Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok (beszélgetés)
És a köles szerintetek jobb, mint a rizs? Mármint fogyi szempontjából.
Edina! A kókusztejes izére nagyon nem kattantam rá így gondolati síkon, nem is nagyon tudom, hogy felénk van-e kókusztej. És a pita...!!! Még elvileg holnapig jó lenne a szavija, gondoltam, ma megcsinálom azt a sajtos-zöldséges pitát. Erre látom, hogy már penészes!!! Úgyhogy ennek lőttek, pedig amúgy is olyan ritkán látok a boltokban.
Nem vagyok az a tervezgetős fajta, tehát ami van itthon. Pl. brokkoli, répa, káposzta, karfiol, cukkini, padlizsán. De ha éppen csak 1 féle van (ilyen sosincs, mert zöldségmániás vagyok), akkor azt. Igazából mindegy, amit szeretsz, azt tegyél bele. Ha az a paradicsom, vagy paprika, akkor azt! Mikróban az egész hússal együtt 20 perc alatt megfő, a vizet beszívja, és már eheted is!
Nincs konkrét recepted, vagy mindig kreatívkodsz?
Én zöldségekkel és csirkemellel szoktam összefőzni, sokféle zöldfűszerrel. Így rögtön egy egytálételt kapok, és az ízét is elég jól lehet befolyásolni a fűszerekkel. Amit én szoktam: Curry, vagy kakukkfű, vagy tandori masala.
legolcsóbb és legdiétásabb ha nem eszünk semmit... a rezsi árai mellett lassan ez marad...
Sziasztok!
Van hajdinám, főztem már belőle rizs helyett, de nekem túl intenzív az íze. Nem tud valaki olyan receptet, amikor keverni kell valamivel?
Köszi
Sziasztok.
Edina, nem fogyott el a cipó, nekem ma meg már nem jött be, így a kutyák kapták meg :)
Szerintem neked akkor nem kell már fogynod, de persze ezt mindenki maga érzi. Kb én is olyan voltam, mint most Te. 164 cm és 53-55 kg. Most nagyon örülnék az 55-nek, de hát majd eljön annak is az ideje!
Ma kigondoltam, hogy csinálok brokkolis tésztát, páromnak meg valami csirkecombot. Meg is csináltam a tésztát, erre kijön a konyhába, először szépen leszólja, hogy az meg micsoda, aztán meg felfalja :) Pedig azt akartam holnap ebédre vinni. Most a maradék tésztából csináltam paradicsomos, tejfölös tésztát, plusz bele egy kis rákrudacskát :) Nem igazán diétás, de hát valamit enni kell :)
Van konzerv dobozos ,majd megnézem ha a tescóba kényszerülök menni.Vannak olyan maláj,és indiai ételek amibe ezt kell használni.A maláj csirke receptet elkérjem neked a páromtól.Vmi kaliforniai paprikás őrület.Az is kímélős a sok zöldségtől.Aszem tésztával is jó!Már én is régen ettem,majd csináltatok vele.
Kókusztejport vettem már, zabkásába tettem egy-egy kicsit belőle, meg turmixba ízesítőnek. Kókusztejet nem láttam még hígan, szerintem biztos elég borsos ára van.
Nem tudom miért jobb,azt tudom hogy a habot amit csinálnak belőle a cukrászok az tartósabb,nem esik össze.De a folyékony fajtája,fogalmam sincs,talán nem olyan zsírdús.Az íze olyan is.Lehet kókusztejjel kellene próbálkozni.Az is besűrűsödik főzés közben,és a curryhoz kifejezetten jó.Az egészséges lehet.De kérdés hogy mennyibe kerül.
Azért nem felejtettem el örökre a curryt.
Miért jobb a növényi tejszín, mint az állati? Miből van? Hidrogénezett növényi zsír? Jaj, ne már! Amúgy létezik olyan, hogy főzőtejkrém. Kb. mint a főzőtejszín, csak alacsonyabb a zsírtartalma. Sokkal alacsonyabb. Vettem már olyat és használtam is, de most elfelejtettem a nevét. Talán Maresi, de nem biztos.
Tudod a vendéglátás ilyen,hétvégén is menni kell.Minden második szabad,15 napozok.Annyi ideig vagyok ameddig van sok vendég.Így is örülök hogy gyes mellett tudok menni dolgozni.Kell a sok pénz,rengeteg tervem van a jövőre nézve.Félre szeretnék tenni.
Hú pedig a párom a melóhelyén csodákat csinált curryből,van receptem arra is,csak az nem kíméletes mert tejszínnel készül.A hulalát már próbáltad?Növényi tejszín.Főztél már vele?
Vasárnap dolgozol? Szegény...
Azért raktam bele a "zabosokat", hogy felszívják a tojást.
Igen?Sztem legközelebb ne rakj bele semmi mást csak a főbb alkotókat mert a zabos dolgok,megváltoztathatják az ízét .De jó hogy ki tudsz próbálni dolgokat.Vhogy most nekem nem megy.Ma is a gyerekeknek főzök,mert délre megyek dolgozni,aztán én inkább bent csináltatok magamnak vmit.
Egy időben nagyon szerettem a curryt, aztán ráuntam. Most a cayenne bors a favorit, mindenbe teszek.
Én is vettem lejárat közelit már,de ilyenkor lefagyasztottam,ha nem használtam fel azonnal.Viszont utána vigyázva kell vele bánni,mert törékennyé válik.Na ha csinálsz,majd nyilatkozzál milyen volt.Szereted a curryt?mert az nagyot dob rajta.Teszel bele?
Állítólag a glikémiás indexe jobb. Van egy könyvem erről.
Ja, megcsináltam a tökfasírtot. De minden francot raktam bele: reszelt sajt, kockasajt, zabpehely, zabkorpa, Norbi liszt... Inkább kicsit omlettra emlékeztetett, merthogy sütőben sütöttem meg. Nekem nem annyira ízlett, férjem bepucolta az egész tepsivel.
Viszont megnéztem a tápanyag értékeit,lehet hogy értékesebb mint a rizs,de sajnos a szénhidrát tartalma hasonló.Hát legföljebb kevesebbet kell tenni belőle,csak mutatóba.
Van itthon árpagyöngyöm, szoktam néha főzni olyat is. Tényleg be kell áztatni? Azt nem tudtam. De jó, hogy mondod, mert amúgy olyan sokáig kell főzni, hogy megpuhuljon. Lehet, ha beáztatom, nem kell olyan hosszú ideig főzni.
A töltött paprika jó ötlet, csak ma meg anyósomékhoz megyünk ebédre... De remélem, csak kaja lesz, süti nem.
Kaptam pitát a Tescoban. Igaz, le volt értékelve, holnap el kell használnom, mert le fog járni a szavija. Nem szeretek ilyen lejáratközeli kajákat venni, de frissebb nem volt, és nagyon akartam venni. Majd csinálok olyan sajtos zöldségeset, amilyet lejjebb írtál.
Az árpagyöngy hűsítő hatású nyári gabona. Beltartalmi értékeit nézve sokkal kedvezőbb, mint a fehér rizs. A gabonák közül a legmagasabb nyomelemtartalommal rendelkezik, mivel a hántolás során nem vesznek kárba értékes alapanyagai. Fogyasztása kedvezően hat a bélmozgásokra, a vércukor- és koleszterinszintre. Ajánlott lábadozáskor, illetve kimerültség, stressz esetén. Felhasználható ugyanúgy, mint a rizs: köretnek, rizottónak, töltött káposztába vagy bármilyen más töltelékbe. Az árpagyöngyöt a barna rizshez hasonlóan készítjük el. Megmossuk, magas rosttartalma miatt a főzés előtt két órával beáztatjuk. Olajat melegítünk, ráöntjük az áztatás után leszűrt árpagyöngyöt. Megfuttatjuk az olajon, megpirítjuk, majd négy deci vízzel felengedjük. Natúr vegetával ízesítjük, tengeri sót adunk hozzá és felforraljuk. Lefedve, takaréklángon fél óra alatt puhára pároljuk, időnként közben megkeverjük.......Na ezt találtam rólaaaa!!!!!!
Ilyen kisgyerekes bulin,persze nem elsősorban a szülőre gondolnak,aztán ilyenkor ami belefér,mézes-mázas csemegék...Most gondolj bele,milyen lenne néha nem bevinni a szervezetbe egy kis boldogság hormont.Kell az!Majd ma eszel vmi extra turbó kíméletes vacsorát ezért.Tudod mit főzzél?Próbáltad már diétásan a töltött paprikát megcsinálni?A töltelék ,az lehet szója és darált csirkemell keverék,jól fűszerezve,és édesítővel készítve,étkezési keményítővel sűrítve a szószt.Na hogyan hangzik?Csinálhatnál ilyet is vmelyik nap.Jut eszembe hogy van vmi gabona féle,és nem jut eszembe gersli,vagy mi a neve.Azt lehetne rizs helyett használni a töltelékbe.Van ilyen?Vmi gyöngy szerű alakja van.Utána nézek.
Tudni éppen tudtam enni, csak nem kellett volna... Habos torta, mogyoró, pisztácia, sós kekszek, cukros üdítő, pezsgő... :((( Ha nálunk lesz buli, biztos csinálok valami diétás cuccot is. Meg veszek cukormentes üdítőt. Amúgy nem rovom meg a vendéglátókat, nem mondtam én senkinek, hogy diétázom, mert rögtön jönnek, hogy "minek" meg hogy "valamit azért enni kell"! Hát, valamit biztosan, de mondjuk nem tejszínhabos tortát.
Bizony van!Egyik nap négyen voltak a kiscsoportban 26-ból.
Szegény lánykám egy hétig kinlódott a hasmenéssel.
Kis balesetek mindig vannak.Fiamat meg meglökte a hinta, a szeme körül tiszta lila.
Különben imádja az ovit,ennek örülök.
Szia!Megint van az a vírus?Jaj!Tavaly 2x sikerült elkapni.Irtó rossz fogyókúra!Mi jól vagyunk,persze vannak problémák,de hol nincsenek.A kislányom leesett a székről a babysitter vigyázott rá akkor.Benyomódott az első foga,rohantunk ügyeletre.Mostmár rendben van.Puszi!Remélem még írsz!
Sziasztok!
Hello Edina!Jól vagyunk köszi,fiam ovis lett,be is nyaltunk egy jó kis hányás-hasmenés virust,átment a családon.
Fogyózom még igen,az utsó fránya 3 kilóval küzdök még mindig...Fórumozok is,csak nem nálatok.
Ti jól vagytok?Lánykáid?
Óh hát azt hittem hogy hajnalig tartó dorbézolás lesz ott.Na de ez is valami!Majd mesélj mit tudtál enni!
Örülök hogy azért ehetőre sikeredett az a cipóka:D Bevállalós vagy!Naés elfogyasztottátok jó ízűen?Maradt vagy mi?Túl nagy az az egész adag?Szóval,szülés után 65 ről indultam,aztán sokáig nem tudtam 62 alá menni.Elkezdtem a diétát R.R. tornával csinálni ledobtam 4 kg-ot.És most mióta dolgozgatok vagyok 55 kg.163 cm magassághoz.Ennél már lejjebb annyira nem akarok,talán 53 jó lenne ,de ha nem sebaj.A télen nehéz a diétát tartani,már várom hogy a szállodában ahol dolgozunk elkészüljön a wellness rész mert akkor szeretnék sűrűn szaunázni.
Szorgoskodtam, most nagyon elkapott a főzőcskézés :) Közben a párom is megkóstolta, azt mondta finom. Pedig néha elég kritikus tud lenni :)
További ajánlott fórumok: