Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek fórum

Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
19004. Veronika27 (válaszként erre: 19001. - Gérvágó)
aug. 12. 16:39

Nagyon köszönöm!

Ezeken már én is túl vagyok.

Szerintem lassan kérek egy időpontot konzultációra.

19003. Gérvágó (válaszként erre: 19002. - Saucy81)
aug. 10. 07:51
Dr. Naszódy Péterhez járok Kecskeméten. A Bagoly Egészségházban rendel. Online vagy telefonon lehet időpontot foglalni. Minden hó első napjaiban nyitja meg a rákövetkező hónap időpontjait. Nagyon résen kell lenni, mert egy nap alatt betelik az egész hónap .
19002. Saucy81 (válaszként erre: 19001. - Gérvágó)
aug. 9. 11:53
Tudnál ajanlani endokrinologust?nekem is az lenne mostmar a kovetkezo 😐
19001. Gérvágó (válaszként erre: 19000. - Veronika27)
aug. 7. 17:36

Eleve úgy indultunk neki a meddőségi kezelésnek, hogy megnéztük a pajzsmirigyet és a szénhidrát-anyagcserét. Egy nagyon jó endokrinológus kezei közé kerültem, hozzá járok azóta is folyamatosan. Ő nézetett nekem ciklus 19-21-23. napján progeszteron szintet is, amit előtte és azóta sem kért egyik orvos sem, és úgy látta, hogy alacsony. Javasolt is gyógyszerezést a ránk váró inszeminációkhoz, de az akkori nőgyógyászomat ez pont nem érdekelte.

6 inszemet csináltunk végig a lombikok előtt. A 3. sikertelen inszem után megkérdeztem a nőgyógyászt, hogy nem kellene-e további dolgokat is vizsgálni, ha már zsinórban 3 nem sikerült. Akkoriban olvastam, hogy immunológiai problémák is lehetnek a sikertelenség hátterében, ezt említettem neki, de azt hiszem, fogalma sem volt, miről beszélek. Mindenesetre elküldött egy vérvételre, valami véralvadásos történet volt, Leiden-mutáció volt benne, a többit nem tudom. Utólag kiderült, hogy ennek persze semmi köze az immunológiához, de az egyik értékem magas volt, így emiatt adtak a Kaáliban leszívástól Clexane-t, amit azóta is szúrok.

Az első lombik előtt Dalma doktornőt is kérdeztem az immunológiáról, de csak legyintett, hogy szerinte felesleges. Viszont mikor kiderült, hogy nem sikerült, akkor írtam neki, hogy én ezt most már ki fogom vizsgáltatni, és tud-e segíteni, hogy merre induljak. Ő ajánlotta a G1 intézetet. Meg is lett a vizsgálat, az egyik érték kicsit magas, valószínűleg nem az a gond, de a biztonság kedvéért belekezdtünk a lipid kezelésbe. Viszont azt is mondták a G1 intézetben, hogy szerintük az első lombiknál kevés progit kaptam, és adtak egy javaslatot a következőhöz. Megmutattam Dalma doktornőnek, aki gond nélkül felírta, ezért emelem kalapom előtte. Én mondjuk még attól is többet szedtem, mert volt otthon maradékom. De ha visszaolvasod a hsz-eimet, mindent leírtam elég részletesen. :)

19000. Veronika27 (válaszként erre: 18999. - Gérvágó)
aug. 6. 20:13

Köszönöm a választ!

Megkérdezhetem, hogy milyen egyéb vizsgálatokat csináltattatok meg?

18999. Gérvágó (válaszként erre: 18998. - Veronika27)
aug. 6. 09:04

Szia!

Mi Dr. Szöllősi Dalmához jártunk, és mindkettőnknek nagyon szimpatikus volt. Egyenrangú félként kezelt minket, egyáltalán nem volt fölényes.

Viszont nekünk sokat segített az, hogy a neten fellelt infók alapján egyéb dolgokat is megvizsgáltattunk, nem csak a lombikos protokollban előírtakon mentünk végig.

Két önköltséges lombikunk volt, az első a gyógyszerekkel és az előzetes vizsgálatokkal együtt (bár több mindent tb-re csináltattunk) nagyságrendileg 500 e Ft volt, a második kicsit kevesebb, mert még ahhoz is jók voltak az előzetes vizsgálatok (csak a kötelező 3 hónapot vártuk ki).

18998. Veronika27
aug. 4. 12:23

Sziasztok!

Próbálok visszaolvasgatni, de rengeteg hozzászólás van.

Segítenétek nekem annyiban, hogy megírnátok, melyik orvoshoz jártok és hogy milyen tapasztalataitok vannak vele? Illetve, hogy aki esetleg fizetősen jár(t), az milyen költségekkel számolt?

18997. Gérvágó
aug. 4. 05:15

Bianconera, örülök, hogy jók az eredmények.

Igen, dolgozom, nehéz otthagyni a melót, na nem mintha annyira szeretném, csak nem igazán van helyettesem. Akinek papírforna szerint helyettesítenie kellene, az alkalmatlan rá, aki viszont képes rá, az szívességből csinálja, és vele sem akarok kitolni, mert nagyon jóban vagyunk. Egyébként meg néha jól is esik elfoglalni magam valamivel az itthoni agyalás helyett. :)

Most pont jövő hétre esik a nyári szabim, így lesz egy kis pihi, illetve mondta a főnököm, hogy jövő héten már meghirdetik a pozíciómat. Szerintem korai, de azt mondta, ne aggódjak, ha neadjisten bármi baj lenne, akkor maradhatok, akkor majd nem engem vált le az új kolléga...


Érdekes egyébként, eddig valahogy nem tudtam beleélni magam, hogy terhes vagyok, folyamatosan volt egy rossz érzés, egy hitetlenkedés, hogy tényleg igaz-e, hogy megmarad-e a baba. Hiába vártam a rózsaszín vattacukros érzéseket, nem tudtam felhőtlenül örülni. Tegnap, amikor kiderült a 2 baba, ezt mintha elvágták volna. Most érzem úgy, hogy OK, akkor tényleg terhes vagyok. Mintha csak a második babára vártam volna. Persze ez előtte nem tudatosodott, csak most utólag magyarázom így.


Annamari, igen, az altatáshoz szükséges dolgok is az előzetes vizsgálatok közé tartoznak. Mindent, ami a "házi feladatos" lapon van, előre meg kell csináltatni.

18996. Annamari23 (válaszként erre: 18994. - Bianconera)
aug. 3. 20:23

Nagyon örülök, hogy jók lettek az eredmények. Kíváncsi vagyok kislány-kisfiú páros lesz-e. Van különbség az előző és a mostani terhességed között? Ezt úgy értem jobban megvisel-e, jobban nől-e a pocid mert ketten vannak stb.

Voltam ma vérvételen, végül az sztk-ba mentem. Csak egy órát kellett várnom, egész hamar végeztem.

Azt nem tudom még, hogy az altatáshoz szükséges vizsgálatokat is a középidős uh előtt kell megcsináltatni?

Most úgy érzem csak úgy repül az idő, kezdek izgulni.

18995. Annamari23 (válaszként erre: 18993. - Gérvágó)
aug. 3. 20:15

Huuu de jó! Csodálatos érzés lehet!

Mostanában egy párszor eljátszottam a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha nekünk is kettő babánk lenne egyszerre. Persze már attól is boldog lennék, ha csak egy lehetne. A kisfiam kb. 2 éve azt álmodta, hogy kettő pici lány testvére lett egyszerre, és hogy nagyon sírtunk, mert miután megszülettek elvitték őket tőlünk, de később visszakaptuk őket és akkor már nagyon örültünk.

18994. Bianconera
aug. 3. 15:15

Sziasztok lányok!


Hannácska, Hope, sajnálom, hogy nem sikerült, de úgy kell hozzáállni, ahogy ti most, hogy nem adjátok fel és legközelebb újra belevágtok! Addig meg még van egy kis idő pihenni, feltöltődni!


Gérvágó, gratulálok :), remélem, minden rendben lesz a két piciddel!

Én egy hete kaptam meg a Prenatest eredményét, szerencsére aszerint is minden rendben, bőven a normál tartományon belül van minden vizsgált kromoszómarendellenességre az értékeim. És van Y kromoszóma töredék is a véremben, úgyhogy egyik baba legalább kisfiú - remélem, a másik lány lesz, ahogy az uh-n tippelte a doki.

Jövő héten majd megyek egy napos kórházi befekvésre, amikor minden étkezés után egy órával nézik a cukrom - most 180 grammos CH diétán vagyok, illetve csütörtökön lesz a 16. hetes ultrahang vizsgálatom. Remélem, ott is oké lesz minden.

Gérvágó, te dolgozol vagy már otthon vagy? (Én egyezkedtem a dokimmal, hogy amíg lehet, szeretnék dolgozni, végül a 24. hétig engedett, ha addig minden rendben lesz - remélem, hogy igen.)


Annamari voltál ma?


Giczus, én is Zádori doktor úrhoz jártam, csak jókat tudok róla mondani, profi, felkészült, nem hiszem, hogy gond lesz.

18993. Gérvágó
aug. 3. 10:30

Nem fogjátok elhinni, a nőgyógyászom visszarendelt 1 hét után mára egy újabb uh-ra, és ma már 2 szívhangot látott. :D


Nagyon-nagyon szurkolok mindenkinek továbbra is!

18992. Gérvágó (válaszként erre: 18991. - Annamari23)
aug. 1. 21:44

Első lombiknál:

Felírva 3x1 Duphaston és este 2 Utrogestan


Második lombiknál:

Felírva a G1 Intézet javaslatának megfelelően (és ezért hálás vagyok Dalma doktornőnek) reggel Crinone gél, délben 2 Utro, este 2 Utro

Használtam reggel 1 Duphaston-t és a Crinone gélt, délben 3 Utro-t, este 3 Utro-t. Amikor kicsit barnázni kezdtem, mindehhez bedobtam még délelőttönként szájon át +2 Utro-t.


Én nem mondom, hogy ez a tuti sikerrecept, mert mindannyian különbözőek vagyunk.

Nekem az endokrinológus korábban spontán ciklusban már nézetett progit a ciklus 19+21+23. napján, és eleve kevesellte az értéket.


Illetve emellett beneveztünk a lipid infúzióra is, az is újdonság az eddigiekhez képest, és talán az is segíthetett valamit.

18991. Annamari23 (válaszként erre: 18989. - Gérvágó)
aug. 1. 18:07
Megkérdezhetem melyik progeszteront írták fel és mennyit? Illetve az is érdekelne mennyit szedtél helyette.
18990. Annamari23 (válaszként erre: 18988. - Emilyrose)
aug. 1. 18:06
Köszönöm szépen! Akkor pénteken megyek.😊
18989. Gérvágó
aug. 1. 16:46

Megosztanék veletek még egy tapasztalatot. Nem tudom, írtam-e korábban, de én szándékosan több progeszteront használtam, mint amit a Kaáliban mondtak. Szerencsére volt még jó sok maradékom a korábbi inszemekről és az 1. lombikról, és szépen kiszámoltam, hogy egy nap mennyit tudok még pluszban elhasználni, hogy a tesztelés utáni pár napig biztosan elég legyen.

Nekünk a G1 intézetben is mondták, hogy szerintük kevés progit kaptam az 1. lombik után, sőt azóta voltam természetgyógyásznál is, aki azt mondta, a petefészkeim nagyon keveset termelnek, ráadásul most utóbb az endokrinológusom is megerősítette, hogy jól tettem, hogy többet szedtem, szerinte a progit nem lehet túladagolni. (Írt is fel még 3 dobozzal. :) )

Dalmának bevallottam, mikor a pozitív teszt után találkoztunk, hogy én bizony csaltam, de azt mondta, akkor most már folytassam a megemelt adagban.

Így visszagondolva arra jutottam, hogy lehet, hogy nálunk végig ezzel volt a baj. Persze nyilván nem tudhatjuk biztosra, de minden jel arra mutat. Jó sok kitérőt kellett megtennünk, hogy ez a kép így utólag összeálljon, de talán most már minden rendben lesz. :)

18988. emilyrose (válaszként erre: 18987. - Annamari23)
aug. 1. 11:32
Péntek. Ma van az első nap.
18987. Annamari23
aug. 1. 05:59

Sziasztok! Sajnálom Hope, hogy nem sikerült. :(

Gérvágó nagyon örülök, hogy van szívhang! Ezek szerint egy bébi van. :)

Mi októberben megyünk, most készülök a hormon laborra, illetve még pár megelőző vizsgálatra, aztán szeptemberben megyek középidős uh-ra.

Ha tegnap este jött meg (7-8 körül), akkor melyik nap kellene mennem levetetni a hormon panelt? Dalma azt mondta 3-ik nap kell menni, de nem tudom hogy számoljam. Szerintetek csütörtök vagy péntek?

18986. timon333
júl. 28. 09:44

Sziasztok régen írtam már,sajnálom akiknek nem sikerült :(

Mi jövőhónap végén futunk neki a másodiknak szeptember közepe körül lesz a beültetés ha minden jól megy :) nagyon várom már de félek is tőle a vetélés eléggé megviselt.

Sajnos nem derült ki mi volt az oka.

18985. Hannácska27 (válaszként erre: 18983. - Hope :))
júl. 27. 22:15
Sajnálom hogy neked sem sikerült! De kitartás, türelem! Éljük a mindennapokat és elfoglaljuk magunkat hasznos dolgokkal! Novemberben újra ugyanitt, de remélem nagyon sikerrel! Vigyázz magadra! Fel a fejjel! Semmit sem szabad feladni, küzdeni kell!
18984. Gérvágó (válaszként erre: 18983. - Hope :))
júl. 27. 19:31
Nagyon sajnálom. :(
18983. Hope :)
júl. 27. 19:26

Megjött az eredmény. Sajnos a mienk is negatív lett. 2 alatti hcg ugyh elsem indult semmi. Holnap telefonálok h hogyan tovább. A következő időpontunk amit még egy éve adott Dalma az nekünk is november.


Hannácska novemberben ismét egyszerre futunk neki, remélhetőleg nagyobb sikerrel.


Addig is sok szerencsét mindenkinek!

18982. Hope :) (válaszként erre: 18980. - Gérvágó)
júl. 27. 19:21
Gratulálok!
18981. szilvácska81 (válaszként erre: 18980. - Gérvágó)
júl. 27. 18:25
Gratulálok🙂
18980. Gérvágó
júl. 27. 17:45

Képzeljétek, van szívhang. ☺❤

Kitartást mindenkinek!

18979. emilyrose
júl. 27. 08:25
A pozitív teszten határozottan látszik a csík, nem kell, hogy kiessen a szemünk. Van száradási csík, meg olyan ami csak akkor látszik, ha napfénybe tartom, és egy bizonyos szögben mintha látszana, de ezek nem pozitív tesztek. Pont ezért van értelme kivárni a 14 napot. Ha pozitív, akkor az egyértelműen pozitív. Ha negatív, akkor is van esély, hogy vérvételből mégis kiderül, hogy tévedett a teszt, de az azért igen ritka.
18978. Hope :) (válaszként erre: 18977. - Gérvágó)
júl. 26. 20:34
Bár úgy lenne! Nem teszteltem többet, nem akarok több negatív tesztet, amire ha sokáig nézem odaképzelem a csíkot. Holnap vérvétel aztán ha a labor is jól dolgozik (nem Szegedre megyünk) akkor délutánra meglesz az ítélet is. Nagyon félek, tegnapig olyan határozottan úgy véltem, hogy sikerült (az elejétől így éreztem),de ma már elbizonytalanodtam. Szorítsatok holap.
18977. Gérvágó (válaszként erre: 18976. - Hope :))
júl. 26. 20:08

Hope, nem erősödött a csík?


Mensijósló hasfájás nekem is volt, de arra Virág és Dalma is azt mondta, hogy jó. Virág szerint azért van, mert kezd nőni a méh.

Hátha neked is így van...

18976. Hope :) (válaszként erre: 18973. - Hannácska27)
júl. 26. 16:17
Nagyon sajnálom! Annyira bíztam benne, hogy hátha csak a teszt nem mutatta még ki. El sem indult semmi? Mi holnap megyünk vérvételre. Annyira félek tőle. Ráadásul napok óta úgy érzem bármikor megjöhet. Pár napja még olyan furcsán szurkált a hasam de tegnap óta csak a mindjárt megjön érzés van semmi más.
18975. Gérvágó (válaszként erre: 18973. - Hannácska27)
júl. 26. 15:24
Nagyon sajnálom. :(
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook