Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pesterzsébeti anyukák, apukák! fórum

Pesterzsébeti anyukák, apukák! (beszélgetés)

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
379. tappancsmama (válaszként erre: 377. - Tixtina)
2009. aug. 3. 13:31

Jövőre nekünk is vennünk kell valahogyan egy emeletes ágyat,mert 2 ágy nem fog elférni a szobájukban.

Hát ebben a melegben nem csodálom,hogy szenvednek a gyerekek.A felnőttek is nehezen viselik,nem hogy a kicsik.

Árven tegnap délben nem aludt.Délután a homok közepén aludt be majdnem annyira fáradt volt. :) Éjszaka meg többször majdnem leesett az ágyáról.Össze vissza forgolódott de nem csak egyik oldaláról a másikra,hanem volt,hogy a feje a lába helyén volt és közben már csúszott le az ágyról amikor benéztem Rá.Úgy kellett rászólnom,mert ha nem keltem fel ezzel egy picit akkorát esik le a fejére mint a ház,mert hiába rohantam hogy elkapjam nem értem volna oda hozzá.De így szerencsére megúszta,de volt még egy pár hasonló alkalom,ezért állandóan keltem fel az éjszaka hozzá,hogy megnézzem miket csinál.Gondoltam,hogy áthozom magunkhoz,de nem mertem mert annyira fetrengett,hogy össze rugdosott volna minket is,de ami nagyobb gond lett volna hogy szoptatás közben Áriszt is.Így nem mertem.

Köszönöm a próbálkozást. :)

378. tappancsmama (válaszként erre: 373. - Tixtina)
2009. aug. 3. 13:06

A rakott krumplit én is úgy szeretem mint a Bence :) A kolbászt csak azért rakom bele,mert a Tomi,meg Árven imádja,na meg mert azért az íze miatt kell,de én sem eszem meg belőle.Csak a tojást,meg a krumplit a jó kis tejfölös szafttal.:)Te a szárazabb,vagy a szaftosabb verziót szoktad csinálni?

Hogy lehet a lecsót úgy elkészíteni,hogy fogyjál tőle?

A sajtos makaróni receptje amit én csináltam:

fél kg makarónit kifőzöl,amíg fő,addig összekeversz 6 egész tojást 2 dl tejföllel,sóval és 20 dkd sajt 2/3-val.Amikor kifőtt a tészta,lecsöpögtetés után összekevered ezzel a tojásos bigyóval és kivajazott enyhén meg prézlizett tepsibe öntöd.Rá a maradék sajt és 40 percre be a sütőbe.

Én raktam a tojásos keverékbe még egy tömb sajtot is.Szerintem finom lett.A Tominak,meg az öccsének nagyon ízlett.Nekem csak annyi bajom volt vele,hogy nem nyúlt úgy a sajt benne mint szerettem volna,pedig sok sajtot raktam bele,többet mint amennyit írt.Ha netán megcsinálod és átvariálod nyúlós sajtos típusúra akkor azt a receptet meg én szeretném elkérni. :)

377. tixtina (válaszként erre: 376. - Tappancsmama)
2009. aug. 3. 10:43

De igen-csak most nehezen kivitelezhető.

Bence általában csak az apjával hajlandó aludni-És Enikő is velem alszik,mert neki még nincs ágya-illetve volt a rácsos kiságya-de azt már rég szétszedtük,mert folyton felébredt benne,mivel csapkodta magát éjszakánként,és a féltünk,hogy megsérül.

Lajos most telefonálgat .Hívta a kollégáját,akinek Aligán van nyaralója,hogy nézzen szét a környéken,van-e kiadó nyaraló.Már nehezen bírunk a gyerekekkel-inkább Bencus nyüglődik-unja magát.

Tegnap elvitte a barátnőm magukhoz,ma hozza majd délután-Neki van a Bettina lánya,akivel a fiam játszani szokott.Pancsolnak a medencében-valahova mennek.

Lajos fia nem elérhető-valszínű külföldön vannak.

Még próbálkozunk később.:)

376. tappancsmama (válaszként erre: 372. - Tixtina)
2009. aug. 3. 08:51

Szia!

Nem hiányzik,hogy a férjeddel aludj egy ágyban,egymás mellett?

375. tixtina (válaszként erre: 370. - Tappancsmama)
2009. aug. 2. 09:10

De jó Neked,ha már 60 kiló lennék,annak is nagyon örülnék most.

162 centi vagyok.

Legkevesebb 47kiló.legtöbb-88 kiló volt.

A fiam után lementem 56-ra.

Az a helyzet,hogy én ugyan könnyen hízok,de könnyen is fogyok.Szerencsére:)

Csak mivel szélsőségesen táplálkozom,ezért mindig túlságosan kileng valamerre a mérleg.

Azaz,vagy nagyon kövérre hízlalom magam,vagy nagyon vékonyra fogyasztok.

Most ,-próbálom megtalálni a középutat.

Hátha,sikerül.

374. tixtina (válaszként erre: 370. - Tappancsmama)
2009. aug. 2. 09:05

Nem:),azért ettem még később-gyümölcsöket.

Dinnyét,almát-virslit,kis sajtot-csipegettem-de keveset-és persze a tiltott szénhidrát-/kenyér,krumpli,stb/kimaradt.

Időnként nagyon rossz,mert hiányzik a "finomság",de akkor elfoglalom magam valamivel.

Mozgok-persze nem a lépcsőn rohangálok-hanem pakolászok.

Húúú,mi van itt a lakásban??

Ha öt lomtalanítás lenne itt,akkor sem szűnne meg ez a sok felesleges kacat.:((

373. tixtina (válaszként erre: 369. - Tappancsmama)
2009. aug. 2. 09:01

Imádom a tojásos lecsót.Lehet,ma azt ebédelek.

Korábbi fogyókúráim alatt gyakran ettem.

Sokat fogytam vele-mert diétásan is el lehet készíteni,hogy finom legyen.

Lajos is szereti,persze- sok szalonnával.

Bence csak a sima rántottát eszi meg-csak tojás,és semmi más.

Elfelejtettem a múltkor,hogy Benyus még a rakott krumplit is megeszi,kipiszkálja belőle a kolbászt.

Lehet,holnap az lesz az ebéd.

Nagyon nehéz úgy főzni,hogy mindenki igényének megfeleljen az ember.

Sült sajtos makarónit még nem csináltam-de biztos finom lehet.Majd a receptet elkérném,mert a fiamnak biztos bejönne így a neve alapján:D)

372. tixtina (válaszként erre: 371. - Tappancsmama)
2009. aug. 2. 08:55

Igen-én alszom Enikővel,Lajos meg Bencével.

Egyelőre,amíg nincs kész a gyerekek szobája.

Talán,mire Bencus suliba megy-el is készül:DD)))

Jövő szeptemberre:(((

371. tappancsmama (válaszként erre: 368. - Tixtina)
2009. aug. 1. 22:34
Akkor Te alszol Enikővel,Lajos meg Bencével külön?
370. tappancsmama (válaszként erre: 364. - Tixtina)
2009. aug. 1. 22:31

Ennyi volt az egész napi étked?Mert az nem valami sok. :)És legalább finom volt?Bár ahogyan gondolom,biztosan fini az.

Én meg ma nem felejtettem el venni elemet a mérlegbe.Rá álltam és egy hatalmas döbbenet ült ki az arcomra amikor megláttam mennyit mutat a mérleg.Én azt hittem,ahogyan a múltkor mondtam is Neked,hogy 2-3-4 kg biztosan van még rajtam.De nem!Kevesebb vagyok,mint amikor Árvennel teherbe estem.Amikor Árvennel terhes lettem 59 kg voltam,aztán mielőtt Árisszal lettem terhes le tudtam fogyni 60-ra,de az az egy kg sehogyan sem akart lemenni.Most meg 58 kg vagyok. :))Most már nem szeretnék többet fogyni,mert igaz csak 168 centi vagyok de nagyok a cicijeim és ha még vékonyabb lennék igen hülyén néznék ki. :))

Mostmár csak valami izmot kéne magamra varázsolni valahogyan,csak annyira utálok tornázni :(

369. tappancsmama (válaszként erre: 363. - Tixtina)
2009. aug. 1. 22:05

Pedig ma sem volt hűvös,tehát ebben a melegben rendesen enni nagy dolog ám.

Ma hoztak reggel homokot a gyerekeknek,tegnap Tomi rendelte meg Nekik,aztán reggel 8-ra ígérték,erre 9-kor már Tomi ment el oda ahol rendelte,hogy mi van már amikor reggel 8-ra lett megígérve,hogy hozzák.Aztán megjött a homok is apával együtt.

Utána elmentünk négyesben az erzsébeti sparba és hazafelé Árven megevett egy nagy sajtos bagettnek több,mint a felét,tehát ebédelni már nem nagyon akart. :)

Aztán délután csináltam Neki amcsi palcsit,mert apa meg simát csinált magunknak és ő azt idáig nem szerette.De ma kicsit vastagabbra sikeredett a sima palacsinta és így ízlett Neki az is.

Csináltam hozzájuk csoki öntetet,meg vanília öntetet Dr.Oetkereset és a vanília öntet minél jobban hűlt ki annál hígabb lett.Most inkább hasonlít egy vaníliás tejhez,mint öntethez.Bár ha nem foglalkozunk azzal,hogy eredetileg öntetet akartam,akkor végül is nagyon finom,csak hát nem azt akartam csinálni.:)

Délután csináltam még magamnak tojásos lecsót,mert imádom és azt csak én eszem meg.Se apa,se Árven nem szereti.Meg ilyenkor örül apa meg Árven a nagy melegben ha nem kell főtt ételt enniük. :))

Holnap csinálunk sült sajtos makarónit.Nem tudom milyen az,meg hogy sikerül,de a múltkor a Dr.Csontban azt ettek és Tomival úgy megkívántuk.Remélem finom lesz.Te csináltál már olyat?

368. tixtina (válaszként erre: 365. - Tappancsmama)
2009. aug. 1. 21:57

Bence fél egyedül aludni-általában a Lajosal alszik-mert eddig nagyon apás volt.

Mostanában viszont egyre többet alszik velünk Enikővel-mert Encsi velem alszik.

Hát,már nagyon jó lenne,ha végre elkészülne a tetőtéri szobájuk a gyerekeknek-de nem sürgetem Lajost-lesz bőven ideje,most,hogy már nem kell bemenjen a koleszba melózni.

367. tixtina (válaszként erre: 366. - Tappancsmama)
2009. aug. 1. 21:52

Hát az idén az áradások miatt van nagyon sok szúnyog.

Volt ,hogy rengeteg eső esett a hónap elején.

Nem minden évben ilyen rossz a helyzet-tavaly például egy hónapig voltunk lent-és tök jó volt-nem volt több szúnyog,mint most itt a kertünkben.

2005-ben volt utóljára ilyen rossz a helyzet.

A mi üdülőnk nyaraló övezetben van,de a faluban laknak persze-meg ha jól tudom fent is laknak.

Hát itt Pesten a rakparton sem rózsásabb a helyzet-pedig itt túristák is vannak.

Amúgy az idén mindenhol sok a vérszívó-külföldön is.

Lajos kezelőorvosa Olaszországban volt két hetet foglaltak le,de a kislánya nem bírta a sok csípést,és hamarabb hazajöttek egy héttel.

366. tappancsmama (válaszként erre: 362. - Tixtina)
2009. aug. 1. 21:43
Minden évben ilyen sok a szúnyog arra felé?Ott inkább csak nyaralók vannak,vagy inkább rendesen laknak ott az emberek?
2009. aug. 1. 21:40
Árven kint alszik az udvaron apával sátorban elvileg ma éjjel.:)))Kíváncsi leszek,hogy tényleg kint marad e,mert a múltkor a nyanyinál akart aludni és 10 óra körül kitalálta hogy Ő inkább mégis csak itthon aludna,mert kell Neki anya meg apa.Pedig hónapok óta készült rá.De akkor elképzeltük apával,hogy miket fogunk csinálni,hogy nem lesz itthon Árven,aztán itt vártuk a terveinket félre söpörve,hogy mikor szaladhatunk át érte.Nagyon rossz volt Nélküle.:(Most viszont hallom hogy mit szenvednek a sátorban mert itt vannak az ajtó előtt 2-3 méterre,meg most nincs bennem semmi rossz érzés,mert mégis csak apával van,ha már nincs is itt a lakásban.És hallom édes kicsi csilingelő hangját ahogy kacarászik,dumál és nagyon jól érzi magát.:))))Így most nem olyan vészes,csak apa fog hiányozni ebből a hatalmas ágyból éjszaka nagyon.De Áriszka nem sokára felkel úgyis és kikéredzkedik ide mellém.Mostanában olyan 10 óra körül mindig felkel és addig üvölt amíg oda nem rakja apa mellém,akkor mint akit kikapcsolnának,már alszik is édesdeden.Mostanában egy pár hete nagyon anyás lett.Állandóan csak anya kell Neki.:)Ez baromi jó érzés csak közben nagyon fárasztó is.:)
364. tixtina
2009. aug. 1. 15:19

ja,magamnak marhát kloffoltam-és hírtelen kisütöttem.Azt ettem két paradicsommal:(Tudod a diéta.

Mozgásom megvan-ebben a házban le lehet izzadni rendesen.

Más nem a gyerekek gondoskodnak róla-Kupit csinálnak-hogy legyen mit pakolásszak-fél napokat.

363. tixtina
2009. aug. 1. 15:17

Medencét kiürítettem a gyerekeknek-kimostam klóros vízzel-megtöltöttem-de ma már nem fog felmelegedni a víz-vinnem kell hozzá forrót.

Enikő ma jól evett.

Reggelire párizsis kenyeret-ebédre marhapörit tésztával.

Bencének sajtos tésztát csináltam szokás szerint.

Nem eszik meg semmilyen pörköltöt.

362. tixtina (válaszként erre: 360. - Tappancsmama)
2009. aug. 1. 15:14

Beszéltem Lajossal-holnap délután jön haza.

Fűnyírónk van,de nem akart autóval menni,mert busszal ingyen van az út neki.Spórol.

Mert ha kocsival ment volna le,akkor levitte volna a fűnyírót-de kézben cipelni,nehéz lenne.

Azt mondta,kapával szedi a gazt-mert gyorsabban megy-és könnyebb.

Nem erőlteti magát-pihenget közben.Inkább szarakodás,mint nehéz.

A szúnyogok már szétcsípkedték ma a teraszon az árnyékban.Gondolhatod,mennyi van akkor este...

361. tixtina (válaszként erre: 359. - Tappancsmama)
2009. aug. 1. 15:10

Nem igazán értem az orvosok hozzáállását.

Említetted ,hogy nem kéne esetleg kivizsgálni?

Furcsa nekem ez:%.

360. tappancsmama (válaszként erre: 358. - Tixtina)
2009. aug. 1. 12:34
Az kéne még csak,hogy valami baja legyen!!!!!!!Rendes fűnyíróval azt már nem lehetne?
359. tappancsmama (válaszként erre: 357. - Tixtina)
2009. aug. 1. 12:33

A háziorvos annyit mondott csak hogy lehet hogy gyümölcscukor érzékeny és ezért vigyem el gasztroshoz.

Pont ez zavar engem is hogy miért nem lehet addig kivizsgálni Áriszt?Egy vér,vizelet,széklet mintából egy csomó mindent meg lehetne tudni.

358. tixtina (válaszként erre: 355. - Tappancsmama)
2009. aug. 1. 11:31

Csak az elején a felével.Kb az egy tizedével.

Úgyhogy nagyon lassan halad.

Mindjárt fel is hívom,megkérdezem-hol tart-

Ha nem bírja,hagyja abba,nehogy lebénuljon nekem.:((

357. tixtina (válaszként erre: 354. - Tappancsmama)
2009. aug. 1. 11:29

Szió!

Nem csináltak kivizsgálást?Azt hittem ez már korábban megtörtént.

Még a háziorvos sem adott beutalót teljes vizsgálatra??Ez fúrcsa-annál inkább,mivel minket folyton elküld,ha valami gyanús.

Sajnos semmi biztosíték nincs rá,hogy szeptembertől megváltozik az étkezése-ezért kellene most vizsgálni.

Háziorvos mit mondott pontosan?

2009. aug. 1. 00:25

Azt hiszem most már megyek aludni,mert későre jár és még nekem éjszakai munkáim is lesz,főleg Árisszal. :)

Jó éjszakát.

355. tappancsmama (válaszként erre: 353. - Tixtina)
2009. aug. 1. 00:24
Az nagyon tuti lehetett.És mekkora résszel végzett?
354. tappancsmama (válaszként erre: 352. - Tixtina)
2009. aug. 1. 00:22

Nem is az a baj,hogy szeptemberig várunk,hanem az aggaszt,hogy mi van akkor ha akkor sem eszik?Mert ha tudnám,hogy onnantól kezdve enni fog mindent,akkor nem is aggódnék annyira,de mi van ha nem.És meddig lutrizunk szegénnyel?Engem ez aggaszt.Mert baromira nem szeretném ha ez miatt lemaradna a fejlődésben.

Ha már várni kell akkor ez alatt az egy hónap alatt miért nem lehet valamilyen vizsgálatot elvégezni?Például vizelet,széklet,vérvizsgálat,UH.Vagy valamit?

353. tixtina
2009. júl. 31. 23:57

Lajos nem tudom,mikor jön haza.

valszínű holnap -mert el fog fogyni a damilja.

Ugyanis azzal a kis gépi kaszával,amit vett -nem úgy boldogul,ahogy szeretné:(Túl nagy,és sok a gaz.

remélem holnap este legkésőbb itthon lesz.

Hívtam pár órája,azt mondta-már 5 után szét csípték a szúnyogok,aztán 7 kor bemenekült a lakásba.

352. tixtina (válaszként erre: 351. - Tappancsmama)
2009. júl. 31. 23:54

Szegények,van elég bajotok Nektek is.

Egyébként a hypoallergén tápszerek elég rossz ízűek.

Bence megitta,mert nem volt tejem-viszont Enikő csak anyatejen volt-aztán a hozzátáplálás nagyon gyorsan történt-szinte mindent megevett.

Reméljük,megissza Árisz.

Akkor szeptemberig nem csinál semmit?Meglátja mi lesz?Hááát...Érdekes hozzáállás.

2009. júl. 31. 23:34

Felhívott a doktornő.Azt mondta,hogy most egy hónapig ne adjak Neki gyümölcsöt,meg zöldségeket.Jövőhéten küld receptet postán valamilyen hipoallergén tápszerről,amit adjak Árisznak szoptatás után,mert a súlygörbéjét megcsinálta és az nem megfelelően emelkedik állítólag.(Bár a gyerekorvost direkt megkérdeztem és Ő azt mondta,hogy a súlygyarapodása attól függetlenül,hogy nem eszik megfelelő.)Bár Árisz dugig eszi magát anyatejjel,így nem tudom mikor kéne Neki adnom a tápszert,mert szoptatás után biztosan nem fér belé.De ezt majd még kiokoskodom addig,viszont kíváncsi leszek rá,hogy egyáltalán megeszi e?Mert Árvennek többet is kipróbáltam és egyet sem volt hajlandó megenni.

Aztán szeptember elején hívjam fel,azt mondta és akkor egy-egy délelőttre feküdjek be Vele az osztályra,hogy amit idáig megvontunk Tőle,azt most ellenőrzött körülmények között adjam oda Neki,hogy lássák,hogy hogyan reagál rá.

Azt mondta,hogy még nem vagyunk lemaradva és inkább lassú tempóval haladjunk a cél felé,minthogy kapkodjunk és rosszabb legyen a helyzet.

Viszont engem ebben a helyzetben az zavar,hogy mi van akkor ha egy hónap múlva sem fog enni?Akkor megint meddig kísérletezünk szegénnyel?Meg mi van akkor ha elfogy,vagy kevés lesz a tejem és nem lesz hajlandó megenni a tápszert?És még egy csomó-csomó kérdés motoszkál a fejemben,meg még mennyi elő fog jönni!!!!

Tehát jó lenne,ha valaki más is látná és úgy hogy nem tudja ezt a diagnózist megvizsgálná Áriszkát.

350. tixtina (válaszként erre: 349. - Tappancsmama)
2009. júl. 31. 16:48

Deigen úgy volt.Orroltam is rá rendesen.

Csak hát...Nem bír megülni a S***ÉN.

Az a helyzet,hogy nincs ki megcsinálja.

A kertész egy ilyen munkáért minimum 40-50 ezret elkér,ha nem többet.

Úgyhogy ,azt mondta ahogy sikerül-csak nagyjából elrendezi.Pihenget közben,meg-megáll.

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook