Omicral gyógyszert szedek körömgomba miatt, okozhat magas vérnyomást? (tudásbázis)
Perplexity szerint:
"Az Omicral önmagában nem okoz magas vérnyomást.
Bizonyos szívbetegségben szenvedőknél óvatosság szükséges, de a magas vérnyomás nem szerepel a gyógyszer ismert mellékhatásai között.
Ha Ön magas vérnyomásban szenved, vagy vérnyomáscsökkentőt szed, mindenképpen beszéljen kezelőorvosával az Omicral alkalmazása előtt, mert egyes vérnyomáscsökkentőkkel veszélyes kölcsönhatásba léphet.
Ha Omicral szedése közben bármilyen szokatlan tünetet (például légszomj, lábdagadás, hirtelen súlynövekedés) tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz, mert ezek szívprobléma jelei lehetnek
És mennyi volt ez a magas vérnyomás?
Mert amit írtál az pulzus és bár kicsit alacsonyabb az átlagnál, de szinte normál, így még ettől sem érezhetsz szívdobogást, hiszen inkább kevesebbet ver a szíved, mint az átlagnak.
A gyógyszert nem ismerem, így nem tudom, hogy milyen mellékhatásai vannak, de azt tudom, hogy minden gyógyszer tájékoztatóba benne van mindenféle mellékhatás (olyan is, amit nem jeleztek), csak azért, hogy a gyógyszergyártót ne lehessen beperelni.
Ez előtt mérted a vérnyomásod? mert ha nem nem tudhatod, hogy ettől van e. Pulzusod szintúgy.
Egyébként nem okoz ilyet, esetleg légszomjot.
Sziasztok!
A doki Omicral gyogyszert irt fel,1 hetig napi 2*2 körömgomba miatt. 5.napon nagyon faradt voltam megmertem a vernyomásom es a pulzusom 54-58 kozott volt ( többször mértem) Azota ,ha sétalok a torkomban erzem a szivem,ugy erzem valami nem stimmel:(A vernyomas mero ketszer is bejelzett hogy szivritmuszavar.Szerintetetk az omicral okozhatta ezt?Ha igen elmulik magatol?
További ajánlott fórumok:
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Hízhat valaki 3 nap alatt 3 kg-ot gyógyszer miatt?
- Milyen okok miatt nem lehet valaki véradó?/betegségek, gyógyszerszedés/
- Nagyon fáj a torkom.Galuskásan beszélek miatta.Mit egyek vagy igyak ami nem gyógyszer?
- Babát szeretnénk, de cisztám van amire duphastont kaptam, mikorra hozza meg a gyógyszer a mensit, mert nem jött meg ciszta miatt?
- Hüvely és körömgombára szedte már valaki a Terbiner nevű gyógyszert? Vélemények?