Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Nem járt vérzéssel csak enyhe görcsel és diszkomfort érzéssel a hüvelyben.
Azt mondták ez bárkivel előfordulhat.
Szia.
Nem jártam még igy. Nagyon sajnálom...
Mi az oka, hogy nem tudja levenni? Ez csakis a méh elhelyezkedése miatt lehet, gondolom én.
El nem tudom képzelni műtéttel hogy szedi le, mintha eü-I kaparás lenne? A legjobbakat kívánom Neked, minden rendben lesz, ne aggódj.
Írj majd, várom...
Szia.
Okot nem mondott, hogy miért lökődött ki 4 év után?
Érdekes, mert mindenhol azt olvasom, hogy erős vérzéssel és fájdalmas görcsökkel jár.
Szia.
Nekem is egy-két év alatt feljött 15 kg. Lehet még több is. A 4. éve lesz ősszel, hogy fent van. A súlygyarapodás megállt és lehet utána fogyni. Nekem idén június óta lement 7-8 kg.
Rájöttem, nem biztos, hogy a Miréna volt nálam az oka a hizásnak. 11 hónapig nagyon erősen véreztem és a vérzés csillapítására a C vitamin nagyon hatásos. Egy vagy másfél évig napi 2000 majd 1000 mg C vitamint szedtem és az bizony a szénhidrát éhséget nagyon megnöveli, csak akkor még nem tudtam ezt. Olyan mennyiségű szénhidrátot ettem egy évig biztosan vagy többig is, amit egy évtized alatt sem ettem meg.
Engem is nagyon zavart a hízás, majdnem levetettem a spirált, de mostmár okés, megyek visszafelé...
Szia,
Nekem nem volt semmi hízás. Sem olyan depresszió, amit ez indokolt volna (más miatt, már hamarabb volt rossz érzésem) így sajnos nem tudok segíteni.
De én inkább "véreznék" esetedben...
Szia.
Nekem is egy év kellett, még beállt.
A depi is elmúlt. Türelem :)
Ezek szerint te nem mentél orvoshoz? :( nekem amúgy is kellene mennem az éves rákszűrés miatt.
Én is itt reméltem első körben a választ!
Szia.
Én idén ősszel leszek 4 éves Mirénás. Idén én is elkezdtem barnázgatni, meg időnként picit piros is. Pont hasonló kérdést tettem itt fel, de senki nem válaszolt.
Úgyhogy passz... Ha visszagondolok, kb. annyi idősen, mint Neked most, volt, hogy barnázgattam picit én is, aztán elmúlt. Ha meg tudsz valamit, akkor ird meg :) köszi.
Most látom, te is így jártál...
Voltál dokinál? Ha igen, mit mondott?
Sziasztok!
Ma megdöbbentem, mert elkezdtem barnázni a mirena spirállal! Szerintetek mi lehet? Még csak 2 és fél éves, lehet hogy elfogyott belőle a hormon? 🙄
Szia.
Sajnálom.
Mirena volt? Mit éreztél? Mi volt az oka, hogy 4 év után kilökődött?
Sziasztok. Mar egy éve fogamzásgátlót szedek. Mert nekem kilökődött a spirálom 4 év után. Nagyon rossz volt. Éreztem ahogy valami nem oké és amikor az orvos mondta meg sirtam is mert nem akarok gyereket pedig siman ugy jarhattam volna.
De a tabletta is elég gáz rengeteg mellékhatása van. 😣
Szia.
Idő kell, még rááll a szervezeted, beáll a hormon. Semmi vész, Neked több idő kell ezek szerint. Akkor jó dokihoz menni, ha erős fájdalmaid vannak és mellette nagyon erős vérzés.
Nekem 11 hónapig tartott, még beállt és nem véreztem, nem is barnáztam. Türelem... :)
Sziasztok! Nekem 5 hónapja van Mirenám, eddig semmi gond nem volt, a menstruációm teljesen megszűnt már az első hónapban. A derékfájdalmam, mellfeszülés is elmúlt.
Most viszont újra van menzesz, és ezt nem értem. Ha 5 hónapig nem volt, hogyhogy most van? Járt így valaki? Meddig tartott?
Szia!
Bármikor leveszik, nekem is úgy vették le hogy épp nem volt meg. Ja és nem is fájt egyáltalán, pedig a felrakáskor kb meg akartam halni.
Sziasztok!
Hogy ha nekem egyáltalán nem jön meg a mirena spirállal, hogy tudom levetetni? Vagyis, mikor?
Köszi szépen a választ!
Szia.
Igen, én értem.
Sajnálom, ami a miómákat illeti :-( Elvileg pont azért is találták ki a Mirénát, hogy ne legyen mióma.
A hajjal kapcsolatos probléma is a hormontól van. Pótold a vasat mindenképp.
A súlyproblémát is a hormon okozza egyértelműen, felborul a vízháztartás és ha visszatartja a szervezet a vizet, nagyon sok kiló pluszt tud okozni. Ez nálam is van.
Nekem cisztám volt, mondta a dokim, hogy elmúlik. Nem hogy elmúlt volna, egyre nagyobb lett, duplája, már a hasi UH-n mondták, hogy ezzel sürgősen menjek orvoshoz, mert gond lesz. Ez ősszel volt és nagyon sok szőlőnk van. Mindennap - még télen is - egy kiló szőlőt ettem meg és teljesen elmúlt az a nagy ciszta, felszívódott. Írnám, hogy Te is próbáld meg a zöldséget, gyümölcsöt, zellergumót egyél minden nap nyersen több szeletet, akár több-sok szeletet. Meg idényjellegű gyümölcsöket, ha van saját, főleg olyat, ami antioxidáns. Hogy levetesd-e, ezt Neked kell eldöntened, ebben tanácsot nem tudok adni és nem is szeretnék.
Ha nekem nem múlt volna el abban a fél évben a cisztám, levetettem volna a Mirénát.
A legjobbakat Neked...
Üdv.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?