SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Én is így tartom logikusnak, mert minden platformon a szja visszatérítésről van szó és nem adókedvezményről.Nem vagyok túlságosan jártas adóügyi dolgokban, de az én értelmezésemben a kettő fogalom nem ugyan az.Bár az egy dolog, hogy én mit és hogyan értek, és más dolog a jogalkotó értelmezése.
Kedves vagy köszönöm szépen...én is így gondoltam...persze be van jelentve ..teljesen legális..csak az jutott az eszembe,hogy mivel mi szoktunk visszaigényelni németből is adót,ezért lehet ilyenkor másképpen számolnak...mindenesetre ha kapunk örülünk,ha nem kapunk örüljön más .. :)
Most csak az adókedvezmènnyel csökkentett összeget utálják, mivel èv közben nem vetted igénybe, természetesen az adóbevallásban vissza tudod igényelni, mert marad meg benn annyi adód a 809.000 Ft-on felül!
Jól tudod, a férjedtől is vontak. A szakmunkás minimálbér szja-ja olyan 32.000 Ft havonta, tehát még többet is fog visszakapni a férjed, mint te. Már ha rendesen be volt jelentve. Reméljük igen.
Ha van ügyfélkapud, meg tudod nézni a járulék-adat kivonatban, hogy mennyit vontak havi szinten adóelőleget a gyed-ből. Azt fogod visszakapni számlára, nem kellett érte tenni semmit.
A kormányoldalról másoltam.
A többi kérdésedre biztos lesz olyan, aki tud válaszolni, nem akarok hülyeséget írni.
Sziasztok!..egy kérdés felétek..én valószínű kapok vissza,a 65.sorban 306 ezer szerepel.a kérdésem a férjemre vonatkozna (hozzáteszem nem vagyunk buták,csak nem ilyen téren dolgozunk),én szakápoló vagyok a férjem külföldön dolgozik..itthon szakmunkás minimálbért kap (nettó 145 000 kb.)..a családi adókedvezményt én vettem igénybe havi szinten fél évig 2 gyerek után ,aztán az év második felétől már csak a lánykámra...jön a kérdés...minimálbérből elvileg vonnak szja-t..vagy rosszul tudtam idáig?..
Nagyon szépen köszönöm a gyors és korrekt választ. További szép estét!
Most csak az szja-t. A járulékot, ha jár még ezen felül, akkor az adóbevallásban tudod majd kérni.
Ez az infó honnan van?Aki gyeden volt junius 25-ig az kap vissza?Mert hogy nem kaptam semmi papírt,hogy mennyit vontak le.Nem nem vettem igénybe az adókedvezményt.Viszont nem is mentem be aláírni semmit,de a családit számlára kapom.Köszi ha segítesz
Buta kérdésem lesz és meg is kövezhettek, de csak az szja-t kapjuk vissza automatikusan (igen én kapom a családit is ) vagy a járulékalapot is? Köszönöm, ha válaszoltok.
"Mától megkezdődik a családi adóvisszatérítés postai kézbesítése. A kormány a járvány hatására döntött úgy, hogy a gyermekes családokat ezzel a rendkívüli családtámogatással és egyben adócsökkentéssel is segíti. A banki utalások jövő héten kezdődnek."
Szia!Köszönöm a válaszod.Nagyon örülnék neki ha így lenne.Hetek óta bújom a netet, de dajnos erről semmi infót nem találtam.
Szia! De akkor igen, a fennmaradóból meg vissza tudod kérni!
Szia!
Abban az esetben sem ha ha 809.000 Ft. + a 2 gyerek után járó kedvezmény (480.000 Ft) összege sem éri el a levont adelőleget?
Köszi a választ!
Szia mivel vissza kapod a teljes le vont Szja így nem lesz mit vissza igényelned adóbevallásnál.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy jogosult vagyok szja visszatérítésre,viszont a családi adókedvezményt minden évben az adóbevallás beadásakor szoktam érvényesíteni 2 gyerek után.A bruttó bérem alapján kimaxolhatom a visszatérítés összegét.Ebben az esetben az adóbevallásnál számíthatok még a családi adókedvezményre, vagy a 809 ezres összegben már ez is benne van?Előre is köszönöm a segítséget!
Neked automatikus. Ha jól tudom.
Ha te kapod a családi pótlékot, akkor nem kell csinálnod semmit, jövő hét végéig megérkezik a számlára.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha tavaly egész évben be voltam jelentve, akkor hogyan tudom visszaigényelni az adót? Számlára kapom a fizetést.
Kell hozzá tennem valamit vagy automatikusan visszautalják számlára? Köszönöm a választ előre is!
Sovány vigasz de legalább nem csak nekem.
Szia! Nekem sem mutatja az adószámlán az összeget, csak a tavalyit látom.
Nálam is nyilatkozat is rendben, jövedelem is. De csak a tavalyit látom.
Nincs. Neked?
Csak azért csak bosszant, mert visszado nyugtát letöltöttem, szóval ez nem lehet gond, mert beérkezett, iktatták. Jövedelem pipa, kedvezményt nem vettünk igénybe.
Szia! Látod már fent? Vagy még neked sincs semmi?
A Magyar Posta február 2-4. között országszerte várhatóan mintegy 161 ezer címre kézbesíti az adóvisszatérítés összegét. A kézbesítők ezekben a napokban utalványon viszik a családok számára a kiutalt összeget,
A HÁZNÁL KÉZBESÍTÉS MAXIMUM 200 EZER FORINTIG LEHETSÉGES.
Ha valaki nagyobb összegű kifizetésben részesül, akkor a postás egy értesítőt hagy hátra, amelyen szerepel, hogy melyik postán tudja felvenni az összeget. A családi adóvisszatérítés kifizetése miatt a posták felkészültek a forgalomnövekedésre. A nagyobb forgalmú postákon külön ügyfélpultot jelöltek ki, ahol a kifizetések megtörténhetnek.
Értem köszönöm szépen a segitséget
Akkor 14-éig csak ideér 😂
Ez kb. 350.000 brutto havonta, ebből bőven kijön a családi adókedvezmény a 2 gyerekre, ezért maradhatott meg a 140.000 Ft az adóból. Szükség sem volt arra, hogy a járulékokból legyen vonva és így abból nem is kaptok vissza semmit.
További ajánlott fórumok: