Az asztrológia káros hatásai (beszélgetés)
Pereskedni egy választott névvel? 🫣 Ha bármi olyasmit írnál, ami perelhető, nyugi az oldal üzemeltetőjének ki kellene adnia a nála tárold adataidat. De amíg nem, addig tök mindegy, hogy anonim vagy vagy sem.
Azon a szinten, amit te tudsz a témáról, valóban hülyeség, sajnos nincs igényed arra, hogy valóban a mélyére áss.
Igen, ha időnként magukba néznének, és a dolgok mélyére, nem lenne tele a Hoxa olyan fórumokkal, hogy hogyan vágta át a palánkon a férje, vagy a pasijai sorban, nem kell senkinek, nincsenek barátai stb.
Igazad van, s bővebb lére nem is eresztem a véleményemet, mert Jucika33 mindent leírt, amit én is gondolok erről a ma divatozó "horoszkóposdiról".
Igen. Én is így gondolom.
Az asztrológia és bármely más áltudomány "előnye" a felhasználói és hívői számára, hogy elhitetik magukkal, hogy tudnak valamit a világról anélkül, hogy valóban tanulniuk kellen mélyebben fizikát, biológiát, olvasni irodalmat, megfigyelni az ember valódi természetét. Ott keresnek összefüggést, ahol valójába nincs. Hisz milyen egyszerű: a bika ilyen, meg olyan. Kész , már meg is fejtettük a szomszédasszonyt. Ez egyszerűsíti a világot, viszont önbecsapás, tele téves diagnózissal. Ha ehelyett figyelnénk az embereket. Naponta gondolkodnánk magunkról, a másik emberről, tanulmányoznánk a hátterét az egyes embereknek- nem általában egy kupac májusban születettnek, hanem az adott egyénnek, többre jutnánk.
Amúgy Ocelot2 vagyok, tettem fel képet is a fél arcomról.
Engem egyébként az újságban írt mondat bőszített fel, mert az már nem is asztrológia, hanem születési dátum rasszizmus. Jobb szó nem jut róla eszembe.
OK, én nem veszekedni jöttem. De bánom, hogy hozzászóltam.
Na mindegy,hogy ki kinek szólt be, ne veszekedjünk.
A tapasztalatcsere mehet tovább a témában ,vagy hasonlóban.
Te meg engem szólsz le, pedig nem is ismersz.
Tenyérelemzésről is olvastam, Mir Bashir könyvét -A mkézelemzés művészete . Ott meg az nem tetszett, hogy számolt a karperecekkel és hozzáadta vagy elvette az időt a életvonalból. Tehát röviddel is lehetett 90 évet élni , és hosszúval is 30 évet szerinte. Szerintem meg csak jó a mellébeszélésre ha korán hal pl. egy hosszú életvonalú.
Olvastam. Többet is. Viszont volt egy szint ,ahonnan tovább már nem olvastam, mert nagyon erőltetettnek tűnt.pl. házak . A fényszöges hülyeségről még volt könyvem.
Én olvastam a sátánizmusról is, tisztában vagyok sok mindennel. Rengeteg könyvem van. Nem szólok le semmit anélkül, hogy előbb tájékozódnék. Mindenki abban hisz, amiben akar, és illik tiszteletben tartani.
Amúgy meg kétlem, hogy egyetlen könyvet is olvastál a témában, mert csak hülyeséget írtál. Az alapokkal sem vagy tisztában, csak fikázod.
Melyik hitem? 😄 Engem az asztrológia érdekel, szórakoztat, hobbi. Nem vagyok hívő. Csak viccesnek találom, hogy pont te nyitsz fórumot arról, hogy milyen káros az asztrológia, és milyen hülye, aki hisz benne.
Nyugi, nem azért indítottam név nélkül, mert bármit is szégyellnem kellene, hanem azért, mert egy ismert napilapról van szó, és semmi kedvem pereskedni. Különben nem érdekel ki hisz az asztrológiában, csak rájöttem, hogy ez is pont akkora hülyeség, mint a sátánizmus, istenhit stb.
Mi a baj , megingott a hited ? Az tud fájni?
Nem te vagy, aki egyik hétről a másikra lett keresztényből sátánista, majd megint keresztény stb.? Miért szúrja a szemed, hogy mások hisznek az asztrológiában? Nem nagyobb hülyeség, mint amiben te hiszel.
Egyébként öngyilkosok adataid is vizsgálták már és kb minden jegyből ugyanannyi öngyilkos volt, nem találtak kiugró számú személyt bizonyos jegyekből.
Párok horoszkópját is nézték, és nem volt több házasságkötés vagy válás bizonyos jegykombinációknál. Az egymáshoz "nem illő" jegyűek ugyanolyan arányban házasodtak mint az egymáshoz " illők."
Nem tudom. Kidobáltam őket. Ha egy eszméből kiábrándulok, repül a kukába a róla szóló könyv.
A mérlegre és a halakra is azt írják,nagy igénye van a harmóniára ,békességre. Ez eddig oké, így van, de kinek nem. A kos napjegyű ,ikrek aszcendensű, rák holdas anyukámnak ugyanannyira.Ő is egyből békül , mert nem bírja a haragos légkört ,diszharmóniát. Erre írtam, hogy lehet rád igaz valami ,amit az asztrológia állít, csak lehet hogy még vagy 80 féle jegykombinációra is igaz. Ezért nem lehet mellé lőni. Zseni volt, aki kitalálta, de nem csillagász és varázsló. Mindkettőnk Vénusza vízöntő, még is nagyon hűségesek vagyunk.
És egyiket sem érzed magadénak?
Két barátnőm is Kos. Karakán nők.
A fiútestvérem Kos. Nem könnyű eset.
Szóval Mérleg aszcendens. Akkor nem tévedtem nagyot. 😄 Ha elolvastad, majd írd meg, hogy igaz rád, vagy sem.
Nekem mindkét szülőm kos, csendes szerény emberek. Anya nagyon gondoskodó . Nem mennek fejjel a falnak, megfontolt típusok.
Akkor nem igaz, hogy az év második felében roppant gazdag leszek? Basszus...pedig már fogalmazgattam a felmondásomat :D
További ajánlott fórumok: