Egyre rosszabbul alszok (beszélgetés)
mondok egy egyszeru "receptet" neked,
1 pohar langyos vizbe tegyel bele 1-2 evokanal mezet es keverd el.hidd el ezutan aludni fogsz,mint a bunda ettol.ha cukros vagy persze akkor ezt nem tudod inni.
Sajnálom. Igazságtalan az élet, én tudtam volna aludni, de először a férjem, aztán a fiam ébresztett.
5.20-ig sikerült az alvás, azóta fent vagyok, mindenki alszik a családban. Még vasárnap sem tudok pihenni már teljesen felőröl.
Cél irányosan a boltig sétálok és onnan haza, lassan megyek nem tudok gyorsan menni. Ez olyan 10-15 perces séta általában.
Hogyan sétálsz és mennyit? Lendületes járással, vagy inkább a kirakat nézegetős típus?
Tudom hogy te csak jót akarsz, és köszönöm is neked a sok jó tanácsot! Én már most azon kattogok, hogy mikor lesz még este és hogyan alszok? Most olvasok egy kicsit, meg TV-zek már a napi sétám megvolt.
Ja és hozzáteszem, a sport nem arra való hogy elrontsa a hangulatunkat.😉
Ez jó hír! Ezek szerint nem szabad korán lefeküdnöd. Én csak a gerincem miatt fekszek le korán, nekem 10 utánra jó időzíteni az elalvást.
Nem akarlak rábeszélni a fekvőtámaszozásra és más mozgásformára sem, tévedés ne essék. Csak megemlítettem hogy ezek kifáraszthatnak. Elsőre senki nem nyom le 30 fekvőtámaszt. Sőt, legtöbben a könnyítettel kezdik, mert igazit egyet sem tudnak szabályosan. Tehát attól hogy csak kettőt tudsz de lenne kedved erősíteni a karodat, bátran befoghatsz. 1 hét elteltével 5 szabályosat is csinálsz, állítom. De nem kell erőltetni ha nincs kedved.
Sikerült elaludnom, úgy látszik ha később fekszek le akkor hamarabb elalszok, és a séta is biztosan jót tett tehát ma is megyek. Fekvőtámaszhoz nincs erőm, talán ha kettőt tudnék :) Köszönöm a linket. És most nem is ébredtem fel, úgy látom tényleg minden napom más.
Ha kevés a séta meg a futópad, jöhetnek az izometrikus gyakorlatok. Ha ezeket teljese erőbedobással végzed úgy le tudod fárasztani magad mint semmi mással:
[link] csak példának mutatam ezt a néhány gyakorlatot, kereshetsz olyat ami jobban kedvedre való. Én plankot - nem ami a képen van, az alap plankot és a medve plankot nagyon szeretem, és a guggolást. Ezek le tudnak fárasztani. De nyomhatsz fekvőtámaszokat is pihenésképpen a többi között. 😉
Köszönöm ez lesz a következő lépés, én nem kínzom magam tovább.
Néha néha, Dormicum 7,5/15mg? Rá lehet szokni, de észrevétlenül elaltat és semmi kábaság másnap
Ma biztos nem alszok semmit, érzem mert ilyenkor már pihenni szoktam sőt aludni is, de egy deka fáradtság sincs rajtam. Azt se tudok milyen érzés ásítani mert nekem nem megy. Hiába vettem be a gyógyszeeim, semmit nem hatnak már. Ez tényleg nagyon nehéz ügy, hiába olvasok, hiába sétálok, hiába futok a gépemen, nem érzek fáradtságot, holott az vagyok mert hónapok óta nem alszok normálisan. A testem vagy az agyam nem fárad el, pedig most nincs min stresszelnem magam, mert megoldottam szinte mindent amit lehetett. Szörnyű ez így. Vajon meddig leszek ma fent? :( Már a fülem is cseng meg remegek mint a kocsonya de fáradtság az nuku, semmi. Mit találjak már ki hogy vége egy jót aludjak? :(
Nagyon nehéz ügy ez. Nekem is az. Még mindig nem mondható múltidőben, mert ott tartok hogy bár sokat javult az alvásom mostanában, de még lehetne jobb is, azt érzem. Abban biztos vagyok hogy amikor legalább 10 kilóval kevesebb voltam jobban aludtam. Annyira a hőhullám se jött. Most ismét felcsillant egy reménysugár, talán könnyebb lesz a fogyás. Az étkezésem egészségesebbé tételéhez szülinapomra kaptam fiamtól egy tejhelyettesítő italkészítőt. Mennyei italt készítek vele, kevés a kalóriája, szénhidrátja, és nagyon jól lakok vele. A sok ásványianyagával, rostjaival ezek az italok segíthetik szerintem az egészségemet.
Akkor nekem ez is bezavarhat, én már magam sem tudom. Csak keresem az okokat,ma például kétszer is gyalogoltam fel a városba hogy terheljem magam. Már nem tudok mit kitalálni hogy jobb legyen.
Ennyiért egy nyaláb könyvet is lehetett akkor venni.
Én megnéztem őket: akkoriban egyetlen ott töltött éjszaka került 50000 fölött. (Ha jól emlékszem.)
Én meg azért nem mentem alvásközpontba, mert idegen helyen egyáltalán nem alszom el. csak gondoltam rá, az árakat meg se néztem, viszont úgy tudom, mintha háziorvos is beutalhat. nem biztos, ezt hallottam.
Most jutott eszembe, hogy a menopauza esetleg megkavarhatja az alvásomat? 1 éve múlt el teljesen a vérzésem, de a hőhullámok még jönnek. Talán ez is befolyásolhatja az állapotomat?
Azért nem szabad elkeseredni! (Szegény ember vízzel főz...)
Sajnos egyik állítás sem igaz rám, se fiatal se gazdag nem vagyok, sajnos.
Volt egy időszak az életemben, amikor megfordult a fejemben, hogy segítséget kérek a rendetlen alvásom miatt.
Többek között az interneten is keresgéltem szakemberek után. Találtam is "alvásszakértőket", és olyan intézményt is ("alváscentrumot"), ahol komplex módon kezelik azokat a "betegeket", akik ilyen gondokkal fordulnak hozzájuk...
Arra jöttem rá a keresgéléseim révén, hogy az ilyesmit nem az én zsebemnek találták ki.
És akkor megnyugodtam.
Azóta sincs nálam sok változás; egyik éjszaka kicsit "szabályosabb", a másik nem annyira. Elfogadtam a helyzetet.
Ha Te még kellően fiatal vagy, ne nyugodjál bele a "helyzetbe"! Van megoldás, csak kellően kitartónak - és eléggé gazdagnak - kell lenni hozzá!
Javítom: Minden estém és alvásom más, pedig ugyan azokat szedem és olyan időben mint mindig. Attól függ az alvásom, hogy mikor alszok el. Ha korán akkor felszínesebb az alvás, ha később akkor átalszom az éjszakát, bár ebben is volt már más példa. Bonyolult nagyon.
Igen, kipihenve ébredek. Altató nélkül nem tudnék elaludni szerintem.
Ha altatóval alszol kipihenten ébredsz?
Szedek altatót, igaz a háziorvos írja fel.
Menj el egy pszichiáterhez . Majd ő ír neked altatót. Nem egészséges hetekig álmatlanul meg félálomban kínlódni.
Lehet, hogy a 💩 időjárás az oka. Engem is megvisel.
Hát szurit szoktam kapni a gerincembe, és szedek rá gyógyszert. Viszont most így belegondolva igazából nem rég még este 9-ig voltam fent, és sikerült aludnom akár másnap 9-ig is ugyan ezek a gyógyszerek mellett. Ez a nem jó alvás pár hete kezdődött, pedig ugyan úgy élem az életem. Jó vannak plusz gondjaim, leginkább a munka ami idegesít, de bízok benne az megoldódik és akkor talán vissza állok a normális alvásra. Igazából nem is tudom, mert elalszok én csak túl korán és lehet az a baj, de rá is stresszelek lehet az is baj. Ez egy ördögi kör, gyógyszerek nélkül nekem nem megy :(
További ajánlott fórumok: