SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Sziasztok!
Ha a a férjem is jogosult a családi pótlékra és még decemberben nyilatkoztunk akkor megkaphatjuk mi is ?
Ha igaz lenne, hogy számlára utaltak volna, attól már hangos lenne a média! Furcsa lenne egyébként, mert ez tömeges utalás és akkor sokkal többen kellett volna hogy jelezzék. De legyen így, mert engem is érint ez a része.
a NAV ugyanúgy bármit mondhat, amit te irsz ez kb az 5. verzió amit látok , úgy hogy más is felhivta a navot. Facebookon kb 10-15 embernél láttam hogy megkapta számlára .
Szóval szerintem lényegtelen ezen idegeskedni
Mert sokan okosabbak akarnak lenni, vagy félreértik a dolgokat, majd nem valós információt adnak tovább. Sajnos! De várhatóan jövő hét elején indítják az utalásokat is.
Igen, nekem is ezt mondta a nav!
Itt meg is irkál a sok hülye gyerek hogy az XY ismerőse már megkapta számlán. Miért kell hülyének nézni a másikat?
Ennyiből mi sem. Jövedelemfüggő elsősorban.
Sziasztok
Hátha ti jobban tudjátok mint én :)
3 gyermek után vissza jár autómatikusan au szja vagy egyáltalán jár e ?
Sziasztok. Most beszéltem egy NAV ügyintézővel, aki azt a tájékoztatást adta, hogy az szja visszatérítések számlára utalása még nem indult meg, konkrét időpontot még ők sem tudnak, hogy mikor indítják az utalást, de valószínűleg nem várják meg az utolsó napokat. Hozzátette, hogy általában velük is csak aznap reggel közlik, hogy elindult az utalás, amikor már indítják a rendszert. Tegnap egy helyen egy videóban nyilatkozott egy nav-os, aki azt mondta, hogy várhatóan a postai kifizetések után 1-2 nappal kezdődik az utalás.
Ohh ezt nem is tudtam, hogy kiutalás után jelenik csak meg. :) Köszönöm, most "megvilágosodtam" 🙈🤗😘
Amikor a családi adókedvezményt várja az ember, akkor ha már ott megjelenik az összeg, akkor tudjuk, hogy 30 napon belül megérkezik. Most csak akkor jelenik meg, ha már kiutalták.
Mondjatok már pár szót erről az adószámláról.
Mindig is be voltam jelentve és volt munkám hálisten, de ha lekérem a tételest időkorlát nélkül, az szja résznél csak egy tavalyi tételt látok tizenezer ft, önkéntes pénztári utalás, semmi mást.
Itt bármi másnak látszania kellene?
Tudom, tudom...
Csak az zavar, hogy az adószámlán nem látok semmit. De lehet még nem értek el addig 🙈🙂
Számlára még nem kapott senki semmit. Arra még kicsit várni kell.
Nekem is... Kezdek kicsit ideges lenni...
Nekem adószámlán se látszik. 😡
Szia! Két munkanap. Tehát ha elsején utalt, elméletileg ma ott kell lennie. De ki tudja hogy mi van most ebben a káoszban.
3 vagy négy nap nekem is 1.én utalta ki a NAV nekem a posta azt mondta max hétfő kapom meg
Sziasztok! A postán tudja valaki mennyi az átfutási idő? Elsején kiutaltak az összeget a Navtól, de a postás ma sem hozott értesítőt... 🙄
Postára vagy számlára kérted?
Nekem még mindig a tavalyit mutatja...
Esetleg valakinek az adószámlán látszik már az összeg akinek eddig még nem volt semmi? Nekünk még mindig 0ft 😏
Nagyon szépen köszönöm a választ! Reméljük így is lesz! Mert egy könyvelő ismerősöm azt mondta hogy ott már nem jár nekünk vissza semmi😕
Sziasztok! :) Bocsi a zavarásért. Egy olyan kérdésem lenne hozzátok hogy ugye van gyermekem de nem én kapom a cspt. Nekem kellet volna már igényelni de bizonyos okok miatt még nem tettem. Jogosult voltam a családi adókedvezményre de azt sem vettem igénybe tavaly. Én is decemberben küldtem ügyfélkapun a vissza adó nyomtatvány. Ugye jogosult vagyok ettől függetlenül?! Persze semmi választ nem kaptam se az hogy oké vagy nem oké.. előre is köszönöm a választ azoktól akik hasonló cipőben járnak. Szép napot :))
A francba ezzel a teloval ír össze vissza ahogyan ő akar
Csak a sima sablon duma
Hogy gyereket nevelő szülőkènt kapunk vissza nem úgy mint az elődjük
Probaganda levèl
Szia Megkérdezhetem, hogy milyen"forma levél" amit kaptál?
Fizetéstől függ,mert mondjuk ha levonnak 30.000 szjat de igénybe veszel 40.000 adókedvezményt akkor nincs ami vissza járjon, mert a kedvezmény több mint a levont adó!
További ajánlott fórumok: