Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell töltött káposztát készíteni? fórum

Hogyan kell töltött káposztát készíteni? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
108. globus
2017. febr. 17. 11:09
Én béna vagyok a levelek tekergetéséhez, még sosem sikerült. Anyukám sem főzött soha. Így kell élni tovább... :)
2017. febr. 17. 08:19

Levelet megtöltöd, megfőzöd, kész! :D

Vagy tölteléket becsomagolod levélbe, megfőzöd, kész! :D

106. 9d0c5a7f41 (válaszként erre: 105. - 9d0c5a7f41)
2015. dec. 23. 12:50

És igen! És készen van életem első töltöttkápija, és finom lett... Semmi faxni, nagyon alap kápi.

[link]

ezt főztem meg, de tettem még bele rétegezésnél sok majorannát anyukám ajánlásával és egy kis közepes erősségű chilit.

Egy nagy lábas tele lett. Gondoltam nagyon szupi, majd sűrűbben töltöm vízzel. De félidőnél egy másik lábasba kellett átszednem belőle mert kidagadt a fazékból. Hát tudta a fene. Persze azt írják h bőven férjen bele, de gondoltam h belefér, jól van az...HÁT NEM!! :D

Amúgy a fűszerezésben nagyon szigorúan vettem a receptet, nagyon finom, nem túl erős, nem túl borsos-fűszeres kápi lett, sőt! kimostam a káposztát is, a leveleket is lemostam.Így nagyon a mi ízlésünk. De ezt a receptet nyugodtan vegye kiindulási alapnak az, aki sosem főzött még, aztán majd variál rajta. Én nem berántottam, hanem minden rétegre szórtam lisztet, így nem kellett rántani.. Legközelebb teszek bele kis kolbászt vagy füstölt husit, de anélkül is nagyon finom lett. Sőt már majd ki merem próbálni amit itt alább is írt valaki, hogy sütőben, agyagtálban stb..

nagyon jó buli a töltött kápi. CSAK a recept hosszú, amúgy egyáltalán nem bonyolult.

Azért jó volt hogy végigolvastam a fórumot, sok tippet találtam.

Az én tippem mégegyszer a nagy magas lábas, ne bántsuk a töltelékeket, csak "rázogatva az edényt"mozgassuk hogy le ne kapja... és a lassú tűz, 2-2,5 óra..

2015. dec. 22. 11:05

:D :D NA Ezen igazodjon el valaki!!!


Nesze neked egységes szabályok! :D

Ez így nem EU-s!

:D

Na akkor én is megcsinálom valahogy (mindezektől eltér- tudom hogy mindenkié nagymama receptje, de tudjuk, hogy ahány ház, annyi..((nagymama)) ..)

104. e.e. (válaszként erre: 102. - 9c8432d068)
2009. febr. 6. 16:06
Kedves mind kettőből lehet puliszkát készíteni!Sőt a lisztből finomabb lesz.
2009. jan. 7. 14:16

Puliszka köret


Hozzávalók: 1 liter víz.

só,

30 dkg. kikoricadara,

3 evőkanál étolaj

Elkészítés: Az olajat és a vizet gyengén sózva felforraljuk. Csurgatva beleeresztjük a kukoricadarát és állandóan kevergetjük, készre főzzük. Tűzről levéve átkeverjük, evőkanállal kiszaggatjuk, formázzuk. Kiváló köret sültek, tokányok, apróhúsok mellé.

Elkészítési idő: 20 perc

102. 9c8432d068 (válaszként erre: 95. - mancikaxxx)
2009. jan. 7. 14:14
A puliszka kukorica darából készül és nem kukorica lisztből.
101. c42a13b98c (válaszként erre: 85. - e71af41436)
2009. jan. 7. 13:31
káposzta+bab, az igen! Akkor már megehetsz egy atomtöltetet is:-)
100. Zojci (válaszként erre: 85. - e71af41436)
2009. jan. 7. 12:28
Az adatlapomon van!:) még annyival kiegészíteném,h akkor mégfinomabb,ha 2fajta darálthúst használunk én speciel pulykát teszek,de kacsával is fini,ja és ha teszünk pár szelet füstölt szalonnát az aljára!:) babosat nem ismerek sajna.
2009. jan. 7. 10:34

A kukorica kása,vagy dara nagyra van darálva ,

a kukorica liszt majdnem olyan állagú mint a

búza liszt.Egyébként lehet kapni mindkettőt.

98. e71af41436 (válaszként erre: 97. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 7. 10:33

a rizst én is ragadósan szeretem :)

de ettem már jó kis birkapörköltet puliszkával,na az valami isteni :)

97. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 95. - mancikaxxx)
2009. jan. 7. 10:26
Namost nem teljesen értem mert kásaszerű ételnek kukoricadarát szoktak használni, nem? Kukoricalisztből inkább süteményt szoktak csinálni. Bár kását lehet belőle természetesen. Pörkölthöz én inkább rizst főtt burgonyát vagy tarhonyát csinálok és a rizst soha nem pirítom meg olajon elötte. Útálom a "potyogós" rizst. Én Japán módra ragadósra csinálom.
96. mancikaxxx (válaszként erre: 62. - zöldségevő)
2009. jan. 7. 10:13
teljesen egyet értek,ahány ház annyi szokás
95. mancikaxxx (válaszként erre: 71. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 7. 10:11

puliszka /olaszoknál polenta/nagyon remek köretnek

pörkölthöz,ki kell próbálni

/puliszka kukorica lisztből készül/

94. 'szti (válaszként erre: 93. - e71af41436)
2009. jan. 7. 10:09
simán lehet egytálnak csinálni, nálunk alig van leve :-)))
2009. jan. 7. 09:55

ja,megvan :)

ez leves. :)nekem olyan kéne ami egytálétel :)

de ez sem hangzik rosszul :))

92. 'szti (válaszként erre: 91. - e71af41436)
2009. jan. 7. 09:51
fent van a receptek közt, savanyú káposztából, szárazbabból és kolbászból készülő cucc, mi szeretjük :-)
91. e71af41436 (válaszként erre: 90. - 'szti)
2009. jan. 7. 09:45
jöhet az is :))) pláne ha finom :))
90. 'szti (válaszként erre: 85. - e71af41436)
2009. jan. 7. 09:39
attól függ melyikre gondolsz, nekem a szabolcsi van meg: káposztás paszuly néven
89. e71af41436 (válaszként erre: 87. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 7. 09:24
ja,és a kukta...én annyira idegenkedem a kukta használatától,amennyire vágytam egyre :)))összeköltözéskor az volt az első,hogy a háztartásomba beszerezzem,most meg inkább elő sem veszem...valami hiányzik azokból az ételekből,amit kuktában csinálok.lehet kinevetni,mert lehet hogy ez csak az én hülyeségem )))
88. e71af41436 (válaszként erre: 87. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 7. 09:22
a tojást is főzöm addig,nem törik szét,viszont a héjon keresztül kap a fazékban rotyogó ízekből és hihetetlen finom :)
87. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 84. - e71af41436)
2009. jan. 7. 08:54
De a tojást is 2-3 óráig főzöd? Egyáltalán minek kell beletenni? Hogy estleg eltörjön? Nem egyszerűbb és biztonságosabb vízben megfőzni külön? És kuktában nem jobb ezt főzni?
86. Klimpírozi (válaszként erre: 84. - e71af41436)
2009. jan. 7. 08:31
köszi, próba lesz:)))
85. e71af41436 (válaszként erre: 83. - Zojci)
2009. jan. 7. 06:15

engem érdekel :)

akár káposzta,akár bab :)

igaz is,a babos-káposztát ismeri valaki? :)

84. e71af41436 (válaszként erre: 77. - Klimpírozi)
2009. jan. 7. 06:14
én beleteszem egy nagy fazékba a hagymát,egy picit átfuttatom zsíron,rá pici paprika,só,azután a bab,majd ráteszem a füstölt oldalast és a sima lapockát nagyobb darabokban(én nem libával csinálom)majd a tetejére szórom a gerslit,abba beleágyazok pár megmosott egész tojást felöntöm vízzel hogy ellepje,be a sütőbe és 2-3 óra kész is.A legegyszerűbb kaja,amit kitaláltak :)
83. Zojci
2009. jan. 7. 00:34
Nekem is van receptem,ha érdekel!:)
82. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 80. - zöldségevő)
2009. jan. 6. 22:27
Lehet épp hús hozzá de mivel ez babpörkölt végeredményben én nem készítenék hozzá. Hanem keményre főtt tojással lehet tálalni. Az az igazi.
2009. jan. 6. 22:25
találtam a receptek között 2 sólet receptet, ha valakit érdekel:)
80. zöldségevő (válaszként erre: 78. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 6. 22:11

füstölthus,libahus....oszt régen irány a pék kemencéje!

Persze vizzel elötte fel kell tölteni:)

A kis Kabos mesélte egyszer, hogy elfelejtette az utbaeső kútnál vizzel feltölteni, és porrá égett:)

Van akinek a sólet nemzeti eledel, ugy tudom, tojásokat is tesznek a bab közé:)

Én a babot,lencsét messzire elkerülöm:)

79. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 78. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 6. 22:05
Az árpagyöngy meg egy kis liszt kimaradt.
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook