Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség
Sziasztok!Hogy vagytok?Én elég rosszul viselem ezt a melegfrontot!Ráadásul melozom év végéig sajna de mindennapos rosszulléttel!Szerintem erre nincs gyógyir aki egyszer bele esik az ezzel éli le életét és sohasem lessz boldog igazán ez miatt mert ez mindenbe hátráltatja az egész életét!Ha valaki mégis tud kiutat az irjon nekem legyenszives!További szép estét mindenkinek!
Hello Tib!! :)))
Melyikre gondolsz?
Tisztelem a véleményedet, mert eddig amit olvastam ült.
Honnan az ismeret?
FT
Rengeteg embernek segítettem!! De véleményem szerint (jól figyelj) hiába akarsz segíteni a másiknak, ha az a másik nem akar segíteni önmagán.
Ez a kis szösszenet azoknak szólt akik a "Segíts magadon...!!" helyett az önsajnálatot választják.
És legtöbben ezt választják. Tudom mit beszélek.
Bizony átéltem!!! Olyan tüneteim voltak hogy az orvosok sem tudták mi!!
Garantáltan állíthatom hogy még 10.000 emberből sem volt senkinek olyan tünete mint nekem.
Muszáj volt magamon segíteni. Hosszú és kemény utat jártam be!!! Szóval átéltem!!
Szia Zolcsika84!!!Te már át élted ezt amit mi?Nem muszáj a poklot választani mindig pozítivan kell gondolkodni.HA nem élted át akor inkább ne szólj csak el keserítesz egykét embert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bármit választhatsz, úgyis a poklot választod...
Szia!Hát én is ugy tervezem hogy jövőre belevágok,de félek mert én sok embertől hallottam hogy nem szabad semmilyen antidepit vagy hasonlót szedni terhesség alatt.Mostmár tanácstalan vagyok.Én sajnos ilyenkor télen rosszabbul vagyok.Nyáron alig jön elő ez a nyavalya.Nálad hogy van?
Sziasztok én megértelek benneteket de azt kevesen tudjátok hogy ezek a gyógyszerek hozzák elő az igazi bajt ..Sajnos:( Az egy dolog hogy vmire jó de ott van mellette egy rahedli mellékhatás.
Nálunk divat az csak hogy tele toljuk a beteget gyógyszerrel.
Tudom mit éltek át mert én is voltam ilyen helyzetben.
Nem mertem egyedül kimenni még a szobából sem.
Azt keresetem egy külföldi fórumot és ott volt sok gyógyszermentes terápia amit itthon nem használnak:(
sziasztok!
Cicusmicus tudom mit érzel. Nekem szerencsére nem volt semmi mellékhatásom az oltástól (legalább ez is valami). Viszont közeledik a havi, ilyenkor már egy héttel előtte erősödik a pánik, közlekedni se nagyon bírok, csak ha leszállogatok.
Igen, már előre idegeljük magunkat minden nap, hogy biztos elő fog jönni, és persze előjön. Bár nem tudom, hogyan változtassunk ezen, ha már a 225dik alkalommal fordul elő. Ilyenkor ez már teljesen automatikus folyamat.
Sleek, amit írsz, azzal próbálkozom én is. Már nem mozdulok ki mp3 nélkül, próbálok rendszeresen vitaminokat szedni. Mondogatom magamnak, hogy nem azért vagyok rosszul, mert bármiféle testi bajom van, ezt csak az agyam csinálja velem... stb. Aztán hirtelen ott a hányinger újra, és újra.
Viszont ez betegség. Nem működnek rendesen a hormonok (szerotonin pl.), az agy nem kapja meg a normális működéshez szükséges löketet, és különböző testi tünetekben adja a jelzéseket. Persze erre jön a jól ismert "elme hatalma", hogy az ember pszichésen rá is pörgeti magát a dologra, tehát mikor már megoldódik a fizikai baj, akkor már agyilag megszokjuk, hogy generálni kell valamit. Amúgy nekem a pánik miatt, vagy épp azért alakult ki a pánik, a prolaktin (lehet nem jól írtam) hormonommal volt annó probléma, ami miatt nem menstruáltam, állandó hányingerem volt. Aztán most már mindentől az van.
Rexetin, Velaxint szedtem + xanax. Most próbálok napi 1-2 0,25 mg-os xanax-szal túlélni.
Kitartás!
Szia!Én már 12 éve küzdök vele ezer dolgot kiprobáltam volt mikor jobban voltam de mindig visszaesek!Erre nincs megoldás én már beletörödtem igy kell leélnem az életem!Hiába a pozitiv gondolkodás és más látásmód automatikusan elkap a magamonkivüliség érzése alig birok dolgozni kin szenvedés minden melonap rettegek mi lessz!Rivotrillt szedek és Yarvist!Szio
Szia!Ez a legszőrnyübb érzés a világon!Az egész életemet megkeseriti és a tőle való félelmem miatt alakul ki pánikroham tünete!Nem gondolom hogy valaha is elmulik!Volt már igen vezetés közben is!Utálom nagyon!Mindent megadnék csak már elmulna!Mostanában hányingerrel eggyütt társul miota beoltattam magam a H1N1oltással azota ilyen!Arra gondoltam lehet az oltástól van!Talán ha nem félnénk nem rettegnénk minden nap hogy előjön lehet elmulna pszihiáterem szerint igen!Puszi!
Sziasztok az a baj hogy sokan ezt betegségnek állítják be.
Ez nem betegség hanem egy állapot.
Le lehet győzni de időbe tellik.
Nem akarok megbántani senki azzal amit írok de nagyon sok ember bután fogja fel a dolgokat.
Ez nem egy olyan betegség ami valós és nem gyógyítható.
Gyógyítható de nem orvossal.
Hanem az ember saját magát gyógyítja meg.
tény hogy jó dolog a pszichiáter meg a hasonlók de ők gyógyszert adnak....
bizonyított dolog hogy a legtöbb ilyen gyógyszer mellékhatása a fáradtság idegesség.
Ha érzitek kezdetek rosszul lenni akkor kössétek le magatokat..
Ami nagyon sokat segített nekem az az hogy zenét hallgattam lekötöttem magam.
Valamint a multi vitaminok is sokat segítenek.
Az emberek meg nem fogják megérteni ezt az állapotot mert ők nincsenek benne.Ez nem olyan mint a nátha ..Tapasztalatból írom nekem sem fogták fel a családban hogy mi van velem csak szedjem már össze magam ...
Szívesen segítek bárkinek ezzel kapcsolatban
Bátran írjatok keressetek
A mail címem fpurman@t-online.hu az msn címem fpurman@hotmail.com
Remélem minél több embernek tudok segíteni
Szép estét
Szia cicusmicus!Tényleg nagyon rossz ez a magamonkivüli állapot.Én ezt VAlóság érzet elvesztésnek hívom .Ami ha jön az nagyon rosz.Még el viselhető lenne az egész ha ez nem lenne benne.És neked vezetés közbe nem jön elő ez?Nekem igen és arra kell gondolnom ,hogy ott vanak vellem a gyerekek és közdenem kell ez ellen.Nagyon rosz csak tudnám mitől alakul ki ez az egész.Üdv:Küzdjünk!
Sokat kellene pihenni, magaddal lenni.
Sziasztok!Nem tudom ti hogy vagytok ebben a hideg hószállingózos időben!Én tegnap is nagyon rosszul lettem meg ma is igaz melozok is rengeteget!Dokim azt mondja sokat kellene pihenni!Főleg ez a magamonkivüli érzés ne lenne utálom!szerintem nem lehet megszabadulni tőle!Ti hogy vagytok vele?Ja és én is imádok vezetni akkor olyan szabad vagyok és magabiztos!Pusza nektek!
Jó lenne összevonni ezt a két fórumot ez és a pánikbetegség, szociális fóbia (agorafóbia). Mert ott is sokan vagyunk és látom itt is zajlik az élet
Bricsitte vagyok.Azt el felejtettem írni hogy imádok vezetni.
Sziasztok!Örülök,hogy rá találtam erre az oldalra.Én is szenvedek a pánik betegségtől nem mondták még ,hogy az- e ,de a jelek arra utalnak.Én mikor megszültem a nagyobbik lányomat annak már 11éve akor keszdődött minden császárosztak onnantól meg változott egybe az életem is halál félelemmel keszdödött ez tartót vagy 3-4 évig ezt nagy nehezen letudtam küzdeni ami nagyon nehéz volt hisz nem állt mellém senki.Mikor 4éves lett a lányom született egy kicsi lányom is ott megint megváltozott az életem és most jön az ,hogy pánik rohamaim vannak legalábbis arra utalnak a jelek.Elkezdek homályosan láttni remegni és félni ,hogy meghalok vagy elájulok és ez főleg autó vezetés közbe jön elő ami nagyon rossz és nehéz észnél lenni ,de elkap bevásárlóközpontba is ,boltba és nehéz szembe nézni vele.Próbálok erős lenni ami rosszulét közzbe nehéz,de muszáj.Terheség alatt sokszor volt .Autóba kap el legtöbbet .VAn akinek ilyen panasza van ,hogy ez homályoság is benne van?Akor mikor elkap ez a rosszullét akor teljesen elmegy az élet kedvem is.HOgy mért pont velem történik meg!!!!!!Ja és ez a valóságérzet elvesztés is benne van.De próbálok poszítivan gondolkodni hisz nagyon jo férjem van vannak szép gyerekeim megvan mindenem. És még is ez nagyon rossz.Üdv:Tudni kell vele báni!!!!!
Sziasztok!
Én kórházban dolgozom, de csak most oltattam be magam hétfőn. Nagyon ellene voltam, viszont mikor egymás után haltak meg a kismamák, meg zárlat stb. ...
Nagyon rosszul van ez az egész vírus, oltás - dolog kommunikálva. Igen, meg lehet fertőződni oltással is (pláne, hogy a beadást követő 2 hétben nincs védettség), viszont a szövődmények kialakulásának kockázata majdnemhogy nulla. A vírus maga gyorsabban végigmegy az emberen, mint a "szokásos", halál-esetek sem emiatt történtek, hanem a szövődményektől. Szóval, ha valaki a kvázi védettségi idő alatt megfertőződik (ennek is sokkal kevesebb az esélye), akkor nem kell tömeges pániknak kialakulnia, hogy "na az oltás se ér semmit".
Figyelni kell azonban arra - felelősséggel a többi emberre -, hogy ha jelentkeznek a tünetek, akkor lehetőleg azonnal orvoshoz menni (kerülve, hogy napokon keresztül fertőz a tömegközlekedésen, munkahelyen, otthon...)- még akkor is, ha csak sima nátha.
Oltásnál meg arra, hogy tényleg minden tájékoztatást megadjon a doki, plussz kikérdezzen az allergiákról.
Pánikbetegségre visszatérve. Aryam. Azt szeretném kérdezni, hogy mikor jártál ehhez a termgyógyász-pszichológushoz milyen "kezelésed" volt?
Én végigcsináltam egy 6, és egy 8 hónapos gyógyszer-kúrát. Tényleg figyelemmel arra, hogy fokozatosan kell leállni a szerekről, szóval függőség nem alakult ki. Viszont mindig vissza-visszatér a pánik.. :-(
Mik a tüneteid?
Pedig én pont a természet-gyógyászban reménykedtem.
Szép napot!!!
Hello mindenkinek! Én egy 24éves lány vagyok, és szintén pánikbetegségben szenvedek már lassan 2 éve. Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra, talán tudtok tanácsot adni nekem. Nem tudom eldönteni hogy szedjek e gyógyszereket a betegségre, mert nagyon félek hogy hozzászokok, többet árt stb. Viszont más kiutat nem nagyon látok, mert fél évig jártam egy orvoshoz aki term.gyógyász de pszichológus, gyógyszer nélkül kezelt, egy ideig vagyis napokig jó volt aztán kezdődött előlről, sőt újabb és újabb tüneteket produkáltam.Szóval van amiben javultam, de inkább rosszabbnak mondható az állapotom. Nem tudom mit tegyek, mi lenne a helyes megoldás, de vmit muszáj lépnem, mert lassan a kapcsolatom is kezd rámenni, legalábbis én igy érzem. Segítsetek légyszi! Előre is köszönöm. Ja, amúgy én is beadattam a H1N1 vakcinát, nagy unszolásra több mint 1 hete, és semmi bajom szóval csak nyugi:)
Sziasztok!Ma beoltattam magam!Már sirtam is oltás előtt mert nem tudtam dönteni be adassam vagy ne végül beadattam lessz ami lessz alapon!Akik a dokinál voltak mind inekciot adatta be!Nagyon nagy a pánik és egyre többen adatják be!Mindenkinek joga van eldönteni mit szeretne!De én félek igy is mi lessz a mellékhatása!
Szia!Én jővöre mindenképpen szeretnék kisbabát vagy gyógyszerrel vagy anélküle!azt mondta a dokim sokan szülnek gyógyszer mellett a riziko 100bol 1%hogy beteg lessz a baba!Van olyan gyógyszer amit lehet szedni a terhesség mellett!Én is ugy gondolom hogy ez a betegség örökké tart sajna egyszer fent egyszer lent!Irj ha van valami változás nálad!Te mikor szeretnél kisbabát?Örülök hogy irtál!szio!
Szia!Egy cipőben járunk.Én is nagyon szeretnék babát és mostanában a páromtól is egyre többször hallom az ilyen utalásokat.17 éves korom ota vagyok ilyen "hikomat" Sokéig szedtem antidepit de mivel nem gyogyultam meg abbahagytam.szorongásgátlót még szedem.Egyre inkább ugy érzem hogy igy fogom leélni az életem.Már igy is elvett ez a nyavalya 13 évet az életemből.Nem tudom mit tegyek.Nem mernék igy belevágni a babaprojektbe.
Szia!
Én nem oltottam be magam és nem is fogom..
Egyik osztálytársam be oltotta magát és beteg lett (valaki meg azt mondta, hogy fel is dagadt a karja kicsit).
Sziasztok!Ti beoltattátok magatokat H1N1ellen?Én nagyon félek töle az oltástol azért mert sok rosszat hallani rola ha meg nem oltatom be magam azért retegek!Ti beoltattátok magatokat?
Ezt én is tudom az agyammal.. de-de-de. Nekem nem ilyen tüneteim vannak. Állandóan hányinger, has-csikar... És akkor jön a félelem a tömegközlekedésen, hogy nem tudok leszállni, hányni fogok, elájulok stb. (mostanában szószerint a halálom a 4/6-os, ahogy a Margit hídon átdöcög 1km/h-val, meg-megáll). Nem igazán engedhetem meg magamnak, de volt már olyan, hogy leszálltam a buszról és taxit hívtam (gyakrabban leszállok, és megállókat gyalogolok). Hallgatok zenét ilyenkor, mérföldes sms-eket írok, amit aztán nem küldök el, van 1-2 "vész"barátnő, akiket lehet hívni, hogy tartsanak szóval.. de ez nem megoldás.
Igen , úgy értem.
Hát igen lehet nekem is csak a feszültség/szorongás miatt van.
De viszont a halál félelmem gondolatától sehogy se tudok szabadulni :S
A lényeg nem szabad megijedni. Én mikor elkezdek remegni, kiver a víz, nem kapok levegőt. Leülök és elkezdek mély levegőt venni. A minap volt egy rohamom... így kezdődött, hogy nem bírtam felkellni az éttermből. Mondtam is a páromnak, hogy nem tudom, hogy fogok hazamenni. Mosolyogtam rá de iszonyatosan remegtem és féltem. Nagyon rossz volt. De mindig megpróbálom nyugtatni magam!! Mindenkinek meg kell próbálnia. Jó jó azon az estén nem sikerült. De amúgy mindig szokott. Nem kezelem úgy magam, mintha olyan beteg lennék. Szerintem ez nagyban önértékelési zavar! Mert utálok emberekkel beszélni, főleg ismeretlenekkel, felidegesedem, nem szeretem a telefont kb. 1 évig abszolut nem válaszoltam telefonra... soha nem nyitok ajtót... blabla. Mindenkinek bíznia kell abban, hogy jobb lesz és nem azt mondani, hogy rosszabb! Pozitív gondolkodás... megtudom csinálni, kicsit lazábban kell venni a dolgokat! És ha elkezdenél gondolkodni az aggodalmaidon azonnal abbahagyni!!! :) mindenkinek sikerülhet!!! Ha akarja! Nekem az is szokott segíteni ha arra gondolok másnak mennyivel rosszabb! Másnak igazi nagy betegsége van. blabla... lehet másnak hülyeség de nekem erőt ad! :) Gyógyuljatok meg! :)
További ajánlott fórumok: