Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség
Szép napot,sziasztok!
Nem is tudom miért írokide,de néha úgy érzem kifutnék az utcára és elkiabálnám magam segitsen már valaki!
Nálam évekkel ezelött kezdödöt akkor még nem tudttam mi a bajom és a tünetek ritkasága miadt mindig a rossz életmodomra gondoltam,ok nélkül rosszul éreztem magam olyan érzés volt mintha bármeik pillanatba össze esnék sokszor voltam fáradt és hamar elfogyott belöllem a szufla.
Ez idöben párkapcsolatba éltem ugy éreztem rendbe mennek a dolgok aztán elhagytak.kész vége volt a világnak és kijött rajtam az a pokoli érzés amit senki se tud felfogn ép ésszel csak az aki már egyszer átélt ilyet,halálfélelmem volt és egyfojtába szorongtam,kezem lábam elzsibbat és elöntött a forroság.
Körzeti orvos után szakorvos szihiáter,persze azt mondták mennyek visza két hónap mulva mert akkor van időpont én mondtam most is rosszul vagyok erre ők adtak egy pár magán rendelés tellefonszámot.Igy csak egy hetet kellet várnom és fogadott az orvos 5e-ft per allkalom.Egy évig jártam hozzá gyogyszerrel kezelt szedttem két fajta antidepreszánst majd szép lassan elhagytam,vettem egy kondigépet élkeztem edzeni megjött a várva várt kapcsolat is,szerelmes lettem,szóval szép volt minden.Egy dolog azért még nem stimmelt hát a korunk baja az állandó anyagi gondok és a munkaheji stresz,de úgy tünt tudom kezelni.Nem nem tudttam,minden nap fáradt voltam,kdvetlen ez miatt az edzést is abbahagytam keztem elhanyagolni magam a kapcsolatom is tönkre ment pedig olyan szép volt.
Most itt vagyok megint az elején és nem tudom mi a megoldás jó orvosra nincs pénzem a szobám ahol lakom tiszta depreszíós,egyedül vagyok és ugy érzem vesztettem bedarált ez a láthatatlan elenség,nyomorult szélmalomharc az egész!
Sziasztok!
Letudja nekem valaki írni milyen tünetei vannak a pánikbetegségnek? Milyen érzés, és mi történik egy roham alkalmával!?
Köszönöm
Szia!
Olvasgatom a fórumot és a te írásodban magamra ismertem. A szívem nekem is ok nélkül kalapált és úgy éreztem mindjárt elájulok, vagy nem is tudom mi lesz. (van két gyermekem, nem könnyű ezt "elrejteni" előlük) Elmentem egyenlőre a háziorvoshoz, de fontolgatom a pszichológust. Kaptam frontint és ha beveszem jó, de nem szeretném állandóan szedni. És az a "vicces" az egészben hogy szép családom van rendes férjem,minden rendben körülöttem tehát nem lenne okom rá. Bár tudom ez a betegség nem válogat. Maga a pánikroham valami szörnyű tudom. Anyukám is az már 20 éve és azt mondta idővel megtanulja az ember kezelni. De én elmennék dokihoz mert azt hallottam hogy vannak például légzéstechnikák amik segítenek. Kitartást minden sorstársamnak !!!!
NEMZETKÖZI KATEGÓRIÁK
‘A1′ alkategória (16 éves kortól): a 125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár.
‘A’ korlátozott kategória (18 éves kortól): legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár.
‘A’ kategória (18 éves kortól): bármilyen hengerűrtérfogatú motorkerékpár.
‘B’ kategória (17 éves kortól): a 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, amelyben a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhely van.
Az ilyen gépkocsiból és a 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó pótkocsiból álló járműszerelvény. Az ilyen gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi saját tömegét, és az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege sem haladja meg a 3500 kg-ot. ‘B’ kategóriával vezethető járművek:
- személygépkocsi és kistehergépkocsi,
amennyiben a gépjármű megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a 3500 kg-ot, a szállítható személyek száma a vezetővel együtt nem több mint kilenc.
- a fent említett gépkocsik, pótkocsival,
ha
- a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a 750 kg-ot.
(tehát ez esetben a két jármű összsúlya akár 3500+750= 4250 kg is lehet!)
- a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege meghaladja a 750 kg-ot, akkor
a két jármű együttes megengedett össztömege nem lehet több 3500 kg-nál,
de a pótkocsi megengedett legnagyobb tömege nem haladhatja meg a vonó jármű saját tömegét.
- mezőgazdasági vontató
- mezőgazdasági vontató, könnyű pótkocsival
- lassú jármű
- lassú jármű pótkocsival (nehézzel is)
- segédmotoros kerékpár 50 cm3, és maximum 40 km/h végsebesség
- állati erővel vontatott jármű
- kerti traktor
‘C’ kategória (18 éves kortól): az autóbusz és a trolibusz kivételével a 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépkocsi, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.
‘C1′ alkategória (18 éves kortól): az autóbusz és a trolibusz kivételével az olyan gépkocsi, amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 3500 kg-ot meghaladja, de nem több mint 7500 kg, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.
‘D’ kategória (21 éves kortól): az autóbusz, valamint az autóbuszból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.
‘D1′ alkategória (21 éves kortól): az autóbusz, amelyben a vezetőülésen kívül legfeljebb 16 állandó ülőhely van, valamint az ilyen autóbuszból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.
‘E’ kategória: gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény a B járműkategóriában meghatározottak kivételével. Csak kombinált kategóriaként adható ki.
‘B+E’ kombinált kategória (18 éves kortól): a B kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, a B járműkategóriában meghatározottak kivételével.
‘C+E’ kombinált kategória (18 éves kortól): a C kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény.
‘C1+E’ kombinált kategória (18 éves kortól): a C1 alkategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege nem haladja meg a 12 000 kg-ot, és a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege sem haladja meg a vonó jármű saját tömegét.
‘D+E’ kombinált kategória (21 éves kortól): a D kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, amelynél a pótkocsit nem személyszállításra használják.
‘D1+E’ kombinált kategória (21 éves kortól): a D1 alkategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege nem haladja meg a 12 000 kg-ot, a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó jármű saját tömegét, amelynél a pótkocsit nem személyszállításra használják.
NEMZETI KATEGÓRIÁK
‘K’ kategória (16 éves kortól): kerti traktor - állati erővel vont jármű.
‘T’ kategória (16 éves kortól): mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi - lassú jármű és pótkocsi - kerti traktor - állati erővel vont jármű hajtására.
‘M’ kategória (14 éves kortól): segédmotoros kerékpár - állati erővel vont jármű hajtására - kerti traktor.
‘TR’ kategória (20 éves kortól): trolibusz - mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi - segédmotoros kerékpár - lassú jármű és pótkocsi - kerti traktor - állati erővel vont jármű hajtására.
‘V’ kategória (20 éves kortól): villamos - kerti traktor - állati erővel vont jármű hajtására.
CSak hogy tisztában legyél a kategóriákkal
Szerintem csak a B-ét csinálja a Kevin!!!
A C, satöbbi elég nehéz. És borzasztó felelősséggel jár.
Felelős vagy az úton közlekedőkért, önmagadért, a járműért és a rakományért. És ne felejtsük el a kekeckedő rendőröket sem.
Én is elkezdtem és abbahagytam...
Magas vérnyomással nem lehet autót vezetni. Bár amikor a jogsit csináltam anno, nekem is volt kb. 150/100 a vérnyomásom, vagy még több!!!!
És átmentem!!! :P
Amúgy ha az autósiskola biztosítja az orvost, akkor át fog engedni, mert érdekük hogy a továbbiakban (pl. vizgsa) fizess nekik.
Üzlet az egész!!! :)))
Kevin szorong és a benne lévő tehetetlenség emeli a vérnyomását. Arról nem is beszélve hogy a túlzott szorongás és elfojtás mégtöbb félelmet okoz. Amikor a szervezet annyira megtellik félelemmel és szorongással hogy az illető nem tudja feldolgozni akkor jön a pánik.
A legegyszerűbb orvosság ha megtanul relaxálni, meditálni vagy autogén tréningezni.
Ekkor már csökken az a fajta negatív energia-impulzus ami a testi tüneteket (vérnyomás) okozza.
A jogsit 160/100 fölött nem adják meg, mert azt előbb gyógyszeresen kezelni kell, és ha lejjebb állandósul, megadják.
FT
Tényleg nem hippochondriás vagy, tévedtem.
Fóbiás vagy! Vérnyomásfóbiás. Az agyad állandóan a vérnyomásod körül tekereg. Ha megkérdeznénk 1000 olyan fiatal embert mint te, hogy aggódott-e már a vérnyomása miatt, szerintem 1000-ből egyet sem találnánk. Ez azért valamit mutat.
Szerintem jó a 145. Ti. a gondot döntően a diastolés (kissebbik érték) emelkedettsége okozza, ami nálad bőven jó.
Üdv: FT
U.i: Ne haragudj, hogy megkérdem! Te írásjelet nem ismersz...?
Ennek SEMMI KÖZE a pánikbetegséghez.
Értst meg, ez klasszikus hippochondria.
A vérnyomásod teljesen normális. Miért emlegeted mindig azt? Ezt nem értem.
FT
Szia Kevin11!
Lehet, hogy még senki nem merte írni neked, de te nagyon beteg vagy.
A rettegés kalitkájában vergődsz. Hippochondriád eget verő!
Azt javaslom, hogy előbb ismerd meg "rettegésed tárgyát" és utána máshogyan fogod látni magad és a világot is.
Kb. olyan a gondolkodásod, mintha egy kis faluban folyton attól félnél, hogy ott elüt egy villamos.
Se a vérnyomásról, se az infarktusról, se a stroke-ról fogalmad sincs.
Ha már kérdeztél: Menj el ismét a pszichiátriára és mond el ott ezeket a félelmeidet, mert ezt valóban kezelni kell.
Szia Sleek,
Természetesen minden étkezést egyénre és igénybevételre kell szabni.
A jógakonyha az ételek összetételét, elkészítési módját, mennyiségét és elfogyasztásának időbeli eloszlását jelenti.
Azaz: Mit-Mennyit-Mikor.
Szóval mindenkinek adaptálnia kell önmagára bármilyen étkezési formát is folytat.
Helló én megpróbáltam ezt az étrendet amit jógán tanítanak.
Azt az lett a vége hogy összeestem egy hét után.
Tegyük azért hozzá hogy aki nehéz fizikai munkát végez annak igenis kevés ez a kalória bevitel.Ezzel nem azt írom hogy rossz az étrend de egy fizikai munkásnak mint én pl aki lehúz 12 óra nehéz fizikai munkát annak kell a táplálék bevitel és ilyen dolgokkal amit jógán mondanak azzal nem lehet ezt megoldani
Szép estét és nem kötekedni szerettem volna
Szia!
Köszi, rövid és érthető válasz volt :))
Szia Ziza...,
Így már teljesen más!!
Gabona minden olyan "fűfélékhez" tartozó növény, amit az ember étkezésre használ - nagyon egyszerűen.
A búza, rozs, árpa, zab glutént tartalmaznak, s lisztérzékenyek nem ehetik, mert komoly gondot okoz az emésztőrendszerükben.
A rizs és a köles (és a kukorica, hajdina) nem tartalmaznak glutént.
Tehát ezért kitüntetettek ezek a növények. (Részletesebben nem ide való tárgyalni.)
A Kistálysó
A közönséges asztali só alapvetően egy ipari melléktermék, amely az eredeti 84 elemmel szemben csak kettő maradékot (nátrium és klór) tartalmaz. Ezzel szemben a kristálysó több millió éves napfényt tárol. Tiszta forrásvízzel komplex ásványi alapot biztosít az élet létrejöttéhez és fennmaradásához. Évmilliók álltak rendelkezésre a só éréséhez nagy tektonikai nyomások alatt, messze a szennyező forrásoktól. Az elsődleges energia több millió évvel ezelőtt a kristálysó egyedi szerkezetében tárolódott. A benne található ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, kisebb, mint 1/1000 gramm, hogy a sejtmembrán falát ozmozissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Ez garantálja, hogy a szervezet képes legyen felvenni a szükséges káliumot, kálciumot, magnéziumot és nyomelemeket.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak?
- Kinek miben segített az agykontroll?
- Nagyon erős hypochondria és pánikbetegség. Kérlek titeket beszélgessünk!
- Akik pánikbetegségből gyógyultak le tudnák írni, hogy mi segített nekik?
- Van olyan anyuka köztetek akinek óvodás gyermeke pánikbeteg?