Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született manók... fórum

2008 szeptemberében született manók... (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
350. OlíviaAnna (válaszként erre: 345. - Erababa1111)
2009. aug. 14. 22:56
Jajj, tudom már milyen lehet ez a taxi! Hát igen, amire rá kell ülni az már nagyobb koordinációs készséget, lábmunkát és egyensúlyozást feltételez. Vannak magyarok, de nem igazán élünk társasági életet. Van két barátnőm, velük rendszeresen programozok. Az egyiküket épp Olívián keresztül ismertem meg, a kislánya (Toncsi, 5 éves lesz) is jár baba-énekre, ha Olívia megpillantja Antóniát nem lehet bírni vele, eksztázisba kerül, röhögőgörcsöt kap, stb. A férjem dolgozik kint, a távkapcsolatba is belekóstoltunk, mi Olíviával az év elején mentünk ki, hogy végre együtt legyen a család. Belgium 3 nyelvű, francia, holland (flamand) és német. Brüsszelben a francia a főnyelv, szinte mindenki franciául beszél, sajnos én csak angolul és németül. Az utca embere (boltban, cukrászdában, taxiban, stb.) egy picit sem beszél angolul, így egy Activity show az életünk :-)
349. hofferke (válaszként erre: 346. - Erababa1111)
2009. aug. 14. 14:34

Csatlakozom, jól írtad! :)

Tomi is olyan édesen cuppog, meg sikong a cici láttán! :)))

348. hofferke (válaszként erre: 344. - OlíviaAnna)
2009. aug. 14. 14:34
Bocsi rosszul fogalmaztam! :( Nem rossz a táp, scak ha már eddig nem kezdtem el adni neki, ezután már nem akarom, egy éves kora után inkább a tejcsit próbálgatjuk majd mint a tápszert. Persze ha nem lenne más akkor Tomi is azt kapta volna, nincs velük baj, sak nekünk nem kellett. :)
347. hofferke (válaszként erre: 342. - Erababa1111)
2009. aug. 14. 14:31

Igen a 10 perc aktív, egy cicis, de aztán van hogy kell a másik is.

Az volt az első, most már 3-nál tartok! :)

A rizstejet rizsből és vízből főzöm neki, de fogok a köv. alkalommal egy kis vaníliát is főzni bele, mert nagyon nem tetszik így az íze Tominak. Annyi, hogy a rizst 3x-os mennyiségű vízben elkezdem főzni, amikor fehér, sűrű a leve, azt leöntöm és új vizet teszek rá, annyiszor csinálom, amíg a rizs teljesen szét nem fő, kb. 3 alkalom. Utána hozzáturmixolom a rizst is és összekeverem. Televan állítólag kalciummal, de allergén nincs benne. Tomi sak ízesítva itta meg, így kakaót kapott.


Nyugi én is csak a másik fórumon a vega csajoktól hallottam róla! :)

346. erababa1111 (válaszként erre: 344. - OlíviaAnna)
2009. aug. 12. 11:12

Nem rossz a tápszer, csak szerintem mi Anettel anyatejpártiak vagyunk...

Rosszat szerintem semmiképp nem tettél vele, csak ha van anyatej, akkor inkább mi azt adunk/adtunk a babának, hiszen az a természetes "eledele" a kismadárkáknak :))) (olyan édesen tud Gergőm tátogni a cici láttán, mint egy kismadár :) )

345. erababa1111 (válaszként erre: 343. - OlíviaAnna)
2009. aug. 12. 11:06

Nem olyan, mint a komp, mert ebből ki lehet esni, ugyanis nem beleül a gyerkőc, hanem rá. Szóval tartani kell magát rajta, és ez szerintem pont ezért jó... A hellyel mi sem bővelkedünk (1szobás panellakás), de Gergőnek egyenlőre ez is elég.

Olívia nagyon édes lehet a kompban! :) Elképzeltem, ahogy őrült taxisofőrként "vágtat" vele... Amúgy igen, mostanában érnek meg arra, hogy egyre biztonságosabban használják a különböző játékokat.

Brüsszelben nincsenek magyarok, akikkel tartjátok a kapcsolatot? A férjed és Te is kint dolgoztál? Vagy csak a férjed után mentetek ki?

Lehet, hogy buta kérdés, de felteszem: Belgiumban milyen nyelven beszélnek? Melyik a hivatalos nyelvük?

344. OlíviaAnna (válaszként erre: 341. - Hofferke)
2009. aug. 11. 22:00

Miért rossz a tápszer?

Annyi vitamin van benne, én meg voltam róla győződve, hogy jót teszek vele, ha adom Olíviának.

Ti hallottatok valami rosszat róla? Belgiumban sokan a mandulatejet adják, az csak mandulát tartalmaz (por alakban), elég finom és azt mondják hasfájós/ allergiás babáknak kimondottan javasolt.

343. OlíviaAnna (válaszként erre: 340. - Erababa1111)
2009. aug. 11. 21:57
Sajnos nekünk itt is és kint is nagyon kevés a hely, pedig egy ilyen meseautóra Olcsi is biztos benevezne! Ez olyan, mint egy járókomp? Olíviának Anyukáméknál van egy hagyományos járókompja, abban úgy rohangál, mint egy pankrátor, átugrat a küszöbön, falja az activity asztalkán található kalapácsot, virágot, stb. Nagyon remek találmány, nem is gondoltam, hogy ennyire lázba hozza. Korábban óvatosan furikázott, illetve eleinte csak tolatott, úgy tűnik most ért abba a korba, hogy rendeltetésszerűen használja. Az utánzásról: ha mutatom Olíviának a rágcsálást, néha akkor is elkezd nyammogni ha nincs is semmi a szájában. Mostanában nagyon elkezdett utánozni, lemásolni gesztusokat, hangalakokat. (Nagyon kell vigyázni, mit hall, lát, pláne, hogy mi Brüsszelből hazajőve azt sem mondhatjuk majd, hogy nem tőlünk hallotta :-)
342. erababa1111 (válaszként erre: 341. - Hofferke)
2009. aug. 11. 21:00

És a 10 percet végig szívja? Csak egy ciciből vagy mindkettőből összesen 10 percet?

Hanyadik alkalmon vagy túl?

Rizstejet? Az milyen? Még nem is hallottam róla... Ez ciki?!

341. hofferke (válaszként erre: 339. - Erababa1111)
2009. aug. 11. 20:19

Szia!


Tomi kb. 10 percig szopik és utána alszik. A tápnak én sem vagyok a híve. Mivel Tanfolyamra járok, ha nem én altatom rizstejet főztem neki és azt issza.

340. erababa1111 (válaszként erre: 338. - OlíviaAnna)
2009. aug. 11. 13:28

Szió!

Pont most akartam megfogalmazni azt, amit Te is! :) Gergő is elindult hasonló módon, mint Olívia. Annyi a különbség, hogy nálunk nem játékkal kell csalogatni, hanem elég, ha én hívom :) A felállás nálunk is így működik. A vicces az, hogy ha a feltápászkodásnál nagyobb lendületet vesz, ugyanúgy visszahuppan a fenekére, de nem zavarja, és addig próbálkozik, míg nem áll fel újra! A menetelés még nem egészen stabil, de ugye a gyakorlat teszi a mestert...

Mi tegnap sétálni voltunk, és betértünk a "MC"-be. Ott adtunk Gergőnek sültkrumplit, és nagyon édesen nézegette, forgatta először, majd - nagy örömünkre - megkóstolta! Szépen meg is eszegette! Igazából eddig még nem adtunk semmit a kezébe, mert ha kajcsival kínáltuk, akkor inkább a száját tátotta, és nem akarta elvenni. Anya ette, Gergő utánozta az evést :)))

7végén megint nem voltunk itthon a változatosság kedvéért. Anyósomhoz mentünk vidékre, s találkoztunk sógoromékkal is. Hoztak Gergőnek bébitaxit. Nagyon tetszik Gergőnek! Nem ér még le rendesen a lába róla, de szívesen dudál vele, tologatja, felborítja, kerekeit tekergeti. Ha ráültetjük, felemeli a lábát és ügyesen egyensúlyozik. Egész gyorsan ráérzett! :))

339. erababa1111 (válaszként erre: 337. - Hofferke)
2009. aug. 11. 13:01

Szió!

Ha már a szopinál tartunk: Nálatok mennyi ideig tart egy szopizás? Gergő max. 5 percig tudja szívni a cicit, utána nem igazán jön már belőle, csak "cummog" rajta a köv. 5 percben :( Ez eléggé elszomorít, mert ez azt jelentheti, hogy kezd fogyni a tejci... Jó lenne még másfél hónapot kibírni, hogy mondjuk babatejet adhassak Gergőmnek, ne kelljen tápszerezni. Nem szeretnék tápszerezni! Nem vagyok ellene, de a híve sem...

2009. aug. 11. 00:49

Sziasztok!

Pár napot Anyukáméknál vagyunk, ritkábban ülök a géphez, íme egy nyúlfarknyi beszámoló a mozgalmas, izgalmas vidéki életről:

Olívia általában hat-hét lépést tesz meg kapaszkodás nélkül, mielőtt lehuppanna a popójára. A nagy változás az, hogy eddig egy kedvenc játékkal kellett "csalogatnunk" ehhez, most pedig a szokásos bóklászását is felegyenesedve végzi. Valamint, korábban ha megtett pár lépést és elvesztette az egyensúlyát, automatikusan mászva folytatta az útját, most pedig szépen feláll (kapaszkodás nélkül, mint egy talajtornász) és megy tovább.

Tegnap a hugomék váratlanul meglátogattak minket, az új motorral, Olívia imádja a keresztanyját, plussz a motor nagyon tetszhetett neki, mert megfeledkezve skrupulusairól, most először magától kezdett integetetni (eddig csak a tükörképének tette ezt). Látogatóban voltunk egy kedves családi barátnál, kapott egy mézespuszedlit, illetve egy másik helyen háztartási keksszel kínálták, de egyik esetben sem tudta, hogy mit kéne tenni, nézegette, forgatta, majd szétmorzsolgatta. Aránylag nagy forgalom volt nálunk, sok vendég jött baba-nézőbe, nagy örömömre Olívia szinte az összes kunsztját bemutatta, néhány dolgot kis unszolásra, másokat érezhetően azért, hogy magára vonja a beszélgető felnőttek figyelmét. Érdeklődése középpontjában a bimm-bammozó falióra és a felfújható kerti medence állt. (folyt. köv.)

337. hofferke (válaszként erre: 334. - OlíviaAnna)
2009. aug. 10. 08:48
Hálisten sose voltam görcsölős típus (még szüléskor se). A kiakaszt arra utal, hogy nagyon össze-vissza jön meg. Most úgy néz ki, hogy egy hónap teljesen kimarad, sak kíváncsi voltam, hogy egy másik aktívan szoptatónál is rendszertelen-e még, vagy nekem kicsit másként akar rendszeresedni. Remélem beáll és nem kell dokihoz menni!
336. hofferke (válaszként erre: 333. - Erababa1111)
2009. aug. 10. 08:45
Mondjuk nekem igazából sose volt 28 napos, de ez most össze-visza van, néha 20, néha 50 nap. Remélem nem a kistesó! Bár neki esélyt mi nem adtunk, de az ördög nem alszik! :S
335. hofferke (válaszként erre: 332. - Erababa1111)
2009. aug. 10. 08:41
Még nem, de most elkezdem a jogsit és utána meglátjuk.
334. OlíviaAnna (válaszként erre: 331. - Hofferke)
2009. aug. 6. 09:56
Nekem 5 hónappal a szülés után jött meg. Most is az átlagnál hosszabb, de rendszeres a ciklusom, épp úgy, mint szülés előtt (~35 napos), az egyetlen változás, hogy talán egy kicsit enyhébben görcsölök. Azt, hogy kezd kiakasztani arra érted, hogy a szoptatás miatt nem vehetsz be fájdalomcsillapítót? Ha le tudod fejni a tejet talán megoldást jelenthet, sajnos a fejés nekem soha nem sikerült.
333. erababa1111 (válaszként erre: 331. - Hofferke)
2009. aug. 5. 11:03

Szió!

Nekem viszonylag normális! Előtte sem volt mindig pontosan 28 napos, csak amikor a fogamzásgátlót szedtem. Szóval az enyém jó. Ha nagyon össze-vissza jön a "mikulás", érdemes elmenni nőgyógyihoz, hogy megnézze, nincs-e valami probléma odabent...

332. erababa1111 (válaszként erre: 330. - Hofferke)
2009. aug. 5. 11:00
És rájöttél már, hogy mit szeretnél? Én is gondolkodom "mellékálláson", de fogalmam sincs, hogy mi lenne jó...
331. hofferke (válaszként erre: 320. - Erababa1111)
2009. aug. 5. 11:00

Bocsi, sziasztok!


A szopiról jut eszembe, ha nem vagyok nagon indiszkrét megkérdezhetném, hogy neked beállt-e újra a ciklusod, mert az enyém kezd nagyon kiakasztani. Köszi és bocsi, ha nem akarsz nem kell válaszolni.

330. hofferke (válaszként erre: 316. - Erababa1111)
2009. aug. 5. 10:57
Akkor gratula hozzá! :) Én nem megyek vissza, majd kitalálok valami mást.
329. erababa1111 (válaszként erre: 327. - OlíviaAnna)
2009. aug. 5. 10:25

Igen, voltunk tornán. Gergőnek a hely szimpi volt, csak az nem, amikor az oktató elkapta és ráültette egy hatalmas fitnesslabdára, és ugrándoztatta össze-vissza! Hirtelen ez sok volt a kis Drágámnak először! Amúgy a végén még dicséretet is kapott, mert állítólag elsőre nem szokták ilyen jól bírni a gyerekek, és a végére általában ordítanak :) Gergő meg el sem akart jönni... Szóval összességében tetszett a dolog, jövő héten is megyünk.

Gergő is meg szokott rémülni a "hirtelen" csajoktól! :)) Össze szoktunk néha futni azokkal a babákkal, anyukákkal, akikkel egy kórteremben voltunk szülés után. Ott is van egy nagyon bátor, vagány kiscsajszi, akitől Gergő általában elsőre megrémül. Később megbarátkoznak, de Gergő sem bírja a túlzott testkontaktust. Na de hadd szokja, a csajok már csak ilyenek :)))

A kisfiú édes lehetett, aki kombájnt játszott! Egyik barátnőm kisfia Thomas, a gőzmozdonyt imádja, úgyhogy Ő gőzmozdonyt játszik időnként :)

328. erababa1111 (válaszként erre: 326. - OlíviaAnna)
2009. aug. 5. 10:12

Hello!

Semmi baj! gondoltam, hogy progitok volt, és már amúgy is későn tudtad meg a torna időpontját...

Mi nem nagyon megyünk be a belvárosba, mivel nincs ott dolgunk... De ha találkozunk valakivel, akkor persze ülünk fel a buszra, villamosra és megyünk is! :) Szóval megbeszélhetünk egy találkozót, szívesen elmegyünk! Nekünk sincs autónk, úgyhogy apa nélkül tömegközlekedve oldjuk meg az utazásainkat.

327. OlíviaAnna (válaszként erre: 317. - Erababa1111)
2009. aug. 5. 08:57

Voltatok tornán? Milyen volt? Élvezte Gergő?

Mi a Szent István parkba mentünk el piknikezni, egy kedves barát párral. Olívia nagy elánnal közeledett a kisfiukhoz Zénóhoz (Zénó egy hónappal idősebb Olíviánál), aki sajnos sírással viszonozta a közeledést, de reméljük idővel megbarátkoznak. Tény, hogy Olívia nagyon vehemens és kíváncsi tud lenni. Az apja el is rontotta kissé, azáltal, hogy megengedte (sőt nevetéssel bátorította) ha Olcsi elkapta az orrát. Így aztán persze, hogy azt gondolja a drágám, hogy ez nagy humor... Úgy vettem észre, hogy leginkább Zénó haja érdekelte, talán a méz szőke haj újdonságnak hatott neki, mert a családban mindenki barna vagy ősz. Aranyos apró sikongatást csinált végig Olívia, ezzel is magára akarta hívni a figyelmet, állva tapsolt és rugózott Zénónak, sajnos nem ért el vele nagy tetszést. Sebaj, pár év múlva fordul a kocka :-))) Egyébként annyira aranyos volt egy kisfiú a parkban, mellettünk szaladt el, én pedig automatikusan mondtam Olíviának, hogy "itt egy kisbaba", erre odafordult és azt mondta, hogy "én nem kisbaba vagyok, hanem nagy kombájn!" :-D Gondolom valami "Bob, the builder"-szerű mesefilmből vette az ötletet, egyem is meg!

2009. aug. 4. 11:46

oops valamit elnyomtam, szóval folyt köv:

Anyósomék holnap jönnek meg Tunéziából, s addig még egy csomó elintéznivaló van, eleget kell tennünk pár meghívásnak, találkozásnak. Amit leginkább várok, az az, hogy a férjem legjobb barátjának kisfiával "összetereljük" Olcsit, kíváncsian várom, hogy reagálnak egymásra. Megnéztem a torna honlapját, nagyon profinak tűnik, csak sajnos nekünk nagyon messze van, ami normál esetben nem okozna gondot, de ebben a hőségben nem merem bevállalni.

Nagyon köszönöm a meghívást Olívia nevében is nagyon kedvesek vagytok!!! Augusztus végéig vagyunk itthon, jó lenne egyszer talizni, bár mivel nincs kocsink és iszonyat meleg van, nem tudom, hogy lehet megoldani. Ti szoktatok bejönni a belvárosba néha? Elmehetnénk együtt babajátszótérre, fagyizni, sétálni, nézelődni! Puszi!

2009. aug. 4. 11:32
Szia Erika! Ne haragudj, hogy tegnap nem tudtam válaszolni, hirtelen csomó program összejött, ez a mára is igaz lesz... Anyósomék
324. erababa1111 (válaszként erre: 314. - OlíviaAnna)
2009. aug. 3. 13:44

Otthon voltunk Anyukámnál. Pénteken leánybúcsún voltam, így apás estéje volt Gergőnek (persze szoptatni hazamentem). Apa egyébként napközben a szomszéd városban volt segíteni építkezni az egyik barátjánál, mi meg kettecskén sokat sétáltunk. Elvoltunk a nagy melegben is. Örülök, hogy Gergőt nem viseli meg különösebben!

Meddig maradtok Magyarországon?

323. erababa1111 (válaszként erre: 312. - Hofferke)
2009. aug. 3. 13:38
Én sem engedtem még szabadjára a homokozóban; Gergő is mindent a szájába vesz. Úgy látszik, ez életkori sajátosság náluk most :)
322. erababa1111 (válaszként erre: 309. - OlíviaAnna)
2009. aug. 3. 13:34

Az edzés gondolata már bennem is felmerült. Meg is beszéltem a párommal a felvigyázást én is - épp a múlt héten :) Nem akarom túlzásba vinni az edzést, de majd szólok a tornán, hogy szoptatok, és figyeljenek oda rám! Már nagyon hiányzik a mozgás! Volt, hogy 2 évig csak tesit tanítottam 1-6.osztályig, és mozogtam a gyerekekkel. Az nagyon jó volt!

Én most 77-78kg vagyok (74 voltam a várandósság kezdetén), és nem akar lejjebb menni a súlyom. Igazából nem is figyelek oda, hogy mikor, mit eszem, és ez rossz. :( Tudom, hogy a többletem zsír, mert a hasamon, fenekemen, combomon érzem a kellemetlenséget. Valami nem drasztikusat kellene csinálni (konkrétan a zsírok ellen), de még nem jöttem rá, hogy kevés pénz ráfordításával mi lenne a megfelelő...

A fogyást igazából centikben lenne jó mérni, mert a testsúlykg nem is olyan pontos. Biztosan lesz eredménye a 16 alkalmas bérletnek - az izomlázon kívül is! Én drukkolok! :)

321. erababa1111 (válaszként erre: 308. - OlíviaAnna)
2009. aug. 3. 13:19

Ezt a lábasos mondást nem ismertem, de nagyon jó, találó! :)

Igazad van: a példa mindennél többet ér! Ha a gyerek jót lát otthon, akkor az rossz nem lehet...

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook