Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok (beszélgetés)
Huu hát ez Istenien hangzik.Igen hagymát kifelejtettem,de mindig rakok rá.Egyet viszont nekem nem szabad,a szójaszószt,mert nyomokban glutént tartalmazhat,ha megnézed a csomagoláson rá is van írva:(
Ma ebédre készítettem magamnak krumlpit karikára,répát hosszába és karika hagymát a sütőbe raktam csak só,egy kis natúr fűszer,kevés oliva és így megsütni.Nagyon fini ez is:)
Vacsira padliszán legyező: Hosszába bevagdosni a padlizsánt,bele rakni fokhagma gerzdeket és paradicsomot,ezt hagyma karika ágyra rakni és sütőbe készre sütni:))
Új vacsi:
Padlizsán,cukkini,gomba,paradicsom,paprika mindet darabolom és grillsütős serpenyőbe átgrillezem. Nagyon fini,szpoktam hozzá sütőbe krumplit is sütni,vagy husit simán párolni.A fűszerek grill keveréket szoktam.
Sziasztok!
Megcsináltam a padlizsán krémet vacsira ami nálam 5-kor van, isteni volt.
Na én is leírok egyet,igaz kicsit más mitn az eddig leírtak,de én gyakran szoktam ezt vacsizni,sztem laktató.
2 db almát lereszelek,egy édesített natúr joghurtot,durvára vágott diót hozzákeverek. Fél órára a hűtőbe teszem,h. jól összeérjenek az ízek és kész is:) Nagyon fincsi,olyan mint egy édesség..de azért még sem kalóriabomba.
Ez nagyon finom,én is szoktam csinálni,de egy kevés cukrot(most édesitőt)és ecetet is teszek bele.Én igy szeretem.
Aki még nem csinált,egy jótanács:sütőben érdemes lefóliázni a padlizsánt.Én egyszer úgy jártam,hogy kidurrant és tiszta tutyi lett a sütőm.
Szia!
Én sem rajongtam a zabkorpáért,de meglepetésemre egész jóizű,ha jó receptet használunk.Re mek listhelyettesitő többek között.Figyu!Feltétlenül nézd meg a "zabkorpás receptek"topikot,ott van sok kipróbált recept.Én is onnan veszem az ötleteket.
Van pl.2 féle pizza zabkorpából,egyszerű,gyors,és finom,vagy sütik,galuska,sok minden.Később lesz időm,akkor beirok ide is 2 receptet.Puss
Szerintem a tzatziki saláta is kiválló vacsira és biztosan nem hízlal.
Az is fenn van a receptjeim között, nagyon egyszerű elkészíteni.
Nagyon szeretem a szóját és a tofut is. Sűrűn eszek szójakockát. Igaz, hogy magas a fehérjetartalma, de emellett sok kalóriát is tartalmaz. Vacsira nem szoktam enni.
Egyébként van tofus recept a receptjeim között.
Szeretem a puffasztott rizst,de csak ugy rágcsálni.Inkább abonettet szoktam enni sajttal,sonkával,vagy enyhén sós puffasztott búzát szintén sonkával,ilyesmi.
Van egy topik,zabkorpás receptek a cime,nézzétek meg ha még nem láttátok,tök jó receptek vannak ott.Persze nem estére.
Edina!Látom egyidősek vagyunk,én július.Szépek a lánykáid,az én kislányom is 16 hónapos,a fiam 3 éves.Holnap irok zabkorpás receptet,ha érdekel valakit,B.Alexandrás.
Sziasztok!
Én nagy fogyiba vagyok,de mostanába 5 körül szoktam még vacsizni!Eddig nem tettem!
Ma pl nagyon hagymás körözöttet ettem,fasirtal!A fasirtot zabpehelyel csináltam!
Tegnap réparudacskákat majszoltam,amit fokhagymás tejfölbe nyomkodtam!Tejföl,sajt,fokhagyma!Isteni fini,imádom!:))
Sajna mi nem szeretjük a tengeri herkentyüket,de remélem fogtok még jo kis recepteket írni!:))
Salikat én is napi szinten gyártok!
Joéjt lányok!
Sziasztok!
Jó ez a topik,nekem is mindig probléma,hogy mit egyek vacsira.Norbizok,és nehéz kenyér nélkül megoldani a vacsorát.
Az a rákrudacska tényleg nagyon finom,én is szeretem.
Gyerekkorom óta az vagyok de sajnos csak 9 hónapja diganosztizálták,miután életveszélyes állapotba sikerült kerülnöm.De már így utólag hogy kiderült,megérte, hogy olyan rosszul lettem,mert rá is mehettem volna.
Kislányomat is szűrték rögtön,és egyelőre minden rendben vele:) 6 évesen kell újra vinnem őt,hogy megnézzék. Nem könnyű a lisztéezékeny élet,és elég drága,de amennyit szenvedtem azt megelőzően,úgy gondolom minden pénzt megér,hogy jól legyek:))
Nem fogyozóm,úgymond kímélem a gyomromat,sajnos lisztérzékeny vagyok.
Továbbá imádom a salátákat és a könnyű kajákat,ami ízletes,a finom friss fűszerekkel:)
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Diétás tanácsok troll étkeztetéséhez
- Nagyon hatásos diétás recepteket tanácsokat szeretnék
- Milyen diétás/egészséges ételek vannak, amik olcsók is?
- Olcsó és gyors diétás sütemény receptek