Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok fórum

Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok (beszélgetős fórum)


2008. jún. 3. 14:27
A barnacukrot kipróbálom. Köszönöm szépen:-)
2008. jún. 3. 14:26
Én a tv reggeli műsorában hallottam,ott mondta.Nem tudom van e vmi saját oldala ,de biztos van erről vmi a neten.
76. RLindi (válaszként erre: 75. - 7a319416e1)
2008. jún. 3. 14:24

Tényleg? Mondjuk én legtöbbször zöldteát vagy kamillát iszom,ezeknek szeretem az ízét.

A csalánt kúraszerűen szoktam minden évszakban 1 hónapig.

De vajon miért jobb kortyolgatni? Azt nem írja esetleg?

75. 7a319416e1 (válaszként erre: 71. - RLindi)
2008. jún. 3. 14:22
Pedig a Sütő Enikő szerint kortyolgatva fejti ki hatását minden gyógynövény ital.
74. 7a319416e1 (válaszként erre: 70. - Hajni80)
2008. jún. 3. 14:20
Szia én semmivel,de ha úgy nem bírod egyáltalán akkor kevés méz,vagy barnacukor.
73. RLindi (válaszként erre: 72. - Hajni80)
2008. jún. 3. 14:16
Ja értem,hát sajnos még én sme jöttem rá mivel lehetne kicsit feldobni:)
72. Hajni80 (válaszként erre: 71. - RLindi)
2008. jún. 3. 14:11
Sajnos tudom, hogy alig van íze:-( Egy időben nagyon sokat ittam allergia miatt. Ezért gondoltam, hátha van ötlet ízesítés szempontjából, amivel fel lehetne dobni, és mégsem hízlal. Jókat kérdezek, mi:-)
71. RLindi (válaszként erre: 70. - Hajni80)
2008. jún. 3. 14:09

A csalánteának alig van íze.

Milyen édesítószerre gondoltál? Esetleg a méz na de azért az is hízlal. Simán meg lehet inni minden nélkül.

Én ugy szoktam,h. akkor iszom amikor már kellően kihűlt és gyorsan lehúzom:)

70. Hajni80 (válaszként erre: 69. - 7a319416e1)
2008. jún. 3. 13:56
Valami, amivel esetleg a csalánteát ízesíteni lehetne? ami nem hízlal, és nincs édesítőszer utóíze?
2008. jún. 3. 13:41
Mindenkinek ajánlom a csalánteát kúra szerűen használni és fogyasztani kitűnő.Én reggel és este egy jó nagy pohárral kb egy hónapon keresztül szoktam inni.Nincs rossz íze,nagyszerűen kiegészíti a diétázást,ösztönöz a folyadék fogyasztásra,mert a szervezetnek nagy szüksége van rá.Kortyolgatva lassan fogyaszd,így hatásosabb!Valakinek vmi kellemes ital ötlete a nyárra?
2008. jún. 3. 13:31
Sziasztok!,tegnap jártam bio boltban,és találtam füstölt tofut,most gondolkozom milyen módon fogom elkészíteni.Valószínű jó kis zöldségekkel wokban lenne az igazi.Aki szereti a gombát,csinálhat sültgomba salátát belőle,zsírszegény sajttal.A gombát felkarikázva,sóval,borssal,kakukkfűvel fűszerezve oliván pirítani,majd egy kevés balzsamecettel összepárolni.Ezt a friss kevert saláta tetejére önteni,a rajta lévő lé az öntet,tehát már más,nem is kell.A tetejére sajtot is tehetsz.Jó étvágyat!
67. Rosa (válaszként erre: 64. - Fe20557d00)
2008. jún. 3. 13:24
Miért?
66. Rosa
2008. jún. 3. 13:24
Akit érdekel,hasonló recepteket talál a "zabkorpás receptek"cimű topikban.
65. Rosa (válaszként erre: 62. - 7a319416e1)
2008. jún. 3. 13:22

Sziasztok!

Szóval ahogy igértem zabkorpás recept:Pizzatészta másképp:1 joghurt,1 tojás,1mk.só,1mk.szódabikarbóna,és annyi zabkorpa,hogy jó piskóta sűrűségű legyen.

Olivaolajjal kikent tepsibe önteni,félig megsütni.VIGYÁZZ!hamar sül.Ha már kezd szilárdulni a teteje,tedd rá a cuccokat,sütsd készre.Este ehető kenyérkének is jó,18x18-as tepsibe kicsit vastag.Én kerekre csináltam,finom.

64. fe20557d00 (válaszként erre: 63. - Rosa)
2008. jún. 3. 08:24
Nekem a búza és a zab tilos:((
63. Rosa (válaszként erre: 62. - 7a319416e1)
2008. jún. 2. 20:51

Szia!

Én zabpelyhet vagy búzapelyhet szoktam tejben felforralni,és abba gyümit tenni.

Holnap irok neked zabkorpás receptet,igérem.

62. 7a319416e1 (válaszként erre: 55. - Rosa)
2008. jún. 2. 17:25
Vettem ma zabkorpát,búzacsíra korpát,lenmagkorpát.Eperrel ,és kefírrel már ki is próbáltam.Nem fog a kedvenceim közé tartozni a kesernyés íze miatt,de ezt is kell.Nagyon tápláló,és a rosttartalma miatt most talán széklet is rendben lesz.Mindenképpen le kell forrázni tejjel?,mert én úgy tettem bele simán a kajába.Lehet ezért volt az íze olyan.Ma főtt tojás lesz salátával a vacsim.
61. fe20557d00 (válaszként erre: 60. - RLindi)
2008. jún. 2. 12:06
Köszönöm:-))
60. RLindi
2008. jún. 2. 10:33

Szia! Persze szívesen:)


Finom zöldségfasírt


Hozzávalók:

főtt/pároltburgonya

karfiol

brokkoli

sárgarépa

kelbimbó

tojás

sót-bors-ételizesítő

lágy kinyomós sajt

mustár

foghagyma

Elkészítés: A főtt zöldségeket áttöröm,de nem kell pürésiteni.

Hozzáadom a fűszereket, a tojást és a krémsajtot is.Alalposan összedolgozom. Kb. fél tenyérnyi fasírtokat formázok és zsemlemorzsába forgatom.

Tanácsok: A zöldségekből ki lehet hagyni és hozzá lehet tenni ízlés szerint.


Kisütni két féleképpen szoktam: vagy felhevített vajban vagy sütőben. Mindkét módon nagyon finom.

59. fe20557d00 (válaszként erre: 53. - RLindi)
2008. jún. 2. 10:26
Bemásolod ide is a receptet? :-)
2008. jún. 1. 21:57
Utána néztem és sok jó tulajdonsága van ,pont erre lesz szükségem.Holnap veszek aztán írom hogy mi volt vele.puszi
57. 7a319416e1 (válaszként erre: 55. - Rosa)
2008. jún. 1. 21:54
Köszi,veszek zabkorpát aztán kipróbálom.Rákeresek mert nem tudom mit tartalmaz igazán.Megpróbálkozok vele!puszi
56. 7a319416e1 (válaszként erre: 54. - O.andi)
2008. jún. 1. 21:52
Mi az amit nem tudsz?drága Andrea?vacsi receptet?Nem baj itt találsz magadnak ,csak keresgélj bátran!Puszi
55. Rosa (válaszként erre: 30. - 7a319416e1)
2008. jún. 1. 20:47

Sziasztok!

Kicsit késve,de jövök a zabkorpás recepttel.Ezt szoktam csinálni,igaz hogy reggelire,de aki nem Norbizik,annak jó diétás vacsira is:Zabpelyhet vagy búzapelyhet tejben felforralok(mikróban is lehet),megvárom mig megdagad,aztán teszek bele túrót,édesitőt,gyümölcsöt(előtte kicsit összenyomva),nagyon szeretem,olyan mint a gyümölcsrizs.

54. o.andi
2008. jún. 1. 20:39
nem tudok sajnos
53. RLindi (válaszként erre: 52. - 7a319416e1)
2008. jún. 1. 20:21
Ez nagyon jól hangzik,ki fogom próbálni. Én is szeretem a zöldséges dolgokat. A recik közé felraktam egy zöldségfasírt nevű kaját ha gondoljátok nézzétek meg az is nagyon finom és könnyű kaja. Én semmit nem szoktam olajban sütni amugy hanem olyaj nélkül a sütőben. Finomabbak is a cuccok na és ugye zsírszegény,nemszívja tele magát olajjal. És tényleg mindent lehet fasírozott,kiránott husik-zöldségek..
2008. jún. 1. 19:53
Lányok ma este nagyon finomat vacsiztam.Volt itthon szója granulátumom a spárban vettem 176 fT egy dobozzal.Ezt hasonlóan mint a fasírtot,(persze előbb víz)só bors,pirospaprika,2 gerezd fokhagyma,2 db tojás,petrezselyemzöld,raktam még mirelit zöldborsót,és kukoricát,reszelt sárgarépát bele.Golyókat sütöttem ki belőle,elég sok jó adag.Majd egy csészébe egy pohár kefírt kikevertem kaporral(nekem mirelit mindig van),só,és kovászos uborkát raktam bele apró kockára vágva.Ez a köret.Nagyon finom!Érdemes kipróbálni!Puszi
51. fe20557d00 (válaszként erre: 48. - 7a319416e1)
2008. jún. 1. 16:01
Nem raknak bele,csak olyan gyártás soron csomagolják,ahol szennyeződhet más termék által.Ezt nekünk feltüntetik,mert ez is árthat nekünk.
50. fe20557d00 (válaszként erre: 49. - 7a319416e1)
2008. jún. 1. 15:58
Köszönöm szépen:))
2008. jún. 1. 15:04
Megkerestem a receptet ha vkit érdekel tegye el.Csak ősszel lehet! 3kg pritamin paprika,1 kg vöröshagyma,1 kg paradicsom,1 és még fél kg padlizsán,1 liter olaj.bors,babér,só,vegeta.A zöldségeket ha van darabológéped azzal aprítsd,ha nincs akkor nagyon apró kockákra kézzel(így macerás)És akkor szépen sorban az olajba a hagymától kezdve,pakold bele a hozzávalókat.Lassú tűzön kavargatva főzzed,sok levet ereszt,azt el kell főnie,de száraz ne legyen.Ez kb 2 órát is rogyoghat.kenhető pástétomszerűnek kell lennie.Hűteni kell ,majd ha már langyos akkor kevés tartósítószert kell keverni hozzá.Ha forrón rakod bele,keserű lesz.Majd üvegekbe töltheted.Lezárva,hetekig eláll.De annyira finom pirítóssal ,hogy hamar el fog fogyni.Csináljátok majd meg!Puszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook