Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok fórum

Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
288. megryan
2008. okt. 7. 20:31
sajt, paradicsom, uborka salátává gyúrva :)
2008. okt. 7. 20:28

Délután gondoltam, hogy megcsinálom a holnapi ebédemet, de nem tudtam ellenállni, és meg kellett ennem egyet belőle :) Szóval azt a lasagne tésztás tekercset csináltam, de nem csupán zöldségeket pakoltam bele, hanem finom kis lecsót, plusz rákrudacskát. Leöntöttem paradicsomos, bazsalikomos, oregánós szósszal, tejföl, sajt a tetejére és be a sütőbe. Valami isteni finom lett! És tök szép is :) Csak kár, hogy a tészta miatt nem igazán vacsorára való.

A chillibab is finom, már régen ettem.

2008. okt. 7. 16:42
Vmelyik nap én chillibabot készítek.Vettem hozzá sovány darált marhahahúst,kb fél kg,és két konzerves vörösbabot.Mi nagyon szeretjük.Ebédre nagyon jó és sós kekszet eszem mellé,és a tetejére persze egy kis sovány reszelt sajt.
2008. okt. 7. 16:11
Sziasztok!Ajánlok mindenkinek finom grill zöldségeket vacsira.Lehet padlizsán,cukkini,kalif paprika,gerezdekre vágott hagyma,paradicsom ezeket közepesen kockára vágva,fűszerezhetjük kakukkfűvel,grill fűszerkeverékkel,és szépen serpenyőben összepirítjuk kevés oliva olajjal.A tetejére süthetünk egy tükörtojást külön.
284. a9338a7669 (válaszként erre: 283. - 7a319416e1)
2008. okt. 6. 19:48

Edina, neked milyen jó ötleteid vannak mindig! :) Igaz, hogy muffin formám még nincs, valahogy mindig elmaradt, hogy vegyek, de most fogok venni egyet, amúgy is veszek ajándékba is, akkor magamat is meglepem, és kipróbálom ezt a sonkás kaját. Ma borsófőzeléket csináltam, nagyon finom lett. Ne nevessetek, de elárulom, hogy életem első borsófőzelékét csináltam ma meg. :) Édesítővel, joghurttal, grillezett virslivel. Innen az oldalról loptam az ötletet.


Az a sült lasagne tészta izgatja még nagyon a fantáziámat, valamelyik nap kipróbálom. Arra gondoltam, hogy szerintem teszek bele egy kis rák rudacskát is, az nekem nagyon bejön, biztosan finom lesz együtt. Jajj, kezdek éhes lenni :)

283. 7a319416e1 (válaszként erre: 282. - 7abb7adbf0)
2008. okt. 6. 18:52
Hú este 6 után azért ha nem muszály már ne egyél.Talán egy kefír még belefér de inkább feküdj le korán,és akkor nem leszel éhes.:)A muffin formában lehet sütni finomságot,pl.jól kivajazod,kibéleled szépen sovány sonkával,ki is lóghat belöle,esetleg egy hangyányi vmilyen szelet zöldség,én curryt is szoktam egy picit rászórni,és ráütök egy egész tojást.Így megsütni.Nem kell az összes helyet kitölteni,ha csak egy párat csinálsz úgyis jó.Aztán látod mikor kész a tojás,persze sózni a tetejét!Jó kaja!Egy kis sali mellé mmmm.
282. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 281. - 7a319416e1)
2008. okt. 6. 17:49

Igazad van, azon szoktam tűnődni pl. hogy egy cukormentes tejszínhab(spray) miért drágább, hiszen n i n c s b e n n e valami (cukor)? A diabo édességek megfizethetetlenek és ráadásul igenis van bennük cukor! Emiatt kezdtem el sütögetni, leginkább muffint. Mert az a legegyszerűbb. Lehet sósan (fűszeresen) és édesen is és nagyon jól lehet variálni.

Az édesítővel úgy vagyok, hogy sütéshez Canderel-t használok és folyékony édesítőt. Tudom, hogy az aspartámot mindenki szídja (írtam is erről egy cikket), de pár gramm van benne, annyi meg nem árthat.


A könnyű vacsorával nekem is gondjaim vannak, pláne, amikor este 10-kor jön rám egy nagy éhség:))))

2008. okt. 6. 17:12
Sziasztok!De milyen jó hogy többen írtok!Na várj,mert többféle édesítési lehetőség van.Mind más,és más.Van por formában,folyadék formában,vagy bogyósan.Nem mind jó az édesítésre főzéshez,mert bekeseredhet.Tehát nagyon meg kell nézni hogy mire használja az ember,és hát soknak rettenetes a mellékíze.Rajta van a dobozon mindegyiknek hogy milyen arányban használható.Hát nekem se mindig sikerül ízesíteni vele.Sajnos kóstolni kell,nincs mese.Ma voltam a tescóban ,és nem volt kókusztej,hahaha.Legalábbis itt nem.Viszont láttam sok jó dolgot.A diétás édességek horribilis áron kaphatóak.Akkor már inkább sütni kell vmit.De láttam glutén mentes dolgokat,azse ócsó ugye.
280. a9e1c02a7b (válaszként erre: 279. - 7abb7adbf0)
2008. okt. 6. 14:58
Akkor marad a nyersen kóstolgatás, vagy a kísérletezgetés. Volt már olyan, hogy nem lehetett megenni, mert annyira nem volt édes, hogy szinte már sós volt... A férjem ennek ellenére elkínozta, de szerintem nagyon rossz volt.
279. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 278. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 6. 14:51
Én sem tudom sajnos, hogy mennyi az ideális, mert ami nekem már túl édes, az a férjemnek éppen jó:))))
278. a9e1c02a7b (válaszként erre: 277. - 7abb7adbf0)
2008. okt. 6. 14:36

Ez a süti jónak tűnik! Végül is főzöl egy zabkását, hozzákevered a tojást és megsütöd. Szoktam főzni zabkását, nagyon szeretem. Általában teszek bele egy kis vaníliát, fahéjat, friss gyümölcsöt. Ki fogom próbálni ezt a variációt is a héten.


Én általában bajban vagyok az édesítővel. Mennyi az az ízlés szerint? Tudom, mindenkinél más, de azért van egy átlagos mennyiség, nem? Én nem szoktam kóstolgatni a nyers masszát, így nem tudom megállapítani, és nincs is annyi rutinom, hogy kóstolgatás nélkül tudjam.

2008. okt. 6. 13:42

Sziasztok,

nagyon klassz recepteket írtatok össze, a rákrudacskát láttam a Kaiser's-ben (drágább) és a CBA-ban (olcsóbb) is.

A zabkorpával annyiban érdemes vigyázni, hogy nagyon magas a CH tartalma. Igaz, hogy nehezen felszívódó CH, de mégiscsak az. (10 dkg=70 g CH) Én zab- vagy búzakorpában panírozni szoktam. Nem azt mondom, hogy jobb, mint egy bécsi szelet, de azért ehető. Mindenhez teljes kiőrlésű és/vagy Graham lisztet használok. (Kenyérsütéshez is.) Bioboltban lehet kapni lisztérzékenyeknek való "kenyeret", de nagyon drága. Tudom, ha muszáj, hát muszáj.

Sütit meg zabpehelyből sütök (ha már nagyon hiányzik az édesség). 15 dkg zp, 4 tojás, édesítő ízlés szerint, fél sütőpor, 2 alma, fahéj, 1 citromnak a héja, 0,5 l tej+0,5 l viz. A folyadékban felfőzöm a zp-et, ha kihűlt, belekeverem az izesítőket, lereszelt almákat, majd az édesítőporral kikevert 4 tojás sárgáját. A fehérjét felverem habnak. Egy jénait kikenek margarinnal, az alját behintem korpával vagy zp-lyel, belesimítom a masszát, tetejére a tojáshabot és megsütöm. Finom és kicsit pikáns az almától. Kb 8 kockányi lesz belőle, 1 kocka CH tartalma - számításom szerint - 8-9 g.


Ha valamit nem jól írtam, nyugodtan szóljatok, ezt most csináltam először, minden kritikát szívesen fogadok.

Ha ti tudtok sütit, azt is!


Ja, azt tudjátok, hogy a zabkorpa (és a pehely is) milyen drága lett? 1.000.-/kg!

276. a9338a7669 (válaszként erre: 267. - 7a319416e1)
2008. okt. 6. 13:32
Most már értem is :) Köszi. Tényleg nagyon finom lehet. Mondjuk ami tészta meg paradicsomos az rossz nem lehet! :)
275. a9e1c02a7b (válaszként erre: 274. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 6. 13:17
Csak az meg nem annyira olcsó, ugye... Nem könnyű, nem könnyű...
274. a9e1c02a7b (válaszként erre: 273. - 2577cdcc12)
2008. okt. 6. 12:50
Esetleg Norbi kenyérrel???
273. 2577cdcc12 (válaszként erre: 272. - 10d89b51ea)
2008. okt. 6. 12:29
Hát, ha diétás nem is, legalább olcsó :o)
2008. okt. 6. 12:27
én estére piritóst fogok késziteni, jó fokhagymásan, megvajazva. ezt kivántam meg.
271. a9e1c02a7b (válaszként erre: 270. - 7a319416e1)
2008. okt. 6. 11:05
Ne már! Olyan éhes lettem! Pedig még csak 11 óra, ki kéne várnom legalább a delet.
2008. okt. 6. 11:01
Na miért!Mondjuk azt hallottam hogy a mangalica szalonna és többi részei,az nagyon egészséges.A krumpliról nem hallottam ilyet.Viszont a tojás megintcsak jó.Kész a ham and eggs.
269. a9e1c02a7b (válaszként erre: 268. - CILUSKA)
2008. okt. 6. 10:45

...és hozzá egy szép nagy szelet fehér kenyér...


Hát, ez tényleg nem túl diétás, sajnos :)

268. CILUSKA
2008. okt. 6. 10:33

Olcsó, bár nem diétás vacsora:

Egy kis szalonnát megpirítok, ráteszem az ebédről megmaradt főtt krumplit, ezt is megpirítom egy kicsit, majd néhány felvert tojással nyakon öntöm.

A szalonna helyett lehet egy pici olajat is használni a sütéshez.

Gyors, olcsó, laktató és finom.

267. 7a319416e1 (válaszként erre: 266. - A9338a7669)
2008. okt. 6. 10:26
Na úgy készítsd hogy a lazagne tésztát egy kicsit hajthatóvá kell tenni hogy betölthesd,ezért forró vízben főzni kell egy kicsit amíg nem kezd hajlékony lenni.Csak vigyázni kell mert összeragadnak a lapok,széles edényben 2-3 db egyszerre.Azután én jeges vízbe dobom,hogy utána se ragadjon.Kicsit macerás.Előtte serpenyőben összevágod nagyon apróra a zöldségeket,szercsendió,bors,só mondjuk.Megpárolod félkészre.Azután reszelt sajtot keversz hozzá.A lapokra kanállal kevés töltelék,és óvatosan feltekerni.KIvajazott jénaiba egymás mellé fektetni.Van az a finom alap paradicsomszósz amit már itt lejjebb leírtam,lehet bazsalikommal is készíteni,és a tekercsekre rá kell önteni.Összesütni forró sütőben ezt az egészet.Hát talán 25-30 perc elég neki.Nagyon finom.
266. a9338a7669 (válaszként erre: 261. - 7a319416e1)
2008. okt. 6. 10:13
Oppá, egy valamit nem értek. Hogy érted, hogy a paradicsommártással besütni? Bocsi, ha értetlen vagyok :)
265. a9338a7669 (válaszként erre: 261. - 7a319416e1)
2008. okt. 6. 10:10
Húú, ez a lasagne tésztás dolog nagyon jó ötlet! Van is otthon tésztám, valamelyik nap kipróbálom. Köszi :)
264. 7a319416e1 (válaszként erre: 263. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 6. 10:06
Nem tudom szerintem nincs de az összes más hozzávaló ha lightos,akkor ez ebédre inkább még belefér.Nem hallottam de biztos vagyok abban hogy lassan már mindent meg lehet oldani kíméletesen,és egészségesen.Jó neked,az én anyukám Békéscsabán lakik,túl messze van.MOst itt erre nagy gomba szezon van.Érdemes a piacon frisset venni.Itt tegnap őzláb gombát szedtek.Az csak most ősszel van.Már nekem is el kellene mennem egy kicsit gombaszüretre,csak ki kell tapasztalni merre.És persze gyerekek nélkül.A gombát ha megpárolod ,félkészen le lehet fagyasztani.Szereted?
263. a9e1c02a7b (válaszként erre: 261. - 7a319416e1)
2008. okt. 6. 09:55

Ez tényleg jól hangzik! Lasagne tészta van fogyisabb változat esetleg? Bár lehet, örülök, ha rendeset kapok errefelé. Vagy az olyan vékony, hogy mindegy? Viszont rétestésztát láttam már teljes kiőrlésűt. Ti próbáltátok már?


Ma és holnap egyébként nem főzök, anyukám pakolt ide kaját, általában hétfő, kedd mindig ilyen laza.

2008. okt. 6. 09:49
Zabkorpás,nem zabpelyhes...
261. 7a319416e1 (válaszként erre: 258. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 6. 09:48
Helló!ja tényleg most néztem hogy Te hol laksz.Az anyukám született ott.:)Na nem írok semmi extrát ,mert tényleg lehet hogy nem mindenhol lehet kapni.Lehet hogy a salgótarjáni tescóban sincs,nekem ott kell beszerezni mindent,a környéken nincs semmi más nagyobb árúház.Egyébként pita helyett azon gondolkoztam hogy egy vastagabb zabpelyhes sós palacsintát is belehet tölteni ,csak azt akkor feltekerve jénaiban valamilyen szósszal nyakon öntve.Mint a hortobágyit.Á van egy nagyon jó recept!Lehet már írtam régebben ,de a lazagne tésztát ha az ember egy kicsit előfőzi akkor fel lehet tekerni,és abba összepárolni zöldségeket,sajttal betölteni,és azzal a jó paradicsommártással besütni.Ki ne hagyd!
260. a9e1c02a7b (válaszként erre: 259. - 2577cdcc12)
2008. okt. 6. 08:14
Szeretem. Egyszer már főztem levest belőle, pont olyan volt, mint a tarhonya leves. Na jó, nem pont olyan, de nem rosszabb szerintem. :) Köszi.
259. 2577cdcc12 (válaszként erre: 258. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 6. 08:12
A köles az egyik legegészségesebb gabonaféle, ugyanis lúgosít. Tehát ha szereted, edd :o)
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook