Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
jujujujujjj!
megint paraszt! csak így betörök köszönés nélkül.
szijjasztok!!!
én éppen ilyen megfontolásból magam döntöttem el, hogy többet fogok szedni :)
2x250 helyett 2x850nél tartok úgy, hogy a dr.nőnél (aki felírta) nem is voltam március -első felírás- óta :p
ja, és még ez is kevésnek tűnik... de most már éndokimra hallgatok, és nem emelgetek tovább kényemre-kedvemre :)
Mártus, még ha nem is vigasztal, gondolj arra, hogy nekem pl. a túl magas met okozta, hogy egyáltalán nem tudtam már diétázni és fogyni, mert folyton szédültem, émelyegtem és ment a hasam.
Lehet, hogy elég lesz ám ekkora adag és a több túl sok lenne.
De ettől függetlenül megértelek, mert én is csalódott voltam, amiko csak 500 mg-ot kaptam, és az 1000-ért is könyörögni kellett.
Koszike! Holnap megyunk dokihoz... Hat hormonvizsgalatom meg nincs, de Januarban az is meglesz. Remelem nem fog nagyon hianyozni a konzin.
Kicsit izgulok, nekem mar csak ez az 1 pfeszkem van, kivancsi vagyok vajon tenyleg tuszoket vagy esetleg cisztakat tapintott-e az orvosom. :-(
Az elso inzulin utan kezdtem kicsit dietazni (minimalis cukor es liszt) es igy sikerult bar a sulyvesztes nem volt tervezve. De remeltem h javit az inzulinon, viszont az rosszabb lett 56rol 93ra. :-(
Szurkolok mindenkinek a forumon, bar nem mindig sikerul olvasnom. Szoval sok sikert es kitartas! :-)
szia!
sajnos 100,(eddig 5kg ment le,ami pont 1-el kisebb nadrágméret:-) azért is nem értem,h mért nem emelt.
Adren, bocsika, hogy nem válaszoltam.
Inzulintémában nem vagyok jártas, nekem soha nem nézték, de én is úgy tudom, a PCOS-nak nem kötelező kritérimua, hogy cisztásak legyenek a petefészkek.
Gratula a fogyihoz! :)
Mondta nekem is aszisztens,hogy nem küldhet el,de lehet,hogy nem tudnak ma fogadni.
Itt Győrbe a bőrgyógyászaton 4rendelő van.
-női bőrgyógyászat
-női bőr-és nemibeteg gondozó
-férfi bőrgyógyászat
-férfi bőr-és nemibeteg gondozó.
Nem kaptam rá semmit,majd gondolom akkor adnak,ha tudják mi ez..
Hahó!
Nagyon örülök a jó híreknek, ne légy csalódott, ha nem írt többet, biztosan nem találta volna indokoltnak.
Az orvosaim többségénél én is csak 1*1000 mg-ot kaptam.
Orsa, szuper, hogy jó volt a fogdokinál... a Lábadat és a karodat viszont nagyon sajnálom... :(
Betta, Lina, hogy vagytok?
Orsa!
Veled aztán jól kiszúrtak! Nem is hallottam még olyanról hogy külön női meg férfi bőrgyógyászat, arról meg pláne nem, hogy nem tudnak beteget fogadni. Na, nálunk ilyen nincs, ha beteg jön nem küldhetjük el. Persze időpont nélkül ott ülhet vagy 3-4-5 órát, de el lesz látva és nem időpontra jön vissza 1 hónap múlva mikor már vagy semmi baja, vagy még rosszabb.
Amúgy meg ha próbaexcisiot vagy Paunch biopsziát vett, akkor eleve indokolt, hogy megnézzenek. De ilyet, hogy a beteg vogye át a mintát... Igaz nálunk helyben csinálják a szövettant, de pl. a vérekért ami olyan autó jön napi 2x.
Kaptál rá valamit?
Köszi:-)
Nincs időpontom,így még 11-ig tudom húzni az indulást:-)
Én is kész vagyok a lábamtól.Sok problémát okoz.Hozzáér a farmer,fáj.Éjszaka úgy fordulok,fáj.Már elegem van belőle,kellően meg is utáltam,így nem lesz tovább maradása:-DD
Végre valami jó hír!:-)
Örülök a javulásnak,látod,használ a Met!:-) biztos azért nem emelt az adagodon,mert így is van javulás.
Szia
Orsa naplójában van pici Bence:-)
Grrrr a fogorvoshoz menni rémálom, de sajna muszáj. sok szerencsét, gondolok rád.
A lábadtól készen vagyok, remélem most már kezelésbe veszik és sikerül megszabadulni ettől a "sebtől" .
sziasztok lányok!
Szamó gratulálok a kis Bencéhez, igazán gyönyörűséges!
Tegnap voltam a nődokinál,és azt mondta határozott javulás látszik ciszta fronton:)aminek nagyon megörültem,a vérvétel eredményeim szerinte tökéletesek,szedjem tovább a metet és csak 6hónap!múlva menjek vissza ha nincs panaszom(remélem azért hamarabb megyek..) viszont nem emelte meg a met adagomat,továbbra is napi 1x1szem Metfogamma850,ez kicsit csalódás nekem,azt hittem emel,de azt mondta semmi nem indokolja,hát végülis Ő az orvos.
Sziasztok!
Gratulálok még egyszer Szamó, jó hogy otthon vagytok, remélem minden rendben megy jövő héten Bence mütétjénél és utána már csak élvezned kell a babázást és nem lesz semmi gond!
Csajok, többan irtátok milyen édes baba a kis Bence, hol néztétek meg? Én is meg szeretném nézni de se itt se iwiwen nem látok fent képet Szamónál..
Sziasztok!
Szamó örülök,hogy kiengedtek!
Azt viszont nagyon sajnálom,hogy Bence újra kórházba kerül,és ez történik.Kitartás!Minden rendben lesz!
Csajok,megyek fogorvoshoz..nem halaszthatom tovább.Vagy ma,vagy márciusban.kicsit be vagyok tojva:)
Sziasztok, jó reggelt!
Szia Adren! Az én petefészkem sem cisztás, mégis pcos vagyok. Nem kritériuma ez a tünet a betegségnek. Inkább egy általános tünetegyüttes jellemzi, mint pl. a menzesz körüli problémák, vagy ritkán, összevissza jön meg, vagy egyáltalán.
Aztán ott vannak a hormoneredmények, a tesztoszteron magas, és az Lh/Fsh arány magas, stb.
Ezt igazából endokrinológus tudja neked eldönteni, vagy olyan nőgyógyász, akinek van az endo szakterületen tapasztalata.
Sziasztok Lanyok!
Tudnatok segiteni? Lenne 1-2 kerdesem...
Tegnap 93 lett a terheleses inzulinom, viszont az orvosom aki mutott megnezte/tapintotta es nem latta cisztasnak a petefeszkemet (ultrahangos sem volt az pedig mar tobbszor neztek), mondjuk azt mondta h vannak benne tuszok...
Akkor most PCOs vagyok - vagy elnezhette a dokim?
Holnap megyek Bpstre a dietetologushoz konzira. Magas ez az inzulin es mar biztos h gyogyszert kell ra szednem? (Amugy megy a dieta 1000el, 3 honap alatt mar 8 kgt fogytam kb...)
Koszi elore is.
szia drága !
Itt is gratulálok a kis Bencéhez,és kitartás a műtéthez, most nagyon erősnek kell lenned.
ölellek
Drága Szamó!
De jó, hogy jelentkeztél, én is gratulálok Bence babához...
Nagyon sajnálom, hogy a veséjével baj van, és operálni kell, de hátha utána minden rendben lesz, fel a fejjel.
Lina!
Hát persze hogy túléled!
Gondolom,nehéz időszakon mész most keresztül,de ne keseredj el,bízzál benne,hogy minden jól fog alakulni!
Én tiszta szívemből DRUKKOLOK nektek!!!
Az,hogy más mit gondol,vagy esetleg elítél,mert gondolsz az anyagi dolgokra,NE FOGLALKOZZ VELE!!!!!
Szia Szamó!
Nagyon sajnálom,hogy nincs jól Bence veséje!
Hidd el,minden rendben lesz,mi veletek vagyunk!!!!!
Jó egészséget nektek,kitartás!!!!
Puszi
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!