Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)
Ez nagyon jól hangzik.
A tegnap megsütött malac húsom eléggé szálkás, száraz lett. Ha átmelegítem egy pici sült zsíron (direkt nem olajban sütöttem, szeretem a sült zsíros kenyeret!!), és a felvert tojáshoz egy gondolatnyi tejfölt, zúzott fokhagymát, és azzal nyakon öntöm. Egy kis (friss) petrezselymes (öreg) krumplival már totál fejedelmi kaja.
A sülthöz készített zöldbab főzelék maradék is majd elfogy, akár önmagában is, azzal nem lesz gond.
Én egyszerű lélek vagyok, megfőzöm főzeléknek és akkor lehet enni melegen. A tojást meg belebuggyantom.
Kár, hogy nincs füstölt szalonnám itthon, de jó az a lencse anélkül is.
Jesszus... uborka mág van karácsonyról.
Bármennyit is aludtam délután, én most is hulla vagyok!
Most megyek fogat mosni és vár az ágy!
Holnap jövök!
Szép álmokat!
Szívesem csinálnék én igazi lecsót is, de ez a paprika-paradicsom még nem is olyan ízű, és főleg méregdrága!
Tudom, Te nem szereted, de nálunk nagyom kedves kaja!!!
Lencsesaláta?
Babérleveles vízben megfőzöm a lencsét és leszűröm, lehűtöm.
Enyhén mustáros majonéz (+ tejföl) , lilahagyma, keménytojás, és szeretem bele az almát vagy akár az apróra vágott csemege uborkát is!
Mehet vele petrezselyem vagy metélő hagyma, vagy bármi ötlet szerint.
Fííínom!!! És laktató!
Bizony nem.
Valamikor én is szerettem a konzerv lecsó sűrű szószát. Néha, ha rákívántunk, vettem a nyár közepén is lecsókonzervet.
Ja, és vettem egy üveges lecsót is 300 Ft-ért. Azt a fajta paradicsomban úszó fajtát.
Nagyon régen nem vettem ilyet (vagy 20 éve) de múlt heti akcióban kipróbáltam. Nem olyan, mint amit én szoktam csinálni, mert abban alig van paradicsom, de 3 hagymával indítva, némi füstölt szalonnazsíron indítva, végülis nem volt rossz.
3 napig ezt vittem ebédre a munkába ezel-azzal. :)
És a vegánknak is volt egyszer belőle kaja. Egy kis serpenyőben megmelegítettem és ráütöttem 2 tojást egyben és addig melegítettem, híg rezgősre sült/párolódott. Tényleg finom volt!! Ő ezt kapta a steak krumpli mellé!
Azért egy üveg lecsóból nem is olyan rossz!!! ugye? :)))
Én dőzsölhetek, ehetnék akár lencsét is, én szeretem. Vagy megeszem a zöldbabot, annyival is a fagyasztó lesz üresebb. (Jó lenne már leolvasztani.)
Ráérni éppen ráérek, úgy néz ki, csak egy kisebb munkám van, amit hétfőre kértek.
A hétfőit még nem tudom.
Van darálthusi. Lehet belőle fasírt vagy paszta sutha vagy még nem tudom.
Viszont a munkahetet bablevessel fogjuk kezdeni!
Holnapra rántott csirkemell szeletek lesznek valamivel.
Viszont előtte karajcsontból készül majd leves.
Majd felrakom még reggel és akkor olyan finom lesz, hogy még na!!! A husi simán leomlik a csontokról! :)
Hát én meg a hétvégén vagyok muszáj vásárolni, mert mire jövök (vánszorgok) haza, már nincs nyitva bolt.
Micsoda spórolás!!!! :O
Az ebédet maradékból rittyentettem.
A kevéske fokhagymás párolt-sült húst megmelegítettem, még szórtam rá borsot és ütöttem a levébe 3 felvert tojást.
Időnként megemlítem nektek! : még anyósom receptje volt, hogy tojásos szaftot csinált a fokhagymás húsnak. Furcsán szoktak rámnézni amikor elmondom, de még mindenkinek ízlett!
Most egy marék zöldborsóval is felturbóztam. + PENNY-s burgonyapehelyből készült krumplipüre volt a garnírung.
Finom volt! :)
Jaj, megint agyondolgozod magad!
Mi nem vásároltunk, de a fiam reggel Pestre indul a haverjhoz, hétfő este jön majd haza.
Nekem meg majd holnap jön a zenélős kocsi, veszek majd onnan hétfői vacsorát.
Én meg két napig megleszek, akad még ez-az a hűtőben-fagyasztóban.
Sziasztok!
Tegnap este 11 volt mire hazaértem a munkából...
És egész héten hosszúztam.
Reggel viszont korán volt kelés, mert a munkanapokon nem értem el a boltba, holnaptól meg ugye minden zárva lesz.
Viszont ebéd után lefeküdtem "kicsit" pihenni. + órát aludtam mozdulatlanul.
Nem mindegy, hogy álló 8-as, vagy fekvő 8-as, és ugye azt is lehet jobbra is, balra is kavarni! :DDDD
Meg ismered: ha fáj a fogad, vegyél be egy fakanalat, rögtön kiáll! :D
"Szerintem csak az a kezdő, aki azt sem tudja, hogy a rántást jobbra, vagy balra kell kavarni?? :))))"
Jaj edes jO Istenem, en milyen torvenyt torok meg?
Nyolcas szam alakjaba keverem meg a rantast...
Most akkor alljak a sarokba, vagy terdeljek is kukorica szemekre?
Mar annyit megtanultam, a mosas es a folt tisztitas teren, hogy az ecetes ollo, minden foltot ki tud venni!!!
:DDD
Ez nagyon finom ebéd! Azért a lábodra vigyázz még! Nem kötelező a konyhai munkákat állva csinálni!♥️♥️♥️
Sokmindent csinálok ülve. Hámozás, aprítás, magozás. Muszáj, ahogy mondani szokták, nem loptam én a lábam! A derekam durván 45 éve vacakol, a műtétet sikerült elkerülni, a térdprotikat bem. De imádok főzni, sütni, szóval kell jó megoldást találni.
Gyakran sütök kekszeket, nálunk ez a sláger, unokám is szeret benne segíteni. A tésztákat összekeverem és fajtától függően hosszú rudakat formálok és a hűtőben dermesztem, vagy diónyi gömböket formázunk. Ezeket a kicsim vizes villával formázza, illetve a felszeletelt kekszeket tepsibe rakja. Ezeket mind tudjuk ülve csinálni!
Finomat főztél, gondolom, már túl vagytok rajta.
Elszalad az az egy hét, hiszen, ha elmúlik ez a hétvége, a következő hét egy nappal rövidebb lesz. Vigasztaljon az a tudat, hogy mások gipsz nélkül is elég gyakran leülnek 1-2 pillanatra főzés közben. :))
Leves nem lesz, petrezselymes újkrumpli lesz sült csirkeszárnnyal, céklával.
Már járógipszem van, én főzök (vége az aranykornak), megpróbálok egyszerű dolgokat csinálni, mert nagyon megfájdul a derekam, le kell ülnöm. 1 hetet kell még kibírnom! :-)
Jó reggelt kívánok Mindenkinek! Mondanám, hogy szépet, de itt sötét van és szemerkél az eső.
Ma maradék lesz az ebéd, holnapra megsütöm a mélyen leárazott kacsamelleket, amit húsvét után vettem. Az jó hidegen is. Sógornőm is Eszter, őt megyünk köszönteni.
Hétfőn pedig a mi lányunkat és rántott karajt fogok csinálni a Lufiban. Szurkoljatok kérlek!
A húsleves a fagyóban vár sorsára, azt múlt héten csináltam, csirke comb, mell és tarja csontból. Ezer éve kuktában főzöm, ( nem kell külön lehabozni),már a nagymamámtól is így tanultam. Ő persze még a régi aluminiumot használta, nekem már új van. De pl céklát, krumplit a 101 éves szomszédasszonyoméban főzök,(a 70 éves kuktájában) és akkor neki nem kell külön
Szervusztok! Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!
Feltettem főni a levest, és a zöldbabot is főzeléknek azonnal. Ha a levest lehabozom, átteszem egy kisebb lángra, és a helyére mehet a zöldbabnak való víz... a sütni való húsokat lesóztam, majd az is sorra kerül. A rántani valókat (ha felébredt a ház) kiklopfolom és bebundázom. Azokat majd holnap akkor már percek alatt megsütöm.
Még nem is mondtam, hogy valóban nagyon szép volt a malachús, (combja) amit vettem pár napja.
Szerencsém volt, kaptam benne egy jó db dióját, hát azt csak felszeltem rántani. Kibányásztam belőle 2 db szép kis húsos csontot, így lesz belőle finom leves is. Egy műanyag ételhordó doboz meg tele lett felkockázott hússal. Akár pörkölt, akár brassói vagy rizses húsnak... ez már csak bement a fagyóba. A hét végén bőven elég lesz a leves és a rántott szelet. Fagyasztó olvasztás halasztva egy héttel. Nagyon elégetett vagyok vele, és hogy ráadásul az ára is akciós volt, ennél rosszabb üzletet sohase kössek. :))
Nem tudom, már a múltkor is felhívták a doktort.
Szerencsére ő visszahívja az embert másnap délelőtt, amikor összerakja a munkanapját.
A múltkor sűrűn elnézést kértem, nem volt aktuális, de most én is akartam már hívni.
Valamiért a macskák egyból az ő számát találják meg, én hosszasabban szoktam keresni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?