Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
Köszi a választ. Megpróbálom felíratni.
Recept nélkül nem kapható?
Csúnya amit mondok, de sajnos sok bőrgyógyász kezeli a nődoki helyett a PCO-t.
Nálunk is rengetek ilyen fiatal van. Volt egy lány, az összes szőrzete kihullot, de senki nem jött rá mi baja, a bőrdoki küldte nődokihoz, hogy hátha PCO... Az lett. Kapott metet, fogamzásgátlót és kezdett visszanőni a haja. Pedig neki is megvoltak a tünetei.
Ugye mivel én már akkor jócskán benne voltam a dologban, kértem a dokit, hogy ha visszarendeli vérvételre hadd vegyünk le neki inzulint is. Nézett bután, de tudta, hogy nem mondok hülyeséget. Szegény lánynak az is magas lett.
Mondjuk ha mész bőrdokihoz kérdezd meg, hogy hajhullásra nem írna-e fel Alpicort F-et. mi azt szoktuk felírni PCO-snak.
Még annyit, már írtam anno ide, hogy amikor kiskoromban bent feküdtem kórházban szőrösödés miatt, akkor ugye még szerintem nem is tudták mi az a PCO, pedig volt már akkor is szerintem ez a bajom, na szóval a doki azt mondta " babát kell szülnöm, hogy elmúljon" Kössz, és addig? De ismerősömnek sem múlt el, pedig ikreket szült.
Ezért mondom, hogy nincs két egyforma PCO-s, van akinek ez a csodaszer. Én már nem is izgatom magam, hogy lassan elmegy a hajam, már megtanultam vele együtt élni.
Amikor anno engem UH-oztak nekem úgy nézett ki, hogy volt a petefészkem és abba tele volt pici cistákkal, egy mm hely nem volt köztük, ráadásul mindkettőben :(
Igen igazad van. Csak gondoltam fogyok hajam is visszanől és estleg elmúlik a szőrösödés. De nem egyik sem javul látványosan jobban. A hajam az hullik de jövő héten mek dokihoz bőrgyógyász állítólag el tud küldeni vérvételre is. Az aszisztenssel összefutottam ő mondta menjek be pedig mondtam h milyen bajom van. Mondta ő el tud küldeni olyan vérvételre amire házi orvos nem.
A copfom kb 1/3-a mint volt kb 1 éve... Félek nyárra elmegy a hajam...
Nálam meg pont az a helyzet,hogy soha nem volt még ilyen szép dús és hosszú a hajam mint most, ez az egyetlen előnye ennek a nyavalyás pco-nak.
egyébként nekem tele van cisztákkal a petefészkem, szeptben,úgy nézett ki az UH-m mint ha egy gyöngy nyaklánc lenne benne, a mostanin viszont az látszik,h szétváltak és most egyesével vannak,nem szorosan mint a nyaklánc:)
A sok hasmenés miatt krónikus A vitamin hiányom már volt... Diátázgatok. De nem teljesen úgy ahogy a nagy könyvben meg van írva. Délutánig elég keveset eszek.
Igen tudom milyen szédülés remegés ájulás. Amikor kezdek úgy lenni eszek. Na jó lehet visszaveszem az adagot. Sőt biztosan. Holnaptól. Ma már bevettem a 3at...
Tudod milyen az amikor a cukorbeteg elkezd rosszul lenni? Nah az a hypozás.
Nem vagyok orvos, de szerintem ettől jobban nem fogsz fogyni. Az örökkévalóságig nem lehet lefogyni. Én is annyira fogytam le, amennyiről indultam. Csak max. a sok hasmenéstől eltünnek a bélbolyhaid és pár év múlva nem tudsz majd produkálni a toaletten. Anyósom járt így. Állandóan hashajtó teákat ivott, és most nem tud, mert a sok hasmenéssel a bélbolyhok is eltüntek.
Én már arra is gondoltam, hogy nem ettől hanem a Letroxtól fogytam... Nem tudom, nekem elég sok gyógyszert kellett szednem.
10. hetes vagyok, ugye az okosok azt mondják a 12. hétig kell szedni. Nah, most a nődoki azt monta szedjem, az endo azt, hogy megtudom, hogy terhes leszek hagyjam abba... Nah, legyek okos. De mivel a beszedés után 1-2 óra múlva kihánytam, nem volt ideje felszívódni, tehát sok értelmét nem láttam, hogy szedjem. Meg az azt jelentette, hogy mondjuk beszedtem 8 órakor, 10-ig kijött, és másnap olyan délig szarul voltam, tehát nem tudtam éjjel aludni.
Met mellett tartod a diétát? Mert lehet az használna, és akkor nem kéne emelgetni az adagot.
Megnéznélek de nem tom az igazi neved. :-)
Sajna a bőrömön látszik h lement nem olyan feszes és lassan egy zebra is megirigyelné a csíkjaimat...
Én azért emeltem magamtól 3xra a 2x helyett h jobban fogyjak. :-(
Behypozunk? Nem vágom....
Nem megy így jobban lefelé a súly? Olyan 70el már tökéletesen boldog lennék az még 11kg. LOL
Most már nem szeded?
Én is kövér voltam, ráadásul olyan kerek volt a fejem mint a hold. Ha megnézitek iwiwen, azért pár éve nem igy néztem ki...
De látod, fogyni sem szabad hírtelen. Mondjuk nekem hírtelen ment le, de nem akarattal. Most, hogy nem szedem, még jobban fogyok. 70 kg-ról indultam, most 58 kg vagyok.
Na erről beszélek, nem lehet tudni mit okoz a későbbiekben. Ez a kezelés még nem annyira elterjedt.
Sajnos tényleg egy rossz betegség ez, mert kezelni csak úgy lehet, hogy "kipróbáljuk ezt, hátha használ, mert ezt szoktk adni" De konrét gyógyszer nincs rá.
Tudom, hogy nehéz, mert nehéz! Zavarő az összes tünet, és az ember szabadulni akar tőle.
mondjuk az én insulinomon nincs mit beállítani, mert az tökéletes.
tudom, hogy pcos nincs ir nélkül, de akkor az én ir-em látens.
tudom, hogynem szabad emelni... nem is buzdítok rá senkit... most már én sem teszem. de igazság szerint a dokim sem azért nem akarja az emelést, mert ennyi elég (már többször megjegyezte, hogy úgy néz ki, kevés), hanem azért, mert fél, hogy esetleg bélügyileg meg fog viselni... az meg nálam egyet jelent a met elfelejtésével :s
Én csak azt sajnálom, hogy nem 10 hónapja mentem ehhez a dokihoz. Elsőre összejött a baba.
Persze, tudom, hogy ez is sokmindentől függ, hiszen van itt olyan lány akinek sajnos nem ment ilyen egyszerűen, vagy még mindig küzd.
De akinek nincs ciklusa, sem peteérése, annak nem a Merckformintól lesz. - Ez az én véleményem, hangsúlyozom, hogy nem vagyunk egyformák, lehet valakinek pont ez hoz átütő sikert.
Nekem sem volt ciklusom tőle... Pedig mondom, nem kevés ideje szedtem.
Te honnan tudod, hogy semmit nem csinál? Mert nem látsz változást, belülről még csinálhat változást.
Az a baj, hogy ez, akárhogy is nézzük, diabetes gyógyszer. Tudom, hogy PCO-ra is jó, mert ezt mondják. De azon kívül, hogy beállítja az inzulin szintet, semmit nem ér.
Én is hittem benne, hogy nah, majd végre 22 év után megtörténik a csoda, és végre járhatok rövidnadrágban és visszanől a hajam és babám lesz... Hát, nem így lett. Mondom én szedtem 6 tbl.-is, és nem volt ciklusom. Épp ezért nem is estem teherbe. Aztán jött a stimuláció és akkor volt olyan menzim, amire azt mondtam, hogy ez már valami.
Lehet velem van a baj, de én nem hiszek ebben a gyógyszerben. Nekem ettől soha nem múltak volna el a tüneteim és babát sem hozott volna.
Most is kéne szednem a 12. hétig, de azt már le sem merem írni, hogy elég régóta nem szedem. Amúgy is émelygős, hányingeres vagyok, nehezebben viselem, de amikor eljött az este és be kellett vennem a merckformint... Jájj... Egész éjjel nem aludtam. Hánytam, hasmenésem volt és görcsöltem, szédültem egész éjjel. Ez csak akkor volt, amikor beszedtem... És ugye mivel kihánytam idő elött, sok értelmét nem láttam, hogy szedjem tovább.
De én azt mondom, hogy akkor ha úgy látod, hogy nem hat, menj vissza a dokihoz és mond el neki. Ő segítsen, ne te magadon.
Sziasztok mindenkinek!
Szamó!Veletek vagyunk!!!!!
Lina:Drukkolok,fel a fejjel!Elhiszem,hogy most az lenne a legjobb,ha már túllenél rajta!
Mindenkinek szép estét!
Szia!
Jajj,ne is mond!
Én is ma megint fogorvosnál voltam,megint egy foggal kevesebb!:(
Nem fájt,csak letört,és ez már gyökérkrzelt volt.
Veled mizujs?
Lina!
én azért emeltem (és még mindig emelném tovább szívem szerint), mert konkrétan semmit nem csinál.
bánnám is, hogy szőrös vagyok, hogy egy kiló sem megy le, hogy cisztáim vannak... na de 9-10 hónap alatt legalább valamiféle ciklust csinálhatott volna.
13 hónapja egy vacak maszatoláson kívül nem volt mensim!!! másnak legalább a ciklusát beállítja...
egyébként ahogy olvastam, általában addig szokták emelgetni, amíg ez nincs meg.
Még annyit, hogy munkatársam ez mellett még többet eszik, mert " ettől majd úgyis kifo.om magam és lefogyok"
Az, hogy valaki több, kevesebb dózisban szedi, annak is megvan a miértje. Van akinek több tünete van akinek kevesebb, és van olyan ( a szerencsésebb ) aki mindebből semmit nem vesz észre...
Pedig én aztán a legrosszabb kategóriába tartozom, mert nekem az összes tünetem megvan.
Lányok!
Lenne egy kérdésem azokhoz akik önkényesen akarják vagy gondoltak rá, hogy megemelik a metformint. Szóval, az miért jó? Nem tudom, nekem egyszer sem jutott eszembe, hogy megemeljem. Ha doki egy 1x1, vagy 2x1 dózisban írta fel, akkor ne emelgessétek, mert rosszabbat csinálhattok vele.
Nekem is lépcsőzetesen emelték, 1x500, 2x500, 2x850, 3x850. Ha meg nem is cistásak petefészkek, pláne nem értem a lényeget. Nekem totál tele van/volt.
Az, hogy valaki azért szedi, hogy lefoggyon... Munkatársam is ezzel kergetett az őrületbe, hogy mondjam el neki nekem hogyan sikerült ennyire lefogynom, mert ő is most ilyet szed. Mondanom sem kell ő cukorbetegségre szedi.
Amúgy meg én igy visszagondolva nem is láttam eredményét, hogy szedtem ennyi ideig a metet. Jó lefogytam tőle, de ennyi. Nem lettem tőle szőrmentesebb, nem nőtt vissza a hajam, nem "múltak" el a cisták, és babám sem lett tőle... Peteérés meg még annyira sem volt, mint elötte.
Persze, nincs két egyforma PCO-s.
De magatoktól ne emelgessétek, mert mi van ha megemlítek, nem bírjátok és úgy behypoztok tőle, hogy nem köszönitek meg. Ez nem cukorka.
Az, hogy nem érzitek a mellékhatást, inkább örüljetek. Én szedtem terhesség elött 3000 mg-ot, ami 6 db tbl.-t jelentett. Én nem kívánom azt senkinek. Borzalmas mellékhatásai voltak.
Köszönjük jól vagyunk, holnap megyek be a klinikára. Szeretnék már egy héttel idősebb lenni.
Orsa!
Majd azért írd meg, hogy mi lett az eredmény. Mit mondtak kb. mennyi idő? Nálunk olyan 2-3 hét.
csajok!
nem kell a sajnát fejetek után menni, ha láthatóan/orvos szerint van javulás a mettől.
nekem a met a mai napig konkrétan semmit nem csinált. kilók, szőrök vannak, mensi nincs és nem is volt. ez 8 hónap eredménye :s
Sziasztok lányok!
A METFORMIN-nal nálam is ez a helyzet... Én is azt gondoltam, hogy tuti kevés nekem a 2x500mg, mert alig volt mellékhatása (jó, ha sok szénhidrátot toltam az arcba, akkor másnap tökre émelyegtem, de ezt leszámítva semmi). Én is gondoltam rá, hogy partizánkodom, és megemelem önkényesen, de úgy vagyok vele, hogy a dokira bízom. Nyilván ő látja, hogy milyenek a hormoneredményeim és mennyire van szükségem.
Mártus, szertintem azért az nem rossz hír, hogy nem emelte az adagod, mert az azt jelenti, hogy javult a helyzeted, nem romlott :) Bár azt hiszem, én is csalódott leszek, ha januárban nem az emelés mellett fog voksolni a dokim :(
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!