Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia lulully!
Először is gratulálok a terhességhez. Reméljük minden rendben lesz.
Én azt szeretném kérdezni, hogy volt e felső korhatár? Én 45 elmultam...
Értem. És volt már lombikod?
Met ha nem , akkor meg kell próbálni!
Másoknak is sikerült már határ alatti AMH-val.
Nem értem miért nem oldják meg jobban az itthoni donorsejtes lombikot :(
Egyrészről értem, hogy értékesíteni nem kellene, de úgy tudom, hogy a pasik kapnak pénzt az ő adományukért...
Az FSH 20,15
Az AMH 0,03
Kb. 6 hónapja borult fel a ciklusom. Volt 16 és 40 napos is, de most az utóbbi 3 hónap 35-36 napos volt.
Szia! Milyen értéked rosszabb? Az AMHm a legalja.
FSH-m meg ingadozó volt 18, 30, 53.
A magas FSH jelzi, hogy korai petefészek kimerülés lehet, így kértek AMH-t.
Nekem rendszertelen volt a ciklusom általában 22-25 nap, de volt rövidebb meg néha hosszabb is.
Mennyi az FSH-d?
Itthon a donornak rokonnak kell lenni, 35 év alatti és már szült. Anoniímra ne tudok példát.
De ilyen flottul mint pl. Csehországban hogy a donor ad petesejtet, kap érte pénzt, te meg fizetsz érte, itt nem engedélyezett.
Lisie2015 kérdésére:
40 éves vagyok. Már régóta próbáklozunk.
Magas FSH, alacsony AMH (<0,1)
Megjártam a SOTE-t, aztán a BMC-t, majd a Kaálit. Sokszor stimuláltak, de vagy nem érett semmi, vagy üres tüszők voltak ami ugye a leszívás után derült ki.
Egyszer volt egy db. petesejtem, de nem termékenyült meg.
Így be kellett látnom, hogy ha babát szeretnék nincs más megoldás. Én teljesen elfogadtam, ami belőlem jön ki, az az enyém!
Ha saját a petesejt, akkor sem feltétlenül hasonlít az anyukára. Ugye saját sejtnél is lehet hogy barna hajad, zöld szemed van, de a baba szőke kék szemű lesz.
Brno-ban max. 2-t ültetnek be, mert 5 naposoknál nagy az esély hogy mindkettő megmarad. Mondta is nekünk a dokinéni, de én közöltem, hogy szeretnék ikreket.
Te választasz, hogy egy vagy kettő.
Jó reggelt Lulluly!
Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?
És mindig 2 petesejtet ültetnek be?
És a donor előtt voltak beavatkozásaitok ( lombik, inszem )?
És könnyen ment a döntés a donoros megoldás felé?
És most hogy érzed magad? Érzel különbséget, hogy nem saját petesejt volt? Tulajdonképpen a lelki oldalára lennék kiváncsi, amíg idejutottatok.
Mert én ezért nem tudok még dönteni, mert nem a sajátom lenne, és milyen lesz, hogy fog kinézni, szóval ilyen dolgok kavarognak bennem.
Bocsi ha túl személyes voltam. Csak már olyan régen szeretnék valakivel beszélni, aki már átélte ezt. És gondolom még többen is innen az oldalról.
Köszi előre is ha válaszolsz!
Ide is leírom:
Sziasztok!
Mi voltunk Brno-ban a Reprofitnál petesejtdonoros lombikon. Olvastam, hogy érdeklődtök utána.
2 hete tettek be 2 db 5 napos bogyócskát a pocakomba, és a teszt pozitív. Dokinál is voltam, 2 db petezsákfélét lát, 2 hét múlva UH.
Reménykedünk, hogy továbbra is ott maradnak.
Mi mindent az interneten intéztünk, kb 5-6 hónap a leszívás a jelentkezéstől.
Küldenek kérdőívet, amit kitöltötök az interneten, abban orvosi adatokat kérdeznek, meg megadhatjátok a donor elvárásaitokat.
Pl. haj, szemszín, magasság, súly.
A vércsoportja olyan lesz mint a tiétek.
Egy kapcsolattartótok lesz, ő ír meg minden információt, meg kér vizsgálatokat.
Én bescannelve elküldtem pl. HIV, Hepa, rákszűrés, vércsoport, tüdőszűrő, spermiogram szóval mindent ami volt. És nem is kértek semmi újat.
Több nyelven beszélnek, de magyarul nem.
Mi is gondban voltunk, de bátyám fordította a leveleket nekünk, és ki is utazott velünk.
Aztán írnak, hogy mikortól kell szedni fogamzásgátlót, majd lesz közben egy Diphereline injekció izomba. Más szuri nincs.
Miután megjött kellett szedni Estrofemet, Prednisolont, Aspirin protectet és a leszívás napjától Utrogestant.
Kétszer kellett kiutaznunk, egyszer a leszívásra, akkor kell ugye a férjnek mintát adni, engem meg megnéztek UH-n. Majd 5 nap múlva a beültetésre. Mindig az előző nap utaztunk, másnap haza.
4500 euróba került, 1000 eurót még az elején előlegben el kell utalni, a többit miután betették a kicsiket.
Mindenki nagyon kedves volt, nagyon szép a klinika, tágas előtér, szobák, nincs tömeg.
Szóval ilyennek képzelnék egy ilyen helyet.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nem olcsó, de ha tehetitek és nincs más megoldás ne habozzatok!