Pesterzsébeti anyukák, apukák! (beszélgetés)
Annyira megcsinálta,hogy le lehessen menni.
Persze gyomírtót kéne elszórni,de azt majd ősszel-vagy tavasszal.
Nem ment-azt mondta a fiához megy le Körmendre,és majd Ő elkalauzolja-a gerince végett már sürgős lenne,de most szabadságolások vannak,és a fiával sem tudott még beszélni.
Hagyott üzenetet-gondolom,majd visszahívja.
Viszont ebben az időben nem megyünk.
Mindjárt utánanézek,meddig tart ez az esős időjárás.
Nem-Kulcson csak aludnánk-és reggelente elindulnánk a vizi parkba,és valamikor esete hazamennénk Kulcsra.Pár napra gondoltunk.
12kilóméter-kb 10 perc az út.
Szia!
Dunaújváros mellett van Kulcs?De akkor csak egy napra mennétek?
Szió!
Na,jött egy kis lehülés végre.
A nyaralóknak nem túl jó hír-inkább a fürdőzőknek.
Képzeld,lehet,hogy mégis megyünk Kulcsra.
Dunaújvárosban nemrég nyílt egy élmlényfürdő-és most ezer forint egy belépőjegy-állítólag nincsenek szúnyogok-ezt mondták egy itteni fórumon.
Lehet,hogy megnézzük.
Nálunk Árven nagyon érdekesen fogant.Nálunk tervezett baba volt és 3 hónapot vártunk Rá.De olyan furcsa,mert a Tomi mindig csak azt fújta,hogy Ő kislányt szeretne először és mielőtt megfogant Árven azelőtt döntött úgy,hogy végül is az sem baj ha kisfiú lesz csak egészséges legyen.Na az ezt követő peteérésen fogant meg Árvenkénk.És olyan furcsa,mert mind a ketten éreztük Tomival.Szeretkezés után mondtam Neki,hogy olyan volt,mintha nem lettünk volna egyedül,olyan megmagyarázhatatlan érzés volt végig szeretkezés közben.És mondta a Tomi,hogy Ő is érezte.Na akkor tudtuk,hogy ez csak a baba lehet,de persze nagyon izgultunk,hogy nehogy csalódjunk.De a Tomi még azt a napot is megérezte amikor elmondtam Neki,hogy pozitív lett a teszt.Amikor ment reggel dolgozni akkor már tudta,és amikor felhívtam hogy be megyek elé a munkahelyére,akkor már még biztosabb volt a dologban,pedig nem is beszéltük meg hogy mikor tesztelek.
Áriszka meg már akkor itt lebzselt amikor Árven 1-2 hónapos lehetett.Nem tudom megmondani hogyan de éreztem,hogy itt van.Olyan volt,mintha nem hárman lennénk hanem négyen itthon.Aztán szóltam Neki,hogy egy kicsit várjon,csak egy pár hónapot,mert nagyon szeretném ha jönne,csak még korai.
Aztán én amikor Árven már nagyobbacska lett már nagyon szenvedtem.Meg Tomi is.Számomra olyan volt a hármas élet,mintha nem lenne teljes a család.Aztán nem nagyon védekeztünk,bár megakartuk várni azt,hogy egy éves legyen Árven,de csak azért,mert a doki is meg a védőnő is mondta,hogy figyeljünk oda nagyon,mert nem jó az az anyának ha túl korán jön a következő.Mi meg már annyira szenvedtünk,pláne én és Árven 10 hónapos volt amikor Árisz megfogant.Sajnos azt nem tudom,hogy mikor,de azt igen,hogy rettenetesen rejtegette magát,mert hetekig nem is éreztem semmit a terhességből,nem úgy,mint Árvennél.Ott az első perctől kezdve titkon reméltem,hogy jól érzem,de Árisznál semmit nem éreztem.
Bezzeg Árven.Pont kb a fogantatástól számítva még anyásabb lett,mint előtte,pedig az is durva volt.Hát még akkor amikor elmondtam Neki.10 hónapos volt és megértett mindent abból amit mondtam.3 napig utána le sem tudtam vakarni magamról.Folyton rajtam csüngött.Aztán amikor elmondtam Neki,hogy őt is ugyan úgy fogom ezután is szeretni,mint eddig,akkor megnyugodott és már más is jó volt Neki ha látott engem is. :))
Enikő sem aludt délután.
Aztán megjöttek a barátnőmék-legyantáztam a lábát,Bencéék addig játszottak az udvaron-de estefelé kérdezgette Évit,mikor mennek haza-vagyis hozzájuk.Otthon érzi magát a kölyök-Éviéknél.
Hát,kell a változatosság-meg a játszópajtás:)
Addig maradhat Bence náluk,amíg a férje haza nem jön.
Nemzetközi fuvarozással foglalkozik.Most Svédországban ragadt,várja a rakományt a visszaúthoz.-aztán két napig vezet-a komp miatt ilyen hosszú.
Nem-azt hittük,már nem lesz több baba,mert nekem korábban azt mondták,hogy nem nagyon lehet gyermekem.
Meg hát a Lajos kora miatt sem gondolkodtunk még egy gyermekben.
Aztán véletlenül becsúszott.
Osztálytalálkozóra készültem Debrecenbe-mert gimibe oda jártam koleszos voltam-és pont azon a hétvégén kellett volna megjöjjön a havim.
Még szegény anyámmal irattam fel gyógyszert,amivel késleltetni tudtam a mens.t
Aztán,mikor hazajöttem-később jött meg pár nappal,és a következő hónapban elszámoltam magam a naptárban-pont peteérésem volt,azon a napon-és azonnal bejött a baba.
Hihetelnen,de nagyon örültem,és imádkoztam,hogy kislány legyen:))
Nálunk még csak pár hónapja kezdett el sűrűsödni a haja,meg rendesen intenzíven nőni,így nem olyan sűrű még Neki hogy a fejecskéje ne tudjon szellőzni.
Enikő is tervezett baba volt a Bence miatt,ugye?
Ma Árven egy kis ördög fióka volt délután.Először is nem aludt,aztán mit össze szenvedett huncutsággal mielőtt közértbe indultunk.Az kész téboly volt.Megszoktam Neki engedni,hogy a járdán egyedül menjen ha szót fogad és mellettem marad.De ma mondtam Neki,hogy olyan szeleburdi,hogy végig fognia kell a kezemet.Aztán megakart valami gombát mutatni hazafelé az egyik utcában amit apával találtak,de amikor meglátta útközben a buszt akkor inkább azzal akart hazajönni. :)) Imádok Vele elmenni vásárolni.Olyan kis tündér.És most már lehet Vele beszélgetni is,mert idáig az úton mindig csöndben volt.De mostanában egyre élvezetesebb a kis csaj.
Tényleg!Enikő mennyi idős korától beszél?És most már mennyire megy Neki a beszéd?
Igazából,én sirattam a hajacskáját:(
Én is mindig ilyen loknis kislányról álmodoztam-aztán Bence után már azt hittem nem lesz.
Végül megkaptuk fentről:D)
Muszáj volt lenyírni,mert nagyon szenvedett-és csak az Ő érdekében tettem-korpásodott is már-nem tudott szellőzni a fejbőre.
nem tűrte meg a hajgumikat,pántokat-csattokat.
Nem siratta meg a haját?
Nálunk Árven a jó múltkor a Fókuszban látott egy lányt akinek gyönyörű hosszú haja volt.Az annyira megtetszett Neki,hogy azóta azt mondta,hogy Ő is olyat szeretne.És most növeszti.a frufruját sem engedi levágni,amit mondjuk annyira nem is bánok.De nem akarta engedni hogy gumit,csatot vagy hajgumit rakjak a hajába eleinte.De amikor meglátta azt a hajat azóta bármit bele rakhatok,megfésülhetem csakhogy le ne vágjam a haját,hogy Neki is olyan szép legyen mint a lányé.:)
Bár az barna haj volt és egyenes,Árvené,meg szökéske és loknis.Ha szépen beáll neki sokszor olyan loknijai vannak hátul,mintha hajsütő vassal csavartam volna be. :)
Tomival mindig ilyen hajú kislányról álmodoztunk már akkor is mielőtt összejöttünk volna.És megkaptuk. :)))))
Lehet.Enikő most is nagyon izzad.
Haját lenyírtam géppel a múltkor,mert folyt róla a víz-így könnyebb kezelni ebben az időben.
Lehet,nem volt jó ötlet-de meglátjuk,hátha mire megy suliba,megszereti.
Egyszer már aludt benne,akkor sem esett ki:D)
Van,hogy nyersen eszem hozzá,de van hogy belerakom.
Mikor,milyen kedvem van.
Szió!
Nem feltétlenül,de én rakok bele gombát,mert alacsony a kalóriatartalma-és laktató.
Szerintem biztosan kiszívta minden energiájukat az a buta meleg.Biztosan attól voltak ilyen fáradtak,hogy dobálták magukat.
Lehet hogy akkor nem volt túl jó ötlet megvenni azt a magasított ágyat?
Szia!
Lehet bele rakni virslit vagy sonkát ám nyugodtan.:)
Enikő is nagyon dobálta magát tegnap,miután elaludt.
Nem győztem visszarakni a helyére.Motyogott álmában-össze-vissza forgott.
Bencusnak már megvettem a bútor garnitúrát,a babaszobán-mint azt már korábban írtam.
Galériaágy,félmagasított-de nem mer aludni benne,pedig vettünk bele matracot is:)
A lecsót úgy készítem,hogy egy kávéskanál olivaolajban-megpirítom a hagymát,aztán beleteszem a gombát-kicsit párolom,aztán ráöntöm a tojást.
Paprikával,paradicsommal eszem.
Nem olyan jó,mint a hagyományosan készült lecsó,de nem maradok éhes utána,laktató:))
Hú,ne sokat beszéljünk kajáról,mert most nagyon éhes vagyok.
kicsit megmártóztam a medencében,és rámtört az éhség:((Már csak egy tejeskávét ihatok-de most nem kívánom.
Szaftosan készítem,mert a Lajos úgy szereti.
Anyám a szárazabb verziót szokta csinálni,és nekem az jobban bejön-persze minden benne van,ami kell.
Most kihagyom,pár hónapig:(
Voltam a Sparban-megint költöttem rendesen:)
Köszi a sajtos makaróni receptet,ki fogom próbálni.
Lajos nem fog lelkesedni érte,mert nincs benne hús,és Ő húst hússal enne:))
Ha elkészült,megírom milyen lett.
Bence is azt szereti,ha nyúlós a sajt rajta-lehet másként meg sem eszi,mert ennyire válogat.
Évivel beszéltem,azt mondja,most jól evett Bencus náluk.
További ajánlott fórumok:
- Budapest XIV. kerületi anyukák, apukák segítsetek!
- Tud valaki jó és olcsó CSEPELI vagy pesterzsébeti (vagy bármilyen pesti:)) menyasszonyi ruhakölcsönzőt?
- Gyermeküket egyedül nevelő anyukák és apukák barátkozós fóruma
- Meg tudná mondani valaki a Pesterzsébet városközpontban található Interspar számát?
- Péceli Anyukák, Apukák és Mindenki más..
- 4-5 gyermekes anyukák, apukák, családok: milyen az élet ennyien?