Mosható pelenkák (beszélgetés)
Hát nézelődtem az ajánlott oldalakon és nem mondom, hogy nem kaptam frászt... nekem majdnem mind egyforma fogalmam sincs mi a különbég...Nincs ezekben nagyon melegük a babáknak? csak mert ugye pont júliusban érkezik...és érdemes szettet venni???Vagy válogassam össze magam? Ha ez utóbbi, akkor mi legyen benne, hogy egy maxi két napig elég legyen(a száradás miatt) és hogy ha nől a pindúr ne kelljen kétnaponta pelust venni?
nem kicsit vagyok tanácstalan:)
mire gondolsz például?
és megkérdezhetem, hogy miért nem voltál megelégedve a poplinivel?
Sziasztok, márciusra várom az első babámat, és nagyon szeretnék mosható pelust használni. Kicsit körbenéztem a neten ez ügyben, és nekem a Popolini termékei tetszenek egyelőre a legjobban. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Köszönöm szépen előre is a választ!
fúú vettem már, azt hiszem, három tuti kijön belőle duplán véve az anyagot!
ha jól emlékszem!
:D
nem olvastam végig, oda van írva XD
Sara, vettél már anyagot a bambio-ról?
Néztem a bambusz anyagot, 165x50 cm 3400 Ft. Hány pelusbelső jön ki belőle?
nincs 4000 Ft a babalandon!
ha azért kettőt kapunk januárban a bambion, akkor igazán megéri!
nekem sajnos el kellett adnom a szárazontartós belsejű pelusokat, mert műszálasak, így szinte azösszes zsebest eladtam :(
gyönyörű bg-imet, minden színben volt már xD
Sacinak viszketett tőle a popója
Mi lehet Kostyival!
már nagyon rég nem jelentkezett be és a mamamin sem láttam.
AIO=all in one. Tehát egyben van a külső vízzáró réteg, a belső nedvszívó réteg. Egy darab nadrágpelenkát adsz föl a gyerekre.
one size=egy méret, újszülöttől szobatisztaságig (átlag méretekkel)
A legtöbb AIO one size egyben, de nem azonos dolgok, vannak one size külsők és vannak különböző méretű AIO-k.
Fiam már 7 kg volt, mire beszereztük az első AIO-t, már bőven nem a legkisebb kellett neki. Szerintem az AIO bugyra nem lehet nagyobb, mint a prefolddal kitömött;)
Ezt már olvastam a böngészéseim közepette, csak nem tudtam, hogy Te írtad!:-))
De köszi, hasznát vettem ennek is!:-)
Ezt egy másik oldalról másoltam be, én írtam oda. Talán használható belőle valami.
"Ellám 7 hetes, 4 hete használjuk az állományt. (Addigra gyönyörűen begyógyult a kis köldöke.) Születési adatai a miheztartás végett: 56/3690, tehát átlagos alkatú baba, inkább combos, mint popós. Korábban Lizánál végig eldobhatóst használtam. A pelenkáink kezelése semmilyen plusz terhet nem ró rám (na jó, a napi egyszeri kakiöblítés), mindenképpen maximum kétnaponta mosnék, az a pár pelus nem oszt, nem szoroz. A pelenkákkal nem csinálok semmilyen varázslást, rendes mosószerrel mosok hol 40, hol 60 fokon (attól függ, mi megy be mellé), ecettel öblítek, néha öblítővel, hogy ne legyenek durvák. Folttisztítás: dm-es gallszappannal frissen bekenem a kakifoltot, eddig mindenből tökéletesen kijött. Teafaolajjal szárazon tárolok. A fürdőben nincs büdi. Törülközőszárítón száradnak. A lányom popsija szép, semmiféle kiütés nem jelentkezett, semmilyen kenőcsöt nem használok (és semmilyem fürdetőt sem). Részletezem az állományt:
Belsők:
- egymillió tetra, 60x60-asok és 70x70-esek, ezek IKEÁ-sok, nagyon jók. Csinosan meghajtom őket, de nem tudom szépen ráadni így se. Snappyvel rögzítve. Ultragyors száradás. Nem sajnálom őket.
- 9 Bummis prefold 1-es méret. Nagyon jók, eleinte idegenkedtem tőlük, mert olyan vastag, merev, nagy csomi van a lába között, de aztán megszoktam, és rájöttem, hogy a csípőjének direkt jó. Nagyon jó nedvszívók, gyorsan száradnak. Szeretem, de ha nagyobb lesz, nem fogom használni, mert járáshoz már nem olyan jó a nagy csomag, és nehezebb is ráadni az izgő-mozgó nagy gyerekre (szerintem, aztán meglátjuk).
- 1 db Imsevimse pamutfrottír Contour Diaper onesize. Snappyvel záródik, szépen illeszkedik. Szerintem túl drága ahhoz képest, amit tud. Egyébként semmi baj vele.
- 1 db Mamabless onesize bambuszos. Hát ezt szeretem a legkevésbé, bár jó nedvszívó, de nehéz, durva az anyaga, nagy gyűrődések keletkeznek benne, megnyomják a comját, popsiját.
- 1 db Monapel praktika: ezt is használtuk már, még elég nagy, kicsit kisbaltával szabott, de egyébként semmi gond vele.
- 1 db TetsBots Flexitot 1-es: gyönyörűen illeszkedik, könnyű feladni, apukára is rábízható. Gyorsan szárad, szárazon tart. Kevés anyag a lábak között. Viszont eddig mindig kifolyt belőle a pisi!
- 1 db TotsBots Bamboozle 1-es. Az egyik kedvencem. Csinos, kicsi csomag, sokat elbír. Szintén gyönyörűen illeszkedik. Kicsit lassabban szárad.
Külsők:
- 2 anyósom féle száras gyapjú és egy Disana: gyönyörűek, még nincsenek felavatva, mert nem tudtam még lanolint szerezni. De nagyon jók fenékmelegítő gatyának a hidegben.
- 1 db Bummis super whisper wrap: S-est rendeltem, pedig rá akartak beszélni az XS-re, de jól tettem, mert több onesize gatyán és a Bummis prefoldon is éppen jó! Nagyon szép, jó anyagú, remekül illeszkedik, eddig semmi nem folyt ki belőle, pedig gigantikusakat kakál a szentem.
-1 db Bummis super brite: szintén S, és ez a jó kezdettől. Belül gumibugyiszerű, ezért prefoldhoz nem adom rá, mert nem szeretem, ha a bőréhez ér. De ez is jó illeszkedik, és kitűnően zár, ha kicsit kakis lesz, elég csak letörölni.
AIO-k:
- 1 db Pop-in dream-dri: nem vagyok odáig érte. Ha kis méretűre patentolom, ormótlanul áll benne a belseje. A külső mindig elég pisiszagú lesz, mindig mosni kell. Nem szárazabb benne a popsi, mint pl. egy prefoldban. Viszont majdnem szárazon veszem ki a mosógépből.
- 1 db BG V3 onesize zsebes: gyönyörű, fantasztikus minőségű, nagyon gyorsan szárad, a mosás eddig nem is látszik rajta. Picire patentolva is csinos, teljesen száraz a popsi, és pisi után a külső részt más betéttel megtöltve újra lehet használni, annyira elvezeti a pisit. Igazán megéri az árát, és nagy gyerekre is könnyedén feladható.
Betétek: - 10 db Popolini bio pamut betét, alig használjuk. Tetrába szoktam tenni.
- papírbetét (Bummis): hát, anyatejes kakihoz nem sokat ér. Viszont tettem egy fantasztikus felfedezést: a DM-es popsitörlő sokkal jobb papírbetét, mint a hivatalos! Ha nem kakit töröltem vele, kimosom (sokkal több mosást bír, mint a rendes papírbetét) és újrahasznosítom. Jobban elvezeti a nedvességet, szélesebb, a belső pelus köré lehet hajtani a szélét. Ezután nem is fogok több papírbetétet venni, a popsitörlő viszont jobban megéri az árát.
Igazából az összes pelusunk jó, kedvenceim a Bummis külsők, a prefoldok és a BG. Átlagos méretű újszülötthoz ez az állomány kiválóan alkalmas méretre, nem túl nagyok. Mennyiségre nemcsak elég, hanem egyenesen sok is, még ha a tetrákat nem is használnám. Igaz, éjszakára eldobhatót adok rá, hogy ne kelljen cserélni, ha nem muszáj.
Ha eljön az ideje, Thirsties belsőket, újabb Bummis külsőket és egy-két BG-t fogok még beszerezni. Jó moshatózást mindenkinek, aki csak ezután fog belevágni."
Okés! Köszi!:-) Mi is kipróbáljuk, aztán majd meglátjuk! Ezt csak addig terveztem, amíg nagyon pöttöm, csak xs-es méretet vettem....:-)
Nem lényeg nekem, hogy külön legyen a méret az AIO-ból! Úgy értettem, hogy AIO, amire mondjuk az van írva, hogy 3-16 kg-ig, az tényleg ráadható egy 3 kilós pöttömre is? Nem túl nagy így az egész rajta? Nem kényelmetlen? Olyan furcsán hangzik nekem!:-)
BG-re rákerestem és egyből beleszerettem!:-)) Akarok egyet mindenképp!! Csak olyan drágák! Na de majd még vadászok belőle!:-)
Coolababy-ről vagy SugarBumról van valakinek tapasztalata?
Mi is BM-külsővel kezdtük, megvoltunk vele, de nekem a tépőzárja miatt nem vált be annyira.
Az AIO-ból tudtommal létezik olyan márka, ami S méret. Csak általában AIO+one size, mint az a BG, amiről drnéni írta itt, hogy 3 hetes kora óta használták és jó:)
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, ha van még szívesen fogadom!
Az elmúlt napomat ezek böngészésével töltöttem! A mamami oldal nagyon tetszik!:-) Meg a többi is!:-)
Elkezdem most beszerezni a pelusokat, ahogy Sara is írta, így nem lesz akkora kiadás!
Már rendeltem is, igaz használtan, BM pelust, még belsőt kell hozzá vadásznom! Sztem mi ezzel kezdünk, aztán majd meglátjuk!:-)
Ajánljátok amúgy nagyon pici babára is az AIO pelusokat?? Mert nekem nagyon tetszenek, csak félek, hogy ilyen pici babán még hogy állna? Nem tudom így látatlanba elképzelni!:-)
Hajrá, Zernike:)
Fiam 9 hónapos, az eleje óta moshatózunk:)
itt érdemes olvasgatni
Az csak a tapasztalattal fog kiderülni, hogy a te gyerekedre melyik passzol igazán, milyen anyag jó rá. Tehát érdemes venni előre, de talán inkább többfélét, hogy majd kiderüljön, melyik a legjobb nektek.
Az elején nekünk is bevált a prefold+külső. (bummis volt nekünk is, little lamb, és nekünk bejött a thirsties is (szintén babalandról).
Most is prefoldozunk még, bár kezd küzdelmes lenni, mert kissé mozgékony a fiatalember, röptében meg egyszerűbb ráadni a nadrágpelenkákat.