Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok (beszélgetés)
Viszont találtam ott egy fantasztikus receptet: Hamis túrógombóc :Hozzávalók: 4 pohár 175 grammos kefír 1 pohár (175 gramm) búzadara 1 pohár natúr joghurt folyékony édesítőszer zsemlemorzsa olaj a pirításhoz
A 4 pohár kefírt és másfél evőkanál folyékony édesítőszert egy lábasba teszünk és felforraljuk. Ha felforrt apránként hozzáadjuk a darát, de úgy hogy közben lendületesen keverjük a kefírt, mert azt mondják máskülönben csomós lesz (nekem még nem lett az sosem, így nincs személyes tapasztalat csak mindenhol ezt olvastam). Addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. (A tejbegríznél kicsit keményebb állagot kell elérnünk, hogy tudjuk formázni.)
Ezután kihűtjük amennyire csak lehet. Ha langyoska, akkor vízes kézzel szilványi gombócokat formálunk belőle, majd pirított zsemlemorzsába (kevés olajon tulajdonképpen kicsit megkapatunk normál mennyiségű zsemlemorzsát) forgatjuk.
Öntetnek én a hagyományos cukros tejföl helyett 1 teáskanál édesítőszert adok egy natúr joghurthoz és ezzel öntöm le a gombócokat.
Aha, akkor bio bolt. Úgy már tényleg nem sok az ára. Zabpelyhet is láttam, az kevesebb volt, 350 Ft körül azt hiszem. Bár azt nem tudom, hogy melyik milyen kiszerelés volt. Na mindegy, megyek a bio boltba majd, köszi :)
Bettyboop, tényleg jó lett a fórum :)
Mit sütöttél már belőle, ami fincsi lett? A fánkot hogy csinálod?
Van itthon zabkorpa, búzakorpa, zabpehely, zabpehelyliszt, Norbi liszt, diabetikus liszt (fehér és tk. zab) szóval fel vagyok szerelkezve. Csak sütemény nem igazán sikerült még belőlük olyan, ami tényleg fincsi és nem érzik rajta az a "diétás" íz.
Milyen jó lett ez a fórum, nem?
Igen, először próba lesz. Úgy szoktam, amikor valami újat akarok mutatni :))
Sajnos sütésben nem vagyok nagyon otthon, szóval csak alap sütiket merek bevállalni :)
Viszont a túrós csodákat szeretem én is, olyan jókat lehet csinálni. Múlt hétvégén óriás túró rudit csináltam, milka csoki bevonattal, ami isteni volt, csak vágni lehetett nehezen a csoki miatt. Legközelebb kis rudikat csinálok :) Vagy golyókat, azokat nem kell vágni, csak hamm bekapni :)
Azért előtte próbáld ki házi használatra, amit a vendégeknek akarsz adni. Én már jártam úgy nem egyszer, hogy azt hittem, tuti jó lesz pl. egy süti és majdhogynem kidobtuk. Ha ráakadnál egy fincsi sütireceptre, azért oszd meg velünk tapasztalataidat, légyszi :)
Ez melyik ez a hamis tiramisu? Van benne nyers tojás?
Stresszelésből már jól vizsgáztam: nem gyújtottam rá! :) Pedig az első gondolat az volt! A párom most már "csak" a konyhaablakban cigizhet, és az udvaron :) Legalább ő is kevesebbet szív.
Ebéd után megint bedobtam egy Norbi pudingot :) Muszáj volt :) Estére pedig kipróbálom a hamis tiramisut. Annyi jó receptet találok itt, hogy szerintem jövő héten a vendégeknek is valami "lightos" kaját fogok csinálni, és letesztelem, hogy nyavajognak-e :)) Szerintem nem fognak :)
Én 162 cm vagyok és 52 szeretnék lenni. Mert elvileg az az ideális ennyi centihez. Most öttel több vagyok.
Ma töltött tököt csinálok, elhasználom a szóját, amit a múltkor vettem. Az tetszik benne, hogy tutira nem akad a fogam alá kis porcogó, vagy ne adj isten csontdarabka, mert attól elmegy az étvágyam. Pirítottam hagymát, paprikát, rátettem a szóját, összekevertem még fűszerekkel, tejföllel, 2-3 Béres A. kockasajttal a szóját és így raktam bele a masszát a tökbe. Még majd mielőtt kész lesz, szórok rá egy kis B.A. trappistát. Remélem, jó lesz.
2-3 kiló, de szerintem akkor nem is volt rajtam több felesleg elvileg. 164 cm-hez, 52-53 kg voltam. Most már nekem sem szimpi :)
Nekem is úgy tűnik, hogy néha túl sokat enged az update, és fordítva is, hogy néha feleslegesen tilt. Annyira nem is leszek szerintem fanatikus, viszont az alapok tényleg jók.
Hú, most kicsit megrémültem, hogy azt írod, hogy még nem vagyok túl a nehezén. Persze, tudom, hogy ez nagyon kevés idő még, viszont nagyon jól viselem a cigimentes napokat. Élvezem is! :) Azt hittem, hogy a nehezén már túljutottam :) Érdekes, hogy a párom dohányzik és nem zavar egyáltalán, sőt talán az sem, ha többen dohányoznak körülöttem. Persze jobb, amikor nem szívja senki :) Köszönöm a tanácsokat!
Igen az egyhangúság engem is "kinyírna", biztosan hamar feladnám akármiről is legyen szó. Azért tetszik a Norbi módszer, mert itt mindent ehetek :) De azért nem veszem annyira szigorúan. Ahogy más is írta már, hogy inkább megeszem egy gyümölcsöt este nyugodt szívvel, mint egy tejszínes update 1-es valamit. Erről jut eszembe, tegnap este natúr joghurtba kevertem zsírszegény kakaót, édesítőszerrel összekevertem és teljesen kielégítettem az édesség iránti vágyamat vele! :))
30 nap alatt 2-3 kiló, és még szenvedtél is??? Nem tudom, nekem ez a 90 napos sosem volt szimpi.
Én még csak 5 napja diétázom, próbálom minimálisra szorítani a finomlisztet és a cukrot. A zsíros kajákat sem viszem túlzásba. Az update alapjaiban tetszik, viszont néha szerintem túl sokat enged (lásd a sütiskönyve tele van fruktózos, tejszínes cuccokkal, amelyeket még este is enged), néha meg szerintem feleslegesen tilt dolgokat. Pl. én a gyümölcsfogyasztást nem veszem annyira szigorúan, pl. délután egy kisebb banán vagy kis fürt szőlő még belefér. Vagy 5 órakor még egy kisebb szelet teljes kiőrlésű kenyeret is engedélyezek magamnak. Amúgy az alapelveivel egyetértek, hogy inkább reggel a töményebb, este a könnyebb kaja felé vegyük az irányt.
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Diétás tanácsok troll étkeztetéséhez
- Nagyon hatásos diétás recepteket tanácsokat szeretnék
- Milyen diétás/egészséges ételek vannak, amik olcsók is?
- Olcsó és gyors diétás sütemény receptek