Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek fórum

Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
18782. Gérvágó
tegnap 21:49

Én is úgy látom, hogy Dr. Google-t és a fórumokat kell felkeresnünk, hogy merre vizsgálódjunk.

A régi nőgyógyászom szerintem pl. nem is igazán ért ezekhez a dolgokhoz, ő gyakorlatilag bármilyen előzetes hormonvizsgálat nélkül, futószalagon vitte végig a 6 inszemet, mindig gondolkodás nélkül ugyanazokkal a gyógyszerekkel. (Közben jártam endokrinológushoz, ott legalább a pajzsmirigyem és az IR-em kezelve volt, sőt ő párszor progeszteront is nézetett.)

Dalma pedig a Kaáliban szintén csak legyintett az immunos kérdésemre az első lombik előtt. Igaz, mikor kiderült, hogy nem sikerült, akkor legalább segített, hogy merre induljak ezt kivizsgáltatni (G1 intézet). Viszont írtam neki újra, hogy a következő lombik előtt elküldjem-e neki az immunos eredményt, és azt írta, hogy ne, csak jelentkezzek a megbeszélt hónapban, amikor megjön. Tehát nem érdekli az eredmény. Nincs benne a lombikos protokollban, így nem számít. Hiába indulnak el az embriók, ha nem tapadnak meg, ők széttárják a kezüket. Mi pedig, ha akarunk, a neten olvasottak alapján vizsgálódhatunk, hogy mi lehet még a baj. Vagy esetleg csináltatjuk egyik lombikot a másik után, nem tudjuk mi a gond, de egyik sem sikerül, aztán szépen feladjuk...

Az pedig még furcsább számomra, hogy van, akit nem küld el a nőgyógyásza endokrinológushoz még a legelején, és csak a lombik(ok) során derül ki, hogy esetleg pajzsmirigy és/vagy IR gond is lehet. Nekem ezzel szerencsém volt, a réges-régi nőgyógyászom, akit még először megkerestem, hogy nem jön a baba, kért egy hormonpanelt, majd a tsh eredményem alapján már küldött is az endokrinológushoz.

A két szakterület annyira különböző, hogy míg az endokrinológus 0,1 alatti (gyógyszer miatt ilyen alacsony) tsh értékeket is finomhangol, és nem csak a laboreredményt nézi, hanem a tünetekről is kikérdez, addig pl. Dalma azt mondja, neki elég annyi, hogy 3,0 alatt legyen a tsh.

Azon is szoktam gondolkodni, hogy pár év múlva valószínűleg a ma még külőnleges vizsgálatok is már a protokoll része lesznek, és akkor talán nagyobb sikeraránnyal fog működni a lombikprogram.

18781. Gérvágó (válaszként erre: 18773. - katapanna)
tegnap 21:21

Szia!

Sajnálom. :(

Nézd meg a G1 intézet honlapján a meddőségi immunológiát, ott le van írva részletesen. Nem csak NK-t néznek.

18780. Kyara84 (válaszként erre: 18775. - katapanna)
tegnap 15:08
Folytatás véletlen rányomtam az elküldre: nekünk is sokan az NK vizsgálatot javasolták vagy a Habab ez komplexebb ebbe már az NK is benne van. Mikor kérdeztem a dokit milyen vizsgálatot érdemes elvégeztetni azt mondta kettő sikertelen lombik után még nem nagyon szoktak vizsgálódik úgy csikartam ki belőle a válaszokat és ő is az NK-t mondta. De nem vizsgálódás ők mindent magadnak kell elvégeztetni utána járni sajnos.
18779. Kyara84 (válaszként erre: 18775. - katapanna)
tegnap 15:04
Sziasztok! Új vagyok erre felé mi is kaáliba járunk igaz nem Szegedre. De mi is így jártunk ahogy te a 2. Lombikon vagyunk túl sajnos sikertelenül elöszőr 3 napos két embrió kaptam vissza másodjára két 5 napot és nálunk is olyan mintha meg se tudna tapadni. Nekünk is itt sokan
18778. Bianconera (válaszként erre: 18773. - katapanna)
tegnap 13:00

Sajnálom, hogy nem sikerült. :(

Nagyon szorítok neked, hogy sikerüljön kiderítened az okokat. Azért az fura, hogy saját magadnak kell nyomozni, hogy milyen vizsgálatokat végezz el, ezt alapban az orvosodnak illene javasolni.

Ne adjátok fel!

18777. léda74 (válaszként erre: 18775. - katapanna)
tegnap 11:44
Akkor tényleg jól körbejártál mindent. Ha csak az NK hiányzik azt csináltasd meg. Az immunologiat hol csinálják tb alapon?
18776. Petranova (válaszként erre: 18775. - katapanna)
tegnap 09:57
Nagyon sajnálom Katapanna, de jó hogy erős vagy és már megvan a csekekvésiterv. Ebben nem vagyok járatos, de úgy hallottam, hogy erdemesebb a HABAB vizsgálatot megcsináltatni, abban alapból benne van az NK is, és sok egyéb még. Nézzetek utána, beszéljetek erről orvossal.
18775. katapanna (válaszként erre: 18774. - léda74)
tegnap 09:00
Nekem van egy teljesen negatív immunológiai panelem tavalyról ( tb-re megcsinálták, nem túl nagy lelkesedéssel), abban benne van a Leiden, meg csomó minden más, kivéve az NK sejtes vizsgálatot. Én már a laparoszkópiától kezdve az Endokrinológiai kivizsgáláson át mindent megcsináltattam, amiről úgy hallottam, hogy érdemes. Ráadásul az IR-en és a 2,4 TSH-n kívül (mindkettő gyógyszerrel kezelve két éve), semmit nem találtak. Ez az NK sejtes vizsgálat még nincs meg, de ezen kívül teljesen kifogytam az ötletekből.
18774. léda74 (válaszként erre: 18773. - katapanna)
tegnap 08:51
Nekem Dalma IR-t és immunologiat javasolt most miutan rákérdeztem szerinte mit javasol. Érdemes megcsináltatni mert látod az IR nálam is beigazolódott. Az immunológiára meg jó az NK sejtes. Azt állítólag Pesten csinálják vagy olyan helyen ahonnan egy óra alatt felér a minta. Én még a Leiden mutációt gondoltam megcsináltatni ami trombózisra utalhat.
18773. katapanna
tegnap 07:29

Sziasztok, most már biztos, hogy nekünk nem sikerült. A ma reggeli tesztem is negatív és elkezdtem vérezni. Hát ez van. Én egyszereűen nem értem, hogy mi lehet az oka, hogy a megatapadásig sem jutunk el, pedig mindig szép, erős embriókat kapunk vissza, a méhnyálkahártya is jól elő van készítve. Sem az 5 napos, sem a 3 napos transzfer nem jött be.

Még arra gondoltam, hogy esetleg a szervezeten betolakodóként kezeli az embriót, ezért a következő lombik előtt biztos, hogy megcsináltatjuk az NK sejtés vizsgálatot.


Gérvágó! Ebben a vérvételben, (ami 135000 Ft kettőtöknek) ez az egy vizsgálat van benne, vagy mást is néznek? Esetleg van tippek, hogy mit kellene még megnézetnünk?

18772. léda74 (válaszként erre: 18770. - katapanna)
máj. 19. 20:27
A kettő nagyon szuper!
18771. léda74 (válaszként erre: 18768. - katapanna)
máj. 19. 18:32
Köszönöm a jótanácsot. Sokat gondolkodom és arra jutottam hogy bejelentkezek az endokrinologushoz.
18770. katapanna (válaszként erre: 18761. - triniti1020)
máj. 19. 18:24
Triniti, az a kettő tuti befutó lesz!😉
18769. katapanna
máj. 19. 18:23

sebeiket= sebeiket

csík lak= csíkkal


állandóan felülíródik, amit bepötyögök...

18768. katapanna (válaszként erre: 18767. - Bianconera)
máj. 19. 18:20

Sziasztok! Kicsit elvonultam a sebeiket nyalogatni a negatív teszt után. Még mindig nem jött meg, de folyton ellenőrzöm, mert elég hm... hogy is mondjam, nedves vagyok odalent( bocs, ha undi) Ennyi van, tesztelni most nem merek újra, jobb ez a kis bizonytalanság mint szembesülni egy szimpla csík lak megint.


Ami az IR-t illeti: nekem is van ( PCO nélkül) Szigeti dr-hoz járok vele, 2015 óta kezeljük. Gyógyszert szedek rá és diétázom is, bár az eredményeiben nem látszik. Nekem 4,7 az éhgyomri cukor 3-5 között van az inzulin, ami alapján a HOMA indexen pl. jó, mégis 55-re ugrik a 60 perces inzulin szintem, és 120 percnél úgy 39-re megy vissza. Ezen nekem sem a gyógyszer, sem a diéta nem változtatott pedig elég szigorúan betartom. Léda szerintem a tiédet is kezelni kell.

18767. Bianconera
máj. 19. 15:13
Katapanna, mi újság? Tünetek? Új teszt?
18766. Bianconera (válaszként erre: 18761. - triniti1020)
máj. 19. 15:12
AAkkor most annak a kettőnek kell nagyon drukkolni. Ikrek még így is lehetnek ;).
18765. Petranova
máj. 19. 12:35

Sajnálom nagyon. Én is azt látom, hogy ezzel nem annyira foglalkoznak a Kaáliban. Igaz nálunk a doktornő mondta, hogy a PCOS mögött CH anyagcsere probléma állhat, azaz IR. De belefogtunk a kezelésbe, nem tudom, hogy emiatt, vagy egyszerűen, most nem volt szerencsénk, de nem sikerült az első lombik.

Ahogy megtudtam február elején, hogy vége, bejelentkeztem az Endocare intézetbe, dr Tűű Lászlóhoz. Áprilisra kaptam időpontot. Az eredményemet nem tartotta annyira rossznak, de mondta, h diétázzak és írt fel Merckformin xr 750et, illetve Inofolic. 3 hétig kínlódtam a gyógyszerrel. Étvágytalanság, szédülés, hányinger és szörnyű fáradtság. Mára ennek nyoma sincs, tartom a diétát, megy a gyógyszer és próbálok mozogni, ez a legnehezebb....

Azt mondta, ha szépen beáll minden, ő nem zárja ki a spontán terhességet. Ezt nagyon jó volt hallani. 😊 Mondtam neki, h van időpontom lombikra májusra. Azt mondta, ha van, akkor használjuk ki, ezzel is növelve az esélyeket. A hosszú protokoll miatt átcsúszunk júniusra, ami nem is baj, mert addig is javulnak remélhetőleg az értékeim.

Nem egyszerű, mikor azt mondják, hogy várni kell, mert az ember azonnal akarja, de sokkal rosszabb, ha meg mégsem sikerül és ott motoszkál benned, h nem tettél meg mindent.

18764. léda74 (válaszként erre: 18763. - léda74)
máj. 19. 12:01
Bocsi az elírásért.
18763. léda74 (válaszként erre: 18762. - Petranova)
máj. 19. 12:01
Írtam neki is és van egy másik endokrinológus Kecskeméten annak is. Elküldtem az eredményemet és mindketten azt válaszolták hogy nem jó az eredmény ez IR. Úgyhogy most akkor kérek időpontot valamelyikhez és göndölöm gyógyszer meg ami ilyenkor kell. Hurrá. És ennek a harmadik lombik után kell kiderülnie. Ezért ezt nem tartom korrektnek.
18762. Petranova (válaszként erre: 18760. - léda74)
máj. 19. 09:55
Szigeti doktorúr? róla elég jókat hallottam.
máj. 19. 09:26
2 fejlődik a 7-ből! Kedden délben kell menni beültetésre. Kicsit elszontyolodtam, abban bíztunk, hátha sikerül fagyasztani belőlük! De nagyon megcsappant a létszám... :(
18760. léda74 (válaszként erre: 18758. - Gérvágó)
máj. 19. 07:23
Ezért vagyok tanácstalan. Higgyek a belgyógyásznak vagy menjek endokrinológushoz. Az egyik sorstárs akivel most voltam lombikon felhívott egy Szegeden-Szentesen rendelő endokrinológust aki az ő, és az enyémnél jobb eredményre azt mondta hogy azonnal keresse fel ha még akar lombikozni. ezek után email-ben én is felkerestem. Visszaírta az orvos hogy nem jó az eredményem menjek hozzá vagy Szentesre vagy Szegedre. Hát akkor most nekiindulok.
18759. DiosnePA
máj. 18. 21:14
Katapanna mizu feléd, hogy vagy?
18758. Gérvágó (válaszként erre: 18756. - léda74)
máj. 18. 21:12
Endokrinológussal nem tervezel konzultálni?
18757. léda74 (válaszként erre: 18748. - emilyrose)
máj. 18. 19:34
mIU/1 a mértékegység
18756. léda74
máj. 18. 19:32
Akkor lehet hogy írok Dalmának és ő majd mondja menjek e ezzel tovább vagy megnyugodhatok. Bár ő eddig is azt mondta hogy nekem nincs semmi bajom de én a három sikertelenség miatt nem tudtam ezt elhinni
18755. Petranova
máj. 18. 18:13
Lenne egy fontos kérdésem. Esetleg tudjátok, hogy a szegedi Kaáliban végeznek PICSIt?
18754. emilyrose
máj. 18. 17:58
A HOMA-ról én is azt hallottam,hogy elavult. Nem tudom,hogy nálad társul-e ehhez PCOS,de (hasonló értékekkel)ahogy elkezdtem odafigyelni az étkezésre, javult a PCOS is,a közérzetemről nem is beszélve. Meg fogytam egy csomót. Az inzulinom is sokkal szebb lett.
18753. Petranova
máj. 18. 17:15
Lányok, ên azt hallottam, hogy ez a homa index már nagyon elavult és nem összességében nézi a problémát. Olyan ez mint a BMI érték..... Ha 170 cm/72 kg vagy, akkor már túlsúlyod van, pedig lehet élsportoló vagy és szín tiszta izomzattal rendelkezel.... pont a lényeget, a test összetételét nem tudja mérni. Szerintem ez a homa index is vmi hasonló. Nekem az endokrinológus nem is foglalkozott vele.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook