Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Holnap reggel tesztelek 🙏🙏🙏🙏
Köszönöm a támogató sorokat ❤
Nem rossz jel, ne aggódj! Nekem olyan sokszor volt, nem hinném, h sokat jelent. Esetleg teszt? Nekem mar napközben az ET+9. napon egyértelműen mutatta. De ha inkább a vérvétel, akkor várd meg, h tudj menni. Én is be voltam rottyintva ilyenkor már mindentől.
Sziasztok!
Lehet mégsem lesz a holnapi vérvételből semmi.... ma teljesen besz@rt a kocsi, vidéken lakunk, nem fogok tudni eljutni a rendelőig.... remélem nem egy rossz jel 🙏🙏🙏
Közben oldalfekvő helyzetben ,mindjárt megjön' érzésem van, rettenetesen parázok :((((
Szia! Köszönöm szépen! 😊 Csak bíztam benne, hátha kint kicsit másabb a protokoll. Egyébként valahol a lelkem mélyén már tudom, hogy nálam is a petesejtdonoros lesz a megoldás, csak még szeretnénk sajáttal próbálkozni. Ki tudja, hátha sikerül. 😊 De évekig már én sem fogom az időnket húzni, tudom, hogy a férjem és én se leszünk már fiatalabbak. Szerencsére kivizsgálásból már minden megvan.
Én ezért járok 10 naponta Uh-ra. Egyszerűen megnyugtat😁🙈
Mi a brnoi Reprofitba azert mentunk, mert beakartuk vizsgaltatni az embriot PGS-sel, meg mert sokkal jobb embriologus szakemberek vannak, illetve nagyon jo szemu andrologusok valogatjak a him ivarsejteket is. Meg persze a sokkal fejletteb technologia, gepek, tapfolyadak teren is.
Arrol nem is beszelve, hogy mig itthon az orvos egyetlen egyszer se meretett progeszteront, ott legalabb a progi potlas elott es a beulteteskor is megneztek, szoval a dokik is kepzettebbek.
Szoval de, van ertelme sajat sejtessel is kulfoldre menni.
Igen emlékszem, en is végig paráztam az előző terhessegemet. Kitartás!!!@
Hát utána se sokkal egyszerűbb, ma egy hete voltam uh-n , és már jönnek a hülye gondolatok, pedig ez a 14.hét.
Pénteken lesz FET+11 nap. Akkor megyek 🙏🙏🙏🙏
Pokoli ez a 2 hét...bizonytalanság, tünet keresés, ha nincs az a gond, ha van, az.... :(
De a Pgt , az embriók bevizsgáltatása miatt nem felesleges a külföldi lombik,mert itthon nem lehet megtudni , egészségesek -e az embriók vagy tényleg nem.
44 éves vagyok; 1,35 az AMH-m, mindenre (amit hosszas utánanézés és sok orvosi konzultáció után szükségesnek láttunk) kivizsgáltattuk magunkat, és a kisebb problémákra kezelnek, de nagy gond egyikünknél sincs. Tudjuk, hogy a korom miatt a saját sejtesnek a petesejtek minősége miatt sokkal kisebb a sikerességi esélye, de az esélyeket és ennek egészségügyi, lelki és anyagi részét is mérlegelve 45 éves koromig mindenképpen saját petesejttel megyünk tovább, és bízunk a sikerben.
"Amire még mindenképpen szükségünk lesz a kezelés előtt a párja spermiogram lelete és az Ön pajzsmirigy hormonjainak vizsgálata (TSH, fT4, anti TPO és Prolactin) – ezek nem lehetnek régebbiek mint 6 hónap, valamint mindkettőjük vércsoportjáról egy lelet."
Kérem, amennyiben ezekből régebbi leleteik vannak csak, akkor végeztessék el újra a vizsgálatokat!
Nekem endometriózis miatt voltvanno műtétem, ahol eltavolították mindkét petevezetőt és az egyik petefészek nagy részét. Ezért kellett lombik. A sok stimuláció ellenére sem termeltem se sok se normális petesejtet. Itthon 3 stimuláció 2 sikertelen beultetes utan dontottunk a donor mellett. Elotte megcsináltattam a glutén, laktóz intolerancia vizsgálatokat és az NK ölősejteket vizsgáló vérvételt. Nekem ezek mind negatívak lettek, igy mentünk ki és első körben sikerült a beültetés, 2 babát kaptam vissza, ők most 3,5 éves ikrek, 3 fagyibabánk maradt, abból egyet kaptam vissza - még nincs eredmény. Szóval nekem ezek voltak. És a klinika kért egy halom masik vizsgálatot. Névtelenítve mindjárt bemasolom ide a Reprofit 4 évvel ezelőtti levelét, hátha az segít.
Még abban tudnátok segíteni, hogy milyen vizsgálatokat végeztessünk önszorgalomból addig, amíg várunk. Ti mivel kezdenétek vagy ti miket csináltattatok?
Csatlakozom! Es még egy javaslat, amit az itteni orvosom mondott a donor petesejtes lombik előtt: a donor kiválasztásánál ne azt nézzétek, hogy van-e felsőfokú vegzettsége a donornak, hanem a korát! Minél fiatalabb a nő, annál nagyobb az esélye, hogy egészséges, életerős petesejtjei vannak. Az sem hátrány ha van saját gyermeke
Szia! Az 1,1-es AMH nem is rossz annyira :) Sajnos azt kell mondanom, hogy külföldön sem fognak többet foglalkozni veled, mint itthon. Saját sejttel felesleges emiatt kiutazgatni és elkölteni egy csomó pénzt. Inkàbb azt javasolnám, hogy ami esetleg kimaradt vizsgálat, azt pótold és nagyon drukkolok!!
Ez remek, hány éves vagy?
Mi saját sejttel lombikozunk Brno-ban (a Repromeda-ban). Itthon eddig 3 stimulációm volt, mindig 5-5-5 petesejtet tudtak nyerni (6-7 tüszőből), kint most volt az első stimulációm és az általuk javasolt teljesen más protokollal 13 tüszőből 11 petesejtem lett. Végül kettőt tudtak fagyasztani (PGT-re várunk). Ez eddig nálunk a legjobb eredmény, így szerintem lehet, hogy érdemes megpróbálni a saját sejtest kint is, ha ők is javasolják.
Sziasztok! Pénteken megyek immunológiára másodszor. Nem kimondottan lombikos az orvos. Elsőre néhány alap vizsgálatot nézett vérből. Nem sikerült a donoros. Le tudnátok e írni mi az amit kérhetek vagy megemlíthetem neki és TB~re meg tudják nézni?
Nekem még soha nem néztek Nk~t meg szinte semmit
Köszi
Szia!
Én Skype konzultàciót kértem Reprofitben és igen adtak tanácsot. Ha sikerülne a saját IVF akkor el fogják mondani.
Igen, meg kell hallgatni, hogy mit javasolnak kint, aztán majd eldöntitek, hogy melyik verziót választjátok.
A harmadik előtt mi is így beszéltük meg a párommal, hogy külföldön is adunk még egy esélyt a sajátnak csak most úgy el vagyok keseredve, hogy most se sikerült,hogy azt mondtam lehet nem kéne várni,hanem rögtön donor. Na nem tudom. Meglátjuk mit mondanak majd.
Szia! Én most leszek év elején 39. Nekem eddig 2 stimulációm volt, nálam is alig volt petesejt, de mindig volt egy, amit vissza tudtak ültetni. AMH-m 1,1. Én ebben az évben minden vizsgálatot megcsináltattam (hormonok, genetika, immunológia stb.) és jövő év elején megyünk a következő kör lombikra itthon. Ha ez a 3. nem sikerül, akkor mi is kimegyünk külföldre. Én még meg szeretnék próbálni egy sajátsejtest kint is, utána mennénk petesejtdonorosra. Mi így tervezzük. Persze lehet, hogy nagy hülyeség ezzel a két sajátsejtessel húznom az időt, de nekem így lenne nyugodt a lelkem.
Igen, én is ettől tartok, hogy a siker donorral sem garantált, pláne nem elsőre, az idő meg pörög rendesen. Meg ugye nekem beültetés még nem volt, ki tudja, hogy ott is mi derül még ki.
Köszönöm, hogy válaszoltál. 39 éves vagyok, AMH legutóbb 0,8 volt. Egyre inkább húzok a donor felé amúgy én is.
Igen, fontos az életkor és egyéb problémák, ez alapján a doki el fogja mondani, hogy mennyi esélyetek van sajátsejtes és a donoros beúltetés sikerére és nektek kell döntenetek. Ha mindenképp akartok mèh egy saját kört, szerintem meg fogják csinálni, még ha esélytelennek is tartják. Azt is el fogják mondani, hogy ez időben mit jelent.
Saját tapasztalatom, ha pl már 42-n túl vagy az időfaktor miatt nem nagyon érdemes sajáttal próbálkozni, hisz mint látjuk, donorral sem sikerül mindig elsőre.
További ajánlott fórumok: