Egy biztos, megosztva nem lehet, mert ápolásiból nem vonnak adót.
Ha azt mondod, hogy a munkáltatótól kapott papíron a 65. sorban 140.000 Ft van, akkor most annyit kaptok. A járulék az most egyáltalán nem játszik, csak az adó.
Köszönöm! Látom jártas vagy ebben . És azt honnan tudom hogy ki e használta a párom az összes adó kedvezményt? Mert ugyan a munkáltató által adott papir alapján jar vissza 140.00 csak azt nem értem hogy ez tényleg az az összeg ami jár. És azt sem tudom megosztva van e mert én apolasin vagyok a fiammal
Most mindenki csak szja-t kap vissza, ha vontak tőle. Ha 0 az szja, akkor vagy nem dolgozott az illető, vagy lenullázta a családi adókedvezményét évközben, így már semmilyen szja-ból, járulékból nem kérhet vissza semmit.
Sziasztok Csed-en es gyeden voltam a tavalyi évben kaptam tegnap egy levelet az államkincstartól ahol van egy mező a "ténylegesen levont adóelőleg kérdés azt kapom vissza ami ott szerepel köszönöm
Pont van erre az esetre fent a NAV oldalán egy kérdés-válasz:
"Van egy 28 éves beteg fiam, aki saját jogán nevelési ellátást, családi pótlékot illetve rokkantsági járadékot kap. A családi adókedvezményt én érvényesítem. Jár-e szja visszatérítés?
Ön, mint a családi pótlékra saját jogon jogosulttal/rokkantsági járadékban részesülő magánszeméllyel közös háztartásban élő hozzátartozó, jogosult lesz az szja-visszatérítésre."