Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)

❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
1478. tuttuka (válaszként erre: 1477. - Guruljka)
2021. máj. 26. 07:15
Köszönöm!
1477. Guruljka (válaszként erre: 1476. - Tuttuka)
2021. máj. 25. 22:41
Jó étvágyat hozzá!
1476. tuttuka
2021. máj. 25. 22:20
Hurrá! Kaptunk a lányoméktól egy nagy adag birkapörköltet! Muszáj lesz hozzá pár régi krumplit venni. De nagyon szeretjük!
1475. tuttuka (válaszként erre: 1474. - Dodi44)
2021. máj. 25. 21:26

Vannak szakkönyvtárak, ahol ehhez hasonló rendszerben vannak a dokumentumok és a könyvtáros segítsége nélkülözhetetlen. A fiatal, kevésbé gyakorlott munkatársak gyakrabban adnak esetleg félrevezető információt. Közkönyvtárak errefelé un szabadpolcosak, vagyis a szépirodalom a szerzők betűrendjében van, az ismeretterjesztő anyagok pedig az Egyetemes Tizedes Osztályozás alapján kerülnek polcra. A katalógusok, legyenek azok hagyományos cédula vagy modern computeres, azok használata szintén igényelhet segítséget.

Bocsánat, hogy ennyire belemerültem ebbe a témába, de ma is imwdom a hivatásomat!

1474. Dodi44
2021. máj. 25. 20:31

Egy angol parodiaban lattam, hogy a konyvtarban a koteseik szine volt az alap a rendszerezesekben!

Voltak a piros konyvek, es azok a nagysaguknak megfeleloen voltak szoltirozva, elol a nagyobb konyvek es a sorjaban a konyvek magassaga csokkent. Mig a kek kotesuek azok a kissebbekkel kezdtek, es a nayobbakkal vegzodott a sor! Felenk a konyvtar hasonloan mukodik!

Nem az iroik nevsor szerinti redben, vagy a muveik cimei szerinti nevsor szerint vannak rendszerezve, hanem a Barcodok szerint!!! Abszulutli random sorrendben!!!

Tehat, ha a konyvtarba megyunk a konyvtaroson keresztul lehet csak keresni! Es ha egy uj, az az muveletlen konyvtaroshoz kerultel, akkor aztan,biztos , hogy nem fogsz kapni semmifele utmutatast, hogy melyik sorban hanyas alvanyon melyik polc elejen , kozepen, vagy vege fele lesz amit keresel.

Lehet, hogy en tulsagosan hulye vagyok, de a konyvtar vezetojenek kidomboritottam, hogy micsoda szoros rendszerben vannak a konyvtar konyvei foglalva, szepen barkodokkal ellatva, amelynek sablon nagysagu feliratai eltakarjak az iro, vagy a konyv simet, es javasoltam, hogy az egesz konyvtarat mennyire pontosan lehetne nagy dobozokba raktarozni, es eltenni a pincebe, mennyire jol lenne rendszerezve! Mert a konyvek hasznalatara a megtalalasara, abszulut folosleges es hasznalhatatlan!!!

De amugy a fualatt kiszurodott a magyarazata, azert van igy rendszerezve, hogy az olvaso ne talaljon meg semmit sem, hogy a konyvtaros tudja konyvelni, hogy ki milyen konyvet keresett, es esetleg ki is kolcsonozte, hogy az megmaradjon nekik, hogy melyik ember milyen temaba keresett informaciot! Igy a hatosagok tudjak kovetni.

Ugyan csak erre van a kis barkoddal ellatott boltoknak a "torsz vasarlo" barkod igazolasaval kapott ar engedmeny Amivel a bolt tudja, mikor mit es mennyit vasaroltal mennyiert.

1473. tuttuka (válaszként erre: 1472. - Guruljka)
2021. máj. 25. 17:58
Hát igen, nálunk is ez lenne a normális, viszont mivel megörököltem Apámék, Anyósomék és a Nagynéném könyveit, van amit csak épp a polcra raktuk. Gondoltam majd ha nyugdíjba megyek, rendszerezem!☹😫
1472. Guruljka (válaszként erre: 1471. - Tuttuka)
2021. máj. 25. 16:38

Az én anyám nem volt könyvtáros, de elég sok könyve volt. Egészen sajátos rendszer szerint csoportosította a könveket, nekem akkor teljesen logikusnak tűnt.

Irodalmi korszakok szerinti polcok, polc-csoportok voltak, azokon belül csak egészen nagyjóból ABC-rendben szerzők szerint.

Volt aztán korszak nélküli szakasz is: a krimik, a könnyű francia lektűrök és a népi írók.

Az öreg könyvszekrényben Shakespeare gyűjteményes díszkiadásátől nem messze volt a Huizinga-könyv, A középkor alkonya, ezt még szinte látom magam előtt.

Nem is tudom, ez megvan-e még. Majd a nyáron átmegyek a házába és megnézem.

1471. tuttuka (válaszként erre: 1467. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 25. 15:38
Hát nálunk a mesternek van segédje, aki főz, mos stb rá, kávét viszont maga főz!😂 És jót! De csak részmunkaidős, s ahogy mondani szokták "ebéd után már az öregapámnak se dolgozok!" Ezért persze későn ebédelünk és a munka is lassan készül. Idén a nappali és az előszoba van soron, nem lesz könnyű menet, mert rengeteg könyvünk van, s ha már lekerül a polcról, ideje lenne szabályosan rendszerezni. De hát a cipész csizmája is mindig lyukas! Na majd befogom a szintén zenészt (egyik lányom is könyvtáros)!
1470. tuttuka
2021. máj. 25. 15:25
Nekem most könnyű dolgom van mert a babakocsit tolva tudok sétálni, csak az időjárás lenne már jobb!
1469. tuttuka (válaszként erre: 1466. - Bulikázós)
2021. máj. 25. 15:23
Esetleg nem használsz túrabotot? Sérülés vagy műtét után nagyon hasznos. Én az első térdprotézis műtétem után vettem és azóta is használom. Városi sétára használok a végére gumitalpat. Mivel ez párban van, a gerincemet is kíméli, mert a teher eloszlik.
1468. Guruljka (válaszként erre: 1465. - Bulikázós)
2021. máj. 25. 15:18

Én sem szoktam álmatlan lenni, de át most ez történt.

Altatót nem szedek.

A bokád remélhetően hamar rendbejön, de azért biztosan duzzadt és érzékeny lesz még kis ideig.

Azért nem is terhelheted mindjárt teljes lendülettel, csak óvatosan!

1467. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1466. - Bulikázós)
2021. máj. 25. 15:17

Én is kb. heti 3, esetleg 4 alkalommal megyek le.

Nagyon vigyázz a terheléssel, csak fokozatosan növeld a terhelést, nehogy nagyobb baj legyen.

Ha most nem várnátok a burkolók, mondanám, hogy lehetőleg minden nap indulj el, de csak rövid utakra, és közben megpihenni, ha van lehetőség leülni.

De a burkoló, az nagy úr! Remélem, azért rajtad kívül lesz otthon más is, aki majd a kávét, vizet, akármit elkészíti neki, és nem te fogsz talpalni és körbe táncolni.

1466. bulikázós (válaszként erre: 1464. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 25. 14:58
Nem tudom, mikor térhetek vissza a "sétálós" hétköznapokba. Mi olyan 8,30 körül szoktunk elindulni, ebédre itthon. (Előző nap délután megfőzök, vagy reggel). Ezt heti kb. háromszor ismételjük. Vagyis múlt időben, mert nem tudom milyen gyorsan regenerálódik a bokám, meg kezdődik a felújítás, hétfőtől jön a burkoló.
1465. bulikázós (válaszként erre: 1463. - Guruljka)
2021. máj. 25. 14:52
Lehet, hogy a gipszemből altató adagolódik, mert 10-kor elalszom és reggel 6-7 körül ébredek. Örülök ennek, utálom az álmatlanságot.
1464. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1462. - Bulikázós)
2021. máj. 25. 14:12

Kedves egészségetekre. Valóban guszta, és kínálja magát, szinte az illatát érzem, nem csoda hogy még melegen gyorsan lemeóztad.

Én napok óta halogatom a kenyér sütést, inkább vettem 2 naponta néhány szeletet az üzletben, mert hogy a jó időt nem rakhatom el másnapra, hogy majd akkor érek rá sétálni, így a kenyér-sütést halogattam.

Ma már azt mondtam, hogy nincs kifogás, holnap már sütök... mégse, mert holnap még ilyen szép idő lesz (elvileg) így a fagyót kell leolvasztani, hogy bármikor is hozom haza a köv. télre való zöldborsót, a helye legyen rendben. De közben valamit ártani kell a most még benne levő néhány csomag zöldségnek, (egyelőre nyers állapotban vannak lefagyasztva), és valami hőkezelés után lehet majd csak visszafagyasztani. Meg a múlt héten berakott felkockázott malac húst is puhára dinsztelem... szóval holnap sem lesz kenyérsütés.

Mindegy, ma már azért sikerült vennem tartalék tk. lisztet is, nyugodtan gazdálkodhatok vele. :))

1463. Guruljka (válaszként erre: 1462. - Bulikázós)
2021. máj. 25. 12:59

Nagyon jól néznek ki!

Én majd holnap talán szintén spenőtot főzök, ma nem vagyok jó semmire. Egész éjjel nem bírtam aludni. Az előbb jött csak a csomag, amit vártam, de most már nem merek aludni, mert lehet, hogy ébreszteni kell majd a fiamat, éjszakásba megy.

Szóval majd úgy 5 után... addig valahogy már csak kibírom.

2021. máj. 25. 12:53

Nálunk ma olyan semmilyen idő van. A nap erőlködne, de nem megy neki. Eső sem esik, de kicsit felhős.

Spenótot főztem ma, bundáskenyérrel esszük. Szeretjük, és gyorsan kész.

A tegnapi kamut lisztből végül 4 kiflit és 4 zsömlét sütöttem, így 1-1 darab 30 g CH-t tartalmaz. Még melegen megettem egyet, de a lányom is nagyon rájár. Feltettem az adatlapomra a képet.

1461. Guruljka
2021. máj. 25. 12:04

Kezdek mérges lenni, nincs vége még az úszóleckének?

Nap elment, az ég beborult, megint lóg az eső lába.

1460. Guruljka (válaszként erre: 1459. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 25. 11:19

Csodállak érte, hogy nem unod meg évről évre téríteni a makacs fejemet, hogy napozzak. Meg sétáljak.

Köszönöm az aggódó figyelmet, de nem fog rajtam.

1459. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1458. - Guruljka)
2021. máj. 25. 11:17

A napon olvasás senkinek sem jó, de ha háttal ülsz a napnak, akkor pontosan árnyékot vetsz a könyvre, akkor már nem vakít.

A napozás egészséges, csak vigyázni kell vele, le ne égjünk hirtelen.

1458. Guruljka (válaszként erre: 1457. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 25. 11:14

Nem jó a szememnek a napon olvasás.

És különben se napozok.

1457. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1455. - Guruljka)
2021. máj. 25. 11:06
Hát akarjál! Ha nem is fürdőruhában, de egy könnyű blúzban, háttal a napnak, kiviheted magaddal az olvasni való könyvedet... tökéletes dupla haszon. :))
1456. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1454. - Tuttuka)
2021. máj. 25. 11:04

Megjöttem. Csodálatos sétám volt, összeszedtem magamnak egy kis D-vitamint ingyen. :))

Még holnapra mondja, hogy itt a dél-keleti csücsökben közel 30 fok, hát kb. ha nem is annyi, de egészen kora nyári idő. Utána már itt is (előrejelzés szerint) visszamegy 22-24 fok körülre.

Mese nincs, nem lehet halogatni tovább a fagyasztó olvasztást. Ráadásul találkoztam nénikével, aki a piacon szokott árulni. Mondja, hogy már megjelent a borsó, szóval a fagyónak készenlétben kell állnia.

1455. Guruljka
2021. máj. 25. 09:37
Itt bezzeg süt hét ágra. Még akár napozni is lehetne, ha akarnék.
1454. tuttuka
2021. máj. 25. 09:35
Jó reggelt, szép derűs napot kivánok! Nálunk hol kisüt, hol felhős, de megyünk sétálni a csöpp unokánkkal! Anya gyógytornázik. Nekem meg a séta a gyógymozgás!
1453. Guruljka
2021. máj. 25. 08:13

Szép napot, jó reggelt kívánok!

Végre itt is szép a reggel. Remélem, mindennki jól érzi magát.

2021. máj. 25. 07:22

Szervusztok! Jó reggelt kívánok mindenkinek!

Itt nálunk csodás nyári reggelre ébredtünk. Igazi kiránduló idő.

Valószínűleg, nem sokáig fogom bírni a 4 fal között. Hosszú volt a tél, menni kell a levegőre, a napsütésre. Aki teheti.

1451. Guruljka (válaszként erre: 1450. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 24. 19:03

A kínaiak már csak tudják, elég jól tűrik az ilyen-olyan diktatúrákat.

A verebekre is elég aktívan vadásztak annak idején, Mao parancsára.

(A verébgyilkolás következményeképpen végzetesen elszaporodtak azok a rovarok, amelyek a táplálkozási láncban a verebek élelmiszerforrását jelentették a magvak mellett:

A SÁSKÁK.

1959 tavaszán és nyarán három, egymást erősítő hatás hozta el a nagy kínai éhínséget: a bénán megszervezett termelőszövetkezeti földművelés, a szárazság és a verebek hiányában elszaporodott rovarok. A sáskák letarolták azt a sovány termést is, amit a gabonaföldek produkáltak, a kétségbeesett kínai vezetés pedig kapitulált, feladta a madarak elleni harcot, sőt, szovjet verébimporttal próbálta menteni a menthetőt.)

Egyébként a szabadság nagy részéről elég régóta a munkahely rendelkezik, csak tényleg rossz érzés írásban látni.

1450. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1449. - Bulikázós)
2021. máj. 24. 18:43

Ha engedjük.

Kínai bölcsesség: sorsunkat nem csak saját tetteinkkel alakítjuk, hanem a "nemcselekvéssel" is.

1449. bulikázós (válaszként erre: 1447. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 24. 18:41
Van még lejjebb☹️☹️
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook