SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Szerintem nem a segítség 'fájt', hanem hogy nem azt mondta, amit hallani/olvasni akartak.
Mert munka nélkül is JÁRjon vissza, és lehetőleg tegnap, de főleg sok.
Már nem fog válaszolni.
Már törölve lettek a hozzászólások, de néhány embernek nem tetszett, hogy sokat segít. Ezt inkább nem is kommentálnám.
Nincs mit.
Egyébként az adóalap kedvezmény az 2 gyerekre havi 266.660 Ft, gondolom ez van feltüntetve a papírodon, nem a netto kedvezmény.
Szia !
Azt írja hogy 740 ezer Ft adókedvezményt ervenyesitettem.
4 hónapig dolgoztam az adott munkahelyen . :)
Elvált szülőknél mindkét fél kap szja-visszatérítést?
A visszatérítés annak a szülőnek jár, aki 2021 legalább egy napján jogosult volt családi kedvezményre.
Ha a szülők 2021-ben váltak el, és a válásig mindketten jogosultak voltak családi kedvezményre, akkor mindkét fél jogosult a visszatérítésre.
Ha a szülők 2021 előtt váltak el, akkor a visszatérítés annak a szülőnek jár, aki 2021-ben családi kedvezményre volt jogosult.
Ha az elvált szülők 2021-ben felváltva gondozták gyermeküket, és ezért a családi pótlékra, valamint a családi kedvezményre is 50-50 százalékban jogosultak, akkor a visszatérítést mindkét szülő igénybe veheti.
Igen, mivel közös a felügyelet, meg is oszthattuk volna, de nem kértem.
Szólok majd, ha utalnak..
Nem kell, hogy valóban meg is osszam, most hozom a nav oldaláról:
“ A visszatérítés a családi kedvezményre jogosultnak akkor is jár, ha családi kedvezményt nem érvényesít, vagy azt nem ő veszi igénybe.”
Magyarán kellene, hogy kapjak.
A kérdésem az lenne, amit írtam is, hogy vajon ha baj van az igénylésemmel, szóltak e már volna.
A hivatalosban az van, amit Pannácska is írt. Csak akkor jár az apának, ha a közös felügyelet mellett a családi pótlékot is megosztják a felek. Sokan emiatt az utolsó pillanatban(december 31-ig) kérték a megosztást, mert úgy is elfogadták.
Hogy ennek ellenére megkapod-e...azért majd számolj be róla, mert kíváncsi vagyok. Én úgy gondolom, hogy ha megkapod, akkor porszem került a gépezetbe, de előfordulhat.
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés