Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

8441. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8437. - Sok kérdés)
2019. nov. 9. 20:50
Köszönöm a tippet. Kicsit furcsán hangzik, még barátkoznom kell vele:)
8440. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8439. - Zsuzsi988)
2019. nov. 9. 20:49

Szerintem nem vagy ezzel egyedül:(

De egyszer csak beáll. Neked mióta van spiràlod? Mert elvileg fél év mire rendeződik..

8439. zsuzsi988
2019. nov. 9. 20:21
Ma is meg jött. Mi a fene ez az össze-visszasàg? Tegnapelőtt volt, tegnap semmi, ma ismét. Előtte kimaradt egy hónap. Màsnak is megjön ilyen össze - vissza, vagy csak velem szórakozik àllandóan??
8438. Sok kérdés (válaszként erre: 8436. - Roxipanni)
2019. nov. 9. 15:55

Szia.

Idővel alakul, de meg nem áll be, addig lehet nagyon ossze-vissza.

8437. Sok kérdés (válaszként erre: 8435. - 8f1ddc2679)
2019. nov. 9. 15:54

Szia.

Ertem.

Ha a huvelyben felborult PH miatt alakulhat ki, akkor a legjobb gyógyszer ra szerintem a kefirbe vagy joghurtba áztatott, illetve mártott tampon felhelyezése este lefekvés elott es reggelig...

8436. Roxipanni (válaszként erre: 8432. - Sok kérdés)
2019. nov. 9. 11:11
Szia! Köszi! Érdekes, hogy a görcsök most alig vannak, vagy nem is...viszont a derekam tényleg majd le szakad. A jó viszont hogy bár megjött 2 tisztasági betéttel elvagyok egy nap. :) A rossz hogy 21 napra jött :-/ remélem ez azért még alakul.
8435. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8433. - Sok kérdés)
2019. nov. 8. 21:34
Nem. Pedig egy hét múlva újra rákérdeztem, azt mondta nincs teendő. Aztán utánaolvastam, sokszor magától elmúlik, de nyilván nem minden esetben és nagy a kiújulási arány. Lehet a felborult hormon egyensúly miatt is (sok fog.gátlót szedtem) Bár így hívják, de igazából nem seb, hanem a megváltozott ph egyensúly miatt "vándorolnak" át rossz helyre a sejtek. A ph visszaállításra használt kúpok, öblítés stb állítólag nem használnak, de ezt is csak úgy összeolvastam a neten. Persze kóros folyamattá is fordulhat. De én ezt a vérzést amúgy nem tapasztaltam.
8434. Sok kérdés (válaszként erre: 8431. - 8f1ddc2679)
2019. nov. 8. 21:25

Szia.

Szerintem nem lesz kegyetlen fajta az első, ha megjön egyáltalán :)

Bizom benne, hogy rendben lesz minden.

Igen, megértelek, otthon nem jo a kínok közt es várni a csodára. De előre be gorcsolni sem kell... Csak nyugodtan :) Nagyon sok számít azon is, hogy agyban mit hogy döntesz el. Sok sikert kívánok :) Szia.

8433. Sok kérdés (válaszként erre: 8430. - 8f1ddc2679)
2019. nov. 8. 21:19

Szia.

Ertem.

Akkor annak is lehet olyan tünete, de nem feltétlen csak az okozza.

Egyáltalán semmi kezelést nem mondott? Irt fel ra valami gyogyszert legalabb?

8432. Sok kérdés (válaszként erre: 8429. - Roxipanni)
2019. nov. 8. 21:17

Szia.

En Mirenas vagyok 3 eve.

Nekem ket hétig biztos voltak görcsök, a derék leszakadás jóval tovább tartott.

8431. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8426. - Sok kérdés)
2019. nov. 8. 10:32

Szia!

Köszönöm, türelmes leszek. Már ha nem lesz nagy fájdalmam... ha lesz, akkor nálam oda a türelem és rohanok a dokihoz, ha kell éjszaka a kórházba.. :) de tényleg. Mondjuk segíteni eddig még nem tudtak amikor mentem, infúzió se segített olyankor, csak az idő. De ez most hülyèn hangzik, mert persze nagyon utálom a kórházat mint mindenki, de kellett a lelkemnek, mert csak itthon várni a csodát a kínok kínjában, na az szerintem a legrosszabb.

Egy hónap múlva kell visszamennem a dokihoz. Remélem az első igazi menzesz nem lesz az a kegyetlen fajta.

2019. nov. 8. 10:25
Én a múltkor a rákszűrésen tudtam meg, hogy nekem van. De azt mondta a doki, hogy nincs teendő. És akkor elkezdtem utánaolvasni és ekkor olvastam az együttlét utáni vérzésről.
8429. Roxipanni
2019. nov. 8. 09:05
Sziasztok! Nekem lassan 3 hete hogy felkerült a Levosert, ami megegyezik a Mirena hatásmechanizmusával.Azóta szinte folyamatosan van kis barnázásom és görcsök is bár nem erősek, de jelen vannak minden nap. Az első hét után kaptam antibiotikumot a biztonság kedvéért, de nem érzem hogy bármit is segített volna. Tegnap óta meg konkrét majd le szakad a derekam is...ahogy számolom a jövő hét elején kellene megjönnie és az a gyanum hogy ez most az lesz mert a barnázás is több. Szerintetek meddig lesznek / meddig elfogadhatóak ezek napi görcsök, fájások? Gondoltam megvárom az elsőt míg megjön aztán utána megint felhívom a dokit...
8428. Sok kérdés (válaszként erre: 8424. - Zsuzsi988)
2019. nov. 7. 21:00

Nekem nem volt mehszajseb, folyamatosan ellenőrzött a doki, mar csak azert is, mert nagyon erősen vereztem majd egy évig.

Közben olvastam Cranberry válaszát.

De hogy meg nyugodj, nézesd meg a dokiddal szerintem.

Szia.

8427. Sok kérdés (válaszként erre: 8424. - Zsuzsi988)
2019. nov. 7. 20:56

Szia.

Igen elő szokott fordulni.

Nekem azt mondta a doki, hogy az együttlét meghozza a mensit is ilyen pici vérzés formájában is, az osszehuzodasok miatt. De mar ebben a témában nem vagyok topon, másfél eve kb. egyáltalán nem jon meg.

De lehet, hogy megnyomta esetleg a Párod, van, akinek nagyon hatra húzódó a méh szája, van akinek nem.

En anno minden ilyesmivel rohantam a magán dokihoz, mindkettő normalis, nekem anno ezt mondta.

Szia.

8426. Sok kérdés (válaszként erre: 8423. - 8f1ddc2679)
2019. nov. 7. 20:52

Szia.

Sajnos en csak a magam tapasztalatát írhatom meg.

Ahány nő, annyiféleképpen reagál a szervezet.

Nekem 11 hónapig volt meg, nagyon erősen. Ciklust nem tudtam számolni. Megjött, tartott majd egy hétig, elmúlt, hol egy hét múlva jott ismét meg, hol ket hét múlva, ha nem volt meg, a barnazas akkor is folyamatos volt. Dolgozik a hormon erősen.

Van, akinek felrakták es tobbet meg sem jott.

Szerintem normális teljesen.

Szia.

8425. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8424. - Zsuzsi988)
2019. nov. 7. 09:03
Szia! Nekem csak egy hete van spirálom, de ha nem baj válaszolok. Én úgy tudom, hogy amit leírtál, a méhszájseb tipikus tünete.
8424. zsuzsi988
2019. nov. 7. 07:51
Sziasztok! Azoktól kérdeznék, akinek màr régebb óta van Mirenàja. Nektek elő szokott fordulni együttlét utàni vérzés? Pàr hónapja néha előfordul velem, hogy amikor együtt vagyunk a férjemmel, reggelre picit vérzek. Mivel össze vissza van màr menstruàcióm, így nem tudom ezt a vérzést hova tenni, vajon menstruàcióm lehet, vagy màs fajta vérzés...
8423. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8422. - Sok kérdés)
2019. nov. 6. 22:26
Köszönöm:) Akkor nekem már lenne is egy kérdésem. Egy hete rakták fel a spirált, aznap mikor megjött. De 2 nap volt az egész és elmúlt a vérzés, viszont ma újra megjött. Tudom, sok minden "belefér" az első félévbe, szinte minden normàlis, ha nagyon vérzik és fáj és az is ha nem. Legalábbis ezt olvastam. De ez is normális? Erre (mire) számíthatok hónapokig? Tudom, nem vagy orvos, de hátha van ötleted. Köszönöm.
8422. Sok kérdés (válaszként erre: 8421. - 8f1ddc2679)
2019. nov. 6. 21:28

Igen, foleg menet közben, az idő teltevel jönnek a kérdések dögivel :)

Orvoshoz meg nem lehet minden egyes kérdéssel szaladgálni, foleg, ha magán doki :)

Ezert jöttem fel erre a fórumra en is anno. Nem véletlen ez a nevem itt :)))

8421. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8420. - Sok kérdés)
2019. nov. 6. 08:49
Köszönöm szépen:) tudom én, és nagyon jó hogy leírjátok a tapasztalataitokat, nagyon sok mindent meg lehet így tudni, ami nem fér bele a gyors orvosi vizitbe, meg hát menet közben jönnek a kérdések folyamatosan.
8420. Sok kérdés (válaszként erre: 8419. - 8f1ddc2679)
2019. nov. 5. 20:58

Szia.

Sokan bírják, kevesebben nem.

Szó sincs ijesztgetésrol, csupán tapasztalat cserérol :)

Szia.

8419. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8418. - Sok kérdés)
2019. nov. 4. 21:02

Jaj, ne ijesztgessetek, már most félek ezektől...jézusom:(

Én mostanáig 5 éven át szedtem fog.gátlót, abban is progesztin van (és egy kis ösztrogén) hát ez az éves tabletta mennyiséghez képest olyan pici... 4 napi adag egész évre. Remélem én bírni fogom... jajjj:(

8418. Sok kérdés (válaszként erre: 8416. - Zoa1)
2019. nov. 4. 19:59

Szia.

Szívesen.

Persze, ezt Neked kell eldöntened.

Tenyleg, most, hogy írtad, en is nagyon vizesedtem. Nekem is szep lassan jöttek fel a kilók, ket ev alatt. A hajam is hullott, hullik, de naponta száz szál normális, persze az nem mindegy, hogy mennyiből.

A derekam nekem is nagyon fajt, foleg, mikor meg kellett volna jönnie. Nem bírtam kiegyenesedni. Ez is lehet igen ettől. En sem szedtem előtte fogamzasgatlot, nekem sem nagyon bírja a szervezetem, de eddig kitartottam mellette...

Nos, akkor mar megszabadultal tőle este. A legjobbakat kívánom Neked :)

Szia.

8417. Sok kérdés (válaszként erre: 8415. - 8f1ddc2679)
2019. nov. 4. 19:53

Szia.

Szívesen.

Örülök neki, maradjon is igy :)

Szia.

8416. Zoa1 (válaszként erre: 8408. - Sok kérdés)
2019. nov. 4. 11:57
Köszönöm, hogy írtál! Én már eldöntöttem, hogy kivetetem. Ma estére van időpontom, és már nagyon várom, hogy levegyék. A kilók nekem szép lassan jöttek. Másfél éve van fent, de már 10 kilónál tartok, és úgy érzem az utóbbi időben hirtelen megindult még jobban. Plusz nagyon vizesedem, a hajam is csomókban hullik, libidóm zéro, szerintem egy 90 évesnek is több van mint nekem. Derekam is nagyon nagyon fáj, sokszor alig tudok felkelni egy fotelből (mondjuk nem gondoltam volna, hogy ez is spiráltól lehet, de sokan írták ezért elképzelhető). Nekem sajnos nem jött be. Mondjuk régebben sem szedtem fogamzásgátlót, mert valamiért nem bírja a szervezetem a hormontartalmú gyógyszereket. Örülök, hogy nálad rendeződtek a dolgok. Én nem bírok többet várni, alig várom, hogy kivegyék :-)
8415. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 8412. - Sok kérdés)
2019. nov. 4. 08:44
Köszönöm a választ. Már jobban vagyok szerencsére:)
8414. Sok kérdés (válaszként erre: 8411. - Zsuzsa anyu)
2019. nov. 3. 20:07

Szia.

Nem tudom.

Viszont a hormon es a vérnyomás között mindenképp van, megemeli a vérnyomást.

A legjobb, ha orvos véleményét kéred ki ebben. Szerintem. Vérnyomás csokkentobol is száz fele van.

Szia.

8413. Sok kérdés (válaszként erre: 8410. - Evelyn2)
2019. nov. 3. 20:04

Szia.

Igen, sokkal jobban érzem magam.

Kellett par ev, hogy beálljon a hormon es rendezodjek vissza :) na meg az elején, a fel rakás után majd egy évig nagyon erősen vereztem. Tampon, betét, minden kellett... De az is rendeződött, most mar egyáltalán nincs meg, meg barnazas sem. Remelem jobb lesz Neked is. Ha bírja a szervezeted, szerintem naponta szedj 2-3 hétig magnéziumot, aztan ket hét pihenő. Az nagyon csökkenti a szénhidrát ehseget. A C-vitamin meg nagyon meghozza... A legjobb egyébként zöldségekből, gyümölcsökből pótolni a vitaminokat. Szia.

8412. Sok kérdés (válaszként erre: 8409. - 8f1ddc2679)
2019. nov. 3. 19:58

Szia. En mar szültem, de nekem is fajt a fel rakás, Mirena. Azt hiszem nekem anno, 3 eve par napig görcsölt, kb. 2 hétig lehet, de olyan furcsa, folyamatos, erős, el nem múló görcs, mintha meg zsibbadtam is volna.

Aztan elmúlt. Remelem Neked is mihamarabb megszűnik.

Szia.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook