Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
40668. Babszi76
tegnap 13:24
Sziasztok 1 választ már kaptam köszönöm de ki milyen fehérjét szedett evett és mennyit? Köszi a válasz
40667. Annabel2 (válaszként erre: 40666. - Hannelore)
aug. 16. 22:19

Szia Hannelore!

Nagyon köszi a részletes leírást és infókat.

Egyet értek veled, sajnos mi is azt tapasztaljuk, hogy nagy önállóságot igényel a lombikozás. Én is többször kérdeztem a Reprofitos orvosom, hogy milyen vizsgálatokat javasol elvégeztetni a beültetés előtt, mindig az volt a válasz, hogy semmit. Szerintem is elvárható lenne egy magán klinikától,ahol jó sokat fizetünk, hogy az ember kezébe adnak egy listát, hogy ezeket a vizsgálatokat végeztesse el, még a beültetés előtt. Szerencsére van ez a fórum, köszönet a Lányoknak. Én is szinte minden infót innen szedtem, szereztem tudomást vizsgálatokról, amiket érdemes letudni, még mielőtt belekezdünk.

Én is voltam 3 pontos OGTT teszten, kiderült, hogy IR-em van. Két endokrinológusnál voltam, az egyik Merckformint

javasolt, a másik diétát. Én a diétát választottam, bár nem tudom, hogy ez elég lesz-e. A Prednisolonról azt olvastam itt, hogy IR-eseknek nem jó, mert rontja az IR-t. Szóval ez is kérdéses, hogy nekem jó lesz-e ez, ha esetleg szükséges.

Meg tudnád írni, hogy a gyakorlatban hogy néz ki a gyógyszerek( ösztrogén, progi, prednisolon) leépítése? A felépítést is fokozatosan kell csinálni? Pontosan hogy?

Visszatérve a Diphereline injekcióhoz(bocsi, hogy még mindig ezen pörgök),azt írtad, hogy az Emtrio teszt előtt is kaptál. Ezt követően mikor volt a beültetésed? Visszatért a ciklusod? Ha nem, mikor volt a ciklusod első napja, amihez igazították az ösztrogén kezdését?

Azt olvastam itt, hogy valakinek hónapokig nem tért vissza a ciklusa az injekció után. Elég ijesztő.

Meg tudnád írni, hogy pontosan milyen immunológiai vérvizsgálatokat végeztettél? Vérből nézettél Nk-t és Th1-Th2 egyensúlyt is?

Köszi

40666. Hannelore (válaszként erre: 40661. - Annabel2)
aug. 14. 10:21

Szia Annabel!

Én nem voltam hematológusnál, hanem csak egy meddőségi immunológust kerestem meg, akinél korábban Zsuko is volt, egy zalaegerszegi doktornő, dr. Kovács Mónika. Mivel én Pest megyei vagyok, telefonon zajlottak a konzultációk, erre nyitott volt a rendelő (Léda Medical Center), megoldották technikailag. Előzőleg át kellett küldenem mailben minden leletemet. A véralvadási genetika labor elvégzését nekem egy meddőségi nőgyógyász javasolta még korábban, ezt a leletet is linkeltem neki, ez alapján ő javasolta a Clexant, és az Aspirint, adott receptet, háziorvosi javaslatot is a Clexanra, így a háziorvosom is fel tudja írni kedvezményesen 1 évig. Az első alkalommal Kovács Mónika javasolt még immunológiai laborokat, és a leletekkel mentem vissza kontrollra, akkor javasolta a Prednisolont, és az előbb említett véralvadást gátló szereket. Az Aspirint és a Prednisolont a beültetés ciklusában a menzesz elmúltával kellett szednem (mivel nekem nem volt menzeszem a 6. naptól szedtem). Aspirint napi 1-gyel végig, a Prednisolon dózisa 5mg volt az elején, majd a beültetés napjától 20mg. Ezt én mondjuk önhatalmúlag a beültetés utáni 5. naptól fokozatosan visszacsökkentettem 10 mg-ra, mert elkezdett nagyon kerekedni az arcom, és a hasam is nagyon megnőtt tőle (sajnos mellékhatás). Sok helyen olvastam, hogy amúgy is vitatott hogy lombiknál csak úgy a megelőzés céljából adott immunszupresszív szereknek van-e értelme, és ha javasolják is, sokan csak 7.5-10 mg-ot szednek, nem nagyon értettem, hogy nekem ha nincs aktuálisan eltérés a laboromban, miért 20 mg az adagom, de erre később jöttem rá, és a dokival csak egy újabb konzultáció keretében tudtam volna beszélni, így a magam felelősségére eldöntöttem, hogy lecsökkentem. A Clexant csak a beültetés napjától kellett szúrni. A 12. hétig kellett volna szednem így a gyógyszereket, és szedem is, kivéve a Prednisolont, amit mostanra (betöltött 11. hét) tovább csökkentettem, most már csak 5mg-ot szedek. Nemsokára sor kerül a kontrollra a dokival, így meglátjuk, mit meddig kell szedni. Másoknak úgy láttam, általában a Prednisolont a 12. héttől fokozatosan elhagyatják, gondolom nekem is ezt javasolja majd, de addigra már lehet pont el is hagyom. Az Aspirint a szülés előtt pár hétig szokták javasolni szedni, a Clexant pedig a szülés után is még pár hétig szúrni kell általában.

A progi adagja nekem 2x400mg Cyclogest volt, és a beülti napján mért progi szint (49.6 nmol/l) alapján kellett reggel plusz egy Prolutex injekciót hozzáadni. Azóta ezt így szedem. A Reprofit javaslata alapján a betöltött 8. hét után elkezdtem volna csökkenteni az Estrofemet és a Prolutexet, de két napra rá kicsit görcsöltem, és volt egy halvány rózsaszínes váladékozásom, amitől bepánikolva azonnal visszaemeltem a progit, és csak az Estrofemet csökkentem, de azt is sokkal lassabban, mint a klinika mondta. Az itteni fórumos lányok és a korábbi itthoni meddőségi dokim javaslata alapján a betöltött 12. hétig nem nyúlok a progipótláshoz, mert akkortól fog a méhlepény teljes gőzzel hormonokat termelni. Hamarosan újabb próbát teszek a Prolutex elhagyással, aztán meglátom majd hogy haladok, vsz jó elhúzódóan fogok valamennyi progit bevinni. Ha már idáig eljutottam, nem akarom ezzel kockára tenni. Remélem a Prednisolonnak nincs nagy jelentősége az esetemben, és már tényleg elhagyható.

A Prednisolon tabletta, nem szuri. Hál'Istennek, mert épp elég a Clexane és a Prolutex beszúrása naponta 1-1x.

Szóval hematológushoz én nem mentem. A nőgyógyász javasolta a konkrét véralvadás genetikai labort beutalón, amit magánban megcsináltattam. Ezek voltak: MTHFR C677T, MTHFR A1298C, PAI-1 gén 675 4G/5G, II G20210A, V Leiden. Cukorterhelést is ő javasolt, a Reprofitosok ezt se nézettek, hiába volt 3 sikertelen beültetés mögöttem. Ebben nekem mondjuk nem volt eltérés, de érdemes lehet megcsináltatni. Azt kell hogy mondjam sajnos, hogy a Reprofitosok ezeket az alapvető meddőségi vizsgálatokat nem kérték, sem egy D-vitamin szintet nem nézettek, se egy vérképet, holott szerintem amikor sokáig próbálkozunk sikertelenül, néha érdemes lenne ezekre is ránézni, hogy nincs-e egy vérszegénység, gyulladás, D-vitamin hiány, cukorháztartási zavar, látens véralvadási probléma, vagy immunológiai ok a háttérben. Nekem egyedül a méh kivizsgálását javasolták (tükrözés, ERA, EMMA, ALICE, uNK) a 2. sikertelen lombik után. Monjuk az uNK-val azért az immunológiai részre rászűrtek, de vérből semmit nem kértek. A 3. sikertelen lombik után meg maguktól semmit nem kutakodtak már az én oldalamon, csak a baba oldaláról gondolkodtak (PGT tesztelés, donor embrió, donor petesejtes kör helyett). Ezért szerintem sajnos muszáj nekünk is tájékozódni, itteni meddőségi dokikra is támaszkodni. Nekem rengeteget adott a fórum, ezért nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki megosztotta amit már ő megtapasztalt, tudott!

Mellesleg megjegyezném, hogy nekem van miómám, igaz nem túl nagy, meg nem befelé nő, és van endometriózisos petefészek cisztám is. Ezzel együtt is -remélem- sikerül ezúttal.

Remélem segítettem a részletekkel, bocsánat ha túl sok volt, mivel nem tudom mi lehet lényeges számodra, ezért írtam mindent.

Sok sikert! Ha bármi kérdésed még felmerül, írj nyugodtan.

40665. Annabel2 (válaszként erre: 40664. - Barack)
aug. 13. 20:59

Szia Barack!

Köszi az ajánlásokat.

Nem tudom, mit mondjak. Te tudod milyen vizsgálatokat végeztettél. Egyik orvos ezt mondja, a másik azt. Úgy tűnik nekem, hogy ők is csak találgatják az okokat.

Olvastam itt, hogy valakiknek az ötödik vagy még többedik beülti sikerült. Találó a kifejezés, hogy ez egy"trying game".

Én még előtte vagyok, tele kétségekkel,szorongással.

40664. Barack (válaszként erre: 40663. - Annabel2)
aug. 13. 09:16

Kedves Annabel2!

Sajnos nekem nem sikerült a beültetés, 3 beültetésem volt pgt tesztelt donorembrióval; senki nem tudja a sikertelenség okát, itt valószínűleg mi meg is állunk. Nagyon nehéz ezzel megbékélni...de a tapasztalatom az, hogy a donoros beültetések általában sikerülni szoktak, úgy tűnik én vagyok a kivétel, akinek ez sem jött össze.

Diphereline-t amiatt kaptam, mert beültetés előtt a 12-13. ciklusnapon (kitől melyik napon kérik) magas volt a progeszteron szintem és emiatt két alkalommal is elmaradt a beültetés, a szurival pedig "kiütötték" a saját hormontermelésemet és így már rendben volt a progeszteron. Drukkolok Neked!

Budapesten hematológusként dr. Udvardy Miklóst vagy dr. Tremmel Annát tudom ajánlani, mindkettőnek van magánrendelése, keress rájuk.

40663. Annabel2 (válaszként erre: 40662. - Barack)
aug. 12. 22:14

Szia Barack!

Köszi a választ. Úgy látom elég sokan használták a Diphereline injekciót. Van olyan egyáltalán akinek az Estrofem is elég volt?

Szerintem is minden szervezet másképp reagál.

És neked sikerült a beülti a Diphereline beadását követő ciklusban?

Esetleg hematológust is tudnál ajánlani?

40662. Barack (válaszként erre: 40654. - Annabel2)
aug. 12. 08:17

Kedves Annabel2!

A Decapeptyl/Diphereline injekciótól ne félj, én is mindenféle rémtörténtetet olvastam, amitől kellőképpen beparáztam. Nyilván attól is függ minden, hogy egyrészt hogyan reagál a szervezeted, másrészt hány alkalommal fogsz kapni. Én 1 db-t kaptam a beültetés előtti ciklusban (nem hónapokon keresztül), annyit tapasztaltam, hogy kb. 4-5 kg-t magamra szedtem, de ez más miatt is lehetett; semmi egyéb nem volt, amikről olvasni lehet.

Immunológus szempontjából Budapesten Végh Juditot ajánlanám, de sokan járnak Szabó Melindához (nála van online konzultációra lehetőség) ill. Fülöp Angélához. Utóbbinak kicsit furcsa a stílusa, de meg lehet szokni.

