Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A legtöbb pénz ennivalóra megy el fórum

A legtöbb pénz ennivalóra megy el (beszélgetés)

1 2
tegnap 17:22
Utolsó mondatodra: Legyen úgy! 🍀
42. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 39. - Asztanaviszta)
tegnap 17:20

Jaj, a nullákkal meggyűlt a bajom, úgy látom - most, hogy visszaolvastam. 😀

Szóval az a bizonyos 80000 forint. A többi jó, az marad.

tegnap 17:20
Köszönöm! Én is tudatosan vásárolok, mindig akciós dolgokat veszek, általában úgy alakítom, hogy akciós dolgokból állítom össze a menüt. Sajnos nekem nincs helyem a tárolásra, egy kis szekrényke a spájzom. Így nem tudok egy 10 kg-os burgonyát megvenni mert nincs ahova tegyem. Ez biztos viccesen hangzik,de egy pici főzőfülkém van csak. A hűtőm is kicsi egy pindurka fagyasztóval. Sajnos okosabbat én sem tudok, de a legolcsóbb boltokban vásárolok. Remélem hamarosan eljön az idő, hogy nekem se kelljen hónapról-hónapra élnem.
40. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 39. - Asztanaviszta)
tegnap 17:14

Igen, de a nyitó hozzászólásban nem havi 800000 forintól van szó, hanem napi 8000-ről. Náluk (fi) ennyi megy el 3 vagy 4 főre naponta. (Ez még most sem tiszta nekem, hogy akkor most 3 vagy 4 tagú a családjuk.)

Ha naponta 8000 a kaja a családnak, akkor az havi szinten 240000. És még hol van a többi kiadás? Rezsi, tisztálkodás, ruházkodás, stb.

Én is a havi nagyobb bevásárlás híve vagyok.

39. asztanaviszta (válaszként erre: 33. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 17:01

Teljesen érthető amit írsz.

Most itt az egy főre havi 80000 forint sok vagy elég, ami a téma.

Ha van egy havi nagy bevásárlásod, legyen mondjuk 20000 egy főre, akkor már eleve kevesebb jut egy napra. A végösszeg azonos.

tegnap 16:58

Én hetente tartok egy nagyobb bevásárlást. Kb. összeáll a heti menü, illetve, ha van valami ami akciós és használjuk azt megveszem.

Először is, ha nem mész naponta, időt spórolsz meg.

Nem ötletszerűen vásárolsz, nem csábulsz el felesleges dolgokra.

Tudod, hogy mi van otthon, azt hogyan tudod felhasználni.

tegnap 16:53

Megértem, ha nem akarod felfedni magad.

Jó, ha kaptál ettől függetlenül is hasznos tanácsot.

Drágaság van, ez vitathatatlan. Az a szomorú, hogy sokan élnek nehéz anyagi körülmények közt - önhibájukon kívül.

Nem tudok semmi okosat írni, hogyan vehetnéd szűkebbre a nadrágszíjat, hogyan tudnál még jobban spórolni.

Nekem nincs ilyen gondom, hogy hónapról hónapra kell élnünk, de az akciókat én is szeretem. Akkor veszek többet bármiből (nemcsak élelmiszerből), amikor olcsóbb. Mondjuk nekem helyem is van bőven a tárolásra.

Egyébként újra és újra felmerül itt, a Hoxán, hogyan lehet olcsóbban kijönni, olcsóbb ételek megosztása nemegyszer volt már. Talán keress ilyen fórumokat, ott találhatsz ötleteket, amik nálatok is beválnak.

tegnap 16:46
De az hogy 2-3 napra vásárolok összegben mit jelent? Ugyanúgy meg kell venni mindent csak több napra nem? Tényleg szívesen meghallgatom, ha tudsz érveket felhozni mi szól a több napra vásárlás mellett. Előre is köszönöm :)
tegnap 16:23
Válaszolok nagyon szívesen! Azért indítottam anonim fórumot, mert nem szeretném felfedni magam. Nagyon kedves gesztusnak tartom a felajánlást, de nem írtam neki. Igen, tudtam levonni hasznos dolgokat, megpróbálok még jobban spórolni. Köszönöm, hogy érdeklődsz :)
tegnap 15:21

Megint nem nekem szól a válaszod, de mivel a kérdésemre nem válaszoltál, újra megkérdezem: Cilabogyó felajánlására reagáltál?

Tudtál valami hasznosat levonni a fórumozók hozzászólásaiból?

33. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 27. - Asztanaviszta)
tegnap 15:18

Igen. Persze, azzal tisztában vagyok, hogy a "kamra feltöltés is a kajapénz része".

De mint írtam: "Attól is függ, hogy a kamra mennyire van feltöltve, van-e mihez nyúlni. Ha minden nap vásárolsz, mert nincs tartalékod, akkor nagyon nehéz."

Tehát, hogy érthető legyek, erre gondoltam: ha már eleve fel van töltve a kamra, mert egy nagy bevásárlás alkalmával sikerült beszerezniük dolgokat; magyarán van mihez nyúlnia, akkor valószínűleg nem kerül a étkezésük 8000 forintba. Tehát ahogy írod, "leosztva" nem lesz benne a napi kiadásban. Viszont ha üres a kamra, akkor gondban van. És talán pont ez a baj, hogy nincs tartaléka tartós élelmiszerekből.

tegnap 14:19

Ez a napi vásárlás a lehető legrosszabb megoldás.

Még, ha nincs is autód, 3 főre akkor is be lehet 2-3 naponta vásárolni.

31. libikóka (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:55

Talán jobb ha nem mindennap mész boltba.

Persze ez függ attól hogy mit mennyit kell cipekedned.

30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - K-né Zsóka)
tegnap 13:53
Dehogy is vontalak kérdőre csak leírtam, hogy nálunk ennyi megy el, ma például sikerült megúsznom 6000.ből de holnapra megint vásárolnom kell. Nem rossz szándékkal írtam :)
29. K-né Zsóka (válaszként erre: 22. - PöttyösPanka)
tegnap 13:33
Azért annyiba nem kerül.
28. K-né Zsóka (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:27
Na várjunk :D...te magad panaszkodtál, hogy sok elmegy kajára, most meg engem vonsz kérdőre, hogy szerintem miért sok a 8000? Örülök, hogy telik rá neked, ezek szerint tárgytalan a kérdésed.
27. asztanaviszta (válaszként erre: 24. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 13:02

A kamra feltöltés is a kajapénz része.

Tehát leosztva ez is benne van a napi kiadásban.

26. libikóka (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:44

Te magad is sokallottad:)) Ezért jött a kérdés,nem?

Valamit mégis csak variálni kell (ha lehet) akkor.

25. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 23. - Liliom10)
tegnap 12:23
Ugyanabban a percben írtunk. 🙂
tegnap 12:21

Bocs, hogy belekotyog, de - szerintem - K-né Zsóka azért feltételezte, hogy nincs férfi a családban, mert ezt írtad: "Hárman élünk egy háztartásban sok mindenen tudok spórolni, de a kaja az nagyon sokba van. Nincs rendelés minden nap főzök plusz a gyümölcsök zöldségek meg a kis nasi a gyerekeknek."

Így, hogy gyerekekről írsz, az ember joggal feltételezi, hogy egyedül nevelsz 2 gyereket.

Persze ha az egyik gyereked már felnőtt, az más; akkor ő lehet a férfi, akit most említesz. Csak idáig ez nem derült ki.

Kérdés továbbra is, hogy ha a fiad a férfi a családban, akkor rendelkezik-e önálló keresettel, vagy őt is te tartod-e el.

Amikor kevés az információ, akkor történik ez, hogy mindenki csak találgat.

És mint olvasható, van olyan, aki szerint sok a napi 8000 Ft az étkezésre, és olyan is van, aki szerint teljesen elfogadható.

Pénztárcafüggő. Attól is függ, hogy a kamra mennyire van feltöltve, van-e mihez nyúlni. Ha minden nap vásárolsz, mert nincs tartalékod, akkor nagyon nehéz.

Olvastam ez előzményeket is. Cilabogyó felajánlotta a segítségét ötlet szinten. Elfogadtad?

23. liliom10 (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:21

Gyerekeket írtál, akkor 4 főről van szó. A férfi/férjed munkanélküli ?

Mekkorák a gyerekek ? Nem mindegy, hogy óvodások vagy serdülők !

tegnap 12:18
Szerintem egyáltalán nem sok. Sőt, ma már szinte művészet egy háromtagú család havi étkezését megoldani 240.000-ből.
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - K-né Zsóka)
tegnap 11:54
Van férfi a családban, 3 főre miért sok a napi 8000 Ft? Ebben azért a reggeli-ebéd-vacsora benne van. Tehát egy egész nap. Csak a kenyér 600 Ft fél kiló, olyan árak vannak hogy nekem elmegy 3 főre ennyi pénz!
20. 55Judit (válaszként erre: 8. - 55Judit)
tegnap 10:39
Egyébként én is ennivalóra költök legtöbbet.
tegnap 10:31
az otthoni arakat ismerven ez nem olyan nagy osszeg!
18. asztanaviszta (válaszként erre: 17. - Szegfűrózsa)
tegnap 07:28

Nincs miért elnézést kérned!

Arról írtam, hogy ez az összeg egyáltalán nem jelent luxus étkezést.

Az sajnálatos, hogy sokaknak igen.

Belegondolva, ha csak egyszer-egyszer rendelsz valami kaját, már egy étkezésre is elmegy ez a 2600 forint.

17. Szegfűrózsa (válaszként erre: 14. - Asztanaviszta)
tegnap 07:20

Elnézést kérek, tévedtem!

El van maradva az agyi kalkulátorom ebben a gyorsan "emelkedő életszínvonalban"...

Kicsit mélyebben utánagondoltam. Fejlődésben lévő gyerekekkel valóban drágább az élelem, mint ahogy hirtelen gondoltam.

tegnap 07:16
Első olvasatra sok, de utána számolva ilyen árak mellett...
15. asztanaviszta (válaszként erre: 10. - K-né Zsóka)
tegnap 05:37

Szerintem nem.

Reggeli, ebéd vacsora, gyümölcs. Valamint ebből kell az összes alapélelmiszert, fűszereket is megvenni. Tea, kávé, stb.

Nálunk is elmegy ennyi. Nem nassolunk, otthon főzök.

Igaz ásványvizet iszunk, üdítő csak, ha vendégek jönnek.

Néha egy üveg rozé, vagy egy-két sör.

14. asztanaviszta (válaszként erre: 13. - Szegfűrózsa)
tegnap 05:35

Az egy főre havonta 80 ezer forint.

Az egyáltalán nem a luxus kategória. (kb. 2600 forint/nap)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook