Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? fórum

Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Pánikbetegség

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1943. Livike21 (válaszként erre: 1942. - Nóri 666)
ápr. 20. 00:34
Én nem szednék begyógyszert ilyen betegségre, vagy minek is nevezzem. Szerintem az csak rosszabb. Ne a gyógyszer folyásolja be a kedved, a kedéjed, az érzelmeidet. Nem tudom mit lehetne tenni, de a gyógyszerről egyszer lekell állni és akkor mi lesz? Erre nem gondol a doki? Akkor meg majd gógyszerfüggőségre fog felírni valamit? Szerintem probáld kibeszélni magadból vagy egy jó barátnőddel járj el sétállni, öltöz fel csinosan, emelt fővel sétállj végig a parkba, az üzletben. Én úgy tudom leküzdeni amikor kilépek a házból. Elmondom magamnak, hogy nem vagyok olyan csúnya, igenis szép vagyok, és nem foglalkozom a körülöttem lévő emberekkel, ha nevetnek rajtam próbálok nem figyelni rá, csak arra, hogy emelt fővel magabiztosan menjek végig.
1942. Nóri 666
márc. 22. 13:02
Sziasztok! Voltam pszichiáternél.Escitil antidepresszánst szedem egy hete.Mondta,hogy az elején erősödhetnek a tünetek plusz emejges bármi.Hát nálam minden játszik eddig csak néha jöttek a rosszullètek,de most mintha mindig szoronganék elönt a melegség zsibbadás furcsa érzés ami eddig nem is volt.Mondta a dokim tartsak ki ,mert sajnos hetek mire javulás várható.Már voltam úgy a napokban nem veszem be többet. Más is volt hasonlóan? Ki akarok tartani de nagyon nehéz ezzel.elni
1941. Livike21 (válaszként erre: 1936. - Nóri 666)
márc. 4. 16:31
Szia. Igzad van, ez a betegség szó szerint belülről tesz tönkre. De azóta van ez mióta volt egy epilepsziás rohamom. Voltam pszihologusnál, de nem tudom, mert nekem nem használt. Vagy csak nem értette a dolgát.
1940. Livike21 (válaszként erre: 1937. - Klfrkl)
márc. 4. 16:28
Az a baj, volt egy epilepsziás rohamom a kislányom születése után fél évvel, és azóta vagyok ilyen. Azóta félek elhagyni a lakást, bepánikolok, ha kikell mennem, szédülök kint.
1939. Livike21 (válaszként erre: 1938. - Klfrkl)
márc. 4. 16:26
Azóta vagyok ilyen mióta elöszőr volt egy epilepsziás rohamom. Azóta ez a betegség rettegésben tart. Azóta vagyok ilyen, azóta vannak ezek a tüneteim.
1938. klfrkl (válaszként erre: 1935. - Livike21)
márc. 3. 15:27
Saját magad zárod be agyban. Nekem is ez van, csak erőlködök meg csinálom. Egyébként a PANDÉMIA IS TESZ RÁ EGY JÓ NAGY LAPÁTTAL!!!! Rengeteg a pszichés beteg, több főorvosnál voltam már de mindegyik mondja. NAGYON SOK MÁR MOST A PSZICHÉS BETEG !!! Üdv: Norbert Írj Livike21 ha szeretnél szívesen beszélgetek veled is.
1937. klfrkl (válaszként erre: 1935. - Livike21)
márc. 3. 15:24
Szia Livike21. A szédülés, kettős látás nem pánikbetegség. Az hogy nem mersz kimenni a házból az viszont már pánik. Kevert szorongásban szenvedsz, komoly baj, de ki lehet jönni csak piszkos nehéz, én tudom. Menj el pszichiáterhez de viszonylag normálisat keressél, aki nemcsak gyógyszert ajánlgat, hanem egyéb terápiát is.
1936. Nóri 666 (válaszként erre: 1935. - Livike21)
márc. 1. 23:09

Szia Livike21!

Fordultál már szakemberhez? Mindenképp ajánlom így nem èlhetsz!

Én sokáig azt hittem majd jobb lesz magamtól is, de ez egy alattomos betegség belülről tesz tönkre!

1935. Livike21 (válaszként erre: 1930. - Szőkelédi)
márc. 1. 20:34
Úgyan így vagyok ín is. Sehova nem járok. A 4 fal közé zár be ez a betegség. Ha tudom, hogy kikell mennem majd a lakásból, akkor már olyan gyomorgörcsöm van, szédülök, de úgy, hogy kettős látásom van, úgy érzem valami húz le,hirtelen melegség önt el. 5 éve van. Mindig egy élettel teli lány voltam. Most meg, egy semmire való, önbizalmam sincs, pedig ahhoz képest ahogy kinézek ez régen nem zavart. Most az is zavar, ha valaki néz. Meg akarok gyógyúlni, újra olyan mosolygos, jó kedvű, önbizalommal teli lány akarok lenni.
1934. Damianmode (válaszként erre: 1909. - Petdal)
febr. 28. 16:04
Szia! Engem minden alkalommal amikor rohamom van, elfog ez a "megőrülök" érzés. Azzal nyugtatom magam, hogy eddig sem őrültem meg és ez után sem fogok. Remélhetőleg. :)
1933. Damianmode (válaszként erre: 1910. - Arteika)
febr. 28. 16:02

Szia Arteika! Hihetetlen, de a tüneteid pontosan megegyeznek az én tüneteimmel! :(

Már évek óta nem volt pánikrohamom, de ma sajnos megint előjött. Érthetetlen mitől, mert úgymond "minden rendben van velem".

1932. szőkelédi (válaszként erre: 1926. - Adrimar)
febr. 24. 23:40
Dolgozni én sem járok . Itt az isten háta mögött semmi sincs. Itthon dolgozom ,meg a faluba itt-ott mindig van valami , helyettesítés, beugrós munka stb.
1931. szőkelédi (válaszként erre: 1929. - Adrimar)
febr. 24. 23:35
Nincs rá taktika 😔 18 évig éltem gyógyszerrel,a fiatalságom ráment. 24 évesen kerültem bele.2 évig gyógyszer nélkül próbáltam,aztán csak mindig lejjebb. De utána már jobb volt,kaptam kedélyjavitót, mellé rivotrilt...így neveltem fel a 2 fiam jóformán egyedül. Később jobbra fordult az életem alábbhagyott a roham a szorongás. Hosszú -hosszú évek kellettek hozzá.46 vagyok most . Nem akarok senkit elkeseriteni ,de ahogy Regin_a is írta ,ez egy szemét betegség. 😔 Talán ,mivel már nem érdekel mások véleménye, könnyen leépítem a mérgező embereket,nincs megfelelési kényszerem,ez is sokat segít. De még mindig nem vagyok elég bátor sokmindenhez.
1930. szőkelédi (válaszként erre: 1929. - Adrimar)
febr. 24. 23:22
Bárcsak tudnám a megoldást 😔, én még könnyen vagyok ,nincs kicsi gyerekem. Férjem dolgozik ,jól megvagyunk . Lehetőségekhez képest jól élünk , mindenünk megvan. De mégis nekem ez kevés. Nem járok egyedül sehová,így itthon elvagyok. Ezért írtam ,hogy sehogy sem tudom leküzdeni....így nem tudok másoknak segíteni,hisz magam is segítségre szorulok,ha utazni kell. Ezért érzem magam egy senkinek/semminek. Mások elmondása szerint talpraesett vagyok , ügyes. De ez a sz@r belülről tesz tönkre. Csak a nagyon közeli ismerősök tudják ,hogy milyen az állapotom. Vagy jól megjatszom magam ,vagy nem tudom,
1929. Adrimar (válaszként erre: 1928. - Szőkelédi)
febr. 24. 17:40
Én csak azt szerettem volna kérdezni, hogy volt-e valami taktikád, hogy valamennyire élhető lett az életed?
1928. szőkelédi (válaszként erre: 1927. - Adrimar)
febr. 24. 17:15
Hát ez jó vicc 😆😀sehogy ! Természetesen nem a betegeken viccelődöm.. Évek teltek el mire egyáltalán kikeveredtem belőle,aztán jött a leszokás a gyógyszerről. 2017 szeptember óta nem szedem. Teljes agymosás talán használna.. biztos,hogy egy jó pszichológus sokat segített volna ,de egyedül kellett megdolgozni mindenért. Sz@r ez úgy ahogy van.
1927. Adrimar (válaszként erre: 1923. - Szőkelédi)
febr. 24. 16:15
Hogyan tudod elengedni a szorongást, a félelmet?
1926. Adrimar
febr. 24. 16:12
Sziasztok! Olyan a fejem, mint aki részeg, nagyon jót aludtam a mirtazapintól, de délután már nagyon éreztem, hogy szorongok, fenn lenni nem nagyon bírok, pedig olyan szép idő van kinn! Próbálom erőltetni a mozgást, de nem nagyon megy. Hogy a fenébe kell, vagy lehet ebből kivackalódni, hogy legalább dolgozni bírjak, meg a családomat ellátni?
1925. klfrkl (válaszként erre: 1923. - Szőkelédi)
febr. 23. 22:08
Szia Szőkelédi. Teljsen igazad van, nagyon komolyan megmarad az emberben bennem is megmaradtak a rohamok során átélt halálfélelmek, ma is kisérnek. Én 28 évig voltam tünetmentes 2019 decemberében kezdődtek megint a rohamok. Azóta voltam depressziós is generalizált szorongott is, de ezek kéz a kézben járnak. Én is szedek gyógyszert most PROZAC oldatot jó. Írj nekem Szőkelédi légyszíves.
1924. klfrkl (válaszként erre: 1921. - Adrimar)
febr. 23. 21:59
Szia Adrimar. Ez már nem pánik betegség hanem depresszió elég komoly. A Rexetin jó rá, csak idő kell neki míg beáll én 6 évig szedtem tök jó voltam, az már más kérdés hogy most én is szarul vagyok. Én most pánikos Prozac oldatot nyomom. Régen ez gyógyított meg. Régi de jó. A böfögés, hányinger, étvágytalanság nem pániktünet!!!! A Mirtazapin szart se ér, eleinte altat én este szedtem utána elmegy a hatása úgy kb:2-3 hét múlva. Ráadásul hízlal nagyon. Ennyit tudok. Neked depresszióra kell antidepi a mirtazapin nem jó rá.
1923. szőkelédi (válaszként erre: 1922. - Nóri 666)
febr. 23. 21:31
"úgy érzem átveszi felettem az uralmat".... lányok! velem ezt 18 évig csinálta.Eszembe sincs ijesztgetni senkit.de hosszú évekig elhúzódhat, én is csak 3 éve nem szedek gyógyszert ,de sosem leszek olyan mint elötte . Megmarad az emberben :( lehet kezelni ,kordába tartani de ez van ...Nem lenne szabad szorongani ,persze ezt könnyű mondani ,csak az érti aki benne van . terápiára sosem jártam ,akkor még nem volt divat ,azzal kezdték hogy befektetnek . Nem vállaltam a gyerek miatt még csak 4 éves volt. Aztán lassan elkínlódtam ezt a pár évet . Nem szabad,hogy a gyerek mindebből bármit érzékeljen ,nem lenne szabad pontosabban . Nagyon -nagyon nehéz . Viszont a gyógyszeres kezelés jót tett ,bár nem gyógyított meg de jól lettem tőle . Kérdezzetek ha tudok segítek .
1922. Nóri 666 (válaszként erre: 1921. - Adrimar)
febr. 23. 20:14
Szia Admirar. Nagyon sajnálom hogy neked is ezt atkell elned én is már úgy érzem átveszi felettem az uralmat.Biztos nálad is erősít az állapot romlást hogy ott a fiad és úgy érzed ha te nem vagy ott neki mi lesz vele.. detto ezt érzem .. legutoljára a fiammal voltam egyedül itthon amikor nagyon durva rohamom volt és ő ezt látta teljesen megvisel azóta is ezen szorongok ha ketten vagyunk újra jöhet megint.Es ettol minden nap erzem a tüneteket.pulzus magas szívritmuszavar és igen nem tudok enni.Nagyon kemény ezzel együtt élni én még semmit nem szedek rá mert pár hete erősödött ez nálam, de úgy érzem ezt már vitaminokkal és hébe hóba egy szem nyugtatoval már nem tudom kordában tartani egyedül.
1921. Adrimar
febr. 23. 08:58
Köszönet, hogy reagáltatok! A neurológus lecserélte mától a rexetint mirtazapinre, és a frontin helyett át kell állnom a rivotrilra . Étvágyam semmi, hányinger továbbra is, remegés, izomrángás, iszonyú gyengeség. És persze jönnek a sötét gondolatok.... rengeteget böfögök, ez is pániktünet? Segítségem a férjem, aki mellettem áll, de tök tehetetlen. Nagyon szorongok, mi lesz velem, mert van egy autista fiam, aki ugyan ép értelmű, de önálló életvitelre nem képes, mi lesz vele? Az apjának nincs akkora türelme hozzá.
1920. szőkelédi (válaszként erre: 1918. - Adrimar)
febr. 22. 23:26
Adj időt a gyógyszernek,én is így voltam 98ban . Rettenetesen elintézett. 3 hét után javulnia kell . Ez antidepresszáns tabletta? Nem ismerem,enyém más volt. Ne keseredj el , segítséged van ?
1919. Regin_a (válaszként erre: 1918. - Adrimar)
febr. 22. 20:12

Ebbe a szemétségbe, a pánikba, olylan tünet is belefér amit nem is gondolnál. Szoval nyugu

Rexetin nem egy rossz gyógyszer a pánikra, a Xanax/Frontin csak javit rajta

Ettöl függetlenül ha egy idő, 1-2hónap, után a Rexetin nem válik be, másikat kell próbálni, értekezve a pszichiátterrel

1918. Adrimar
febr. 22. 16:18
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, mert már nem bírom tovább! 2 hónapja rosszul lettem a munkahelyemen, másnap iszonyú remegés, hányinger, egyensúlyproblémák jelentkeztek. Van egy mitokondriális problémám, ami izomgyengeséggel jár. Jó pár vizsgálaton túl vagyok, csövet nyeltem, hasi uh., sürgősségi, de úgy tűnik, pánikbeteg lettem.rexetint szedek egy hete, és a 10 éve szedett frontinomat megemelték. Szerintetek belefér a pánikba ez a nagyfokú remegés, és a nem bírok semmit enni dolog? Olyan gyenge vagyok már, hogy még az udvarra sem bírok kimenni!6 hete betegállományban vagyok! Borzasztóan el vagyok keseredve, nem tudom, mit tegyek, hogy legalább enni bírjak.
1917. klfrkl (válaszként erre: 1915. - Nóri 666)
febr. 18. 15:39
Nori 666. Most olvastam végig a történetedet. Tipikus pánikbetegség és pánikrohamok. Sajnos az én tapasztalatom az hogy ilyenkor pszichiáter. Nem kell megijedni az antidepitől annál rosszabb. Én már 6-félét próbáltam szart se érnek. Most Prozac oldattal próbálkozunk a főorvosnőmmel. ÉS NEM KARDIOLÓGIAI BAJOD VAN HIGGY NEKEM, NEM IS VOLTAK. ÉN TAVALY TETŐTŐL TALPIG KIVIZSGÁLTATTAM MAGAM SEMMI. Írj és folytatom majd. Üdv. és semmi pánik.
1916. klfrkl (válaszként erre: 1915. - Nóri 666)
febr. 18. 15:33
Szia Nori 666. Írj légyszíves az e-mail klfr@freemail.hu. Csak azért hogy leírjam az én történetemet megosztom veled. NEM MINDENNAPI. 2019-ben még kajak VB-én voltam Szegeden.
1915. Nóri 666
febr. 17. 22:16

Sziasztok! Új vagyok itt. Próbálom össze szedni a gondolataimat.Szóval röviden a történetem: 2012 körül volt az első komolyabb rohamom amikor is vezetés közben hirtelen semmiből úgy bedobogott a szívem,H még kellett állnom félre aztán otthon voltam máskor egyedül és.ugy éreztem.lezsibbad a fél oldalam bevitt a.mento megijedtem nagyon egy hétig vizsgáltak de nem.talaltak semmit. Ez szépen elmúlt aztán jött tavaly óta egy állandó félre ütése a szívemnek nem foglalkoztam vele, kardiológusnal voltam aki nem talált megint semmit. Na itt jön msot a lényeg ez a.szivritmus zavar egyre sűrűbb és hozzá társul a hirtelen jelentkező magas pulzus.A hetekben többször volt rohamom. Teljesen.kivagyok.mar magamtól. Sajnos nem.segit hozzá H a férjem 3 műszakban dolgozik.es.ha éjszakára megy szinte már érzem h jön a roham.A gyerekkel én vagyok.ugye egyedül akkor teljesen rá teszem magam arra, h mi lesz ha rosszul leszek.es ezt látja😭közben eppen csinálok egy sulit és vizsgaidőszakom van. Erre fogom picit H lehet ettől erősödik most ez bennem.Eddig nem akartam pszichiáter hez menni de úgy érzem itt az ideje közben felek attól is H nem e.megis valami betegség hogy a szívem úgy félre üt és egésznapos is szokott lenni.Marciusban megyek amúgy kardiológushoz is vissza.Megorulok már magamtól ,se ejjelem se nappalom. pár hete csak erre gondolok és figyelgetem a tüneteket. Napközben jobb a munkával gyerek háztartás lefoglalni próbálom magam de.aztan jön az este és mindig rosszabb. Csinálom a .légzés gyakorlatokat, egészségesen étkezem, próbálok mozogni és mégis ...

Frontin 0;25 sajnos napok óta alváshoz vettem be de nem akarok raszokni. Magnézium; D vitamint,valeriana és társait ég ideje eszem már.

Örülök hogy rá találtam erre a csoportra és látom nem vagyok.ezzel.egyeduo. Szívesen beszélgetek másokkal erről és tanácsokat fogadni.

Mindenkinek jobbulást és kitartást

1914. Sly001 (válaszként erre: 1910. - Arteika)
febr. 17. 16:18
Ezek tipikus pánokos tünetek. Facebookon van sok pánikos csoport, ahol nagyon jó tippeket adnak egymásnak a csoporttagok. Ha rosszul vagy próbáld magad megnyugtatni, hogy "nem lesz semmi bajom, el fog múlni, ahogy legutóbb is". Hideg vizes törölközőt rakj a tarkódra, légzéstechnikákat találsz a Youtube-on.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook