Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pesterzsébeti anyukák, apukák! fórum

Pesterzsébeti anyukák, apukák! (beszélgetés)

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
289. tixtina (válaszként erre: 285. - Tappancsmama)
2009. júl. 26. 15:00

Most-szenvedek,mint a kivert kutya:(((

Lecsökkentettem az adagomat-és csak gyümölcsöt eszem édesség helyett-valamint zöldség-hús.

Nincs kenyér,krumpli,lisztes dolgok-édességek-stb.

Majdnem minden finom kaja tiltott terület:((

Kezdek kicsit ideges lenni-elvonási tünetek:))

Nem baj-próbálom lefoglalni magam-takarítgatok-mozgok,iszom egy feketekávét,ha már nagyon éhes vagyok.:DD))

288. tixtina (válaszként erre: 284. - Tappancsmama)
2009. júl. 26. 14:56

Szia!

Nem,sajnos még nem volt nagydolog.

Szomorú vagyok,mert holnap beöntést kell adjak.

Ha felkel-mert most ha minden igaz-apjával alszik:)

Akkor kicsit babaolajjal megpróbálom lazítgatni-hátha megindul.

Igen ,műtéte előtti hetekben kezdődött.

287. tappancsmama (válaszként erre: 283. - Tixtina)
2009. júl. 26. 14:54
Jó poén lenne,pláne abban a 40 fokos hőségben nagykabátot felvenni,ami a héten,meg a múlt héten volt. :))))))))))Vicces lettél volna benne.
286. tappancsmama (válaszként erre: 285. - Tappancsmama)
2009. júl. 26. 14:51
Terhességek alatt sokat szedtél fel?
285. tappancsmama (válaszként erre: 282. - Tixtina)
2009. júl. 26. 14:51

Hát ilyet sem mondtak még nekem.:))))))))))))))

Én mindig csak azt hallgattam otthon a családomtól,hogy hogy nézek ki és hogy milyen dagadt vagyok.Aztán amikor Tomival megismerkedtem akkor Ő rendbe tett érzelmileg,már majdnem bízok is magamban:)),mert mindig az volt a bajom,hogy én nem bíztam eléggé,sőt semennyire magamban,mivel otthon mindig csak azt hallgattam hogy én dagadt meg béna vagyok.Pedig régen terhességek előtt ha volt is rajtam felesleg akkor az max 5 kg volt,az pedig nem olyan vészes szerintem,mintha 40-50 kg lett volna rajtam. :)

És most hogy fogyózol?

284. tappancsmama (válaszként erre: 280. - Tixtina)
2009. júl. 26. 14:33

Szia!

Sikerült már kakilnia Enikőnek?

Nálunk Árven amikor pelenkás volt minden nap kakilt,aztán amikor bilire szokott nem volt minden nap,volt,hogy csak 2-3 naponta termelt,de akkor az elmaradt napok mennyiségét is kinyomta.:)Most viszont olyan büszke vagyok rá,hogy 5 vagy 6 napja minden nap kakilt idáig.Nem akarom elkiabálni,mert ma még nem volt kaki,de nagyon megdicsérgettük olyankor és nagyon büszke volt magára . :)

Enikőnek a mandula műtét előtt is voltak gondjai a kakilással?

283. tixtina
2009. júl. 25. 17:46

Ezenmbe jutott,hogy a Lajos említette nekem-hogy ha fogyasztani akarok-akkor húzak télikabátot-és szaladgáljak a lépcsőn vagy 50 szer-fel-le.

Persze-aztán a mentő visz el-mert rosszul leszek.

Ez a birkózóknál meg a boxolóknál jól bevált fogyasztásos technika-naponta 3 -4 kiló is leadható így-persze nem esznek semmit,csak ásványvizet isznak.

Ők edzett sportolók:))de én,a nyamvadt szervezetemmel-nem merek ilyent bevállalni:DDD)))

282. tixtina (válaszként erre: 281. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 17:42

De jó Neked:)))

rajtam 30 kiló van-és tegnap kezdtem el diétázni.

Mozognom is többet kellene-de ebben a melegben a házimunkán kívül-nincs kedvem sportolni.

Folyton izzadok-alig bírok mozogni.

Nekem muszáj fogyni,mert hormonzavart okozott a túlsúly-és a hátam-a csontom,az izületeim nem bírják.

meg általában a szerveim-el vannak zsírosodva.

Ez mind az én hibám,a mértéktelen zabálásom-napi 8 ezer kalória eredménye.

Kb 2 ezer kalória max az energiaszükséglete egy felnőtt nőnek.Na,én ennek a négyszeresét is bevittem naponta:(((

Hát,cseppet sem csodálkozom,hogy bálnára hízlaltam magam ezzel az életmóddal-pedig előtte nagyon csinos voltam-mindig vigyáztam,hogy egy deka felesleg se jöjjön fel.

Ha két kilóval több voltam,három napig csak tojást ettem-és keményen lépcsőztem

Amióta családom van,azóta eltespedtem-:(((

281. tappancsmama (válaszként erre: 278. - Tixtina)
2009. júl. 25. 17:20

Én is nagyon szeretem a csokit.Mikor pár éve kiderült,hogy köszvényem van le kellett állnom róla,azt hittem megőrülök.De amikor oda figyeltem mit eszem szépen visszaállt a rendes értékre a húgysav szintem ami a köszvényért felelős,aztán amikor Árvennel terhes lettem sokszor volt,hogy a minimum értéket sem érte el,ezért elkezdtem enni újra csokit és minden olyat amit elvileg nem lehet,pl májkrémet,amit imádok. :)))Lekopogom,de azóta nem volt vele gondom és Árisszal már volt,hogy így csoki evés mellett sem érte el a min. értéket.Most már nem érdekel annyira,hogy nem szabadna ennem.Eszem mert finom és ha valaki azt mondja nekem hogy nem szabad,akkor.............:)))))))))

ÁÁÁÁ,nem!Ha le kellene állnom megint róla megtenném,de így hogy nincs semmi bajom tőle,nem teszem.Bár így nehezebb leadnom a terhesség alatt feljött kilókat,mintha nem enném:)))))De muszáj valami nasikát enni,pláne este film nézés közben:)))))))))

Nem tudom hogy Te hogy vagy vele,de én annyira utálok fogyózni,hogy csak na.Amikor fiatalabb voltam csináltam,de most már nem teszem és komolyan mondom hamarabb lemennek így a kilók,mintha rágörcsölnék.Most nem tudom hány kg fölösleg van rajtam,de ahhoz képest hogy terhesség alatt huszon valahány kilót szedtem fel már alig van rajtam belőle valamit és nem csinálok semmit a szoptatáson kívül.Már kíváncsi lennék rá,hogy hány kg van még rajtam,csak rossz az elem a mérlegben és mindig elfelejtek venni bele.:))))))

280. tixtina (válaszként erre: 273. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 16:42

Voltam az Intersparban.Alig vettem valamit-9 ezer forint.:((

Igaz,vettem két rúd szalámit-ami 50%-al le volt árazva-és nagyon finom.

500 forint volt negyed kiló.most fél áron.

Lajos mondta,amíg távol voltam ,Enikőnek be nem állt a szája-végig cseverészett-magyarázott.

Viszont 3 napja nem kakilt.nagy is a pocikája-néha látom,hogy kínlódik.

Továbbra is adom a hashajtót-de így sincs rendszeresen széklete:((

Bencére is néha rájön a beszélhetnék-de Enikő cserfesebb-rámenősebb típus.

Bence inkább elvonul a szobájába,és órákig nézi a tévét-vagy gépezik.

279. tixtina (válaszként erre: 271. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 16:37
Akkor elképzelhető,hogy majd később kerül sor a vizsgálatra.Mindenesetre rácsörgök a doktornőre,megkérdezem:))
278. tixtina (válaszként erre: 270. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 16:36

Nem-én nem dohányzom.

Nekem a kajáról nehéz lemondani,meg az édességről-mert bevallom töredelmesen-én is függő vagyok:(((Csokoládé-és édességfüggő.

PL.ha beszabadulnék egy csokigyárba,pár kiló lazán lecsúszna.D))nem viccből mondom.

Szóval,már egyszer lerakta a cigit-és pipázott,aztán újból visszaszokott.

Most megint pipázik-de ez nem megoldás-le kell rakni teljesen-de hiába dumálok-

Hétfőn elküldöm a tüdőgondozóba,és feliratom vele azt a bizonyos tablettát.

Előtte felhívom őket telefonon,mert van protekciónk,ugyanis anyám tüdőgyógyász orvos volt-és ott rendelt a szakrendelőben-úgyhogy sokan ismernek:))Nem lesz gond:D))

Majd mondom,hogy vegyék kezelésbe a Lajost,lehetőleg úgy,hogy egy életre menjen el a kedve a bagótól:DDDDDDDDD))))))

277. tixtina (válaszként erre: 269. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 16:29

Még egy év-mire lejár.De azt hiszem,hamarabb lecserélem.

Ebben a hőségben nagyon rossz.A másikban van klíma-minden-teljesen fel van szerelve.

Csak nehéz kezelni,mert sok az elektromos kütyüre benne-pl.rá van kötve a a lopásgátló az ablakokra-és húzogatni kell az ablakot le-fel-bizonyos hangnál-szóval elég bonyolult.

Ha nem jókor húzod le-fel az ablakokat-akkor leáll a kocsi-vészvillogó bekapcsol-és pár km után megáll.Párszor már megjártuk.

Hogy miért nem használjuk?Jó kérdés.Először is nincs még készen az udvarunk-tele van mindennel-nem lehet beállni.Utcán nem merjük kint hagyni,mert már loptak el autót tőlünk-5 éve itt a ház előtt.

Kulcsra viszont tavaly is a Renault-val mentünk.

Oda be tudunk állni az udvarba:))

276. fbb53e1d99 (válaszként erre: 275. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 15:03
Ha lesz kedved, olvass bele a naplómba.....:)
275. tappancsmama (válaszként erre: 274. - Fbb53e1d99)
2009. júl. 25. 13:45

Szia!

De konkrétan milyen segítséget tudnak ott felajánlani Neki?Mert ha nem mondok Neki konkrétumokat akkor 6 ökrös szekérrel sem tudom elrángatni a dokihoz.

274. fbb53e1d99 (válaszként erre: 262. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 13:36

Szia!

Azt javasolom, hogy menjen el a helyi tüdőgondozóba, ott tudnak neki segíteni, ha le akar szokni. Sajnos ez egyedül, segítség nélkül nem fog menni, Te pedig kevés vagy hozzá!:(

Igen, ez tipikus tünet, hogy mikor valaki le akar szokni, vagy visszaszokik, akkor sokkal többet szív, mint előtte. Ez a tudatalatti védekezőrendszere az agynak....ezt tudják eredményesen gyógyítani, mert a cigi erősebb függést okoz, mint a kábítószer. Éppen ezért kell hozzá orvosi segítség!

273. tappancsmama (válaszként erre: 268. - Tixtina)
2009. júl. 25. 13:24

Bizony most jó az idő,bár elég buta hűvös szél fúj.Most éjszaka nem tudom,hogy mekkora szél lehetett,mert nem keltem fel rá,de amikor mentünk a közértbe akkor az iskolánál egy elég nagy ág lógott ráesve a kerítésre.Nem tudom,hogy ez a ma éjszakai volt,vagy az előző.

De a gyerekek nagyon szenvednek apával együtt.Most lefektettem mind a hármat,de Árven még mindig szenved itten nekem.Most is éppen trónol a bilin,csak nem megyek oda mert akkor még többet dumál és elfelejt kakilni.Mert az én kis csipogóm egy folyamatos dumagép.Egész nap be sem áll a szája,reggeltől estig csak magyaráz,ezért is van az,hogy az alvás idő is olyan sokáig tartó,mert olyankor amikor csöndbe kéne lennie,folyamatosan eszébe jutnak különböző dolgok amiket el kell csipognia feltétlenül,ha oda figyelsz rá,ha nem.:)))))) Estére mikorra mind a ketten lefekszenek annyira jó az a kis csend:)))))Bár a gyerek szokott álmában is beszélni,mert akkor is csak forognak a kerekek az agyacskájában.De mondjuk volt kitől örökölnie.:)))))))Én ugyan ilyen voltam egészen addig,amíg el nem kezdett Ő beszélni,azóta annyit beszél és annyit kell beszélnem hozzá,hogy mire másról is lehetne más valakivel beszélni,már nincs hozzá energiám.:)))És akkor még Árisz még nem beszél,ha Ő is ilyen kis csipogi lesz,akkor napi fél órára leültetem Őket egymással szembe és nem engedem hogy csöndbe legyenek,hagy élvezzék egymás csipogását is.:)))

Nálatok is sokat beszélnek a gyerekek?

272. tappancsmama (válaszként erre: 271. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 13:06
Ha allergiás érdemes volna kideríteni,hogy oda tudjatok figyelni hogy mire,hogy ne rosszabbodjon Neki.
271. tappancsmama (válaszként erre: 267. - Tixtina)
2009. júl. 25. 13:05
Csak azért gondoltam,mert egyszer nekem is el kellett mennem allergia vizsgálatra és azt mondta a körzetim,hogy csak az allergia szezon után mehetek.
270. tappancsmama (válaszként erre: 266. - Tixtina)
2009. júl. 25. 13:03

Mióta próbálkozik?

Te is cigiztél?

269. tappancsmama (válaszként erre: 265. - Tixtina)
2009. júl. 25. 13:00

Mikor jár le az Opel műszakija?És miért nem használjátok a másikat?

Az biztos,hogy jobb lenne a buszozás helyett a repülő,ha rossz,akkor is kevesebbet szenvednek szegények,mint a buszon.

268. tixtina (válaszként erre: 264. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 10:30

Igen,jó lenne-ha nem kellene befeküdni-

Már kétszer minket is feleslegesen küldött a körzeti doki a kórházba.

Másodjára nem vittem be,hanem a gégészünknek megmutattam-és el tudtuk kerülni a befekvést.

Reméljük,Nektek sem kell befeküdni.

Most egész jól felfrissült a levegő, az éjszaka megérkezett front hatására.

Jobban fognak aludni a gyerkőcök is.:))

Enikő mindig többet alszik ilyenkor-mert nem izzad meg.

267. tixtina (válaszként erre: 263. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 10:25

Látod,ezt nem tudom:??

Nem is volt róla szó.

Elfelejtettem megkérdezni,mert csak úgy beestünk-és rohantunk-Fél 5 kor csörögtem a doktornőre-azt mondta-azonnal menjünk-mert éppen nem volt senki a rendelőben-Magánrendelése van péntek délutánonként itt Wekerlén.

266. tixtina (válaszként erre: 262. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 10:23

Igen,nehezen megy a leszokás-legtöbb embernél erős függőség alakul ki-és akinek stresszes az élete-ugyebár Lajos ilyen-ott még nehezebben működik

Már én is nagyon unom,főleg-ennek a pipának a bűzét.

Azt mondta erről is le fog mondani.

Már az is egy lépés,hogy nem vett cigarettát .

265. tixtina (válaszként erre: 261. - Tappancsmama)
2009. júl. 25. 10:18

Szió!

Igen,egy éve még busszal utaztunk mi is-BKV-val.

Aztán-Lajos odaadta a régi Opelt-mert lejárt egy életbiztosítása.és vett egy Renault combit.

Amit azóta sem használunk-az van erzsébeten-most lett levizsgáztatva-mert 7 éves-és lejárt a műszakija.

Ez az Opel 22 éves,amivel járok-sok hibája volt már-momentán nem működik a fűtés-hűtés-ventilátor-ez télen rossz-mikor párásodik az ablak,és nem látsz ki semmit az ablakon:(

Most nyáron egész jó-motorikusan rendben van.

Ha lejár a műszakija-beadjuk a roncstelepre-mert már nem veszi meg senki.

Bence szeretett buszozni-Enikő csak egyszer kétszer ült buszon.

Még nem repültek-biztos lesz bennük félsz-mert hát minden ember tart a légi közlekedéstől,aki nincs hozzászokva.

Viszont sokkal jobb,mint buszozni 24 órát-azt nem bírnák ki a gyerekek.

264. tappancsmama (válaszként erre: 260. - Tixtina)
2009. júl. 25. 09:53

Az mókás lehetett amikor eláztattad a dolgokat.:))))Az ember olyankor olyan pipa tud lenni magára.

A múltkori nagy hányásánál a Tomi megkérdezte a védőnénit,aki azt mondta hogy a fogzástól nem hányhat,tehát biztosan a kajától van.Már csak abban reménykedem hogy ambuláns kivizsgáláson is meg lehet tudni hogy ez mitől van ha el kell menni kivizsgálásra és nem kell befeküdni a kórházba Vele,mert azt mind a négyen nagyon rosszul viselnénk.Azért bízok Áriszban hogy rendbe jön és megjön neki az étvágya is és olyan jókat fog hamizni,mint ahogy Árven régen,mert Árven hatalmas adag főzelékeket,gyümölcsöket evett meg,hogy mi felnőttek nem ettünk annyit.:)))

Mostanában Árvennel is egyre többet előfordul hogy nem alszik délbe.De akkor nagyon nyűgös délután,meg sokkal többet töri magát és nem szeretem,arról nem is beszélve,hogy az esti lefektetés olyankor a nyűgösség miatt fél órás sírással kezdődik,mert annyira fáradt olyankorra,hogy nem tudja mi lenne neki a jó.

A héten amikor nem aludt egyik délután akkor azt csináltam,hogy mondtam Neki hogy nem muszáj aludnia,mert láttam rajta,hogy egy szemernyi álmosság sincs a szemecskéin,de addig amíg Árisz alszik muszáj csöndben feküdnie az ágyában,mert így legalább elértem.hogy pihent egy kicsit és nem volt olyan fáradt délután,csak este.:)))Remélem ha legközelebb nem tud aludni,akkor is ilyen ügyesen csöndben fekszik egy picit.

263. tappancsmama (válaszként erre: 259. - Tixtina)
2009. júl. 25. 09:32
Allergia vizsgálatra majd az allergia szezon után tudtok menni?
262. tappancsmama (válaszként erre: 258. - Tixtina)
2009. júl. 25. 09:30
Nálunk is cigizik a Tomi.Pár évvel ezelőtt leszokott,de a bolondos újra elkezdte.Most meg kb 2-3 éve havonta,két havonta kitalálja nekem,hogy ő le akar szokni a cigiről.És mindig mondja hogy segítsek Neki,hogyha rájön a cigizés hagy menjen el helyette PSP-vel játszani,meg ilyenek,hogy ne gondoljon a cigire.Ez amíg nem voltak a gyerekek meg is lehetett oldani,de most már nem lehet,mert igénylik nagyon apát,meg én sem bírnám,hogy a 2 gyerek mellett az ő nyűgjét is figyelembe vegyem hetekig.Meg annyiszor hallottam már hogy le akar szokni,hogy már azt szoktam Neki mondani hogy oldja meg egyedül,mert abban a pillanatban hogy kimondja hogy na akkor most leszokik róla,akkor még többet cigizik és én már megmondom őszintén baromira unom.
261. tappancsmama (válaszként erre: 256. - Tixtina)
2009. júl. 25. 09:17

Szia!

Lajos hétfőn megy kezelésre,ugye?

A gyerekek utaztak már repülővel?Enikő vajon,hogy fogja viselni?Nálunk Árven biztosan végig zokogná az egész utat.Az autót sem bírja,mert nincs hozzá szokva,mivel nekünk nincsen.Sokáig a busztól is félt és csak kb 2 hónapja van,hogy nem sírva szál fel rá,pedig én elég sokat vittem ide oda már amikor kicsi volt akkor is,csak aztán amikor 10 hónapos volt és terhes lettem már nem tudtam felkötni magamra kendővel,ezért inkább ha mentünk akkor gyalogosan babakocsival és ezért nem szerette ezek után a buszt.El szokott tőle és elég nehezen barátkozott meg vele újra.

260. tixtina (válaszként erre: 254. - Tappancsmama)
2009. júl. 24. 21:51

Mindenképpen ajánlott egy kivizsgálás.

Szerintem sem normális állapot,hogy mindent kihány.

Még ilyennel nem találkoztam.

Anyukák írták fórumokon,hogy refluxos a gyermekük-és sokszor hánynak.

Kíváncsi vagyok-mit mondanak-mert ,hogy nem a fogzástól van ,az 90 %.

Enikő ebben a melegben keveset alszik-vagy semmit.

Holnap mennék a Sparba-ma piacon voltam.

Vettem egy fél dinnyét-de holnap mehetek újra-mert alig maradt.

Enikő látta,hogy eszem-és odajött kérni-sokat megkajált belőle.Érdekes,eddig nem ette-kiköpte-és mikor kínálgattam,elhúzta a száját.

Ennek örültem,mert a gyümölcsöket mostanában nem kedveli.

Itt is nagy szél fújt-ablakból néztem-gyerekek békésen aludtak, már 1 óra lehetett.

Ma éjszakára is mintha jósoltak volna vihart-újabb hidegfront közeledik.

Csak időben becsukjam a tetőtéri ablakokat-mert párszor eláztattam egy-két dolgot:)))

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook