Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mosható pelenkák fórum

Mosható pelenkák (beszélgetés)

2010. jan. 27. 09:21
Mamami:)
557. 0bc15d9cef (válaszként erre: 555. - 0bc15d9cef)
2010. jan. 27. 09:21
ezt Kató 543.ára írtam
556. 8ffadcd586 (válaszként erre: 555. - 0bc15d9cef)
2010. jan. 27. 09:20

Szép lassan eljutok a kétségbeesés széléig.

És van olyan bababolt, ahol ezek élőben megnézhetők, mert az sokat segítene hogy rájöjjek a titokra.:)

2010. jan. 27. 09:18

Ügyes vagy:)))

És mindezek léteznek különböző méretekben és mindegyiknek van egyméretes verziója.

Melyik a legjobb? Kinek mi. Külön külső+belső előnye: olcsóbb, gyorsabban szárad, jobban variálható, akár a különböző márkák is.

AIO (mind egybe): egyszerűbb ráadni, ami különösen jó orvosnál, apának, nagyinak:))) Sokak szerint csinosabbak.

A kettő variációja, amikor AIO, de ki lehet patentolni.

554. eperlevél (válaszként erre: 552. - 8ffadcd586)
2010. jan. 27. 09:18

Az én fiam most 12 kg, teljesen szétpatentolva használjuk az aio-kat. A pop-in biztos nem lesz jó rá végig (16kg-ig biztos nem), már most kezd kicsi lenni, a bg viszont még jó lesz egy darabig.

Persze attól is függ milyen gyorsan nő a súlya és mikor lesz szobatiszta.

553. eperlevél (válaszként erre: 547. - Eperlevél)
2010. jan. 27. 09:16

Ja, aio zsebesnél a zsebbe csúsztatod a betéteket, más esetben összepatentolod a rétegeket.

Külső belső együtt. Külső lehet gyapjú is.

552. 8ffadcd586 (válaszként erre: 551. - Eperlevél)
2010. jan. 27. 09:15

Igyekszem:)

Az egyméretes pelusok tényleg jók újszülött kortól szobatisztaságig?

551. eperlevél (válaszként erre: 548. - 8ffadcd586)
2010. jan. 27. 09:14

De! Kezded már érteni! :D

Hidd el, gyorsan letisztul a kép.:)

2010. jan. 27. 09:13

Egyébként kezd problémám lenni a little lamb és a bambinex külsőkkel. Nagyon hamar átáznak. Egyik nap már 1 óra után nedves volt. Tudok rajtuk segíteni? Mondjuk lanolinnal?

A belsők viszont jók, főleg a bambusz.

549. eperlevél (válaszként erre: 545. - Sara1986)
2010. jan. 27. 09:12

hm

Én hétfőn utaltam át, akkor nekem még nem fog ma megjönni.

548. 8ffadcd586 (válaszként erre: 546. - Eperlevél)
A válaszokból arra következtetek, hogy nem jól fogtam meg a dolog lényegét:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Van külső pl. a bummis, belső ami lehet tetra és lehet nadrágpelenka formájú.

Van aio, ebből van zsebes pl a bumgenius, van nem zsebes pl a pop-in, ami patentos.

546. eperlevél (válaszként erre: 543. - 8ffadcd586)
2010. jan. 27. 09:09
Mindenkinek másra áll rá az agya. :D
2010. jan. 27. 09:08
megjottek az econobummok. nem vagyok a kulsotol elajulva viszont a belso prefold a legjobb mereteyes amivel eddig talalkoytam. ha vki flippet venne, ne tegye, amint megerkeyik babalandhoy felaron lesz es az jobb mint az econobumm
2010. jan. 27. 09:06
sokf;le van. ha vegre jo lesz a billentyuyetem, akkor irok errol
2010. jan. 27. 08:59

Akkor leírom, amire sikerült rájönni,és javítsatok ki, ha rosszul bogoztam ki a dolgokat.

Van olyan , ami külön külső és belső és ezek között is van a zsebes és a nem zsebes. ez idáig stimmel????? És van a minden egyben: külső és belső. Melyik a legjobb szerintetek? Vagy valamit rosszul fejtettem meg??? Félelmetes egyébként, hogy atomfizikából levizsgáztam 5-re, de ez a pelenkaügy kifog rajtam.:)

542. drnéni (válaszként erre: 541. - Sara1986)
2010. jan. 26. 11:25
Eleinte én is nagyon idegenkedtem tőle, de aztán megszoktam, most már az a fura, ha nincs spárgában a gyerek.
2010. jan. 26. 09:51
pici babához tetra helyett a prefold is szuper, de nekem az nem tetszett, mert túl széles volt a lába között, ami egyébként nagyon egészséges xD
540. sara1986 (válaszként erre: 537. - Drnéni)
2010. jan. 26. 09:50
utazáshoz jó lesz. én se vittem frankfurtba nyáron moshatót, mert nem akartam még azt is cipeln a gyerekkel együtt, az eldobós kisebb helyet foglalt :)
2010. jan. 26. 09:19
Köszönöm a segítséget mindenkinek.:)remélem sikerül majd kiigazodnom a rengeteg lehetőség között és a tanácsaitok mentén jókat fogok választani:)
538. drnéni (válaszként erre: 528. - 8ffadcd586)
2010. jan. 26. 09:11

Én is az egész terhesség alatt szinte napi szinten nézegettem a pelusokat, jegyzeteltem, agyaltam. Érdemes volt, mert végül nem sok pelenka bizonyult melléfogásnak. Nézd meg az 504. hsz-omat! Persze nem biztos, hogy neked is bejönnének. Én azt mondanám, szettet ne vegyél (legfeljebb prefoldot, ha akarsz olyat használni), inkább válogasd össze a szimpiket. Én pl. sokáig szemeztem a Pop-in szettekkel, végül nem az lett, még szerencse, mert (egyenlőre) egyeltalán nem szeretem, talán majd később. Az egyméretesek egyébként nekem teljesen beváltak, kevés kivétellel. 4 kilósan már szépen rá lehet adni őket.

Nem tudom pontosan, hány pelenkánk van, szerintem inkább kevesebbet rendelj, aztán majd kipótolod. Ha kifogysz belőle, egy tetra meg egy betét még mindig kéznél lehet.

537. drnéni (válaszként erre: 534. - Eperlevél)
2010. jan. 26. 09:03
Nálunk is. A múltkor benne felejtettem a fürdés utáni Bummis prefoldban, simán bírta. Azóta éjjelre se kap eldobhatóst, csak tudnám, akkor mi a fenét csináljak velük.
536. drnéni (válaszként erre: 532. - Sara1986)
2010. jan. 26. 09:02

Én mindenfélét használok 3 hetes kora óta, legjobban a kétméretes nadrág-belső + külsőt szeretem. Tetrát is használunk néha, bevallom, ezt szeretem a legkevésbé. Ella rengeteget pisil, 2 óra után már a külső is nagyon pisiszagú, még plusz betéttel is. Nadrággal, prefolddal 3-4 óra is kibírható.

A Bummis külső tényleg szuper, én a 2-es méretet rendeltem rögtön, és az a jó! Az 1-esbe a saját prefoldja se férne bele (nekünk az van).

2010. jan. 26. 08:59

Íme, mindenki kísérletezik, aztán kiderül mi jön be nekik:)))

Éjszakára amit mamamin olvastam: kipróbáltuk, áztunk. Vagy nem fektettem be plusz pénzt a kipróbálásra. Maradt az eldobhatós DM alana középső méret.

2010. jan. 26. 08:52
Nálunk a mosható jobban bírja éjjel mint az eldobható.
533. drnéni (válaszként erre: 529. - Eperlevél)
2010. jan. 26. 08:48
Nekem a Pop-in inkább nagyobbnak tűnik a BG-nél! Lehet, hogy a v2 nagyobb? Nem is szeretem, mert a külsejét kicsire lehet patentolni, de a BG-vel ellentétben a betétjét nem, így az az összepatentolt külsőben csúnyán gyűrődik.
2010. jan. 26. 08:34

A POPOLINInek elég nagyok a pelusai. tuti nem használnám újszülöttre, én egyébként is azt gondolom, h újszülöttnek belülre egy tetra kívülre egy jó külső (bummis) a legtutibb kombináció.

olcsó és nem sajnálod a tetrát, ha csupa anyatejes kaki lesz!

kis lehet mosni akár 90 fokon is. szóval szerintem csak későbbre érdemes 4-5 hós kortól aio-kat, zsebeseket használni :)

531. sara1986 (válaszként erre: 528. - 8ffadcd586)
2010. jan. 26. 08:32

az eldobhatóban amint belepisilt egyszer is bizonyítottan 1°C-kal magasabb a hőmérséklet, mint bbármilyen moshatóban!

és ez kisfiúknál későbbi nemzési problémákat is okozhat!

2010. jan. 26. 08:31

Kató, megértelek, ezért mondtam, hogy júliusig letisztul a kép:)

A legelején eldobhatóssal kezdtük. Amikor leesett a köldökcsonk (egy hét), naponta egyszer moshatósat adtam rá, aztán fokozatosan egész nap abban volt már (kb. egy hónapos korára). Éjszakára a mai napig eldobhatóst használok, ez talán már marad is.

A pelenkák felépítése tényleg nagyon hasonló, mégis szinte mindenkinek más jön be. Gyerek termete, bőre, pisilés-kakilás mennyisége, ideje. AMi egyelőre zsákbamacska:)))

529. eperlevél (válaszként erre: 528. - 8ffadcd586)
2010. jan. 26. 08:00

Szerintem érdemes venned pár darabot, ami kis méretű. (3) Beszerezhetsz tetrákat is mondjuk bummis külsővel (3).

Az én véleményem az, hogy a aio pelusok a legjobbak. Ezen belül is a bumgenius, bár nem olcsó, de nagyon jó minőségű, nagyon jó nedvszívású, de nem kell mindent egyszerre megvenned. Júliusig van időd, havonta vehetsz párat mindig.

Azért is jó az aio, mert az egész pelenkás korszakot felöleli.

A pop-in kisebb csomag a babapopsin mint a bg, kicsiknek jobb. De majd elmondja más is a véleményét.

A Gro Baby-ről Sara tud nyilatkozni, neki van olyan. De biztos ez is tuti jó pelus. :) Én most szeretnék venni belőle.

Egy újszülöttnek sok pelus kell, etetésenként 1 biztosan. Ha átlagosan 3 óránként eszik, minimum 8 pelus. Szóval szerintem 2 naponkénti mosáshoz legalább 20-25 db kell.

A bambio.hun, van egy akció, amit szintén érdemes kihasználni, econobum pelus, ha most veszel 1 próbacsomagot, 2 pelust kapsz.

Az e-baba főoldalán 17.500 ft-ért láttam egy jó szettet, idemásolom:

Kezdőknek ajánljuk:

Vegyes próbacsomag

Ára: 17490Ft

Vegyes csomagunk tökéletesen alkalmas arra, hogy többféle pelenkát és pelenkázási módszert kipróbálhasson rendkívül kedvező áron.

A csomag tartalmaz egyméretes pelenkát, prefoldot, pelenka külsőt és nadrágpelenka tipusú belsőt is.

Tartalma:

*

1 db Gro Baby pelenka és betétjei

*

1 db Stuffable pelenka és betétjei

*

1 db Big Softie és betétjei

*

1 db Nature Babies pelenka külső a választott méretben

*

1 db prefold a választott méretben

*

1 db Pop in V2 pelenka

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook