Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Okozott valakinél a spirál depressziót, szorongást? Betegtájékoztatóban benne van, de tapasztalatokra lennék kiváncsi. Köszi
:)
Igen, nagyon kedvező. Minél sötétebb, annál kedvezőbb.
Piros szőlőt még nem kaptam.
Amit olvastam róla az nagyon kedvező.
Egyébként bármilyen zöldség, gyümölcs csak jó lehet, csak fogyassz minden nap.
Zellergumót nyersen mindennap egy-két szeletet és mindent, amiben van antioxidáns. Meg amiben nincs, azt is fogyaszd :)
Örülök neki akkor :)
Ja, szőlőmag... Írj majd, hogy alakulnak a dolgok. Szerintem kell 1-2 hónap folyamatos szedés, de azért óvatosan az étrend kiegészítővel :)
A legjobbakat Neked.
Szia.
Maximálisan.
Natur Tanya Szerves Szőlőmag.
Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni, de nagyon szívesen :)
Milyen kapszulát rendeltél? :)
Rendeltem kapszulát, 100% tiszaságú.
Nagyon köszönöm a segítséged.🤗
Szívesen.
Azt elfelejtettem irni, hogy nekünk nagyon sok szőlő van, még mindig esszük. Fehér is, meg piros is. Sajnos, hogy bejött a fagy, a maradék elkezdett lepotyogni, de azért még tudunk egy-két hétig enni és harmadik hónapja esszük minden nap szinte.
A bolti szőlővel nem tudom mi a helyzet, hogy az mennyire hatékony. A magnélküli biztosan nem, hisz a szőlőmag gyógyszernek számít a szervezetnek.
Azért majd írj, hogy hogyan alakulnak a dolgok...
Szia.
Biztos vagyok benne, hogy nekem az segített, nagyon sokat ettem.
Olvass utána a neten, hogy milyen jótékony hatásai vannak, nem véletlen nevezik az istenek nedüjének :-)
Állítólag magától is eltűnik, de nekem csak növekedett, nem eltűnt - magától -.
A legjobbakat :-)
Szia.
Szia!
A piros szőlő segít eltüntetni a cisztát?
Nekem is a hormonos spiráltól lett.
Szia.
Bizom benne, hogy meg leszel elégedve a Mirénával, ha van türelmed kivárni.
A mi szervezetünk sem egyformán reagál rá és a dokik sem egyformák. Valószínűnek tartom, hogy ezért is kapnak pénzt, ha népszerűsitenek ezt-azt.
Anno váltig állította a dokim, hogy az biztos, hogy nem a Mirénától hiztam meg. Én meg tudtam, hogy azóta híztam. Le akartam ezért is vetetni többször, meg a 11 hónapos folyamatos vérzés, pecsételés, barnázás végett. 11 hónapig tartott. Aztán egyszer csak vége, se vérzés, se pecsételés, se barnázás. Időközben rájöttem, hogy az egy évig szedett napi 2000 mg C-vitamin okozta a hízást, ez megnöveli a szénhidrát éhségét. És ezt vérzés csillapítására szedtem. De nem mondta volna a doki, hogy ezért hízok, pedig ezt tudta orvosként :) Hát ez az a bizonyos körforgás :)))
Mindenképp várom a fejleményeket majd. A legjobbakat :)
Szia.
Sziasztok! Biztos nehéz megtalalni az időpontot, hogy mikor nem vár tovább az ember. Én igazából 3 hónap után várnék már legalább minimális javulást, de a fél évet mindenképp megvárom. Viszont, ha addig se lesz érdemi változás, akkor tovább nem fogom erőltetni.
Sajnos valóban nagyon megosztó a vélemény a Mirenáról. Sok nőnek nagyon jól bevalik, de szintén sok esetben bőven van vele vaj. Ugyanez van az orvosok hozzáállásával is. Az enyém éppen nem beszélt volna le kifejezetten róla, de láttam, hogy a hormonmentes felé terelgetne. Azt meg valahogy nagyon nem szeretném. Majd egy fél év elteltével beszámolok én is, hogy mi lett
Szia.
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat.
Jó tudni arról, hogy ilyen is lehet...
Teljesen egyet értek Veled, ez túl sok idő volt ilyen állapottal és nem szabad szerintem sem tovább várni, ha ennyire küzdött a szervezeted ellene.
Köszi, Neked is boldog és egészséges életet kívánok, vigyázz magadra.
Szia.
Szia.
Igen én tapasztaltam.
Nem helyes a dokid véleménye szerintem. Nagyon is normális, mivel hiába nők vagyunk, nem vagyunk egyformák, mindenkinek másképp reagálhat a szervezete rá, a hormonra.
Én 11 hónapig erősen véreztem, Tena betét, tampon, ha nem véreztem, ami ritka volt, akkor folyamatos barnázás volt. Nem sok tiszta napom volt. Ez a Mirena felhelyezése utáni 11 hónap.
Utána, mintha elvágták volna, se vérzés, se barnázás, semmi, nincs ciklusom. Havonta jártam dokihoz, a dokim miomára gyanakodott vagy arra, hogy elmozdult a Mirena a sok és erős vérzés miatt, de semmi, minden rendben volt. Napi 2000 mg C-vitamin csökkentette a vérzést pár hónap szedés után.
Ciszta kb. 2-3 év után lett, először 3 cm körüli, majd 6 cm. Azt mondta a doki, hogy magától elmúlik, de nem csökkent, hanem nőtt. Nem vártam a csodára, ugyanígy ősz volt, napi fél kiló minimum piros szőlőt ettem meg. Mire visszamentem kontrollra, eltűnt...
A legjobbakat Neked is.
Nem volt egyszerű lelkileg,de nem volt más megoldás.Most már csak jobb lesz.
Szívből kívánom,hogy Neked beváljon a Mirena!😊🌸
Köszönöm. Megpróbálok! :)
Gondolom nem volt egyszerű a döntés, de biztos sok gondtól megszabadultál így.
Sztem várj még,lehet,hogy rendeződni fog.
Én is kaptam anno,progreszteront mellé de az sem vált be.
Azt javasolta az orvosom,hogy méhkivétel.
Már túlvagyok,rajta.😊
Szia !
Nekem is volt Mirena spirálom ,de nem vált be ,sajnos másfél év után is pecsételgettem,véreztem.
Türelmes voltam hátha...Neked ,mióta van felrakva?
Sziasztok! Én sajnos elkiabáltam, hogy minden simán alakul. :(
Az eddigi tapasztalatom ez:
- pár nap kivételével folyamatos pecsételés
- 25 napra lerövidült ciklusok
- egy szép nagy 5 cm-es ciszta rögtön az első kontrollon
- maga a vérzés mennyiség valamelyest csökkent, de még mindig inkább erősnek számít,( pedig orvos uh- úgy látta, hogy sikeresen elvékonyodott a nyálkahártya) a szokásos 7 nap helyett, pedig 12-14 napig is kitart.
Tapasztalt valamelyikőtök ilyeneket? Jobb lett idővel?
Kezdem azt gondolni, hogy ez a módszer mégsem lesz jó nekem. Nem tudom lesz-e türelmem fél évig várni, hogy jobb lesz-e.
Szia.
Ha tudnád én hányszor akartam levetetni hirtelen felindulásból :) a doki már rosszul volt tőlem, negyed évente vagy havonta mentem egy év helyett hozzá :)
De mindig meggondoltam magam, sajnáltam azt a sok pénzt kidobni, igy bíztam...
Szia.
Megértem :)
Csak egy ötlet volt :)
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?