Igen, a trombofília eredményekkel hematológust kell felkeresni.

40661. Annabel2
aug. 11. 20:46

Sziasztok Lányok!

Köszi a válaszokat.

Hannelore ha nem bánod szeretnék még pár dolgot kérdezni tőled. Mikor kezdted szedni a prednisolont és Aszpirin/Clexant és meddig fogod?

Mennyi progit és mit használtál beülti előtt és mennyivel pótoltad meg beülti után? Mikortól szúrod a Prednisolont?

Te kihez mentél immunkonzultációra. Nekem is szükségem van egy immunológusra. A trombofília/trombózis eredményekkel hematológust kell felkeresni?

És milyen vérvizsgálatokat végeztettél?

Bocsi a sok kérdésért csak én még eléggé zöldfülü vagyok.

40660. B8311 (válaszként erre: 40654. - Annabel2)
aug. 11. 19:43
Szia! Nekem nem volt semmi bajom a Decapeptyl injekció után mikor a petesejtdonoros protokollt csináltam. Én is előtte olvastam egy csomó negatív dolgot, de szerencsére nem okozott semmit. Sőt még az orvost is félve kérdeztem mielőtt beadta, hogy mi lesz most,nagyon parárztam, de megnyugtatott, hogy nem lesz semmi probléma.
40659. Hannelore (válaszként erre: 40657. - Annabel2)
aug. 11. 07:46

Az injekció beadása után nekem nem volt semmilyen tünetem.

Natív ciklussal nekem nincs tapasztalatom.

A sikert -reméljük tényleg az lesz- több dolog dolog eredményezhette. A három sikertelen donor petesejtes kör után most donor embrióval próbáltuk meg, és kértük hogy PGT tesztelt legyen, mindegy milyen fiatalok a donorok. A párom spermaképe se volt annyira jó előzőleg, és mondjuk lehetett volna tesztelni a félig saját embriókat, de az én életkorom miatt nem akartunk esetleg újabb fölösleges körbe belefutni. Mi viszonylag könnyen elfogaduk hogy genetikailag nem mi leszünk a szülei a születendő babáknak. Úgy fogjuk fel, mintha örökbefogadott baba lenne, csak már a magzati korától mi lehetünk a szülei.

Másrészt ebben a negyedik körben kértem immunológus segítségét, aki bár most nincs a labor leleteimben eltérés, javasolt Prednisolont(szteroid), illetve Clexant, és Aspirint protectet, mert a veralvadadi genetika vizsgálatomban egy génnél heterozigotaság van. Ezek a plusz szerek az első három körben nem voltak.

A klinikán a dokim is kicsit több progeszteront tett a protokollba, mert most alacsonyabb volt a progeszteronom a beültetés napján, mint korábban.

Nehéz kitalálni, hogy ezek közül minek köszönhető hogy most először volt beágyazódás, sőt megértük a 10.hetet is, most már biztosan kijelenthetem.

A hasam tele van vérömlenyekkel, az arcom kicsit kikerekedett a szteroidtól, utalom szúrni a két injekciót naponta, de úgy vagyok vele mostanra, hogy ez az időszak véges, le fog telni, és majd a testem is visszaalakul. Ez a három sikertelen kör nekem kellett hogy sok mindent elengedjek, elképzelést, ragaszkodást, és kitusztuljon hogy mennyire akarok gyereket valójában, mit vagyok hajlandó beáldozni érte. Minden úgymond kudarc megerősített, hogy igenis szeretnék. Ez nálam nem volt olyan egyértelmű, amikor lombikozni kezdtünk.

Nekem a 2.kör után elvégzett endometrio vizsgálat nem hozott eredményt, pedig találtak egy kóros bakteriumot, amit kikezeltem, legalábbis nem lett tőle beágyazodas a 3.körben. Itt az emtrio-val uNk-t is néztek, az sem jelzett be. Ez alapján talán a véralvadási tényező a leggyanúsabb az én oldalamról, vagy az embriók voltak korábban hibásak. Ezt sose tudjuk meg.

Sok sikert és kitartást kívánok neked, nektek! ❤️ Majd írd meg, hogy hogy alakult a beültetés, ha úgy érzed.

40658. Annabel2 (válaszként erre: 40657. - Annabel2)
aug. 10. 14:06
Hannelore még azt szeretném megkérdezni, hogy neked végül is mi hozta meg a sikert?
40657. Annabel2 (válaszként erre: 40656. - Hannelore)
aug. 10. 14:04

Szia Hannelore!

Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Nagyon kitartó vagy. Én most kicsit megijedtem őszintén szólva.

És nagyon durva mellékhatásai voltak az injekciónak beadást követően?

Van a természetes ciklusban történő beülti, de úgy tudom ott nehéz belőni a optimális beültetési időpontot.

Ezzel kapcsolatban van neked vagy valakinek esetleg tapasztalata?

40656. Hannelore (válaszként erre: 40655. - Hannelore)
aug. 10. 09:50
A mozgásszervi panaszaim persze nem csak az ösztrogénszint csökkenés miatt alakultak ki, de úgy gondolom, rátehetett egy lapáttal, mert a decapeptyl/dipherelin leállítja a nemi hormonok termelődését jó pár hónapra. És még pluszban a menopauza. Így értettem az összefüggést, hogy vsz. több tényező együtt okozta.
40655. Hannelore (válaszként erre: 40654. - Annabel2)
aug. 10. 09:27
Nekem sajnos minden beültetésbe bezavart a saját tüszőrérésem, így mindig csúszott, és kaptam Dipherelin(=decapeptyl), igy összesen ötöt kaptam (volt emtrio vizsgálatom, és azelőtt is kellett). Én se örültem neki, de sajnos nem volt más választásom. Amit észrevettem, hogy a lombikozás két éve alatt rendesen meggyengülek az izmaim, és kiderült hogy lumbalis gerincsérvem van, lettek mozgasszervi panaszaim. Ezek a lehetnek az ösztrogén szint csökkenés miatt, amit az injekció okoz, de a peripmenopauza miatt is (45 vagyok, AMH-m 0.03 volt már két éve), meg a hektikus ösztrogén bevitel-hirtelen elhagyások okozta szintzuhanások miatt. Nem tudom van-e más megoldás, ha bezavar a saját ciklus, nem hiszem hogy lenne. Én behunytam a szemem egy idő után az ilyen aggályaimmal kapcsolatban a szent cél érdekében, és rábiztam magam a gondviselésre. Hátha neked nem lesz szükséged ilyen szurikra, kívánom hogy így legyen, és legyen sikeres az első beültetésed!
40654. Annabel2
aug. 8. 21:00

Sziasztok Lányok!

Köszi a hasznos infókat. Gratulálok mindenkinek és sok sikert Hannelore.

Azon gondolkodtam még, hogy mi van akkor(azon kívül, hogy törlik a beültit)ha az Estrofem mellett mégis van peteérés?

Mit lehet tenni, hogy ne legyen? A Decapeptyl injekcióról nem sok jót olvastam itt. Inkább kihagynám.

40653. B8311 (válaszként erre: 40647. - Annabel2)
aug. 8. 08:12
Szia! Nekem beültetés után kellett a Prolutex. Estrofemet 2x kellett szednem egy nap, a 3x - i adag nekem nagyon megvastagította a nyálkahártyát egy korábbi beültetésnél és el is halasztották akkor a beültetést az miatt,de ez teljesen egyénfüggő. A pajzsmirigyemre én Letroxot szedtem,sztem az nem árt, de egyeztess egy endokrinológussal. Az szépen beállítja a Tsh-t.
40652. zsuko84 (válaszként erre: 40649. - Annabel2)
aug. 8. 06:57

Sokaknak már a beültetés előtt adják a Prolutexet. Ha neked eleve alacsony szokott lenni a progeszteronod, akkor kell a Prolutex. Aztán, ha így se lesz elég a szint, akkor majd beültetés után megtolják.

Nekem a Tsh-t nem tolta el, a prolaktint pedig nem nézettem terhesség alatt. A beültetéskor 2,6 volt a Tsh-m, de nem vagyok pajzsmirigy beteg. Sokan erre már gyógyszert szedetnek, mert ugye teherbe eséshez 1,8 alatt az ideális. Én nem szedtem rá gyógyszert, mert amúgy a t3, t4 és anti-TPO rendben volt nálam. Így is terhes lettem, a terhesség pedig levitte a Tsh szintem 1,9-re.

40651. Hannelore (válaszként erre: 40649. - Annabel2)
aug. 8. 06:34

Szia Annabel!

Nekem is az első két beültetésnél 3x2mg Estrofem volt a protokollban, és annak ellenére hogy a méhnyálkahártya vastagsággal nem volt gondom, megemelte a dokim plusz egy esti vaginálissal. Nekem nem emelte meg a TSH-mat, és vsz. a prolaktinomat se, mert a negyedik beültetés egyelőre sikeresnek látszik (11.hétig eljutottunk) A progeszteron többféle volt a protokolljaimban, volt 2x1 Cyclogest, volt reggel 1 Prolutex, este 1 Cyclogest, és most utoljára 2x1 Cyclogest mellett a beültetés napján mert alacsonyabb progi szint alapján kiegészíve plusz reggeli Prolutex-szel. Nem sok gyógyszer ez, inkább egy szükséges, átlagos dózis szerintem. Van aki ennél akár jóval többet is szed.

Sikeres beültetést kívánok nektek! 🤞❤️

40650. Dorina83 (válaszként erre: 40647. - Annabel2)
aug. 7. 22:53

Szia

Nem sok a 3x2 mg estrofem.Nekem annyival sem vastagodott sokat a mèhnyàlkahártyám,kellett este vaginàlisan is alkalmaznom +2 mg-ot.De ahogy Zsuko írta,majd menet közben kiderül,Neked kell e változtatni valamin.

40649. Annabel2 (válaszként erre: 40648. - Zsuko84)
aug. 7. 21:56

Köszi Zsuko a gyors választ.

Korábban Valaki írta itt, hogy a Prolutexet csak beültetés után kell elkezdeni szúrni.

Te erről mit tudsz?

Illetve azt olvastam hogy az Estrofem elviszi a TSH és a prolaktin értékeket. Érdemes preventív jelleggel gyógyszert szedni rá akkor is ha egyébként normál szinten vannak?

40648. zsuko84 (válaszként erre: 40647. - Annabel2)
aug. 7. 21:16

Szia!

Az Estoferm 2 mg-os, én is 3×1-et szedtem belőle. Nem volt sok, szép nyálkahártyám épült fel mellette.

Én úgy gondolom, hogy ez kezdetnek jó. Ha valami kevés, az menet közben úgyis kiderül és lehet rajta javítani.

Kívánom, hogy sikerrel járjatok.🍀

40647. Annabel2
aug. 7. 20:31

Sziasztok Lányok!

Megkaptam a kezelési tervemet, ami így néz ki:

Estrofem 2 mg: 1-1-1

Cyclogest 400 mg: 1-0-1

Prolutex 25 mg: 1-0-0

A prolutexet már beültetés előtt el kellene kezdenem szúrni a cyclogest-tel egyidőben.

A 2 mg Estrofem nem túl sok?

Mi a véleményetek erről a kezelési tervről?

Nagyon megköszönöm az észrevételeiteket.

40646. bargab (válaszként erre: 40645. - Hannelore)
aug. 7. 19:02
42 évesen szültem de nem engedték meg a természetes szülést. Nem bánom utólag, sőt, bármilyen komplikációból adódó esetleges problémát nem tudtam volna megbocsájtani magamnak. Van egy nagyon jó csapat: Császárvonal, velük készültem fel a császárra, nagyon sokat segített. Bárhogy alakuljon kívánom a legjobbakat nektek!
40645. Hannelore
aug. 2. 07:41
Sziasztok! Én 46 évesen fogok szülni, ha rendben eljutunk odáig, és azt mondta a nőgyógyász, hogy a hüvelyi szülést felejtsem is el, mert az életkorom miatt nem javasolt. Érdekelne, hogy van-e itt olyan, akinek 45 év fölött megengedték hogy megpróbálja, és sikerült is megszülnie természetes úton. És ha igen, hol, ki támogatta ebben? Köszi!
40644. csilla15381 (válaszként erre: 40639. - Babszi76)
júl. 31. 09:10

Bocsi, hogy nem egyszerre írok, de van még ötletem. Valamelyik biztosan bejön :)

Utazáskor mindig megment a tubusos sűrített paradicsom meg az Aldiban kapható gyümölcsszelet.

Sűrűre higított tejpor, tejsavópor vagy fehérjepor, cukor nélkül eléggé hashajtó, de van aki csak pukizik tőle. Pl a Dénes natura fehérjepor fehérje szempontból is hasznos, csak elég drága, viszont szintiszta fehérje.

Ha gyors hatást szeretnél elérni, akkor a szenna tea a befutó, de vigyázz vele, kisérletezd ki, hogy neked mekkora mennyiségre van szükséged és mikor hat. El ne menj otthonról :) És 1-2 hétnél tovább ne igyál belőle, a legjobb ha csak egy-egy napra használod.

Dr Chen mályvateája is tartalmaz szennát, van akinek ez vált be. Ez is elég hatékony, viszont kiszámíthatóbb.

Illetve csak Erdei mályvát tartalmazó Javallat tabletta is jó lehet. Ezt korlátlanul szabad használni, én ezzel kezdeném. Van belőle tea is.

És a sima glicerin kúp is tuti befutó, de arra sem érdemes rászokni. A többi kúppal viszont óvatosan, terhesen felejtsd el őket.

40643. csilla15381 (válaszként erre: 40639. - Babszi76)
júl. 30. 20:51

Itt vagyok.

Szoval…

Floradix Krauterblut a drága de jó vas. Én kettőt vettem belőle szülés utánra a hemoglobin csökkenés miatt és tényleg jó volt. Vegaként egyébként is valamivel alacsonyabb tud lenni a vas, én csak a baba miatt szedtem a terhesség legvégén a tablettát, egyébként nem érdekelt volna.

Ami még fontos, ha tudsz, akkor mozogj minden nap. Engem eltiltottak idővel, hiányzott is…

Most kb ennyit tudok :)

40642. csilla15381 (válaszként erre: 40639. - Babszi76)
júl. 30. 19:31

Szia!

Nekem pár éve a mióma műtétem után pár hónappal összenövések, rengeteg hasűri folyadék és brutál székrekedésem lett. Semmilyen orvos nem akart segíteni, tök hülyének néztek, le sem írom… Vega vagyok, szóval rostból sosem volt hiány…

Végül megoldottam és azóta is inkább megelőzöm, mert nem szeretnék újra hasonló helyzetbe kerülni. Az összenövések maradtak, nyilván akadályoznak odabent sokmindent, a folyadék eltávozásában sem segítenek, pedig gyors anyagcseréhez sok folyadékot kellene bevinni…

A terhesség alatt sem volt gond és azóta sem, bár a szülés környékén még jobban oda kellett figyelni, főleg mert a vége felé már én is szedtem vasat.

Nálam amúgy a füge a csodaszer. Minden nap reggel 1-2 pohár vízzel kezdek, utána pedig 2-3 fügét eszek, frisset vagy fagyasztottat… van egy fánk, egész évre elég... Pár nap múlva már érezhető a hatás és akkor is, ha kimarad :( De napi 1-2 alma is jó lehet, szerintem jobb a szilvánál.

Ne egyél sok banánt, krumplit és kenyeret vagy ha igen, akkor mindig sok rosttal együtt. Ne egyél édességet, főleg nem csokit és sok sajtot. A leveles zöldségek is nagyon jók, legalább 1/3-ad arányban mindig egyél valamilyent.

A fehérjék zárnak, de fontosak, érdemes kicsit megnövelni a zsíradék mennyiségét, hogy jobban csússzon :)

A másik szuper dolog a zab, más szempontból is, azt is inkább lágyabbra főzd.

A vasat próbáld meg több kicsi részletben bevinni, lehetőleg c vitaminnal és étkezéskor.

A Gal laktoferrin is jó lehet, én nemrégen kezdtem enni…

Illetve van egy drága, de jól felszívódó vas szirup, ami még jó lehet, meg kell keresnem a nevét, nekem azt ajánlották szülés után, mert sok vért vesztettem…

Bocsi most mennem kell.

40641. bargab (válaszként erre: 40639. - Babszi76)
júl. 29. 18:36

Gal oldalról másolva: “Várandósságuk ideje alatt a nők körülbelül 25%-a válik vashiányossá. Bár a vaspótlás káros lehet a magzat számára, de az is problémát jelent, ha a kismama vashiányos. Ilyen esetekben a laktoferrin szedése a legjobb módszer a vashiány megszüntetésére, ami a vaspótlással ellentétben teljes mértékben biztonságos.

Egyik legfőbb előnye, hogy megakadályozza a káros baktériumok és egyéb kórokozók számára, hogy a működésükhöz elengedhetetlen vasat képesek legyenek hasznosítani. Antibakteriális hatását legfőképpen ennek a vasmegvonásnak köszönheti. Közvetlenül a vas pótlása gyakran azért nem jó ötlet, mert a kórokozók, illetve a rossz bélbaktériumok is több vashoz jutnak általa.

Egy 2014-ben végzett vizsgálat megerősítette, hogy egy kisebb dózisú laktoferrin is lényegesen hatékonyabban növeli a szervezet vasszintjét, mint maga a vasbevitel. A kutatásban részt vevő kismamák közül azoknál, akik laktoferrint kaptak, az IL-6-os, gyulladást jelző paraméter értéke lecsökkent, míg a vasat szedőké nőtt. Ami pedig ennél is a fontosabb, hogy a laktoferrint fogyasztó kismamák körében nem fordult elő vetélés, míg a vaspótlást alkalmazó kismamáknál sajnos 5 esetben igen. (A kísérlet során 156-an laktoferrint, 139-en pedig vasat kaptak).

3 évvel később megjelent egy metaanalízis, amiben négy darab laktoferrin és vas-szulfát pótlásával kapcsolatos vizsgálat eredményét összegezték, és szintén hasonló megállapításokra jutottak. A laktoferrin hatékonyabban növelte a vassal összefüggésbe hozható vérértékeket (a hemoglobin, a ferritin és a szérumvas szintjét), mint maga a vaspótlás, viszont azzal ellentétben nem okozott kellemetlen emésztőrendszeri panaszokat.“

40640. Hannelore (válaszként erre: 40639. - Babszi76)
júl. 29. 10:41
Ismerős. Én 100mg vasat nem is tudok szedni emiatt. Ezért szedem a Richter Gravida optima terhesvitaminját, felváltva a Gallal, mert előbbiben 30 mg vas van, és az még nem okoz ilyen panaszt. Néha veszek be mellé 20mg-os vas- biszglicinátot. Nekem a lidl-s crownfield premium műzli vált be tejjel, abban van sok aszalt gyümölcs, és magvak is. Ezzel így van minden nap székletem.
40639. Babszi76
júl. 29. 09:52
Más ...az utóbbi hetekben iszonyat szorulásom van sajnos.4-5 naponta tudok csak menni wc-re de nagy szenvedés az is.Pedig eszek sok főzeléket ,magokat,Zöldségeket.Igazából amióta szedem a vasat mert vérszegény lettem.Bár lehet nincs összefüggés.Van erre ötletetek?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook