Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
Sziasztok!
Mindenhol havazott?:)
Igaza van a dokinak, hogy nem szabad mindjárt szikével nekiesni a betegnek.
Először alternatívan kell kezelni, és fokozatosan kezelni. A legvége a szike.
Jó reggelt lányok!
Szia Vigyorex! Tényleg nem szabad csüggedned! Nálam először 2001-ben jelentették ki, hogy PCO-m van, de akkor senki nem kezelt semmivel és én is tökre elsiklottam e mellett. Babát még nem terveztünk, ezért nem érintett túl mélyen... Már-már el is felejtettem, hogy mit diagnosztizáltak (tünetem a rendszertelen menzeszen kívül nem volt).. és 2005-ben abszolut simán, minden kezelés nélkül teherbe estem, és 2006-ban teljesen simán megszültem a kisfiam :) Szóval ne csüggedj, ne írd le magad!!
Mondjuk most, hogy ismét babát szeretnénk, már nehezebb a helyzet, de tudom, ha egyszer tudtam szülni, másodszor is sikerülni fog. Hogy mikor, azt már a sors dönti el :)
Ne add fel! Menj el egy endokrinológushoz és na hagy elsikkadni kezeletlenül a betegséged! És ami még nagyon fontos, ne csak a felületi tüneteket próbáljátok kezelni (szőrösödés, hajhullás). Nyilván ez is fontos, de ahogyan a lányok írták, az alapbetegséget kell kezelni. Rendszeres sport, szénhidrátszegény diéta, megfelelő gyógyszer tuti segít. Én is ebben reménykedem, ezért tudom Neked is ezt tanácsolni :)
Szia!
Ne csüggedj,kapsz rá gyógyszert!
Nekem is sokat segítenek itt a többiek,és sok erőt adnak!!!!
Nehéz,de el kell fogadni!:(
Mindenkinek köszönöm szépen a bíztatást!
Gratulálok a babásoknak és sok türelmet, kitartást és minden jót azoknak akik még várnak rá.
Még nem kaptam gyógyszert, mivel még csak pénteken derült ki a dolog. Felsosrolta az alternatívákat a dokim. Azt mondta, hogy mivel még nem ismert a gyógymód ezért műteni tudja, amit nem javall, mert úgy gondolja, hogy amihez egyszer hozzányúlnak az már sosem lesz a régi, ez abban az esetben indokoltabb, amikor már szeretnénm a babát. Mondta még a laparoszkópiát, a fogamzásgátlót.
Az ultrahangon látta a gyönygyfüzérszerűen elhelyezkedő sok apró cisztát az egyik petefészkemben, a másikban pedig egy 4cm-es csokicisztát. A vérvétel eredménye hétfőn lesz meg. A tünetekből csak annyi van meg, hogy nem nagyon menstruálok két éve, ebből egy évig egyáltalán nem. Eddig az előző dokiknak eszükbe sem jutott a PCO. A legutolsó mensruációm nagyon fájdalmas volt és elhúzódott 13napig.
Nem tudom mi lesz holnap. Mindenesetre nekem ez még nagyon új, abból tájékozódom amit az orvos mondott és amit olvasok...
Szia Vigyorex!
Sajnálom a diagnózist,de ne szomorkodj!Lehet gyereked!Kezelni kell ezt a betegséget,és nem lesz gond.
Kaptál valami gyógyszert?Mi alapján diagnosztizálták a Pco-t?Vérvétel?Ultrahang?Tünetek?
Hahó!
Én is csak biztatni tudlak, a PCO-szindróma semmiképpen nem jelent meddőséget, ne csüggedj. Az orvosok egyre jobban ismerik a szindrómát és nagy eséllyel tudják megfelelően kezelni. :)
Tudom, könnyű mondani, de ne aggódj. Tudod, azért mert PCO-d van még lehet gyereked, csak picit jobban meg kell érte küzdeni!
Sokan vagyunk itt akinek sikerült! Szamó, Betta, én... és még sorolhatnám.
A fontos, hogy egy jó endo-nődikit keress aki segít neked!
Sziasztok!
Nálam pénteken diagnosztizálták a PCO-t. Egyébként is elég depressziós hajlamú vagyok és most nagyon neki vagyok keseredve.
Olvasgattam róla...de valójában még nem tudom mivel is állok szemben.
Mindig is attól rettegtem, hogy nem lehet gyerekem :(((.
Sziasztok!
Kekmeggy,találtam ott egy hasonló fórumot,olvasgattam a hozzászólásokat,és megláttam a fotódat,ahol a férjeddel vagy:-)
Itt is havazik!:-) hajnal óta,de nem nagyon marad meg,csak a házak tetjén. -1fok van.
Hallottátok,jövő péntekre hány fokot mondanak??!!!Brrr..
Jó reggelt, Csajok!
Felmentem a ciklus.hu-ra, miután írtad, Orsa. :) Végülis ott elég jól tudok vezetni egy csomó adatot. :)
Szép, békés napot mindenkinek!
Azt én sem. Gondolom mindenre az sem jó. Sajnos ezzel együtt kell énli :( Én már megszoktam 14 év alatt, csak ilyenkor ciki, amikor orvoshoz kell menni. Szőrősebb mint férjemnek :(
Azon hogy hullik, meg azért nem izgatom magam, mert akkor még jobban fog hullani. Pedig most babásan még jobban hullik.
Én még akkor jártam oda (egy éve), amikor azt hittem, endó Norcoluttal, Clostyval, Utrogestannal és mettel összehozza nekem a csodát.
Aztán se csoda, se ciklus, én is elmaradtam onnan. :)
Engem?
Nagyon rég jártam arra...
Szőrökből pedig nekem is van elég. Most amikor mentem hétfőn dokihoz, már hasi UH-ot csinált, de nem gondoltam rá, azt hittem hüvelyit fog. Én a hasamat nem szoktam szőrteleníteni... Hát nézett a doki, hogy Úristen :)
Úgy vagyok vele, hogy férjem elfogadta a többi nem érdekel.
Azért ha befekszem leszőrtelenítek :) Bár ez sem ér sokat...
Azt nem is részletezem, hogy hol vannak még jelen :) :) :)
Ha lenne olyan akkor nem lenne kopasz ember és mindenki boldog lenne :)
Sajnos még 2009-ben sem olyan fejlett az orvostudomány, hogy ez megoldható legyen.
Azért mondom, hogy próbálkozz azokkal a szerekkel amiket lentebb írtam.
Csodaszer sajnos nincs, mindenkinek más válik be, van akinek semmi :(
Meg tudod az alapbetegséget kell kezelni, ha az nincs rendben akármit kenhetsz magadra... És ugye a mi esetünkben az alapbetegség a PCO... Tehát nem egyszerű.
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!