Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... ❯❯
8750. Burger9
2020. dec. 8. 09:20

Sziasztok!

Okozott valakinél a spirál depressziót, szorongást? Betegtájékoztatóban benne van, de tapasztalatokra lennék kiváncsi. Köszi

8749. Sok kérdés (válaszként erre: 8748. - Gilingalang)
2020. nov. 29. 21:05

:)

Igen, nagyon kedvező. Minél sötétebb, annál kedvezőbb.

8748. gilingalang (válaszként erre: 8747. - Sok kérdés)
2020. nov. 29. 19:59

Piros szőlőt még nem kaptam.

Amit olvastam róla az nagyon kedvező.

8747. Sok kérdés (válaszként erre: 8745. - Gilingalang)
2020. nov. 28. 20:31

Egyébként bármilyen zöldség, gyümölcs csak jó lehet, csak fogyassz minden nap.

Zellergumót nyersen mindennap egy-két szeletet és mindent, amiben van antioxidáns. Meg amiben nincs, azt is fogyaszd :)

8746. Sok kérdés (válaszként erre: 8745. - Gilingalang)
2020. nov. 28. 20:28
Nem tudom, hogy termelői piac közeledben van e vagy piac, ott jobban akad szőlő.
8745. gilingalang (válaszként erre: 8744. - Sok kérdés)
2020. nov. 26. 20:38
Azért szőlőt is veszek, most voltam a közértbe, sajnos nem kaptam.
8744. Sok kérdés (válaszként erre: 8743. - Gilingalang)
2020. nov. 25. 19:59

Örülök neki akkor :)

Ja, szőlőmag... Írj majd, hogy alakulnak a dolgok. Szerintem kell 1-2 hónap folyamatos szedés, de azért óvatosan az étrend kiegészítővel :)

A legjobbakat Neked.

Szia.

8743. gilingalang (válaszként erre: 8742. - Sok kérdés)
2020. nov. 24. 21:25

Maximálisan.

Natur Tanya Szerves Szőlőmag.

8742. Sok kérdés (válaszként erre: 8741. - Gilingalang)
2020. nov. 24. 21:09

Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni, de nagyon szívesen :)

Milyen kapszulát rendeltél? :)

8741. gilingalang (válaszként erre: 8740. - Sok kérdés)
2020. nov. 23. 22:28

Rendeltem kapszulát, 100% tiszaságú.

Nagyon köszönöm a segítséged.🤗

8740. Sok kérdés (válaszként erre: 8739. - Gilingalang)
2020. nov. 23. 20:57

Szívesen.

Azt elfelejtettem irni, hogy nekünk nagyon sok szőlő van, még mindig esszük. Fehér is, meg piros is. Sajnos, hogy bejött a fagy, a maradék elkezdett lepotyogni, de azért még tudunk egy-két hétig enni és harmadik hónapja esszük minden nap szinte.

A bolti szőlővel nem tudom mi a helyzet, hogy az mennyire hatékony. A magnélküli biztosan nem, hisz a szőlőmag gyógyszernek számít a szervezetnek.

Azért majd írj, hogy hogyan alakulnak a dolgok...

8739. gilingalang (válaszként erre: 8738. - Sok kérdés)
2020. nov. 23. 20:41
Köszönöm.
8738. Sok kérdés (válaszként erre: 8737. - Gilingalang)
2020. nov. 23. 14:03

Szia.

Biztos vagyok benne, hogy nekem az segített, nagyon sokat ettem.

Olvass utána a neten, hogy milyen jótékony hatásai vannak, nem véletlen nevezik az istenek nedüjének :-)

Állítólag magától is eltűnik, de nekem csak növekedett, nem eltűnt - magától -.

A legjobbakat :-)

Szia.

8737. gilingalang (válaszként erre: 8732. - Sok kérdés)
2020. nov. 22. 21:22

Szia!

A piros szőlő segít eltüntetni a cisztát?

Nekem is a hormonos spiráltól lett.

8736. Sok kérdés (válaszként erre: 8735. - Áfonya_85)
2020. nov. 22. 20:18

Szia.

Bizom benne, hogy meg leszel elégedve a Mirénával, ha van türelmed kivárni.

A mi szervezetünk sem egyformán reagál rá és a dokik sem egyformák. Valószínűnek tartom, hogy ezért is kapnak pénzt, ha népszerűsitenek ezt-azt.

Anno váltig állította a dokim, hogy az biztos, hogy nem a Mirénától hiztam meg. Én meg tudtam, hogy azóta híztam. Le akartam ezért is vetetni többször, meg a 11 hónapos folyamatos vérzés, pecsételés, barnázás végett. 11 hónapig tartott. Aztán egyszer csak vége, se vérzés, se pecsételés, se barnázás. Időközben rájöttem, hogy az egy évig szedett napi 2000 mg C-vitamin okozta a hízást, ez megnöveli a szénhidrát éhségét. És ezt vérzés csillapítására szedtem. De nem mondta volna a doki, hogy ezért hízok, pedig ezt tudta orvosként :) Hát ez az a bizonyos körforgás :)))

Mindenképp várom a fejleményeket majd. A legjobbakat :)

Szia.

2020. nov. 22. 07:08

Sziasztok! Biztos nehéz megtalalni az időpontot, hogy mikor nem vár tovább az ember. Én igazából 3 hónap után várnék már legalább minimális javulást, de a fél évet mindenképp megvárom. Viszont, ha addig se lesz érdemi változás, akkor tovább nem fogom erőltetni.

Sajnos valóban nagyon megosztó a vélemény a Mirenáról. Sok nőnek nagyon jól bevalik, de szintén sok esetben bőven van vele vaj. Ugyanez van az orvosok hozzáállásával is. Az enyém éppen nem beszélt volna le kifejezetten róla, de láttam, hogy a hormonmentes felé terelgetne. Azt meg valahogy nagyon nem szeretném. Majd egy fél év elteltével beszámolok én is, hogy mi lett

8734. Sok kérdés (válaszként erre: 8733. - MaggieMe)
2020. nov. 21. 21:02

Szia.

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat.

Jó tudni arról, hogy ilyen is lehet...

Teljesen egyet értek Veled, ez túl sok idő volt ilyen állapottal és nem szabad szerintem sem tovább várni, ha ennyire küzdött a szervezeted ellene.

Köszi, Neked is boldog és egészséges életet kívánok, vigyázz magadra.

Szia.

8733. MaggieMe
2020. nov. 21. 09:43
Sziasztok! Majd két és fél év után leszedettem a folyamatos vérzés miatt ami a legutóbb már három hónapig tartott ,egyetlen egy tiszta nap nélkül. A doki rá akart beszélni hogy nézzünk kenetet, rákszűrést mert baci is okozhatja a folyamatos fájdalmakat és vérzést! Mondtam neki hogy nem tud kenetet venni mert vérzek, folyamatosan! Ami nagyon tetszett, megkérdezte hogy akkor mivel fogok védekezni?!Mondtam neki hogy a folyamatos vérzés miatt, több mint 2 éve nincs kapcsolatom... Ultrahang nélkül, kikapta kb 10 másodperc alatt, utána ugyan meg ultrahangozott de a miómákon kívűl nem talált semmit. Elküldte a laborba a spirált, amin 3 féle igen komoly bacilust találtak. Két hét augmentin napi 2szer és gomba ellenes kúp, 2x3 napig, mert azt mondta hogy az antibiotikum miatt muszáj!Szóval azt gondolom a másfél év a max ameddig várnom kellett volna. Mert ha szervezet küzd ellene folyamatosan, nincs mire várni szerintem. Ha valakinek kérdése lenne, priviben elér. További egészséges boldog életet kívánok Nektek, Mirenával vagy nélküle!😊
8732. Sok kérdés (válaszként erre: 8726. - Áfonya_85)
2020. nov. 18. 21:08

Szia.

Igen én tapasztaltam.

Nem helyes a dokid véleménye szerintem. Nagyon is normális, mivel hiába nők vagyunk, nem vagyunk egyformák, mindenkinek másképp reagálhat a szervezete rá, a hormonra.

Én 11 hónapig erősen véreztem, Tena betét, tampon, ha nem véreztem, ami ritka volt, akkor folyamatos barnázás volt. Nem sok tiszta napom volt. Ez a Mirena felhelyezése utáni 11 hónap.

Utána, mintha elvágták volna, se vérzés, se barnázás, semmi, nincs ciklusom. Havonta jártam dokihoz, a dokim miomára gyanakodott vagy arra, hogy elmozdult a Mirena a sok és erős vérzés miatt, de semmi, minden rendben volt. Napi 2000 mg C-vitamin csökkentette a vérzést pár hónap szedés után.

Ciszta kb. 2-3 év után lett, először 3 cm körüli, majd 6 cm. Azt mondta a doki, hogy magától elmúlik, de nem csökkent, hanem nőtt. Nem vártam a csodára, ugyanígy ősz volt, napi fél kiló minimum piros szőlőt ettem meg. Mire visszamentem kontrollra, eltűnt...

A legjobbakat Neked is.

8731. Süti 2 (válaszként erre: 8730. - Áfonya_85)
2020. nov. 16. 11:07

Nem volt egyszerű lelkileg,de nem volt más megoldás.Most már csak jobb lesz.

Szívből kívánom,hogy Neked beváljon a Mirena!😊🌸

8730. áfonya_85 (válaszként erre: 8729. - Süti 2)
2020. nov. 16. 10:52

Köszönöm. Megpróbálok! :)

Gondolom nem volt egyszerű a döntés, de biztos sok gondtól megszabadultál így.

8729. Süti 2 (válaszként erre: 8728. - Áfonya_85)
2020. nov. 16. 10:40

Sztem várj még,lehet,hogy rendeződni fog.

Én is kaptam anno,progreszteront mellé de az sem vált be.

Azt javasolta az orvosom,hogy méhkivétel.

Már túlvagyok,rajta.😊

8728. áfonya_85 (válaszként erre: 8727. - Süti 2)
2020. nov. 16. 10:15
Nem olyan rég, még csak két hónapja. De már a 3. ilyen maratoni elhúzódó vérzést csinálom végig vele, ( eleve vérzés alatt rakták fel és azt is kitolta) kicsit kimerít. De tudom, hogy még türelemmel kell lennem. Az a furcsa, hogy a tájékotató írja, hogy akár az is lehet, hogy az első fél év folyamatos pecsételéssel telik. Ennek ellenére az orvos azt mondta, hogy nem normális és szetinte a ciaztától van. Kaptam rá plusz progeszteron készítményt, de semmit nem érzékeltem belőle, hogy használt volna. Te mire cserélted a Mirenát? (Az a baj, hogy tablettát nem szednék szívesen. Ezért gondoltam jó választásnak a mirenat, mert alacsony a hormontartalma, helyileg hat, stb... De úgy tűnik ez se olyan egyszerű)
8727. Süti 2 (válaszként erre: 8726. - Áfonya_85)
2020. nov. 16. 10:00

Szia !

Nekem is volt Mirena spirálom ,de nem vált be ,sajnos másfél év után is pecsételgettem,véreztem.

Türelmes voltam hátha...Neked ,mióta van felrakva?

2020. nov. 16. 09:45

Sziasztok! Én sajnos elkiabáltam, hogy minden simán alakul. :(

Az eddigi tapasztalatom ez:

- pár nap kivételével folyamatos pecsételés

- 25 napra lerövidült ciklusok

- egy szép nagy 5 cm-es ciszta rögtön az első kontrollon

- maga a vérzés mennyiség valamelyest csökkent, de még mindig inkább erősnek számít,( pedig orvos uh- úgy látta, hogy sikeresen elvékonyodott a nyálkahártya) a szokásos 7 nap helyett, pedig 12-14 napig is kitart.

Tapasztalt valamelyikőtök ilyeneket? Jobb lett idővel?

Kezdem azt gondolni, hogy ez a módszer mégsem lesz jó nekem. Nem tudom lesz-e türelmem fél évig várni, hogy jobb lesz-e.

8725. Sok kérdés (válaszként erre: 8722. - Orsici01)
2020. nov. 2. 20:58

Szia.

Ha tudnád én hányszor akartam levetetni hirtelen felindulásból :) a doki már rosszul volt tőlem, negyed évente vagy havonta mentem egy év helyett hozzá :)

De mindig meggondoltam magam, sajnáltam azt a sok pénzt kidobni, igy bíztam...

8724. Sok kérdés (válaszként erre: 8721. - MaggieMe)
2020. nov. 2. 20:54

Szia.

Megértem :)

Csak egy ötlet volt :)

8723. orsici01 (válaszként erre: 8717. - MaggieMe)
2020. okt. 31. 14:49
Köszönöm szépen a választ, utána nézek a Gynofluornak..!😊
8722. orsici01 (válaszként erre: 8715. - Sok kérdés)
2020. okt. 31. 14:48
Huhh.. Köszi szépen a választ, akkor nem vetetem ki hirtelen felindulásból..😉
8721. MaggieMe (válaszként erre: 8719. - Sok kérdés)
2020. okt. 30. 21:48
Szia, hát én nem merek ilyeneket használni🙄Nekem az Ellen tampon vált be, már csak azt használok amikor már nagyon fáj, utána egy ideig megint jó...
❮❮ ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook