SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Mert annyi dolguk van hogy nem gyozik kezzel irni az ertesitoket.letszamhiany van ott is.
Bocsi, nem olvastam végig, de kérdezted a postát, hogy miért késnek?
Siess mert elfogy a kenyer
Szamlaszamom
11600006-00000000-3122852
A postán sok múlik, hogy hogyan szedik le a utalványokat a rendszerből. Lehet nem sorban érkezett hozzájuk sem és ahogy lejön a rendszerből. De gondolom a posta is csúszik a kézbesítéssel, mert náluk egyébként mi működik rendesen úgy általában??? Szinte soha, semmi! Kitartás neked, de gondolhatod, hogy az utalást is mennyire várjuk mi is! Esetleg érdemes lenne bemenni a postára és utána kérdezni, nem megvárni a postást, mert lehet ott lesz bent már délutá, mert lehet azután jelenik meg bent a postán, ami után már a postást korán reggel kiosztották a pénzek és utalványok kézbesítésére. Én megfutnám ezt a kört. De ez csak egy javaslat volt.
Postai kifizetés 4.eig!Bankiutalas 14.eig.Jah es akkor törődjünk bele hogy nem tudjak teljesíteni amit kell.
Sajnos előfordulhatnak csúszások, egyszerűen nincsenek elegen erre a feladatra.
Különben mit szóljon az, aki kártyára kérte? 😊 Szerintem ott is lesznek banki csúszások, úgy mint a csp-nél volt nem kevés fennakadás, de érkezni fog, nem értem miért kell ezen annyit agyalni. Hó eleje van még mindig...
Az előbbre hozott utalás elrendelése tényleg lehet politikai húzás. De, és a lényeg, hogy ha szigorúan 11-én utalná csak el az összeget és nem kapja meg mindenki 14-ig, akkor ez már nem szabályos ebben a dologban és ki van adva, hogy addig mindenkinek meg kell kapnia, és nem addig kell, hogy kiutalva legyen. Mi van, ha közbejön technikai probléma náluk? Akkor ez az ő hibájuk és abból szankciók lehetnek... Ezért sem célszerű nekik sem kivárni az utolsó percig és gondolom ezért mondta az ügyintéző is, hogy nem szoktak addig várni!
Szar a posta nem tudjak teljesiteni amit egertek.4.ig kezhez kapja mindenki verziot!
De a postás ma hozta a nővéremnek, nekem nem. Akkor nem értem
Ez nem logikai játék, hanem munkafolyamati és politikai. Eleve hol logikus az, hogy visszakapod az adód? :-)
Ez már politikai játék, hiszen a többi esetben is a jogalkotó ad határidőt=jogszabály. Itt már volt egy "jófejek vagyunk" marketinghúzás a 15-ről 14-re, ami mögött az lehet, hogy péntek 11-re tutira be van tervezve az utalás, különben nem kockázatos lenne jófejkedni a 14-gyel.Kérdés, lesz-e tényleg ennél előbbre hozott utalás elrendelve.
Én már láttam kiírva,és a NAV tól is megérdeklődtem,de amúgy ha logikusan gondolkodsz,akkor 14.e az jövőhét utáni hétfő,nyilván akkor már jövőhéten elkezdik utalni hogy megkapja mindenki 14.ig!
Ezzel annyiban értek egyet, hogy az éves adóbevallásnál a visszaigénylések és egyéb kifizetések esetében igen, megvárják az utolsó napot és akkor utalnak, de ez nem az a kategória. Itt a kormány adott határidőt, és erre nem ülhetnek rá, mert bármikor kiadhatják azt is fentről, hogy most azonnal utalás van. Ez már nem saját kompetencia a nav esetében...
"azt mondta a navos telefonon, hogy nem szokták az utolsó napot megvárni."
Ezt cafolnàm, mint "közelben dolgozó". A NAV az esetek 99%-ban pontosan mindig megvárja a számára előírt fizetési határidő utolsó napját. A postás kifizetések is csak azért kezdődtek előbb mert a posta jelezte, hogy jövő héten kezdik a dupla nyugdíjakat is kézbesíteni, és nem tudják biztosítani, hogy mindenki a jogszabályban meghatározott időre megkapja a visszatérítést ha ezt is jövő hét közepén zúdítja rájuk a NAV. Emiatt lettek az egyéb juttatások is egy nappal előrébb hozva, de ahogy olvasom így se sikerült a mai napig mindenhol kézbesìteni. Egyébként a jogszabályi határidő a pontai kifizetések esetén is 14.-e, szóval egyenlőre aki nem kapta meg az se reklamálhat.
Akkor úgy kapod, ahogy a családi pótléknál be van állítva a címed. Mert ami Kincstárnál van, azt az adatot adja át a NAV-nak. A fizetés itt nem számít, hogy hogyan kapod.
Azt, hogy még nem kezdték meg a kiutalást, ez teljesen biztos, aki mást mond, nem igaz. Aztán, hogy nekik 14-ig van határidő, de nem szokták kivárni az utolsó napot, és hogy bármikor leszólhatnak fentről, hogy most azonnal indul az utalás, de várhatóan jövő héten megtörténik és mindenki megkapja, ami jár neki. Meg, hogy ők is sokszor csak reggel tudják meg, hogy azon a napon indul az utalás. Nem igazán vannak tájékoztatva előre, de lehet nem mondhatják meg a pontos napot, mert bármi lehet. Ezt már csak én gondolom. De remélhetőleg hétfőn tényleg elkezdik az utalást is, mert azt már rég elő kellett készítsék, ekkora mennyiségű kiutalásnál. Az utalást meg bírja a rendszer, azzal nem lehet gond, ráadásul a Kincstár is átállt már az azonnali utalásra, nem kell 1 napot várni, hogy átmenjenek az utalások.
Sziasztok!
Én a csaladi potlekot postan kapom, a fizetesemet viszont szamlara. A postas azt mondta valoszinu igy szamlara kapom majd en is. De en mar nem tudom mit gondoljak. Szerintetek?
Akkor a ,,G,, betűt kihagyta 😂
Sajnos elég szomorú ez..és egyre csak rosszabb lesz!
Egész pontosan mit mondtak telefonon?
Ez így van! Csak az a baj, hogy sokan még hallomásból sem ismerik !
Hallottam én ettől furcsábbakat is már! Egy ismerősömnek évekig benyelte a családi adókedvezményét a cége úgy, hogy látszólag papíron megkapta. Megmagyarázták neki. Ez még az adókedvezmény bevezetése körül volt, amikor szerencsétlen egyszerű embereknek fogalmuk nem volt arról, hogy mi jár nekik és mi nem. Ha csak abból indulok ki, ami akár itt akár az fb-s topikban van, hogy mennyi a könnyen megvezethető butácska ember...nem csodálkozom semmin.
Erre jó az M30 nyomtatvány. Azon rajta van minden.
Ezt már senki sem tudja...
Én csak azt találom kiakasztónak, hogy bizony rengeteg olyan ember várja az adó visszatérítést, akinek nem jár egy fillér sem, csak épp nincsenek tisztában vele! Mert csak annyi jutott el a fülükig, hogy akinek jár családi pótlék, az kap 809.000 Ft-ot...és itt a tudomány meg is állt! Miközben egy fillér adót nem fizetett! Azt mondjuk nem értem, hogy hogy tud valaki úgy dolgozni, hogy fél évig a munkáltatója nem fizetett utána semmit? Akkor ezek szerint nem hivatalosan dolgozik, tehát erről tud, mert ha hivatalosan dolgozna, akkor minden hónap elején megkapná a béres papírját...ha nem kapja meg, annak azért furcsának kell lenni! Viszont ha tud róla, hogy nem hivatalosan dolgozik, akkor azt is tudja, hogy adót nem fizetnek utána! Egyébként ezt a posztot Én is olvastam, hogy fél évig fizetett utána a munkaadó, utána meg nem..... azért ez elég fura!
De hogy legyen még egy kis izgalom, fb-s adóvisszatérítéses oldalon volt olyan tegnap, aki a 65-ös sorhoz képest 100.000 Ft-tal kevesebbet kapott, meg olyan is, akinél most derült ki, hogy fél évig a munkáltatója nem fizetett be utána semmit, de levonta a béréből amit le kellett. Úgyhogy most a postai készpénz felvétel helyett mehet a munkaügyi bíróságra.
További ajánlott fórumok: