Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
wow!!!
nagyon jó :)
Köszike... Ez nekem nagyon nagy dolog... (elég szomorú ez így 30 évesen... :-))
Hátha Neked is megjön előbb-utóbb (ha nincs esetleg baba...), drukkolok hozzá!
szia!
hát ez szuper jóóó!
nekem holnap lesz a 60. nap,hogy semmi... :( a hőm meg emelkedik már 5-6napja.
Helló, Csajok!
Képzeljétek, közel 3 hónappal műtét után, Closty 34. napján megjött!
1,5 órával azután, hogy megbeszéltem a dokival, egyre kisebb az esély, hogy megjöjjön, és jan. 5-ig, a Kaális-s konzultációmig már nem kapok újabb gyógyszert. :)
Sziasztok!
Én valahol olvastam hogy pcos-be szinte mindig van valamilyen mértékű IR és hogy nem biztos hogy az laborlelettel igazolható, attól még lehet IR hogy az inzulinszint nem emelkedett egy laborleleten.
elvileg az ir nem feltétele a pcos-nek, de úgy látom, nagyon kevés olyan eset van, amior nincs ir (nálam sincs)
és azt pl tudtátok, hogy ha pcos a diagnózis, akkor a dokinak kötelessége adni a petefészekről uh-felvételt?
Egy netes oldalon azt olvastam, ha a következő 3-ból 2 igazolt, akkor PCOS áll fenn:
* Peteérési vagy menstruációs zavar
* Férfihormon-túlsúly tünetei vagy laboratóriumi jelei
* Policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal
Hát a jó ég tudja :)
Nálam
* ciszta van (na, ez kipipálva)
* lelassult anyagcsere van (hízás kipipálva)
* szőr, patti nincs (legalább is nem vagyok szőrösebb az átlagnál)
* hajhullás van némi (de marha sok és sűrű hajam van, úgyhogy gyanítom a sok hajfesték vágja gajjra...)
* IR nincs (legalább is nem igazoltan)
Nehéz eldönteni... :(
Igy van a PCO álatalában két oldali. Az, hogy volt peteérésed a legjobb hír. Az kell a babához :)
De én úgy gondolom aki PCO-s az nem igazán ovulál, nem? Bár igaz én is egy évben egyszer ovuláltam :)
Reméljük nem kell műteni. Addig se aggódj!
Köszi Youlcsi!
Igazából azért jutott ez eszembe, mert eddig minden leletemen "csak" az állt: PCO... pedig hát a hormoneredményeim sem fényesek... a ciklusomról (már ha nevezhetem így) nem is beszélve :)
Szóval a jó ég tudja...
Bár nem tudom, kezelését tekitve kell-e különbséget tenni...
a pco csak annyit jelent, hogy látják a ciszták tömkelegét a petefészekben. ez lehet még akármitől is...
a pcos medig szindróma, azaz tüneteggyüttes, azaz kell, hogy egyen más is. keress rá a "rotterdami kritériumok"-ra. igaz, már "régi" meghatározásnak számít, de sztem még mindig leginkább ez a helytálló...
Csajok, egyáltalán hol lehet meghúzni a határt PCO és PCOS között?
Ugyan nekem egyértelműen van nem csekély számú ciszta a petefészkemben, de túl sok tünetem nincs... leszámítva a nyomorult kimaradozó menzeszt, meg a hízékonyságot...
Köszi a infókat!
Mindenképp megyek még a dolog után! Jobb félni, mint megijedni!
vigyorex!
ha nem találsz endokrinológust, érdemes diabetológusnál is próbálkozni, oda azért gyorsabban be lehet jutni. ők általában tisztában vannak a betegség mibenlétével, tehát a vizsgálatokra ő is tud adni beutalót (de sztem a nőgyógyász is)
Nagyon szorítok Neked, hogy ne kelljen műteni.
Youlcsinak igaza van: egyoldali PCO önmagában nem jelent PCO-szindrómát, ez lehet jó hír is. :)
Nem voltam cukorterhelésen. Nem is küldtek. Most keresek egy normális endokrinológust.
Nem ismerem még igazából ezt a dolgot, csak most ismerkedek vele. A balban az Uh-látszik.
sziasztok, szép napot!
vigyorex!
insulin-terhelésen voltál? az milyen lett? hormonjaid?
csak azért kérdem, mert írod, hogy a jobb petefészkedben csokiciszta van, és a bal pco-s... a pcos kétoldali betegség! a pco pedig csak egy jellegzetes uh-s kép, azaz valaminek a tünete... de az, hogy csak egyik oldal olyan, az nem jelent szindrómát...
Sziasztok!
Nemrég értem haza a dokitól.
A jó hír, hogy megvan a laborom és jó a cukrom.
A rossz, hogy megint megultrahangozott és bár a jobb petfészkemben a csokiciszta nem nőtt nagyobbra (4cm-es), a bal amelyik PCO-s még mindig fáj, most tegnap óta nem görcsölök be csak ritkán, viszont feszít és ott is lett egy csokicisztám.
Kaptam gyulladáscsökkentőt és jövő héten kedden megint UH.
Ha erősödik megint a fájdalom vagy ha megnő a cisztám, akkor meg akar műteni.
Ha megyek megbeszéljük a fogamzásgátlót, bár nagyon félek a migréntől, mert így is sokat fáj a fejem, attól meg elviselhetetlen.
Aminek örültem, hogy azt mondta, hogy volt peteérésem. Remélem köv. keddre nem nagyobbodik a ciszta és megúszom a műtétet.
Hát ez történt.
Itt nem esett a hó, de nagyon hideg van, a tócsák be vannak fagyva.
Szia!
Itt nem havazott, de még bírhatná picit...
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!