Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia! Mi is Repromedanál vagyunk. Decemberben volt a 2. petesejt leszívásom kint. Az 1. alkalmával lett 2 euploid és 1 mozaikos embriónk. Mivel 36 éves vagyok, azt tanácsolták, legyen még egy stimuláció az első beültetés előtt, ha szeretnénk a jövőben testvért is. Most még tudnak stimulálni, 2 év múlva nem biztos...
Endomertrio vizsgálat miatt antibiotikumot és Gynoflort használok jelenleg. Majd méhnyálkahártya biopszia ismétlés ezt követően, ha negatív, akkor beültetés. Én úgy számoltam, ha minden jól megy, áprilisban lesz a beültetés nálunk is :)
A menopauza önmagában nem akadálya a lombiknak. Ha már bizonytalan a mensi, fogigatloval lehet "ciklust" csinálni, akkor kiszámítható, mikor jön meg.
Ha nem érezted magad jól a fogamzásgátló szedése alatt, esetleg másik típust kéne megpróbálni.
Sziasztok!
'22.06.25-én volt egy sikertelen petesejtdonoros beültetésem a Reprofitben! (Még 2 fagyasztott embriónk van!)
Sajnos a beültetés óta rendszertelen a menstruációm!A beültetés előtt a donor ciklusához alkalmazkodva szedtem fogamzás gátló tablettát amitől nem voltam jól!A szept.-i vérvételem még rendben volt amikor jelentkeztem egy újabb beültetésre! A dec.-i viszont már korai menopauza jeleit mutatja! Sajnos a Cseh orvosommal még nem tudtam egyeztetni ezügyben,mert sajnos dec.14-én volt egy mellből eltávolított fibroadenoma műtétem ami akut volt,és a beültetés elmaradt!Jelenleg várom a szövettani eredményt aminek birtokában kell jelentkeznem az orvosomnál!
A magyar nőgyógyászom viszont nagyon elkeserített hogy ez visszafordíthatatlan folyamat és veszélyezteti a követk.beültetést!
Volt valamelyikőtök hasonló helyzetben?
Köszönöm ha válaszoltok!
Köszönöm :)
Igen, írtunk egyből, csak izgul az ember. Progeszteron pótlás volt közben folyamatosan, az előírt adagon felül is, ezért is érdeklődök, hogy így mennyire "veszélyes" érték
Sziasztok,
most jött meg a HCG teszt eredménye (beültetés után 14 nap) 1881. viszont a progszteron szint 34.9nmol - ez korábbi mérésnél 46 volt. Ez mennyire kritikusan alacsony?
Nekem is nyolc embrióm volt, s már csak kettő maradt.
Neked azt javaslom, hogy menj el még egy beültetésre, s ha esetleg az sem sikerül, akkor ne menj tovább, amíg egy teljes immunológiai kivizsgáláson át nem esel, s biztosra nem tudod, hogy nincs semmi probléma, vagy pedig kezelik, amit találnak.
Nagyon sok sikert kívánok neked!
Szia, nekem még nem volt beültetésem, így sikertelen beültetésem sem. 2021 óta lombikozunk saját sejttel. Itthon 3 stimulációm volt, Brnoban 1, és abból most lett egy PGT bevizsgált egészséges embriónk, aki beültethető :)
Az Endometrio tesztet is kint csináltatom a Repromedánál, úgy gondolom az a legjobb, ha ugyanott csinálják, ahol a beültetés is lesz, és nekem az is szempont, hogy ott lehet altatásban.