Spinning (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Spinning
A spinning és a spin-racing két teljesen eltérő irányzat. A különbségek már az oktató képzésben is megjelenik. A spinning ragaszkodik a szabadban végezhető kerékpáros mozgásanyaghoz semmi olyat nem csinál amit szabadtéri kerékpározás során nem tudnánk megcsinálni. A spinninget egy amerikai kerékpáros fejlesztette ki, hogy lakásától ne kelljen messzire mennie. Neki a teljesítmény fokozás volt a célja. A spin-racing a teljes testet dolgoztatja. Az edzésforma kialakításánál arra törekedtek, hogy egy óra alatt minél intenzívebb legyen a terhelés edzett sportolóknál eredményes is.
A pulzusmérő órával való edzés nem arról szól, hogy meddig tudom felvinni a pulzusomat. A pulzuskontroll célja az, hogy az edzéscélokhoz rendeljük a megfelelő edzés módszert és az ahhoz tartozó pulzus zónát. A zsír égetésre a Hrmax 65-75%-a a legmegfelelőbb, e fölötti tartományban az energianyerés egyre kisebb mértékben származik zsírokból. A pillanatnyi terhelhetőséged napról napra, napszakról napszakra változik. A Polár cég sok tudományos kutatás eredményeként fejlesztette ki a OwnZone-t amely figyelembe veszi ezeket a változásokat az aktuális terhelhetőségedhez határozza meg a zonát.
A céljaidhoz válasz edzéstípust és ott tartsd be a meghatározott zonát. Ha neked zsírégetés a célod akkor ne menj olyan órára ahol mindenki más anaerob állóképességet fejleszt (véleményem szerint erre csak megfelelő aerob állóképességgel rendelkező versenysportolóknak van szüksége). A spinningen magadnak állítod az ellenállást, és ha az órán nem csinálsz meg minden technikát akkor sem fog rád haragudni senki nem fognak kinézni.
Szia Pezo80,
Nekem edzés közben általában, rendszeresen 90-94%-ig is felmegy a pulzusom,ez ellen nem tudsz valamit? 90-94%=175-182!Kezdésnél 60%=116-os pulzus.
Szép jó reggelt,
Addig eljutottam, hogy OZ és egy nyíl van utána, de ezekután mit kell csinálni, azt még nem tudom, a cd meg most nincs nálam, de majd megnézem..
Szia Roki,
Nagyon szuper, odáig vagyok érte, gyűjtöm már az edzéseket benne. Nem tudod, hogy lehetne azt megoldani, hogy a pulzusom ne szökjön mindjárt az egekbe? 94% HR max-om volt, ami 182-es pulzust jelent, nagyon sok :(( Viszont ez csak első órán ennyire durva, utána a második órán már normális pulzusom van, nem értem..
Sziasztok!
Múlt héten 3x voltam edzésen, tök jó volt :)
Köszi,
Már mindegy megvettem, remélem elég lesz az f6 és nem kell F11-et vennem:)
Ja! Folyamatosan nem látom azt amit írtál, csak a végén amikor megnézem az összesítőt akkor mutatja, hogy mennyi volt a max pulzusom és az átlag pulzusom és, hogy az mennyi % a max pulzusnak.Pl max:182 97%
AVG:159 85%
Erre gondoltál? Egyébként lehet, hogy ha az own zone-t állitom be akkor mutatja. Korábban 1-2 alkalommal be tudtam ezt állítani, és akkor tekerés közben mutatott egy egyenest, és azon jelezte, hogy mennyi a pillanatnyi pulzusom. Na ezt aztán nagyon értelmesen leírtam! Remélem azért valamit sikerül kivenned belőle.
Nem a kalóriára gondoltam, az engem nem érdekel:) Arra gondoltam, hogy a max. pulzusod értékének megfelelően látod az órával azt, hogy hány %-on tekersz?
Most olvastam Zsofici100 65. hozzászólását:) Ő is JGSI oktató és nagyon jó, amiket leírt...
Szia Roki,
Azt szeretném kérdezni, hogy a Te F6-os órád mér %-kat, ill. hogy a melkasi pántban ugye nem lehet elemet cserélni?Köszi
Köszi a választ!
Eddig napi 2x tekertem 30percet,de ma megprobáltam a folyamatos 1órát,ami sikerült is.(nagyon meglepödtem magamon).Jol esik,akkor sztem igy fogom folytatni. :)
További ajánlott fórumok:
- Miért nem fogyok a spinningtől?
- 3 hónapos terv: 1200 kcal + heti 6* spinning... cél -10 kg, szerintetek működni fog?
- Aki szereti a spinninget jöjjön :)
- A spinning edzéstől lehet fogyni?
- Futópad, ellipszis tréner, lépcsőzőgép, spinning edzésterveket szeretnék...
- Újpesten jár valaki spinningre?Ha igen, hová és mennyibe kerül?