szakköröket; vagy a testvér miatt mondjam azt a fiamnak, hogy válasszon, vagy zene, vagy sport?!!? Ezt nem szeretném. Ha megtehetem, szülök mégegyet, mert vallom, hogy kell a testvér (nekem 2, férjemnek 4 testvére van), de hogy mikor jöhet nem tudom. Attól félek soha! :(

Én sem szeretném, ezért is gondolkodom nagyon, hogy mihez kellene kezdeni, valami itthonról is működtethető munka kellen, de még nem forrott ki igazán, de majd meglátjuk!

68. hofferke (válaszként erre: 60. - Erababa1111)
2009. ápr. 8. 10:10
Szegény, akkor te nagyon megjártad vele! Hálisten ez a doki rettentően odafigyelt rám (mondjuk teljesen probléma mentes voltam, de míg "vajúdtam" többször odajött hozzám, betakart, maszírozta a lábam, meg beszélgettünk), de hallottam róla is negatívumokat. A mentalitás nem azon múlik, hogy ki hol dolgozik, hanem hogy milyen ember. Itt is vannak boríték lesők épp elegen, nekem szerencsém volt.
67. hofferke (válaszként erre: 57. - 8434ba9cc2)
2009. ápr. 8. 10:02

Szia!

Állítólag már akkor is kellene xilites kendővel törölni az ínyüket mikor még nincs foguk, de ha kint van már neki feltétlen "mosni" kell (még mi sem mossuk). Nekünk még nincs egy se (most küzdünk az elsővel), de vettem a dm-ben Nenedent-baby tanuló fogkrém+ujjra húzható fogkefét. Míg megszokja, hogy a szájában matatunk addig ezt akarom majd használni, utána vannak ezek a 3 részes baba fogápoló készlet, olyat akarok majd venni.

66. hofferke (válaszként erre: 55. - 8434ba9cc2)
2009. ápr. 8. 09:53
Egész jól fogadta, de biztos töményebb, mint a többi főzi, mert nem evett belőle egy adagot és végig aludta az éjszakát. Én is nagyon örülök a friss árunak, legalább lehet variálni nekik a kajcsit, lassan úgyis rátérünka napi 2x-i főzire, ne legyen akkor se unalmas.
2009. ápr. 8. 00:05
ÚGY ÖRÜLÖK, HOGY BEINDULT EZ A FÓRUM! Az elején nem gondoltam, hogy lesz társam, de most nagyon örülök Nektek! Legalább látom, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal, illetve a boldogsággal sem! És ez jó! Köszi mindenkinek! Puszi, megyek aludni... Jó éjt!
64. erababa1111 (válaszként erre: 57. - 8434ba9cc2)
2009. ápr. 7. 23:59
Bár még Gergőnek nincs egy sem, de én úgy hallottam, hogy az első fog megjelenésétől ápolni kell őket. Van valami ujjra húzható fogmosós "izé", amivel be tudsz nyúlni a baba szájába, és nem kell a fogkefével szerencsétlenkedni. Ha majd meg akarod tanítani Neki a fogmosást, elég akkor a kefével bajlódni. Ezt valamelyik babás újságban olvastam, de már nem emlékszem pontosan. Nálunk még nem aktuális, úgyhogy majd később utánanézek jobban... Én ennyit tudtam segíteni. Üdv!
63. erababa1111 (válaszként erre: 54. - 8434ba9cc2)
2009. ápr. 7. 23:53

A hajamat nekem is húzgálja Gergő! :) Van, amikor úgy megkapja, hogy folyik a könnyem is...

A főként piros és sárga dolgok a nyerők Manókánál, de persze a többit is szereti. Az egyik kedvence egy simba baby orrszarvú. Az orrát be lehet kapni, pont olyan, mint egy cici! :))) mostanában már ritkán csinálja, de az elején rengeteget szopizta! Gondolom rájött a Kincsem, hogy nem jön belőle semmi... Amúgy minden játéknak, amit adok Neki, rettenetesen tud örülni! Olyan édesen mosolyog mindig, ha adok valamit a kezébe! Nagy szemekkel és hatalmas mosollyal veszi el... majd a szájába :)))

2009. ápr. 7. 23:45

Terveztek következő csemetét? Mikor? Mi még egy babát szeretnénk majd pár év múlva, de a jelen gazdasági helyzetben még gondolkodunk a dolgon.


Mit szóltok a tervezett megszorításokhoz? Nem szeretek politizálni, de sajnos a családdal kapcsolatos döntések ránk is tartoznak. Nem szeretném a pici babámat "itthon hagyni" egy-másfél évesen! Mi a véleményetek ezekről?

61. erababa1111 (válaszként erre: 53. - 8434ba9cc2)
2009. ápr. 7. 23:41

Én azért választottam szülésznőt, mert biztos voltam benne, hogy engem majd az Ő jelenléte és segítsége fog megnyugtatni. Igazam is lett; máskor is az ösztöneimre fogok hallgatni... Azóta is tartjuk Vele a kapcsolatot. Voltunk már kétszer is a kórházban Nála, hogy megmutassam Gergőt. Mindig örömmel veszi, ha e-mailben jelentkezem képekkel, vagy szöveges beszámolóval :))

Nekem is nagyon jó volt a kismamaság! Imádtam! Igazából semmi bajom nem volt, csak a végefelé: engem is a dagadó bokák akadályoztak meg a hosszab sétákban... Épp a napokban említettem a páromnak, hogy mennyire szerettem kismama lenni. Főleg így, hogy nem volt előtte másik gyerkőc, és teljesen a pocaklakóra tudtam koncentrálni. A következő biztosan egészen más lesz majd...

60. erababa1111 (válaszként erre: 52. - Hofferke)
2009. ápr. 7. 23:29
Ez a malacpersely nagyon ötletes volt, meg a szobor is. Bár, nem tudom, de vidéken talán az orvosok mentalitása is másabb... Az én dokimnál azt éreztem mindig, hogy várja a pénzt, de cserébe nem kaptam meg azt a törődést, amit elvártam volna egy dokitól. Nagyon elszomorított. Volt olyan, hogy kb. 2 perc alatt lerendezett úgy, hogy csak rámnézett, kérdezett még kettőt, aztán írkálta a "diagnózist". Azért volt 2 perc, mert nyomtatni is kellett, meg aláírni... Borzasztó rosszul érintett, mert 8 hónapos kismama voltam, és épp előtte halt meg apukám. A hormonjaim működésbe léptek (amúgy is érzékeny típus vagyok), és amikor a párommal beszéltem telefonon, elkezdtek potyogni a könnyeim, hogy miért ilyen a dokim... Legközelebb biztosan nem őt választom majd...
59. erababa1111 (válaszként erre: 49. - Hofferke)
2009. ápr. 7. 23:15
:) Én általában a kanalat adom oda Gergőnek evés után. Nagyon szereti "rágni", és ügyeskedik a szájába tevés közben... A múltkor adtam Neki egy pici lábast. Rendkívül tetszett, ahogy véletlenül ráütött a kanalával és hangot adott ki! Hatalmas szemekkel nézett rám, aztán nagy mosoly és próbálta újra ütögetni. Nem mindig jött össze, de nagy élvezettel csinálta :) Édes volt!
58. erababa1111 (válaszként erre: 46. - Agitamas)
2009. ápr. 7. 23:09

Mi a 2-esben voltunk... :) Biztosan láttuk egymást...

A dokiról: Én is azt gondoltam, hogy a gondosságát figyelem majd. Aztán amikor úgy éreztem a vizsgálatokon, hogy tett is valamit, akkor adtam Neki pár ezer forintot. A végén akartam rendezni a dolgot, de nem kellett...

Hogy őszinte legyek, nagyot csalódtam a dokiban! Igazából sosem éreztem, hogy lelkiismeretes lett volna. :) Az a szerencse, hogy minden teljesen rendben volt a babával és velem is a terhesség alatt. Ha a végén valami komplikáció lépett volna fel, akkor tuti összeszidom a dokit! Így egyszerűen csak hagytam az egészet. A következő babánkat is majd a Barossban szeretném szülni, de biztosan nem mennék vissza az eddigi dokimhoz... Elárulnád nekem a Te orvosod nevét? Ha nyilvánosan nem szeretnéd, akkor esetleg e-mailben megteszed? Kíváncsi vagyok...

2009. ápr. 7. 17:06

Sziasztok!

Mi a véleményetek a babák fogápolásáról,mikor kell elkezdeni?Hányszor?Milyen fogkefét használjak?stb.Nagyon kíváncsi lennék,eddig a barátoktól és családtagoktól felemás véleményeket hallottam,szóval nem tudom.A kisfiamnak nemrég bújt ki a negyedik fogacskája.Főként anyatejes,a hozzátáplálást nemrég kezdtük.

56. 8434ba9cc2 (válaszként erre: 35. - Kinni)
2009. ápr. 7. 16:50

Szia!

Mi is a negyediken lakunk,ismerem az érzést,a napi karizom erősítés nekem is megvan,szerencsére a babakocsit nem kell felvinnem.A napirend azért érdekelt(amúgy hasonló a miénk is)mert most a szép idő,hosszabb kintlét,óraátállás egy kissé befolyásolta a mindennapjainkat.

55. 8434ba9cc2 (válaszként erre: 47. - Hofferke)
2009. ápr. 7. 16:23
Ízlett a babádnak a sárgaborsó?Én is ki fogom próbálni bár holnap a sóskával fogok kísérletezni meglátom szereti-e.Én még a krumplit,répát,almát,spenótot próbáltam,de örülök hogy egyre több friss zöldség,gyümölcs lesz a piacokon úgyhogy belevetem magam a főzöcskébe.
54. 8434ba9cc2 (válaszként erre: 27. - Erababa1111)
2009. ápr. 7. 16:16
Nálunk a színes szalagok és a csörgők a kedvencek,de nagyon szereti a csörgős ruhamesekönyvet is.A kezével is szívesen ismerkedik.Szereti a hajamat húzgálni és a karomat,ujjaimat harapdálni
53. 8434ba9cc2 (válaszként erre: 29. - Erababa1111)
2009. ápr. 7. 16:06

Szia!

Én Dél-Pesten a Jahn Ferenc kórházban szültem.Választott orvosnál,akivel nagyon meg voltam elégedve.A szülésznőt nem választottam,de nagyon kedves segítőkész volt.A Babámat 10 nappal hordtam túl,a babavárást áldott állapotként éltem meg,kivéve a 10 nap az tényleg terhes volt( nagyon sokat vizesedtem,fájtak a lábaim).A szülésemre szívesen emlékszem vissza hajnali 5-kor 5 perces fájásokkal mentünk be a kórházba,12:05-re megszületetet a kisfiam 3995 grammal.

52. hofferke (válaszként erre: 46. - Agitamas)
2009. ápr. 7. 11:23
Nálunk se volt tarifa, így kapott egy tizest, meg egy szobrot egy helyi szobrásztól. Nem akarta a pénzt elfogadni, de a szobrot körbeugrálta. Én még a terhesség felénél vittem neki egy malacperselyt, benne 2000Ft volt apróban; leszidott, hogy minek tettem bele pénzt, mert ő ezt úgysem fogja összetörni.
51. hofferke (válaszként erre: 44. - Erababa1111)
2009. ápr. 7. 11:19

Nálunk is csupa nyál minden ne aggódj! :D

Még nekünk sincs fogunk, de nagyon halad kifele. Szerintem olyan 10 hós koráig ez a legfőbb érzékszerve.

Tomi alváshoz cumizik is, meg a kezét is szereti a szájába tenni; édi mikor egyszerre bent van mind a kettő! :D

Apával simizőset szoktak játszani (már 2 hós korától), így Tominak az arc fontos szerepet tőlt be, ha nyűgi elég, hogy simizhet, "puszizhatja" és megnyugszik!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook