Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szerintem nem vagy ezzel egyedül:(
De egyszer csak beáll. Neked mióta van spiràlod? Mert elvileg fél év mire rendeződik..
Szia.
Idővel alakul, de meg nem áll be, addig lehet nagyon ossze-vissza.
Szia.
Ertem.
Ha a huvelyben felborult PH miatt alakulhat ki, akkor a legjobb gyógyszer ra szerintem a kefirbe vagy joghurtba áztatott, illetve mártott tampon felhelyezése este lefekvés elott es reggelig...
Szia.
Szerintem nem lesz kegyetlen fajta az első, ha megjön egyáltalán :)
Bizom benne, hogy rendben lesz minden.
Igen, megértelek, otthon nem jo a kínok közt es várni a csodára. De előre be gorcsolni sem kell... Csak nyugodtan :) Nagyon sok számít azon is, hogy agyban mit hogy döntesz el. Sok sikert kívánok :) Szia.
Szia.
Ertem.
Akkor annak is lehet olyan tünete, de nem feltétlen csak az okozza.
Egyáltalán semmi kezelést nem mondott? Irt fel ra valami gyogyszert legalabb?
Szia.
En Mirenas vagyok 3 eve.
Nekem ket hétig biztos voltak görcsök, a derék leszakadás jóval tovább tartott.
Szia!
Köszönöm, türelmes leszek. Már ha nem lesz nagy fájdalmam... ha lesz, akkor nálam oda a türelem és rohanok a dokihoz, ha kell éjszaka a kórházba.. :) de tényleg. Mondjuk segíteni eddig még nem tudtak amikor mentem, infúzió se segített olyankor, csak az idő. De ez most hülyèn hangzik, mert persze nagyon utálom a kórházat mint mindenki, de kellett a lelkemnek, mert csak itthon várni a csodát a kínok kínjában, na az szerintem a legrosszabb.
Egy hónap múlva kell visszamennem a dokihoz. Remélem az első igazi menzesz nem lesz az a kegyetlen fajta.
Nekem nem volt mehszajseb, folyamatosan ellenőrzött a doki, mar csak azert is, mert nagyon erősen vereztem majd egy évig.
Közben olvastam Cranberry válaszát.
De hogy meg nyugodj, nézesd meg a dokiddal szerintem.
Szia.
Szia.
Igen elő szokott fordulni.
Nekem azt mondta a doki, hogy az együttlét meghozza a mensit is ilyen pici vérzés formájában is, az osszehuzodasok miatt. De mar ebben a témában nem vagyok topon, másfél eve kb. egyáltalán nem jon meg.
De lehet, hogy megnyomta esetleg a Párod, van, akinek nagyon hatra húzódó a méh szája, van akinek nem.
En anno minden ilyesmivel rohantam a magán dokihoz, mindkettő normalis, nekem anno ezt mondta.
Szia.
Szia.
Sajnos en csak a magam tapasztalatát írhatom meg.
Ahány nő, annyiféleképpen reagál a szervezet.
Nekem 11 hónapig volt meg, nagyon erősen. Ciklust nem tudtam számolni. Megjött, tartott majd egy hétig, elmúlt, hol egy hét múlva jott ismét meg, hol ket hét múlva, ha nem volt meg, a barnazas akkor is folyamatos volt. Dolgozik a hormon erősen.
Van, akinek felrakták es tobbet meg sem jott.
Szerintem normális teljesen.
Szia.
Igen, foleg menet közben, az idő teltevel jönnek a kérdések dögivel :)
Orvoshoz meg nem lehet minden egyes kérdéssel szaladgálni, foleg, ha magán doki :)
Ezert jöttem fel erre a fórumra en is anno. Nem véletlen ez a nevem itt :)))
Szia.
Sokan bírják, kevesebben nem.
Szó sincs ijesztgetésrol, csupán tapasztalat cserérol :)
Szia.
Jaj, ne ijesztgessetek, már most félek ezektől...jézusom:(
Én mostanáig 5 éven át szedtem fog.gátlót, abban is progesztin van (és egy kis ösztrogén) hát ez az éves tabletta mennyiséghez képest olyan pici... 4 napi adag egész évre. Remélem én bírni fogom... jajjj:(
Szia.
Szívesen.
Persze, ezt Neked kell eldöntened.
Tenyleg, most, hogy írtad, en is nagyon vizesedtem. Nekem is szep lassan jöttek fel a kilók, ket ev alatt. A hajam is hullott, hullik, de naponta száz szál normális, persze az nem mindegy, hogy mennyiből.
A derekam nekem is nagyon fajt, foleg, mikor meg kellett volna jönnie. Nem bírtam kiegyenesedni. Ez is lehet igen ettől. En sem szedtem előtte fogamzasgatlot, nekem sem nagyon bírja a szervezetem, de eddig kitartottam mellette...
Nos, akkor mar megszabadultal tőle este. A legjobbakat kívánom Neked :)
Szia.
Szia.
Szívesen.
Örülök neki, maradjon is igy :)
Szia.
Szia.
Nem tudom.
Viszont a hormon es a vérnyomás között mindenképp van, megemeli a vérnyomást.
A legjobb, ha orvos véleményét kéred ki ebben. Szerintem. Vérnyomás csokkentobol is száz fele van.
Szia.
Szia.
Igen, sokkal jobban érzem magam.
Kellett par ev, hogy beálljon a hormon es rendezodjek vissza :) na meg az elején, a fel rakás után majd egy évig nagyon erősen vereztem. Tampon, betét, minden kellett... De az is rendeződött, most mar egyáltalán nincs meg, meg barnazas sem. Remelem jobb lesz Neked is. Ha bírja a szervezeted, szerintem naponta szedj 2-3 hétig magnéziumot, aztan ket hét pihenő. Az nagyon csökkenti a szénhidrát ehseget. A C-vitamin meg nagyon meghozza... A legjobb egyébként zöldségekből, gyümölcsökből pótolni a vitaminokat. Szia.
Szia. En mar szültem, de nekem is fajt a fel rakás, Mirena. Azt hiszem nekem anno, 3 eve par napig görcsölt, kb. 2 hétig lehet, de olyan furcsa, folyamatos, erős, el nem múló görcs, mintha meg zsibbadtam is volna.
Aztan elmúlt. Remelem Neked is mihamarabb megszűnik.
Szia.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?