Spinning (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Spinning
Szia Roki,
Sajnos tegnap még nem tudtam kipróbálni, de holnap mindenképp megyek:)
Szia Panda!
Voltál tegnap edzésen? Sikerült alkalmaznod amit Pezo írt? Próbáld meg. Lényeg, hogy mint a csiga olyan lassan kezdj el tekerni, aztán fokozatosan gyorsabban. Én ált. az első percet tekerem csigaként, ha kell néha közben néhány másodpercig meg is állok utána már lehet kicsit gyorsabban. Ha már nehezebben tudod emelni a bemérés során a pulzust akkor tegyél rá ellenállást. Legalábbis én így csináltam, eddig ez bejött nekem.
Roki,
Tök ügyes vagy, hogy sikerült megcsinálnod! :)
Sziasztok,
Köszönöm Pezo, örülök, hogy Te is itt vagy ezen a fórumon! :)
Szia Roki!
A kcal fogyasztás arányos az intenzitással, és a kcal fogyasztás egyenesen arányos az oxigén felhasználással. Ahogy növeled az intenzitás úgy a szervezetednek egyre több oxigénre van szüksége. A zsír elégetéséhez kb. 30%-kal több oxigén szükséges mint a szénhidrát égetéshez, ezért ha nem áll rendelkezésre elég oxigén a szervezet fokozatosan átáll a szénhidrátok égetésére. Ha a szénhidrát raktárak kiürülnek az agy számára szükséges energiát a fehérjék lebontásából, cukorrá való átalakításával fedezi.
Szia Panda,
A moderate zóna a basic középső része, szerintem is ez a leghatékonyabb tartomány a zsírégetéshez, aerob állóképesség fejlesztéséhez, de ebben a szűk tartományban csak monoton edzést lehet végezni. A basic zóna egy kontrollálhatóbb tartományt ad, és ha arra törekszel, hogy minél többet tartózkodj az alsó határérték plusz 15 ütéses pulzusszám közelében akkor gyakorlatilag a moderate zónában dolgozol, és az sem stresszel, hogy kicsúszol a zónából.
Sziasztok,
Tegnap voltam edzésen. Nagyon jó volt! Sikerült a bemérés is. Az elején a kettes jumpoknál felszaladt a pulzusom, de gyorsan visszament. Utána figyeltem a légzésre is. Próbáltam mélyeket lélegezni, és bejött...Hegymenetben is max 165-ig ment fel a pulzusom. Nálam ez nagy szám. Egyáltalán el sem fáradtam a végére. Akkor úgy éreztem, hogy simán be tudnék vállalni még egy edzést. Jó érzés volt. A zsírégetésem se volt még ilyen jó. Tényleg mitől van az, hogy ha zsírból égetek, akkol kcal-ban sokkal kevesebbett mutat minta szénhidrátból égetném?
Sziasztok,
Sajnos a zóna bemérés nekem még nincs meg, de a mély légzéssel egyre több időt sikerül in-zone-ban tölteni, az edzésre a moderate-et állítottam be.
Szia,
Örülök, hogy sikerült a zónát bemérni. Figyelj az egyenletes mély légzésre már az óra elejétől kezdve, könnyebb lesz zónán belül maradni.
Roki,
Az OZ 2db nyílt csak ezután éred el? Automatikusan ugrik az OZ egy nyílról az OZ 2 nyílra, majd az OZ 3nyílra vagy ez a beméréstől teljesen független funkció? Lehet, hogy most nagy hülyeséget kérdeztem?!
Sziasztok,
Tegnap elindítottam az Ownzone-t, basic-en. Elolvastam az F6 tájékoztatót mégegyszer, de nem tudtam bemérni a saját zónám..mit csinálok rosszul?
Szia,
Megpróbálom a HRmax 75%-án végezni az edzést, de ebbe kezdetben tényleg csak az ülve tekerés fér bele. Ez azt jelenti, hogy max 146 ütés lehet percenként a pulzusom.
Köszönöm a segítséged, remélem sikerül!
Szia,
A Hrmax 75%-án végezd az edzéseket. Kezdetben lehet, hogy ebbe az intenzitásba csak az ülve tekerés fér bele. Később azonos pulzuson leadott teljesítményed nőni fog, ez azt jelenti, hogy nagyobb ellenállással fogsz dolgozni, és haladóbb technikáknál sem fog felugrani a pulzusod olyan magasra. Az 1950-es években Arthur Lydiard kezdte alkalmazni először ezt a módszert közép- és hosszútávfutók felkészítésében az aerob állóképesség fejlesztésére. Két olimpiai bajnokot nevelt.
Szia,
Köszönöm a segítséget!Spinning instructor vizsgára készülök, így nem akarok zsírt égetni, az állóképességemmel pedig nincs gond, csak a pulzusommal. Azzal kapcsolatban kérdeztelek, hogy Te mit javasolsz arra, hogy ne menjen fel ennyire.
Köszi addig is!
További ajánlott fórumok:
- Miért nem fogyok a spinningtől?
- 3 hónapos terv: 1200 kcal + heti 6* spinning... cél -10 kg, szerintetek működni fog?
- Aki szereti a spinninget jöjjön :)
- A spinning edzéstől lehet fogyni?
- Futópad, ellipszis tréner, lépcsőzőgép, spinning edzésterveket szeretnék...
- Újpesten jár valaki spinningre?Ha igen, hová és mennyibe kerül?