Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Sziasztok! Elkezdtem a felkészülést a FET-re. Megjött a vérzésem mondom királyság akkor csapatás. Elkezdtem az Estroferm et aztán másnapra semmi vérzés. E-mail a klinikának, hogy WTF? Válasz: no para úgyis a 10 napos kontrol a mérvadó, szedjem tovább a gyógyszert. A harmadik nap belépett a Lenzetto spray erre negyedik nap elkezdtem produkálni egy normális vérzést. Kollégák! Lehet összefüggés a Lenzetto használat és a negyedik nap újra beinduló vérzés között vagy csacskaság és a szervezetem most hozta meg a döntést, hogy hajlandó egy normális vérzést produkálni? 🤔
Igen, nemsokára megszületik a baba.
Igen! 2 db 5 napos embrio lett és kértük mind a kettőt.❤️❤️
Ugyanez nálam 1 saját 2 donoros embrio el sem indult, mivel közben volt egy spontán méhenkívüli valószínű eltolódott a beültetési ablak. Utána a barátnődnek sikerült?
Csodálatos! Két bogyócskát kaptál vissza?
LH-t akkor célszerű kérni, ha cisztát vagy tüszőt látnak az UH-on, ez utóbbi peteérésre utal, ami nem szerencsés, ha beültetés előtt állsz. Nekem pl. az orvos nem tudta eldönteni, a kettő közül melyiket látja, ezt megírtam a klinikának az orvosi véleménnyel együtt, és ezután írtak vissza, hogy nézessek LH-t. Mivel a progeszteron szintem és az LH is alacsony volt (tehát nem volt peteérés), ezért megvalósulhatott a beültetés.
Hát a tudatlanságom határtalan... 😬😬😬Miért kell kérni hozzá a LH~t is . Az mit mutat meg?
A progi tegnap 0,3 volt és 8 nappal vagyok a beülti előtt.
Milyen csodálatos hír, csak így tovább!😊🍀
Sziasztok! Tegnap voltunk az első 6 hetes ultrahangon. 2 bébi van, akiknek szépen pulzált a szívecskéjük!❤️❤️😍😍
Velem ugyanaz történt, a laborba kellett sietve betelefonálnom, hogy meg tudják-e még csinálni az LH-t a kért probeszteron mellé. Szerencsém volt nekem is, még időben telefonáltam. Az eredmény alapján kiderült, hogy nincs progeszteron termelés, így megvalósulhatott a beültetés. Lett megtapadás, később ugyan vetélés, de nem emiatt. A következő beültetéskor a 14. napi progeszteron méréskor azonnal kértem az LH-t is.
Szia! Nekem kértek LH értéket a progi mellè szerencsèm volt, mert felhívtam ahol vették le a vért és megcsinálták. De a klinika azt mondta rendben van. Az UH-s orvos nekem is azt mondta sajàt ciklusban ez normàlis.
Amúgy nem sikerült. Beágyazódás volt..
Sziasztok. Tegnap voltam Uh~n. A nyálkahártya vastagság megfelelő de van egy 2,7 cm cisztám. Itteni orvos szerint nem probléma mehet a beülti jövő héten de a kinti se mondott rá semmit❗❗❗❗ Volt akinek így is sikerült????
Nekünk tavaly az Aranyklinikan csinálták és elfogadták
Sziasztok, kérdésem lenne hozzátok. Felvettem a kapcsolatot a Reprofit klinikával, kell egy spermiogram és úgy írták, hogy lehetőleg meddőségi vagy andrológiai intézetből. Korábban egy "hagyományos" andrológus dokinál volt a párom. Ezt nektek elfogadták vagy csak a meddőségi intézetes leletet? Úgy írták, hogy "lehetőleg". Nem probléma, ha nem jó így csak egyszerűbb lenne a dolgunk. Csak kíváncsi vagyok ti hol csináltattátok az elején.
Van gyógyszer, de ezek komoly cuccok, nem adják őket csak úgy kérésre. Kellenek az NK, TH1 vizsgálatok, s utána immunológus írhat fel rájuk gyógyszert (a többségéhez előtte OGYÉI engedély szükséges, amit az immunológus megkér a nevedre, s a szedésük közben állandó vérvételi kontrollt kérnek, nehogy tönkretegye a szervezetedet).
Én az Nk~t most csináltattam a ForLife~ba. Nem szedhetsz 1 hónappal előttig gyógyszert, nem lehetsz beteg nekem másik helyen azt mondták hogy herpeszed sem lehetett. Olyan menszesz utáni 16~20.napok a legjobbak. Itt 5 nap alatt megvolt az eredmény.34.000ft
A referencia tartomány 80 és 120 között van a papíron. Nekem 113 lett
De van, többféle is, ezért jó az immunológiai kivizsgálás a beültetés előtt.
Ezt nem tudtam...Köszönöm 💗🥰
Nem szoktam beteg lenni ès ez is a gond.Vagy 4 éve nem voltam beteg még influenzàs sem.Most így ez az erős immunrendszer nem kedvez a beültetèskor.
Olyan nincs,hogy am immunrendszer gyengülésère szedni valamit a beülti előtt,hogy jobb eséllyel megtapadjon
Miket nem tud meg itt az ember.Köszönöm a tájékoztatást🥰💗
Akkor elis kezdem szedni már ebben a hónapban és a Nk ölősejt tesztet meg Márciusra kérem...Akkor úgy látom ebből már csak egy Áprilisi beülti lesz..Az a fránya idő az egyik legnagyobb gond😐
Hát pontosan. Két-három embrióból az ember nem kockáztat egyet. :-(
Értem én, én sem ezt csinaltattam meg legelőször,amikor nem sikerült. Elég drága is. De nincs korlátlan számú embrionk. Ezért jobb kizárni,amit lehet. Így is van szerencse faktor.
Na,erre mondtam azt,hogy bárkinél lehet olyan idopillanat amikor az NK funkció nem jó, mert beteg volt 1-3 hónapon belül. Akkor meg ugye a beültetés is kérdés, hogy egyáltalán szabad-e. Mert akkor ez egy ilyen influenzás időszakban pl kockázatos lehet, nem?
Szerintem az ERA teszt akkor kell, ha már voltak olyan beültetéseid, amikor el sem indult semmi. Egy esetén lehet az embrió beteg, de kettőnél vagy többnél már felmerül, hogy rossz időpontban történik a (F)ET és nálad más a beültetési ablak.
Ha van megtapadás, csak utána megáll a fejlődés, akkor szerintem felesleges az ERA s más lesz a baj.
Az ERA teszt szerintem nem rossz ötlet. A nők 75%-anak 120 óra a beultetesi ablaka. De még kb 10%-nak 24 órán belüli. Ha ennél jobban eltér, akkor kikövetkeztethető a mnyh erettsegebol. Vagy szélsőséges esetben újabb teszt kell,ha több mint 24 óra az eltérés (ebben a 24ben mondjuk nem vagyok biztos).
Barátnőmnek a vetélés után tolódott el, volt 3 sikertelen beültetés. Új donorkorbe fogtak, azelőtt csinaltatta csak meg,akkor derült ki. Pedig, ha előbb nezeti meg...
Ez a cölikália jó kérdés… Mint minden allergia, azt gondolnám, bármikor kialakulhat. De nem értek hozzá; lehet, hogy jól mondja az orvos.
Sokaknak az egekben van a prolaktin, és az megakadályozza a beágyazódást. Szerencsére a gyógyszerek hamar leviszik.
Mindenképp. Nem a láz a mérvadó, hanem hogy bármilyen betegség esetén a szervezet aktiválja a védekezőrendszert, feltolja az NK és Th1 értékeket. Az NK sejtek pont arra valók, hogy az illetéktelen behatolókat mint vírus, baktérium, ledózerolják (ez az, amit sajnos az embrióval mint idegen testtel is megtesznek, ha túl sokan vannak). Betegség után a számuk sokszorosa lesz/lehet a valós állapotnak.
Köszönöm, hogy írtál! Huhh azért durva, hogy a medicovernél nem tudták :/
Én szedtem, havonta legalább 2 hétig. Sajnos sokáig kellett várni a következő beultire.
Kedves Mara!
Tsh, t3, t4, anti-TPO, D vitamin rendszeresen ellenőrizve van mert pajzsmirigy alulműködésem van. Durva, a beültetés előtt 2 héttel a tsh 1,2 volt, a többi érték is megfelelő, viszont durva, mert a hcg mellett nézettem tsh-t is és 0,27 volt (!). Nem is értem hogyan lehet ekkora csökkenés 4 hét alatt. Lehet, hogy ez is közrejátszott a sikertelenségben? A klinika tomoren annyit irt: minden lehetseges.
A trombozis, stb meg fogom nezetni, koszonom a tippet. Cökália tesztet 4 éve csináltattam, akkor negatív volt de ez változhat? Haziorvos azt mondta nem :/
További ajánlott fórumok: