Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fundamenta befektetés fórum

Fundamenta befektetés (beszélgetés)

18. Amaunet (válaszként erre: 17. - Tulipán***)
máj. 10. 17:18
A tulajdonosi köre.
17. tulipán*** (válaszként erre: 16. - Amaunet)
máj. 10. 17:11
miért? MI van az MBH-val?
máj. 10. 16:18

Ami engem elfordított a Fundamentától az, hogy az MBH 76,35%-ban lett tulajdonosa.

Az MBH-ról pedig jobb nem beszélni.

15. Amaunet (válaszként erre: 12. - Channa*)
máj. 10. 16:04

Mondom, régen volt előttem a téma. Abban az időben katonák, rendőrök, bírók szerepeltek az állami kamattámogatottak között.

Ma a pályázatokon lehet "keresni", de azokat utólag finanszírozzák.

14. Channa* (válaszként erre: 13. - Globus)
máj. 10. 15:52

Ezt szoktam mondani;)

1988-ban a nagymamám 700 eFt-t adta el a budapesti házát, azaz kb. 140 havi teljes fizetésért (5000Ft/hó).

3 éve 48 millióért vettem budapesti házat, ami szintén kb. 140 havi átlagbér (kb. 343 eFt/hó), én ennél bőven többet kerestem 3 éve is.

13. globus (válaszként erre: 12. - Channa*)
máj. 10. 13:16

Mi időnkben nem volt, a gyerekeink már kinőttek belőle. Még az első házassági adókedvezményből is, pedig minimális összeg.

Egyébként kiszamoltam, hány havi fizetésből lehetett venni lakást 30-40 éve, és hányból most, hát régen sem volt könnyebb. Csak kiszámíthatóbb.

12. Channa* (válaszként erre: 11. - Amaunet)
máj. 10. 13:00

Szerintem, elég kevés embernek jár már támogatott hitel.

Babváró, csok, felújítási, vállalkozói, de pl. én már nem kapok támogatott hitelt és a fiam se.

Minket, nincs miért támogatni.

11. Amaunet (válaszként erre: 7. - Channa*)
máj. 10. 08:26

Kevés olyan lakáshitel van, ami ne lenne támogatott valamilyen módon. Ki vinné, ha teljes tőkét+kamatot vissza kéne fizetni?

Nem néztem utána és már évek óta nem vagyok benne a lakossági hitelezésben.

10. timycat (válaszként erre: 9. - Globus)
máj. 9. 23:46
Nálunk még van ami nem járt le
9. globus (válaszként erre: 8. - Timycat)
máj. 9. 16:51
Van még olyan? Én utolsó napon kötöttem a nagy hepajnál, lejárt.
8. timycat (válaszként erre: 7. - Channa*)
máj. 9. 15:13
A régiek, amik nem futottak még ki azoknál van.
7. Channa* (válaszként erre: 5. - Amaunet)
máj. 9. 14:41
Milyen állami támogatásra gondolsz? A fundamentánál már nincs semmi, vagy rosszul tudom? Régen volt adó visszatérítés is, de az is megszűnt, ha jól tudom.
6. tulipán*** (válaszként erre: 2. - Lady Lavender)
máj. 9. 14:01
Hogyhogy lehúzás? Miért gondolod hogy lehúzás? Most egyébként nagyon jó kamatot fizet és adót sem kell fizetni rá a lejáratkor.
5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Tulipán***)
máj. 9. 09:42
Biztosan van ilyen módozat is, de ahol állami támogatást vesz igénybe az ügyfél, ott még ellenőrizhetik a felhasználást. Joggal.
4. michelle.r (válaszként erre: 2. - Lady Lavender)
máj. 9. 08:52
Mégis mi a lehúzás abban, hogy a befizetett pénzedet a végén visszakapod, minimum inflációkövető kamattal. És ha hitelt akarsz felvenni, náluk sokkal kedvezőbb, mint más bankokban?
3. globus (válaszként erre: 1. - Tulipán***)
máj. 9. 08:36
Régen így volt. De azóta nagy változások, teljesen megújult konstrukciók lehetnek.
2. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Tulipán***)
máj. 8. 23:15
Lejárt lehúzás.
máj. 8. 22:34
Sziasztok! A minap megkerestek a Fundamentától befektetés ügyben és azt mondták, hogy a lejárat végén már nem kell igazolni, hogy lakás célra lett az összegyűjtött összeg felhasználva. Igaz ez vajon? Tud valaki ezzel kapcsolatban valamit?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook