Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Igazad van, de azért valahol ez szörnyű, annyira méltatlan, rgy vakbél - vagy szívműtétnél nem nekünk kell utánajárni, hogyan lesz sikeresebb a műtét.
Itt meg , már lassan diplomát kaphatnánk.
Sziasztok!
A progeszteronnal kapcsolatban néhány gondolatot írnék én is.
Annak idején itthon (Magyarországon) mi két magánklinikán is jártunk. Ott sehol nem mondta senki, hogy adott vérvételeknek mi a szerepe, hogy mire kell figyelni vagy ők mire figyelnek, mit néznek. Egyik helyen sem volt az a kérés, hogy a progipótlás előtt vagy a beültetés előtt nézzünk progeszteront vagy egyáltalán, ők sem nézték. Mindenki - már akikkel én beszéltem - ugyanazt a protokoltt kapta, az egyik helyen napi 2-szer 400 mg Cyclogest, a másik helyen 2-szer egy Progesterone exeltis kapszila hüvelybe és egy fél ampulla Prolutex. (Ez utóbbi helyen nézettek a stimu alatt ösztradiolt, sajnos csak utólag világosodtunk meg, hogy miért, ha előbb tudom, balhét csaptam volna, de ez már egy más sztori.) Aztán az állami fizetősbe megint semmi progeszteron nézés nem volt, a standard a Cyclogest napi 2-szer, volt aki még kellett, hogy fújjon abban az időszakban Lenzettot-de ennyi. Egy hang sem volt a Prolutex injekcióról.
Én a pozsonyi klinikától nagyon sok infót kaptam ugyan, de ők is Progesterone exeltist adtak volna 1-szer 400 mg-ot hüvelybe és egy Prolutexet. Ott mondjuk kérték, hogy beültetés előtti napon nézessek szintet, s a beültetés napján.
Mivel én hamar vérezgetni kezdtem, így igen hamar nézetni kellett progeszteronszintet, s mivel az ET+6 napon már kérte az orvosom a vizsgálatot, annak okán, hogy csökkenni kezdett a progeszteron (51 nmol/l volt a beültetés napján, az ET+6 napon pedig 35 körül), ő mondta, hogy napi 2-szer menjen és Cyclogest, emellett a szuri is. A szurit a kinti klinika csak a 12. betöltött hét után engedte elhagyni, a Cyclogestet pedig a mai napig használnom kell a folyamatos keményedés miatt (21. hetet töltöttem, Mg-ból napi 2 g-ot szedek).
Nekem az itthoni orvosok közül több is azt mondta, hogy a 12. hétig semmi baja nem lesz a babának, ha 2--szer 400 mg Cyclogest megy és egy teljes ampulla Prolutex. De érdemes és kell nézetni a szintet a beültetéskor. (No ennek meg teljesen ellentmond, hogy Magyarországon két magánklinika és egy állami intézmény sem kért ilyet.)
Piszok "igazságtalan", hogy nekünk kell utánamenni dolgoknak, ez kétségtelen. De mi vagyunk felelőssek saját magunkért és a gyermekünkért. És igen, ahogyan van béna vízvezetékszerelő, úgy van béna orvos és olyan orvos is, akinek rossz napja van. S honnan tudod, hogy az orvos rossz és valami más kellene? Hogy po..ra esel. Akár tetszi, akár nem, ez van. És ezen nem szabad méltatlankodni. De nem szabad legyinteni sem. Ha úgy érzed, valami nem jó, hogy valaki nem jó, akkor tovább kell lépni.
Szerencse kérdése, hogy jót találsz-e elsőre. Nekünk sajnos nagyon sok milliónkba került a tudás, a tapasztalat. De ha tudod, hogy elesel, leülsz, nem? Valamiért ezen az úton kellett menni. De olyan nincs, hogy nem teszel. Babával, gyerekkel millió olyan döntés lesz, amiben magadra vagy hagyva. De meg kell oldani. Ez van.
Mindenkinek kitartást, nem hagyjátok magatokat! Miért te/mi érezzük magunkat sza..ul, hogy másnak (az orvosnak) nem fájjon vagy neki ne legyen min hisztikézni? Majd feldolgozza. Zárójelben, szerintem néhány perc múlva úgyis felejti az arcot. Persze tisztelet a kivételnek...
Mi ugyanigy voltunk de úgy döntöttünk szúrunk pluszba progeszteront, mivel sehol nem olvastunk olyat hogy az bármennyire is káros lehetne.
Az a baj hogy mindenhol protokoll szerint dolgoznak ami lehet 80%-ban jó, de 20 az meg így járt. Valószínűleg folyamatosan és sokkal több mindent kellene mérni hogy lehessen valamilyen következtetést levonni
Hát…
Mit fogsz tenni? Használsz plusz progeszteront saját döntésből, vagy hagyod így?
Sziasztok.
Holnap lesz a donoros beülti a ReproGenesysbe. Ma gyorsan csináltattam egy progit 28,3 lett.Ez nagyon kevés nem?
És van egy közel 3 cm cisztám amire rákérdeztem de Klaudia szerint ez sem gond. Szerintem meg igen. Megcsinálták valakinek ilyen gondokkal a beülti?
Szia!
Igen, ma kezdtük a 14. hetet 😍🙏
Alig hiszem el még mindig❤️
Sziasztok!Règóta olvaslak benneteket.Azt szeretném kérdezni,hogy a Reprofitnál is kérik a Hív,Hepatitisz vérvételt mindkettőnktől?
Mert akkor megcsináltatnám mire menni kell,mert úgy emlékszem több hét volt mire eredmény van.
Sziasztok !
Hallott, vagy tapasztalt már valaki a nyitrai Gyncare-ről?
Köszönöm 🍀
Megkèrdezhetem,hogy hol csináltattad?
Szia
Pont 2hete foglaltam a Synlabban NK ölősejt vizsgálatot.Elnéztem,mert a megyeszékhelyen ahol lakok azt mondták,hogy csak a Podmanicky utcai Synlab csinálja meg.De azt hittem ez vérvizsgálat lesz..
Szia Vandus!
Nekem is volt méhből NK vizsgálatom. Mi még megpróbáljuk az utolsó saját sejtes, d vélhetően nekünk is külföld lesz az utunk, ezért vagyok csendes szemlélője a fórumnak. Mire vagy kíváncsi a vizsgálattal kapcsolatban?
Barack
Sziasztok!😊
Nekem most Nk vizsgalatot javasoltak méhből!
Volt itt vkinek ilyen vizsgalata?
Koszi, ha írtok😊