Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok fórum

Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2009. jan. 12. 10:20
Nekem is jól jönne egy-két új vacsoratipp :) Bár én még mindig nem próbáltam ezeket a csábító tejbezabikat. Valamelyik nap bepótolom :)
557. f5c6739a81 (válaszként erre: 553. - Vereskati)
2009. jan. 11. 19:32
Nekem újabban a kókusz és a natúr kakaó a sláger...a fahéjat cseppet unom :-)
556. Icus (válaszként erre: 537. - A9e1c02a7b)
2009. jan. 11. 07:37
OKé itt a válasz.:) Én zabpuffancsot szoktam készíteni tojás, zabpehely, fokhagyma. De a Te verziódat is kipróbálom:)) Jól hangzik:)) Ebben a verzióban legalább nem a zabpehely dominál:)) Egyébként én szoktam állni hagyni 1-2 órát, de jobb ha egy éjszakára hűtőbe teszed, mind a régi szép időkben készített túrógombócnak való grízes masszát:))
555. Icus (válaszként erre: 534. - A9e1c02a7b)
2009. jan. 11. 07:30
A karfiolpüré nekem sem jött be:(( Kroketnek mit kevertél hozzá? Zabpelyhet vagy korpát esetleg tk-lisztet?
554. szimba
2009. jan. 11. 07:16

Tejfölös túróval töltött hajó

Egy kanál túró, egy kanál tejföl összekeverve, megfűszerezve. Félbevágok egy paprikát, vagy egy paradicsomot, kibelezem, és beletöltöm a tejfölös túrót. Kis reszelt sajttal, csíkokra vágott pulyka- vagy csirkesonkával meg lehet szórni a tetejét.

Két ilyen hajótól jól lehet lakni, és rendkívüli módon update!

553. vereskati (válaszként erre: 551. - F5c6739a81)
2009. jan. 11. 05:18
Milyen finom is az! Szoktam beletenni aszalt gyümölcsöt is és fahéjjal szórom meg a tetejét. De én ezt inkább reggelire eszem.
552. szimba
2009. jan. 10. 18:28

Sziasztok!

Senkinek sincs semmi új ötlete? Olyan jó volt itt olvasgatni a tippeket...

Én csak azt akarom írni, hogy az Auchanban az a sokat emlegetett Vici rákízű halrudacska most akciós (99,-). Gyorsan be is szereztem 5 csomaggal!

551. f5c6739a81 (válaszként erre: 549. - Agines)
2008. dec. 1. 19:25
Én biztos tejbezabit csinálnék belőle :-)
550. a9e1c02a7b (válaszként erre: 549. - Agines)
2008. dec. 1. 13:09
Madártej édesítővel, vagy gyümölcsturmix fagyasztott eperből.
549. Agines
2008. dec. 1. 11:05
Van itthon egy liter tej. Nemsokára lejár. Mit készítsek, amihez fel tudnám használni, nem szeretném se meginni se kidobni. Olyat szeretnék, ami nem hízlal, de semmi ne jut eszembe.
548. a9e1c02a7b (válaszként erre: 547. - A9338a7669)
2008. nov. 6. 13:48

Jónak tűnik a süti. Lehet, én is megcsinálom, van egy csomó almám itthon, amelyek nyersen nem annyira finomak már. Én csak a nagyon kemény, nagyon leves, ropogós almákat szeretem, de ezekkel mellétrafáltam. Sütinek jók lesznek...


Ezzel a paradicsomos szósszal nagyon finom a Norbi tészta. Egyáltalán nem érződik rajta semmi furcsa. De valami enyhébb szósszal lehet, hogy érződne... Régebben én is vettem, akkor nem ízlett nekem sem, de ez most igen. Vagy változtattak rajta valamit, vagy az én ízlésem változott, nem tudom. Enyhén csípős cuccokkal biztos befutó.

547. a9338a7669 (válaszként erre: 546. - A9e1c02a7b)
2008. nov. 6. 13:14

Bemásolom a receptet. Nem saját, úgy kaptam.



TÚRÓS-ALMÁS FELFÚJT (U1)


2 evők. édesítőport elkevertem 1 tojással, 2 teásk. vaníliaaromával, majd hozzáadtam 2 evők. olíva olajat, 2 evők. zabkorpát, 15 dkg túrót, 1 teásk. citromhéjat, 1 evők. citrom levét.

A massza felét mikrózható tálba öntöttem, rászeleteltem 1 almát, meghintettem fahéjjal, majd mehet rá a massza másik fele.

A legerősebb fokozaton 2 perc, majd a legkisebben 3 percig mikróztam.


A karfiol sali az pedig olyasmi, mint a püré, csak én nem pürésítem, hanem csak összevágom apró darabkákra a karfiolt, megöntöm fokhagymás tejföllel, kis szerecsendió, Norbi majonéz! Nekem nagyon ízlik.


A Norbi tészta finom? Bár még azt sem láttam sehol. Egyszer régen ettem, de az annyira nem jött be, de megpróbálnám újra :) Amúgy én is paradicsomos tésztát ettem ebédre :) Nagyon szeretem az ilyen kajákat.

546. a9e1c02a7b (válaszként erre: 545. - A9338a7669)
2008. nov. 6. 12:02

Szokásos karfiol sali? Azzal még nem dicsekedtél. Az milyen? És az almanélküli almás felfújt?


Én éppen most eszem a fincsi paradicsomos szószos Norbi tésztámat. Imádom!!! Light sajttal.


A héten nem csináltam semmi említésre méltó fogyis kaját, hideget ettem vacsira.

545. a9338a7669 (válaszként erre: 544. - A9e1c02a7b)
2008. nov. 6. 11:42
Dehogynem! :) Tegnap csináltam almás-túrós felfújtat, alma nélkül, diétás lekvárral :)) Szerintem finom lett. A vacsorám meg a szokásos karfiol sali volt, majonézzel.
2008. nov. 6. 11:25
Na mijaz, már nem vacsoráztok???
543. a9e1c02a7b (válaszként erre: 542. - A9338a7669)
2008. nov. 1. 11:12
Köszi, de ez nem fantázia kérdése. :) Csak számba vettem, mi van itthon. Ma megcsinálnám a pudingos változatot (az van itthon), ha nem lenne akkora felfordulás vele. Tegnap is akkora kupit csináltam... Ma anyáéknál leszünk + temetőlátogatás, ilyesmi... Úgyhogy majd hétfőn bepróbálkozok valamelyikkel.
542. a9338a7669 (válaszként erre: 541. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 31. 15:36
Hú, van ám fantáziád, nagyon kreatív vagy! :) Le is mentettem, majd én is próbálkozom. A túró az jöhet, azt nagyon imádom. A lekvárra én is gondoltam már, csak annyira bejött a fahéjas tejföl, hogy megettem mindet :))
541. a9e1c02a7b (válaszként erre: 540. - A9338a7669)
2008. okt. 31. 15:12

A vöröshagyma nagyon feldobta!!! És a megpirult pehely is. Nekem alig maradt, úgy felfalták a többiek. Szóval, tényleg jó lett, nem csak a fogyózó, kiéhezett emberkéknek.


És egy másik próbálkozás a gőzössel: Alap ugyanaz, csak korpa helyett pelyhet használtam megint 5 kanállal. Beletettem még 3-4 kanál mákot és egy kis vaníliát. Összekevertem a masszát, bele a kerek szilikon formába. Tetejére reszeltem almát és betettem a mikróba 750 wattra 6 percig. Utána megfordítottam, mert az alja nem sült meg, így is sütöttem még 2 percig. Még jobb lett, mint a diós! Még elképzelem, hogy lehet még rá rakni valami túrós krémet vagy pudingot. Vagy meg lehet kenni diétás lekvárral.

540. a9338a7669 (válaszként erre: 538. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 31. 15:00

Tök jó, hogy így lehet variálni, már én is gondoltam rá, hogy valamivel fel lehetne turbózni. Végülis bármi mehet bele szinte.


Szóval a karfiolkrokett is sikerült. Olyan szépen el tudom képzelni, de a múltkori brokkolis próbálkozásom után félek :)

2008. okt. 31. 13:28
Ja, és a karfiolos krokettet is ették, de nagyon. Még a férjem is, pedig ő eléggé ellenáll mindennek, ami egészséges.
2008. okt. 31. 13:27
Na, mit csináltam már megint a gőzös sütiből: 1 tojás, 1 tejföl, kicsi stevia, 5 ek. apró szemű zabpehely, 1 kk. sütpor, 2 ek. darált dió, 2 ek. kókuszreszelék, csipet só, néhány szem aszalt áfonya, aszalt meggy jól összekeverve, muffinformákba téve, sütőben közepes hőfokon kb. 25 percig sütve. Jó lett az állaga és az íze is, kicsit lehetett volna édesebb, de én a steviával még csak kísérleti időszakban vagyok. Legközelebb citromhéjat teszek még bele. A gyerekek falták, mint aki sosem evett.
537. a9e1c02a7b (válaszként erre: 535. - A9338a7669)
2008. okt. 31. 11:30
Na, jó lett! Tettem a masszába egy vöröshagymát, egy tojást és jó sok apró szemű zabpelyhet és zabkorpát. Ízesítve már volt püré korában. Pogácsákat formáztam és beleforgattam az apró szemű zabpehelybe, mert elég lucskos volt még így is, hogy egy csomó szárazat beleraktam. Vajban sütöttem ki, mert én vajmániás vagyok, megpirult rajta a zabpehely és szerintem nagyon fincsi. Bár azért estére szerintem nem alkalmas így serpenyőben kisütve.
536. a9e1c02a7b (válaszként erre: 535. - A9338a7669)
2008. okt. 31. 10:09
Oké, remélem lesz miről beszámolni.
535. a9338a7669 (válaszként erre: 534. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 31. 10:03
Szia! Majd számolj be, hogy milyen lett, hátha én is megpróbálkozom vele még egyszer! :)
2008. okt. 31. 09:15
Na, sziasztok! Ma a tegnapi nem túl jól sikerült karfiolpürémet fogom megcsinálni krokettszerűségnek. Mert pürének nem fogom megenni, az bizti. Nem volt itthon tejföl, se joghurt, és furcsa lett az állaga. Remélem, összejön a krokett.
533. a9e1c02a7b (válaszként erre: 532. - 2577cdcc12)
2008. okt. 31. 08:37
Hát, ez tényleg elég hihetetlen, de ha te mondod... :)))
532. 2577cdcc12 (válaszként erre: 515. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 30. 16:25
A crispes nem grilles. Az van ráírva (nem fogod elhinni), hogy crisp. Ez egy programfajta, amihez egy speciális tál is tartozik.
2008. okt. 30. 13:39

No, a mai tök egyszerű, de nekem nagyon finom desszertem: sült alma kétféle módon. Alma szétvágva, magháza kivágva, fele beszórva darált dióval, másik fele fahéjjal és kókuszreszelékkel. Csak pici kell rá mindenből, de megsülve teljesen édes ízű, nem kell rá semmi édesítő. Nekem többet ért most, mint (szinte) akármelyik sütemény.


Anyukám meg olyan finom tejszínes halat csinált! Nem tudom, mennyire fogyis, nem mertem megkérdezni az összetevőket... :)

530. Kiss Mária (válaszként erre: 529. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 30. 10:44
Én azt már 3szor csináltam és a sajnos válogatós fiam kedvence:)) Ennek a sütiféleségnek meg hasonló állaga lesz, mint a hamiskenyérnek, csak azért sűrűbb, nincs benne sütőpor vagy szódabikarbóna, ami fellazítaná
529. a9e1c02a7b (válaszként erre: 528. - Kiss Mária)
2008. okt. 30. 10:40
És ennek sütiállaga lesz? Amúgy gondolkodom a Mirinda szeleten, mindenki dícséri. Ki kéne próbálni, és ha sikerül és ízlik a családnak, karácsonyra megcsinálnám.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook