Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Hát inkább izomfájdalom, olyan érzés mintha izomlázam lenne.
Sziasztok!7 napja vagyok Mirena tulajdonos!Eddig nem sok jóval kecsegtet! Felhelyezés után 3 nappal erős görcseim vannak ami nappal enyhébb, de éjszaka kifeszít!Felhelyezés elött 2 hónapig Norcolutot szedtem amit tegnap hagytam abba!Volt valakinek hasonló! Jelen pillanatban dolgozni sem tudok! Köszi a válaszokat
Szia.
Milyen jellegű a láb fájdalom ?
Sziasztok! Valaki tapasztalt e lábfájdalalmat, vagy izomfájdalmat a spirál alatt?
Köszönöm szépen a választ. Hál'Istennek, mintha múlna...
Szép napot!
Szia.
Egyik ismerősömnek vették le tavaly szintén kb. hét év után. Rögtön megjött neki, pedig a dokija azt mondta, hogy kb. egy hónap múlva fog meg jönni. Egy honapig ömlött belőle. Ez is azt mutatja, ahány nő, annyiféleképpen reagál a szervezet.
Biztos rendbe jön minden :)
Most vették le hét ev után. A jelzőszál öt éve felcsúszott. A dokim ügyesen levette. Kicsit fájt, de azóta is vérzek. Három napja. Remélem hamarosan elmúlik. Az elsőt altatásban vették le, és kapartak is. Az, hogyha felcsúszik a szál magában nem tragédia.
Sziasztok!
Nagyon rég jártam erre...
Pénteken vették le a második Mirenámat hét év után. Azóta is vérzek. Szerintetek ez még normális? Van valakinek tapasztalata ebben?
Köszönöm ha válaszoltok. 😘 Piros
Remélem mostmár minden rendben lesz, rendeződik valahogy ez is. Sajnálom, bosszantó lehet nagyon:(
A doki szerint nem a Mirenatol, de kizárásos alapon és biztosan tudom, hogy attól. A vizháztartásom felborította a hormon. Nem gyakori mellékhatás, ezerből tíz vagy tizezerből tíz nőnél, én beleestem.
Na ez érdekes, hogy hízást okoz én még csak fogamzásgátlóról hallottam. Nem is értem miért, a spirálnak minimális a hormontartalma. Doki erre mit mondott?
Igen, meg szenvedtem...
Ami azt illeti, van, amiben nem vált be. 15 kg feljött fél év után, folyamatosan... Már stagnál.
Jaja, 40 fölött nekem sem írtak volna fel, de én nem használtam fogamzásgátló tablettát előtte. Vagyis nem szedtem.
Hú, akkor Te is megszenvedtél előtte:( de Nálad nagyon bevált szerencsére. Nekem is a változókor végéig lesz ha beválik, de eddig úgy néz ki:) tablettát úgysem lehet 40 fölött szedni, előbb utóbb úgyis váltani kellett volna.
Jaj tényleg, Neked a kis testvér van :)
Sajnálom :( bizom benne, hogy már elmúlt a fájdalom. Peteérésnél sajnos ez van, de nem tart örökké, kitartást!
Egyébként elég sokan vagytok Jaydessesek, akkor ezért, mert a másik fórum nem aktív :(
Persze, nyugodtan, kérdezz bátran, ha tudok, úgyis szívesen válaszolok :)
Én nem védekezés miatt választottam, hanem az orvosom ajánlására, cél volt a változó kori tünetek enyhítése. Meg én több, mint 30 évig nagyon erősen véreztem, a legnagyobb tampon es plusz Lady Tena 3 cseppes betét, nekem inkább a pelenkához hasonlított :) fél óráig sem volt elég. Ezzel nem volt komolyabb gondom, csak napi 3-4 órát utazom és eléggé kellemetlen volt, mikor folyt végig a lábamon, mondjuk nyáron szoknyában, a buszon... Szóval nekem ilyen okok voltak, de a változó kori tünetek győztek egy idő után.
Na elkiabáltam, fáj is. Mondjuk holnap lenne elvileg peteérésem. Mindig van vmi xar:(
Nekem Jaydess van ami pontosan ugyanaz mint a Mirena, csak kisebb a mérete és 5 év helyett 3 évente kell cserélni. A jaydess fórum nem igazán aktív azért itt kötöttem ki. És milyen jól tettem;)
Igen, most jobb de pl ez a hónap nagyon összevissza volt, 10 napon át pecsételés, barnázás, de most épp nem fáj de minden nap más. Köszönöm hogy érdeklődsz:) Ha lesz valami úgyis jövök és boldogítalak, hogy Neked volt e ilyen...olyan, stb.
Szerettem volna már kérdezni, hogy Neked is van vmilyen problémád, vagy csak mint védekezési módszer választottad a Mirenát?
Neked is Mirena van? Már nem emlékszem...
Jobban vagy? Elmúltak a tompa alhasi görcsök?
Bizom benne, hogy mielőbb megoldódnak az ezzel kapcsolatos problémáid :)
A hormonmennyiséggel "játszanak" vagyis próbálkoznak a dokik, tünetek ellen sokszor jók, de ennek mindig ára van. Nekem mielőtt spirált ajánlott a doki, szünet nélkül szedett fog.gátlóval jól voltam, aztán rosszabb lett, ekkor próbálkoztunk DUPLA fog. gátlóval, amitől megint jobb lett, aztán már úgy se.. és mondta, ezt nem lehet már mert mellrákot fogok kapni ennyi hormontól... én nagyon nem akartam a spirált, mert csak rosszat olvastam róla, de nekem nincs más választásom, mert a dokim szerint hormon nélkül tuti visszajönne a betegségem, így ez jobb mert 1 % hormont tartalmaz mint a tabletta.
Nekem is fura volt...főleg,hogy tetézte a bajom...
Igen, nekem ugyanazok a tünetek voltak, mint Neked, csak a Mirena felhelyezése után, 11 honapig. Aztan megszűnt minden. 3 és fél éve van fent.
Nem is hallottam ilyet, hogy hormon tartalmú spirál mellé fogamzásgátlót javasolt a doki.
A Levosert is hormontartalmú spirál.De az az érdekes,hogy 2 éve fent van és az utóbbi pár napban tapasztalom sürven ezeket a tüneteket.Neked első perctől voltak?
Szia.
Fej- és derékfájást a Mirena is okozott nekem.
Hm... Levosert és fogamzásgátló. A Levosert nem az?
Én is épp most olvasgatok más fogamzásgátló eszköz után,de megállapíthatjuk,hogy akár hormontartalmú,akár nem,mind beavatkozik a természetes folyamatokba... szerintem ha leszedetem ,nem próbálok többet semmit,örülni fogok,ha helyre áll a természetes egyensúlyom. Napok óta fáj a fejem illetve a derekam,attól félek erre a felborult állapotra vezethető ez is vissza... 🙄🙄🙄
Hát igen... erősen beavatkozunk a szervezetbe, így vagy úgy, tabletta vagy spirál. És egyik se normális dolog. Ha nekem nem lenne MUSZÁJ, biztos nem lenne spirálom, de fog.gátlót sem szednék az tuti:(
Bocsánat,elírtam: Levosert
Kedves Sorstársak!Nekem 2018.07.18.rakta fel a dokim a Levorest nevű hormontartalmú spirált.Ahogy felhelyezte,nekem is azonnal elállt a vérzésem,ahogy Ti is írtátok.Aztán szépen havonta megjött több,mint 1 évig,ugyanúgy mint írtátok,nem túl erős,de akár 2 hétig is elhúzódott... aztán már havont 2szer jött meg.. már nem 2 hétig tartott,hanem bő 1 hétig,de 2x havonta! Voltam orvoshoz,mondta,hogy rásegítünk 2 hónapig fogamzásgátlóval és szépen beáll...beszedtem a f oigamzásgátlót,aminek az lett az eredménye,hogy februári hónapban sikerült 3x menstruálni! 3x egy egy hetet.Most ott tartok,várom,mikor jön meg és ha 1-2 héten belül,azonnal leyzadetem,mondta a doki,hogy van,akinek nem jön be🙄
További ajánlott fórumok: