Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született manók... fórum

2008 szeptemberében született manók... (beszélgetős fórum)


110. mint
2009. ápr. 15. 17:35
Egyebkent erdemes beleprobalni a gyereket az ulesbe vasarlas elott,hiszen egy nagyobb babanak nem biztos,hogy ugyanaz az ules kenyelmes mint egy vekonyabb,kissebb babanak.
109. mint
2009. ápr. 15. 17:33

A babaulessel en is gondban vagyok,azon gondolkodok,hogy a 0-18 vagy 9-18 kg-os ulest vegyem.Mondjuk nekunk a pereggo van amihez van egy talp es igy az auto biztonsagi ovet nem kell a baba laba elott elvezetni,igy meg eleg kenyelmesnek tunik.

Nekem szimpatikus a concord ultimax,ami a 0-18kg-os kategoriaban van.Mivel Sarah nem egy kover gyerkoc (max 7 kilo),ezert en inkabb a 0-18kg-os kategorias uleseken torom a fejem :D es nem annyira a 9-18-ig.Nekem mondjuk meg tetszenek a britax es bebe confort ulesek is.Szerintem erdemesebb megvenni a dragabb ulest,foleg ha sokat autoztok.

Neked van mar valami otleted,esetleg kiprobaltatok,kineztetek valamilyen tipust?Tobbiek?

2009. ápr. 15. 16:45
Milyen babaülést választottatok? Vagy még hordozóban szállítjátok a babákat? Gergő már nem nagyon fér a hordozóban, rövid Neki, és a biztonsági övet sem lehet jól bekötni...
2009. ápr. 15. 16:13

Az jutott még eszembe a tévés dologhoz, hogy Gergő nagyon szívesen nézi inkább a monitor képernyőkímélőjét! Apa képeket tett be, és nagyon tetszik Gergőnek, hogy innen-onnan jönnek a színes képek. Némelyiknek mosolyog is! :))


HOGYAN LEHET MEGKACAGTATNI A GYERKŐCÖT?

Mi a puszilgatással tudjuk úgy megnevettetni Gergőt, hogy csak na! Főleg a nyaka környéke az érzékeny terület, valamint a belső combja, és a két oldala. Annyira szeretem hallani a nevetését!!! Ha szomorú vagy nyűgös vagyok valami miatt, akkor a kacagásától minden baj elmúlik. Ti nem így vagytok vele?

106. erababa1111 (válaszként erre: 99. - Mint)
2009. ápr. 15. 15:53

Én sem szopipárnán etetek, hanem az alvós kispárnámon :) Az kellően lapos, és mégis megtámasztja Gergő hátát, de mondjuk nekem nincs gond egyébként sem a magasságommal...

A közösségbe vitel nekem önző módon magam miatt jutott először eszembe, hogy anyukákkal találkozzam. De még nem jutottam oda, hogy el is induljunk...

2009. ápr. 15. 15:44

SZOKTATOK ZENÉT HALLGATTATNI A BABÁVAL? Én néha beteszek Neki valami nyugtatóbb, lassú zenét, ha nagyon pörög (pl. Enya), amire egészen jól lenyugszik :) Nincs kifejezett babazeném. Valakinek van ezzel tapasztalata? Hogyan reagál rá a gyerkőc?


MENNYIRE FÉLTEK A BACIKTÓL? Én nem óvom annyira Gergőt mindentől, mert úgy gondolom, később kevésbé lesz ellenállóbb a szervezete. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy porban és piszokban élünk, hanem hogy nincs nálunk teljesen steril környezet, csak egyszerű, normális viszonyok.

2009. ápr. 15. 15:37

Sziasztok!

Ma meggyet ettünk. Kétkedve adtam Gergőnek, hiszen édesszájú a kis Manó, vajon hogyan fogadja majd, és lássatok csodát: IMÁDTA! :))) Nem is gondoltam, hogy ennyire fog tetszeni Neki egy savanykásabb gyümi! Na persze azért azt hozzá kell tennem, hogy nem magába ettük, hanem almával keverve :) Magába nem mertem adni, azt majd kicsit később. Úgy gondoltam, egyre kevesebb almát teszek majd hozzá, hogy lássam, mennyire tetszik a sima meggy.

103. Munya (válaszként erre: 98. - Erababa1111)
2009. ápr. 15. 09:16

HOGYAN JELZI A GYERKŐC AZ ÉHSÉGET? ILLETVE HOGYAN JELZI A JÓLLAKOTTSÁGÁT?

Mi legtöbbször szopizunk, csak ebéd van, meg vacsora. Meg néha reggeli is! Az éhséget úgy, hogy van egy érdekes hüppögéses sírása, a jóllakottságot úgy, hogy egyszerűen nem eszik többet ez szopinál, evésnél, ha több – és hiába eszik jóízűen – kihányja.


MILYEN POZÍCIÓBAN SZOPTATTOK?

Mostanában fekve, talán jó két hónapja. Ráadásul csak baloldalon teljesen fekve, a jobb oldalon meg úgy, hogy Bencus rajtam fekszik! :) Elég érdekes :)


SZOKTATOK TÉVÉT NÉZNI A BABÁVAL?

Ahogy mondod, nálunk is általában alapzajként van bekapcsolva, és Bence inkább a TV2-ős időjárás-jelentésre indul be, na meg a reklámokra :) Egyébként, legtöbbször a zenecsatorna megy és vannak kedvencei, amire odakapja a fejét, és míg vége nem lesz nézi! Ez most a Beyonce - Single Ladies – e, valószínű azért, mert nagyon pörgős!


JÁRTOK VALAHOVA A BABÁVAL? (VMILYEN KÖZÖSSÉGRE GONDOLTAM, PL. TORNA, STB. )

Sajnos nem! Van nálunk is Daloda, meg Babusgató, de csak 2 évestől mehetnek a gyerekek, inkább ilyen oviba beszoktató dolog!

Marad a séta, meg pár barátunknak van babája, és hozzájuk szoktunk elmenni! De most a favoritok a kutyák, sikít, mosolyog, kacag. Mutatja a kezével, hogy gyere! :) Nagyon aranyos.

102. Munya (válaszként erre: 95. - Erababa1111)
2009. ápr. 15. 08:57

Szia!

Egyedül a mászást mutattuk meg neki, mert láttunk a Babavilág-ba, hogy tornáztatással is lehet segíteni!

A többit mind magától! :)

101. Munya (válaszként erre: 92. - Mint)
2009. ápr. 15. 08:55

Sziasztok!


Köszi szépen! Tegnap meg akart szökni a járókából! :) Mászott felfele, de volt úgy is, hogy csak a kezével húzta fel magát!

100. mint (válaszként erre: 94. - Hofferke)
2009. ápr. 14. 18:58

Szia!

Az nagyon jo,hogy nem lett semmi baja a babadnak,de azert szerencsesebb,ha ebedre kostoltatod uj izekkel.Ha esetleg barmilyen allergias reakcioja lenne,akkor azt meg a nap folyaman eszre veszed es nem utolso sorban,ha esetleg valami olyat eszik ami puffasztja,akkor a jatek,mozgas ezen is segit.Ne erts felre nem okoskodni akartam,csak altalaban ezt tanacsoljak :) remelem nem haragszol.

99. mint
2009. ápr. 14. 18:54
Sarah,amikor jol lakik fozelekbol vagy gyumibol,akkor elforditja a fejet,vagy nem nyitja ki a szajat.Ha cicirol van szo,akkor belekortyol,aztan oldalra nez,megint sziv egyet,addig amig en meg nem unom :).Mi is kiprobaltunk mindenfele poziciot en altalaban fekve szoptatok es altalaban Sarah is cicivel alszik el.A szopi parna nalam nem jott be,talan azert,mert alacsony vagyok es a gyerek tul magasra kerul :D. Neha Sarah is tevezik,de nem sokaig koti le,mondjuk o sokat nezi a nagyokat,ahogy nyuzzak egymast,az talan erdekesebb :D.Szerintem erdemes kozossegbe vinni oket,foleg az elso babakat,igy legalabb megtanuljak,hogyan kell megosztani a jatekokat es,hogy hogyan kell viselkedni kozossegben.Egy kis "szocializodas"nem art.Szerintem a babak is sokkal jobban erzik magukat tarsasagban es nem utolso sorban az anyukaknak is egy kis kikapcsolodas.
2009. ápr. 14. 18:09

Sziasztok!

Eszembe jutott egy pár újabb téma, ami érdekelne, Ti hogyan csináljátok. Akinek van kedve, adja át a tapasztalatait! :)

HOGYAN JELZI A GYERKŐC AZ ÉHSÉGET? ILLETVE HOGYAN JELZI A JÓLLAKOTTSÁGÁT?

Gergő kegyetlenül tud sírni, ha nagyon éhes! Egyébként nem is szoktam észrevenni rajta, mert általában 3 – 3,5 óránként eszik, és nem várom meg, hogy nagy hiszti legyen. :D

Ha jóllakik, akkor mindenfelé forog, és csak „belekap/belekortyol” a cicibe… Nem hagyja, hogy elvegyem a cicit, csak ha már fullon van! Az etetésnél pedig igen erőteljesen elfordul a kanáltól és kiabál (sikít).


MILYEN POZÍCIÓBAN SZOPTATTOK?

Nálunk már majdnem minden testhelyzet előfordult. Ami kezdetektől bevált. a combomra helyezett kispárnára fektetem Gergőt. És most a hónaljtartás a menő, de nem a megszokott formában, hanem fekve; én mellette ülök, és úgy hajolok fölé. Ez általában az esti etetésnél van, és így alszik el.


SZOKTATOK TÉVÉT NÉZNI A BABÁVAL?

Nálunk sokszor be van kapcsolva – alapzajként. :) Amire nagyon fel szokott figyelni, az a tv2 reklám-, „ajánló” zenéje. A hangot meghallja, és rögtön figyeli a tévét. Meglátja a piros színt, és jön a mosoly… :) Nagyon édes közben! Nem köti le ennél tovább, csak ha esetleg mese van benne. Azt szereti, és kb. fél-1 percig figyeli is. Tudnak valamit a tv2nél… legalábbis azt igen, hogyan kell nagyon fiatal, új nézőket szerezni :D


JÁRTOK VALAHOVA A BABÁVAL? (VMILYEN KÖZÖSSÉGRE GONDOLTAM, PL. TORNA, STB.)

Mi még nem próbáltuk, de már gondolkodom rajta. Nálunk még csak a séta szerepel a műsoron. Ismerősömék „Tündér muzsikára” járnak, ahol mondókázik, meg furulyázik a csoportvezető. Ezt én itthon oldom meg, de talán jó lenne babák közé vinni a Manókát…


Most ennyi jutott eszembe. Sziasztok!

97. erababa1111 (válaszként erre: 94. - Hofferke)
2009. ápr. 14. 18:07

Nekem is sok gondot okozott a védőnőnk idióta beszólásai! Úgy döntöttem, hogy a barátnőmet felfogadom "házi védőnőnek" :), és csakis őrá hallgatok! Utána kezdett rendbejönni minden...

Némelyik védőnő nagyon buta! A miénk 4 hónaposan akarta velem elkezdetni a hozzátáplálást, holott semmi nem indokolta! Gergő a lehető legjobban fejlődött - akkor is... Barátnőm megnyugtatott, hogy ne hallgassak a nőcire, csináljam úgy, ahogy nekünk jó! Fél évesen elég elkezdeni az etetést, ha nincs gond. Így is lett!

96. erababa1111 (válaszként erre: 93. - Mint)
2009. ápr. 14. 18:02
Kezdek belenyugodni, mert egyre több embertől hallom, hogy a babának későn jön a foga. Barátnőm kislánya majdnem egy éves, és neki is csak kettő van, s az is fél évesen jött ki, azóta meg semmi :))
95. erababa1111 (válaszként erre: 90. - Munya)
2009. ápr. 14. 17:59

Tényleg nagyon ügyi a gyerkőc, ha már az állással is próbálkozik! Gratula! :) Mi még a mászással "nyűglődünk" :)))

Maga produkálja a gyors mozgásfejlődést, vagy mutatsz neki technikákat, hogyan lehet elesni, stb.? Azt hallottam, hogy ha "rásegítesz" a dolgokra, előbb megtanulja... De azt is hallottam, hogy önállóan kell rájönniük a dolgok nyitjára, így tanulnak önállóságot... "Most légy okos, Domokos!" :))

94. hofferke (válaszként erre: 86. - Erababa1111)
2009. ápr. 14. 16:57

Szia!

Mindig mindent vacsira szoktunk kipróbálni, eddig még nem volt semmi baja, de a brokkoli és a fogzás együtt álmatlan éjszakát okozott nekünk. Majd ezzel kicsit óvatosabb leszek! :) Az volt a legnagyobb baj, hogy az orvosnál a védőnő belém húzta az ideget, hogy nem fejlődik rendesen a gyerkőc, így az ideg miatt hiába tettem gyakrabban a cicire, nem lett jobb a helyzet, de ez már a múlté! :)

Örülök, hogy bejött a cékla Gergőnek, Tomi nem nagyon szereti, de nem kell, hogy mindenkinek ugyanaz legyen a finom! :)

93. mint
2009. ápr. 14. 16:39
Erababa Sarahnak sincs meg foga.A masik kettonek is 8 honapos kora utan jott ki a foga :).Van egy baratnom,akinek most mult egy eves a kislanya es meg nincs foga :DD.
92. mint (válaszként erre: 90. - Munya)
2009. ápr. 14. 16:34
Munya nagyon ugyes a kisfiad gratulalok :)
91. mint (válaszként erre: 89. - Erababa1111)
2009. ápr. 14. 16:34

Sziasztok!

Remelem mindenkinel jol telt a hetvege.

Szerencsere a szoptatassal,pontosabban a tej mennyisegevel nem volt gondom soha :).Viszont a ket nagyobb gyerkoc verszegeny volt mar 6 honaposan,igy most ezt elkerulven gondoltam,hogy a gyumivel hozzasegitek az asvanyi anyag bevitellel.Elvileg ugye az anyatejnek fedeznie kellene 6 honapos korukig a szukseges asvanyianyag bevitelt,viszont sajnos ez nalunk nem jott be. Persze azert megbeszeltem az orvossal,vedonovel es egyetertettek.

90. Munya (válaszként erre: 88. - Erababa1111)
2009. ápr. 14. 11:25

Köszi szépen!


Az én kisfiam is, már mászik, és most próbálgatja a felállást, és el is engedi, amibe kapaszkodik! Múlt 7en tanulta, hogy tud lehuppanni a popsiára, hogy ne mint egy zsák dőljön el!

89. erababa1111 (válaszként erre: 81. - Mint)
2009. ápr. 14. 11:00

A hernyózás nálunk is megvan, de a 4kézlábra állás még nem megy :)

Most voltunk nemrég dokinál, és ott találkoztam egy anyukával, akinek a lánya már 5 hónaposan mászott, és 7 hónaposan már önállóan állni akar! Ilyenek is vannak... mondjuk ott volt egy nagyobb tesó is, akit "követett" a kicsi...

Köszönjük a segítséget előre is! :)

Megkérdezhetem, hogy miért kezdtétek el hamarabb a hozzátplálást? Kevesebb volt a tejcsid? Vagy Sarah igényelte?

88. erababa1111 (válaszként erre: 85. - Munya)
2009. ápr. 14. 10:54

Szió!

Én vagy 2 óra hosszáig főztem a célkát, és tettem hozzá a végén krumplit. Semmivel nem ízesítettem, mert a cékla édes magában is. Összeturmixoltam, és kész. Én úgy tudom, hogy kb. 9-10 hónapos korig nem szabad tejterméket adni a babáknak az allergia lehetősége miatt. Gergő meg egyébként is ekcémás, úgyhogy 1 éves koráig nem ehet tejterméket egyáltalán :(

Javaslom, hogy a brokkolit is csak krumplival keverd, kb.2/3-1/3 arányban (a brokkoli mennyiségének a fele legyen a krumpli vagy még kevesebb). Úgy tudom, hogy a brokkoli is puffasztó, úgyhogy ha hasfájós volt a gyerkőc, akkor csak óvatosan vele... :)

87. erababa1111 (válaszként erre: 80. - Kinni)
2009. ápr. 14. 10:43

Akkor folytatnám...

Mi sem akarunk nagy korkülönbséget a gyerekek között. A 2-3 év számunkra is ideálinak tűnik. Öcsémmel 5 év van közöttünk, és ezt már egy kicsit soknak tartom. Most már nem gond, de régen jobban örültem volna, ha még közelebb van hozzám korban.

Botinak jön a foga? Nálunk még mindig semmi :( Lehet, hogy nem kellene annyira várnom a fogacskát, de már nagyon kíváncsi vagyok, hogyan viseli majd.

A bébiételekben azért van kevés husi, mert állítólag csak kis mennyiségre van szüksége egy babának. És úgy tudom, hogy az ízük semleges, mivel nem fűszerezik sehogy. Nem is kell, hogy az ízét érezzék, csak a benne lévő fehérjékkel kell megbarátkozni a gyomruknak. Az állati fehérjéket talán nehezebb feldolgozni...

Gergő sem szereti a "magányt". Ugyanígy vagyunk mi is: eljátszik szépen, csak legyek ott a közelben :) és hallja a hangomat.

A kúszással kezdünk egyre jobban állni, mert mi már nem túrjuk a fejünket a földbe, hanem oldalra fordítjuk. És pár centit haladunk is előre :))

A hétvégén az üléssel is teljesen jóba lettünk! Nagyon ügyesen tartja magát egészen sokáig! Már nem is kell egyátalán megtámasztani! Ha elfárad, egyszerűen eldől, mint egy zsák :)

86. erababa1111 (válaszként erre: 72. - Hofferke)
2009. ápr. 14. 10:21

Vacsorára próbáltad ki mindig az új ételeket? Nem féltél, hogy valami panaszt okoz Tominál az egyik kajcsi?

A pótlás nekünk sem igazán akart összejönni 3-4 hónaposan. Sehogyan sem fogadta el az anyatecsit, pedig mi is próbálkoztunk ugyanúgy, mint Ti. Végül úgy oldottam meg, hogy elkezdtem sűrűbben szoptatni (3óránkénti etetés helyett délután már kb. 2óránként evett), mert a cici bármikor nyerő volt Gergőnél. Kb. 2-3hétig csináltuk ezt, s végül helyreállt a tejtermelés. Egyik napról a másikra már csak 3,5-4 óránként kért enni... :)

Én úgy próbáltam a hozzátáplálást, hogy cicizés előtt adtam Neki az ételt, majd 5-10perc pihi után jöhetett a szopi. Volt, amikor 1-2 perc után már követelte a cicit hangos kiabálással :)

Én azt hallottam, hogy a mellek sosem üresek, mindig van benne tejcsi. Ha úgy érzem, hogy az egyik szopi alkalmával nem lakott jól Gergő, 10 perc múlva visszateszem ugyanarra a cicire, és Ő újra beindítja a teleadó reflexet. Ilyenkor még 20-30ml biztosan jön...

Husit én is csak 7 hónapos kora után akarok adni Gergőnek.

Hű, mi a sütőtököt nem nagyon szeretjük, de talán egyszer majd megbarátkozunk vele... :)

85. Munya
2009. ápr. 14. 10:12

Sziasztok!


Én ma a brokkolit akarom vele megkóstoltatni, de előbb kell keresnem rá receptet!


Era! Hogy készíted a céklát neki? Mivel eszi? Annó a védőnő mondta, hogy lehet bele rakni egy kis reszelt sajtot, de nem tom mikortól?

2009. ápr. 14. 10:03

Sziasztok!

A hétvége mindenkinél olyan sűrű, mint nálunk?! Azt sem tudtam, hol áll a fejem! Ide mentünk, oda mentünk… de most már itt vagyok! :)

Szóval, céklát evett Gergőm húsvét „alkalmából”. Azt hittem utálni fogja, de egészen jól fogadta! Nem azt mondom, hogy a kedvence lett, de megette. Örültem neki nagyon!

83. erababa1111 (válaszként erre: 80. - Kinni)
2009. ápr. 11. 09:17

A rosszullétek nekem sem hiányoztak! :) Kolléganőm nagyon irigyelt is érte, mert ő az első 2-3 hónapban nagyon rosszul volt. Végül rájött, hogy a vitamintól volt (Gravida)...

Majd folytatom, de most mennem kell!

82. mint (válaszként erre: 77. - Erababa1111)
2009. ápr. 10. 13:03
Par valasz lemaradt :) .Sarah eleg keson alszik el kb.10-11 orakor es mostanaban tobbszor felebred. Altalaban reggel 9 korul ebred.Ketszer kb.ket orat alszik napkozben.Beszed hm. mostanaban a daaa deeee a nyero :D .Sajnos tul sokat nem tudunk setalni,legalabbis nem annyit amennyit szeretnenk.Itt szinte mindennap esik az eso igy nehezebb is kimozdulni.Most is kodos es esos az ido es sajnos nyaron sincs tul meleg.A nyari itteni idojarast a magyar tavaszi idohoz tudnam hasonlitani. Azert probalunk kulonbozo probramokat kitalalni a gyerekeknek,ami nem mindig konnyu.Arc festes,neha jatszohaz,foci edzes....
81. mint (válaszként erre: 79. - Erababa1111)
2009. ápr. 10. 12:48

Szia!

Mar lassan 4 eve lakunk angliaban. A hozzataplalast most hamarabb kezdtem el mint a nagyobbaknal.Sarah 4 honapos koratol kap gyumit,mivel regebben kezdtuk el igy o mar "mindent" eszik.

Negykezlabra all es probal maszni,de meg nem tokeletes(olyan hernyo maszas fele :D ) :).Par napja felult,de persze csak kitamsztott kezzel.Hat roviden ennyi. En is megneztem az adatlapokat es mindegyik baba nagyon cuki. Ja es sokszor nem szamit,hogy hany gyereke van az embernek.Lehet,hogy akinek "csak"egy van sokkal ugyesebb,jobban feltalalja magat mint egy harom gyermekes anyuka :D,persze ha tudok szivesen segitek barmiben :).

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook