Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
sziasztok!
én nem vagyok diagnosztizált pánikbeteg,de sokszor volt olyan,hogy amikor a párom elutazott,órákat zokogtam,hogy meg fog halni.Rettegtem az utazás minden formájától.Sokszor napokig nehezen vettem levegőt,olyan érzésem volt,hogy midjárt megfulladok.szédültem ,őrülten dobogott a szivem,hányingerem volt,s volt ,hogy napokig nem nagyon mozdultam ki szívesen a lakásunkból,csak sírtam és sajnáltam magam.Ez a szülésem után jelentkezett.Nagyon rosszul éreztem magam kb. három évig.Azután találtam véletlen egy szórólapot,amin pszichodráma tanfolyamot hirdettek.Mindig utáltam dokihoz menni,és féltem is tőle.De akkor épp jobb passzban éreztem magam és befizettem a részvételi dijat.Nagyon húzós volt.utána meg már muszáj volt elmennem.akkor is ,ha nem akartam elvitt a párom,mert már nagyon gázos voltam és nem akart ilyen állapotban látni.Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!Tulajdonképpen csoportosan a lelkünk mélyére néztünk.Miért reagálok így?pl miért rettegek az utazástól és miért gondolom,hogy meg fog halni a párom stb...Rengeteg dolgot megtanultam. Megtanultam megérteni sok félelmem miértjét,és azokat valamennyire kezelni.Ha valakit érdekelne szívesen írok róla,hogy mi is ez pontosan.Hátha segíteni tudok valakinek!Köszönöm,hogy meghallgattatok! Ja és azóta már utazni is mertem! :)
én citagent szedek, ennek is elvileg pár hét után be kéne állnia. . nem is értem mi van m nekem még most is vannak tüneteim. barátom szerint jobban vagyok már de sztem csakmeg akar nyugtatni.
nekem kevert szorongásos depim van.
ha feszült vagyok, akkor van, h egész nap szorongok.
Viki! a 0,25-ös frontint szeded? Abból a szarul vagy, bevehetsz kettőt, az jo lesz rá.
Nekem egszer 160/110 volt a vérnyomásom és totál szarul voltam, bementem este a sürgösségire, elküldött a doki, h vegyekbe 2 frontint, és ha 2 ora mulva még nem mulott el a feszültség, akkor még 2-öt nyomjak be. Az első 2 után jobban lettem.
és nektek van h egész nap rosszul vagytok v inkább hirtelen jön? m én azt tudom a pánikról h hirtelen tör az emberre és úgy el is múlik. de én pl egész nap rosszul vagyok.
?
hú, köszi a válaszokat, igazán aranyosak vagytok.
nyugi, igazából nem megölni akarom én magamat, hanem kijutni és sokszor ez tűnik az egyedüli megoldásnak. szép életem van, ezért nem értemmért hálózza be ez a sz.r. nekem volt 140es pulzusom is.
én frontint szedek, reggel felet este meg egészet de mikor rosszul vagyok sosem merek beszedni többet. pedig leheth be kéne.
ne haragudj vámpír nem akarok személyeskedni csak gyűjtöm információt, neked mekkora volt egy jó magas vérnyomásod egy ilyen roham alkalmával?
amúgy meg valahol lejjebb olvastam hogy a kialvatlanság gyakoribb pánikrohamot okoz..ez igaz? Mert most szünetbe nem sokat aludtam rengeteget számítógépeztem és egyik nap 3 órát aludtam cakk pakk nagyon rosszul lettem és puff...
Persze, ez egy remek spirál! :)
A pániknak pont az a lényege, hogy veszélyérzeted van, és emiatt felmegy a pulzus, felmegy a vérnyomás. Aztán ha megméred, mégjobban megijedsz és még feljebb megy, aztán ettől mégjobban megijedsz, stb-stb...
Ilyenkor szépen leülni-feküdni, lazulás, relax, mély légzés, és javulni fog a helyzet, hamar.
Sziasztok!
egy kérdésem lenne azokhoz akik már éltek át pánikrohamot. Nektek fel szokott menni a vérnyomásotok egy egy ilyen roham alkalmával? nálam a legutóbbinál 172/112 volt akkor még nem is voltam vészes állapotba csak iszonyatosan stresszeltem és ezért hajnalba megint rosszul voltam de vagy százszorosoan akkor meg se mertem mérni mert ha látom hogy mekkora akkor mégjobban kifakadok..
előre is köszi a választ