Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

8630. Sok kérdés (válaszként erre: 8627. - Bizakodó)
2020. máj. 21. 16:43

Szia.

Azt tartom elképzelhetőnek, hogy elmozdult a helyéről a spirál és ez okozza a fájdalmat, meg az erős vérzést.

Ha 2 hónapja minden rendben volt, akkor remélhetőleg most sincs nagy baj. Azért ha nagyon erős a fájdalom, ne várd meg a keddet, próbálj másik orvoshoz menni, habár az holnap péntek vagy hétfő lehet.

De semmiképp se idegeskedj, ne kergülj meg - ahogy írtad -, mert az biztos, hogy segíteni nem fog, csak ront a helyzeten.

Remélem minden rendben lesz, a legjobbakat kívánom Neked és írj majd, hogy mi okozta és mi történt...

Szia.

8629. Sok kérdés (válaszként erre: 8628. - Bizakodó)
2020. máj. 21. 16:39

Szia.

Szerintem igen, nekem UH-on derült ki. Mind nőgyógyászati és a hasi UH-on is jelezték.

De volt előjele, folyásom volt, lehet, hogy fájdalom is, ez nem biztos, mert petefészek gyulladásom is volt, méhgyulladás is és már összekeverednek a dolgok, nem egyidőben voltak persze.

8628. Bizakodó (válaszként erre: 8601. - Sok kérdés)
2020. máj. 21. 16:09
Honnan lehet tudni,hogy cisztája van az embernek, csak ultrahanggal?
8627. Bizakodó
2020. máj. 21. 11:39

Sziasztok!

2 éve került fel a hormonos spirálom és eddig nem volt semmi baj,2 napja elkezdtem vérezgetni tegnap előtt éjjel meg teljesen eláztam. Azóta fél nap nincs semmi a nap másik részében ömlik. Nagyon fáj azóta a hasam és nagyon elkeseredtem.Az orvosom csak jövő kedden tud fogadni,de addig megkergülök,mert volt aki azt mondta nagy baj is lehet. 2 hónapja voltam orvosnál, ott mindent átnéztek semmi baj nem volt. Volt mindtavétel annak az eredménye is rendben van.

Full pánik vagyok,hogy mi lehet.

8626. Sok kérdés (válaszként erre: 8625. - Yoriko)
2020. máj. 3. 20:24

Szia.

Megnyugtatlak, nem lesz mindig igy :)))

Én a Mirena felhelyezése után 11 honapig véreztem nagyon erősen, tampon, rendes betét minden kellett egyszerre. Ha meg nem véreztem, akkor barnázás volt, tiszta napom szinte nem is volt. Már azon gondolkoztam, hogy levetetem, de 11 hónap után, mintha elvágták volna. Olyannyira, hogy nincs ciklusom.

Nem mindenkinek egyformán áll rá a szervezete. Még egy kis türelem, utána semmi nem lesz, akkor meg az lesz az ijesztő, még azt nem szokod meg :)

8625. Yoriko
2020. máj. 3. 17:56

Sziasztok! Kicsit kezd elegem lenni :( Most számoltam utána, 141 napja van fent a Mirena, ebből 81 napon volt valamilyen mértékű vérzésem, pecsételésem :/ 60 "tiszta" napom volt. Akkor el lehet képzelni a ciklusaimat... persze nagy részében csak maszatolgat, és nyilván ezerszer elviselhetőbb, mintha ömlene, de két-három héten keresztül tart, míg azelőt letudtam 4-5 nappal, igaz, akkor kb kimozdulni se tudtam itthonról, de tudtam, hogy utána minimum 3 hétig szabad leszek. És hát így az összebújás is kb Mission Impossible... a férjem három műszakban dolgozik, kétéves a legkisebbünk, nagyjából havi egy alkalommal ha összejön :/ így aztán sok hasznát még nem láttuk a Mirenának... a párom szerint ez a titka, azért hatásos fogamzásgátló, mert szexelni se lehet mellette 😅

Nyugtassatok meg, hogy ez nem lesz állandóan így... nem tudom, meddig várjak még, lassan eltelik a fél év, amivel a doktornőm bíztatott, hogy legfeljebb addig kényelmetlen...

8624. Sok kérdés (válaszként erre: 8620. - Feketecapa2)
2020. máj. 2. 14:13

Szia.

8621. számra hivatkozással Neked válaszoltam, csak rossz levélre kattintottam.

2020. máj. 2. 13:49
Volt valakinel állandó, 0-24, nonstop alhasi fájdalma spirál miatt? Hetek óta tart. Eltávolíttatta, segített?
8622. Sok kérdés (válaszként erre: 8621. - 8f1ddc2679)
2020. máj. 1. 11:36

Szia.

Nem jártam igy, viszont nekem a felhelyezés után UH-n le ellenőrizte a doki, hogy jo helyen van e és utana egy hónapra rá is.

Két lehetséges ok, vagy nem volt jol fel helyezve és ahogy írod kiesett, vagy jol volt fel helyezve, de kidobta a szervezeted. Mivel nem tudni, hogy melyik volt az ok, ezért érdemes megfontolnod, hogy bevállalod e. Csak ugy, hogy utána UH ellenőrzés is legyen. A helyedben másik dokit választanék, mar csak azért is, mert elég drága dolog, hogy jatszadozzon vagy jol rakta fel, vagy nem.

Ha kiesett 5 hónap után, egy honapig is vérezhetsz.

Nekem is ambulancián tette fel es utana UH vizsgálat is volt. A legjobbakat kívánom.

8621. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8620. - Feketecapa2)
2020. ápr. 30. 14:51

Szia!

Nagyon sajnálom:(

Fájt ez az egész??

2020. ápr. 30. 13:28

Sziasztok! Nem tudom mennyire aktív még ez a felület, tanácsot szeretnék kérni.

Múlt héten kedden az 5 hónapja felhelyezett Mirena spirálom egy tenyérnyi alvadt vérrel kijott. Járt már így valaki? Természetesen hívtam az orvosomat, aki a járvány helyzetre tekintettel nem tud most fogadni, maganrendelese nincs. Azt mondta kidobta a szervezetem, de ha elmulik ez a helyzet, meg lehet próbálni egy másikat flefenni. Érdemes még ezek után!? Vagy egy másik fajtát?? Most 9. napja vérzek, de azt olvastam ez természetes. Kinek hogy rakták fel? Nekem rendesen ambulancian, de nem ultra hang mellett. Lehet nem is jó helyre lett feltéve... Tanácstalan vagyok

8619. Sok kérdés (válaszként erre: 8618. - 8f1ddc2679)
2020. ápr. 16. 12:36

Szia.

Nagyon örülök neki! :-) Ebben a helyzetben ez tényleg óriási szerencse! :-)

Javulni fogsz pár napon belül, kaptál gyulladáscsökkentő antibiotikumot. Jó, hogy elmentél, vannak olyan helyzetek, amikor nem érdemes találgatni, hogy mi okozhatja. Legalább most már megnyugodtál és rendben is leszel hamarosan! :-) Vigyázz Magadra! :-)

Szia és szívesen! :-)

8618. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8617. - Sok kérdés)
2020. ápr. 15. 16:24

Szia!

Eljutottam orvoshoz! Óriási szerencsém volt ebben az egész helyzetben ami most van, az orvosom fogadott! Antibiotikumot kaptam, elvileg kismedencei gyulladás lehet, de vissza kell mennem még mindenképp. Remélem javulok is hamar, mert ez a 0-24 fájdalom kikészít. Ultrahang nem mutatott semmi elváltozást, a spirál is jó helyen van, nem mozdult el.

Köszönöm a bíztató szavakat!

8617. Sok kérdés (válaszként erre: 8616. - 8f1ddc2679)
2020. ápr. 14. 16:31

Szívesen.

Az is lehetséges, amit "hittél", de hogy megbizonyosodj róla és főleg, hogy megnyugodj, ezért biztosabb az orvosi vizsgálat.

:-)

8616. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8615. - Sok kérdés)
2020. ápr. 13. 15:06
Köszönöm szépen. Akkor nekem vmi más bajom van:( pedig már azt hittem szépen elmarad a menzesz és ennyi..
8615. Sok kérdés (válaszként erre: 8614. - 8f1ddc2679)
2020. ápr. 13. 15:03

Szia.

Kicsit nehéz már igy visszaemlékezni. Nekem a felhelyezés után biztosan volt Tompa, alhasi görcsöm, hol gyengébb, hol erősebb és napokig tartott, két hétig is.

De hogy utána hogy volt, erre már nem nagyon emlékszem.

Ha bizonytalan vagy, próbálj elmenni dokihoz vizsgálatra, az a biztos.

Remélem mielőbb megoldódik és rendben leszel. Még nem jutsz el a dokihoz, addig is igyál szerintem gyulladáscsökkentő teát, ha gyulladásra gyanakodsz, ártani nem fog.

8614. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8613. - Sok kérdés)
2020. ápr. 13. 09:34

Szia,

Érdeklődnék, hogy alhasi fájdalmat, először csak tompán de napokig, egyre sűrűbben, aztán tegnap óta még jobban érzem, mintha gyulladásban lenne. Ez el fog múlni, Neked volt esetleg hasonló? Kb 8. nap lehet, szóval nem a menzesz miatt és napok óta szinte àllandó:( barnázás sincs most. köszönöm!!!

8613. Sok kérdés (válaszként erre: 8612. - Hajnalkaa1984)
2020. ápr. 8. 17:20

Szia.

Igen, nekem.

Bár nagy fájdalmat nem okozott...

Nem kellett műteni, pár hónap alatt felszívódott. Ehhez lehet, hogy segített, hogy tavaly ősszel-télen mázsaszámra ettem a szőlőt, házit... Biztos vagyok benne egyébként, hogy hozzásegített.

Érdemes időnként ellenőriztetni a dokival a méretét. Megáll-e, növekszik-e, stb...

A legjobbakat Neked és igen tudom, sajnos ez az időszak nem arról szól, hogy dokihoz járjunk :-( Javasolom, hogy addig is, még nem jutsz el, egyél nagyon sok gyümölcsöt, káposztát, mindent, ami igazán élet, erő és egészség.

Szia.

2020. ápr. 8. 14:43

Sziasztok' Érdeklődnék, hogy járt már úgy valaki, hogy mirena mellett lett petefészek cisztája, ami elég nagy fájdalmat is okozott? Ha igen felszívdott magátl, v műteni kellett

Előre is köszönöm a válaszokat'

8611. Sok kérdés (válaszként erre: 8610. - 8f1ddc2679)
2020. ápr. 6. 15:37

Szívesen.

Igen, most minden időpontra jelentkezést töröltek szinte mindenhol, de ez sajnos a jelenlegi helyzetben érthető is.

Köszönöm, Neked is szép napot! :-)

8610. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8609. - Sok kérdés)
2020. ápr. 6. 10:20

Köszönöm szépen a választ! Milyen jó, hogy annak idején sokat kérdeztél a dokidtól, épp ezt kérdezném én is ha most mennék - de ugye nem megyek. Pedig van időpontom áprilisra, csak törölték az összeset.

Szóval, köszönöm hogy megint segítettél! Szép napot!:)

8609. Sok kérdés (válaszként erre: 8608. - 8f1ddc2679)
2020. ápr. 6. 10:13

Szia.

A spiráltól lehet elég sok érdekes változás. Össze-vissza jön meg, hamarabb, később, tovább tart, sűrűbben jön meg. A barnázás is annak számít.

Látom, már nem aktuális, de attól még válaszolok. Amikor dokinál voltam, időnként mondta, hogy nemsokára peteérésem lesz vagy éppen van, de nem jött meg igazából. A Mirena a peteérést is és a méhnyálka hártya megvastagodást is gátolja egy idő után, tehát egy idő után nem lesz peteérés, méhnyálka megvastagodás, ezért sem lesz a mensi.

8608. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8607. - 8f1ddc2679)
2020. ápr. 5. 09:50
Már nem aktuális a kérdésem... ma megjött, félidőben, de amúgy 44 napra, az alkalmazás pedig kiírta hogy egyéb betegségekre (endometriózison kívül) is felhívja a figyelmem, amilyen hamar lehet menjek orvoshoz!!! Petefészek ciszta, kismedencei gyulladás, pcos.. hát remélem csak a spirál miatt van minden:(
8607. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8594. - Sok kérdés)
2020. ápr. 3. 16:10

Szia!:)

Lenne még egy kérdésem, mert valamivel még mindig nem vagyok tisztában: ha el is múlik a menzesz (bár nem tudom a barnázás annak számít e) de attól még van peteérés, vagy lehet? Szóval amikor meg kellett volna jönnie, ha nem is jött meg, attól számítva 14 nap múlva peteérésem lehet? Használok egy alkalmazást, a múltkor kiírta hogy mestruáció késik...késik... napokig, mikor nem írtam be hogy megjött volna, ettől függetlenül ő számolta vissza peteérésig a napokat és most szól hogy holnap lesz. Szúr is a hasam.

Csak azért kérdezem, hogy Neked is volt utána, vagy hallottál esetleg ilyet, hogy attól még lehet peteérés?

Köszönöm!

8606. Sok kérdés (válaszként erre: 8604. - Blondi Csilla)
2020. ápr. 3. 11:36

Igen, ez a lényeg! :-)

Szép napot Neked is! :-)

8605. Sok kérdés (válaszként erre: 8602. - 654268ce3d)
2020. ápr. 3. 11:36

Szia.

Szerintem most, a jelenlegi helyzetben ez nagyon jó döntés volt! :-)

8604. Blondi Csilla (válaszként erre: 8600. - Sok kérdés)
2020. ápr. 3. 08:55

Szép napot neked😄

Igen jobban vagyok.Es ennek igazán örülök.Csak az Esmya nagyon kényelmes volt nekem.Ezt vártam a Mirenatol is.

De túl vagyok rajta.Ez a lényeg.

Puszi

8603. 654268ce3d (válaszként erre: 8601. - Sok kérdés)
2020. ápr. 3. 08:02
Köszönöm és rendben 🙂
8602. 654268ce3d (válaszként erre: 8598. - 654268ce3d)
2020. ápr. 3. 08:01
El kellett halasztani, nem tudom kire bízni a fiam, és végül annyira nem sürgős, ráér nyáron is (remélem)
8601. Sok kérdés (válaszként erre: 8598. - 654268ce3d)
2020. ápr. 2. 19:34

Szia.

A Mirena okozhat sajnos egy idő után cisztát, jóindulatút, de magától kifakad, eltűnik, elmúlik. A legtöbb esetben.

Ja értem, szóval a baba vállalás miatt... :-) Akkor a legjobbakat kívánom Nektek, vigyázz nagyon Magadra is, Te is! :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook