Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Én közel 50 vagyok.
Tudom nem nekem válaszoltál :) de a hüvelyflóra nekem a kefirbe mártott tampontól jött helyre.
Igen tudom, hogy nem ajánlatos a Mirena mellett a tampon, de nekem nem húzta ki.
Joghurt is jó :)
Szia.
Igen volt.
A dokim azt mondta, hogy ez a hormon miatt van. Nekem sem volt fertőzés, semmi... Elmagyarázta pontosan, hogy mi az ok-okozati összefüggés, de 4 év elteltével már nem emlékszem rá pontosan, butaságot meg nem szeretnék irni.
Elmúlt idővel.
A másik kérdésre is igen a válasz, nekem 11 hónapig nem sok tiszta napom volt. Ha nem vérzés, akkor barnázás. 11 hónap után ez is megszűnt, nincs ciklusom azóta.
Sziasztok!
Fél éve van bent nekem a Mirena és az lenne a kérdésem, hogy volt-e másnak is olyan tapasztalata, hogy egyrészt 20 napra megjön , másrészt a menstruáció előtt egy héttel elkezdődik egy nem kedvező illatú folyás.. minden egyes alkalommal.. megnézték, nincs fertőzés..Nagyon idegesítő..
Igazából azért tetettem fel, mert nem akartam többé menstruálni.. és most meg az is..
Szia.
Hogy tudok itt privátban irni Neked?
Szia.
Melyik városban keresel nőgyógyászt?
Szia.
Örülök a pozitív tapasztalataidnak, csak igy tovább :)
Szia!
Ugyanígy voltam Én is,annyira féltem,hogy nem lehet elmondani,így utólag már bánom :) Most a pecsételésnél és enyhe görcsnél tartok 4. napja van fent..
Szia.
Örülök neki, hogy minden rendben ment és bizom benne, hogy csakis pozitív tapasztalataid lesznek :)
Szia.
Sziasztok!
Nekem másfél év szenvedés után tegnap helyezték fel a Mirenát.(Egyáltalán nem fájt,inkább kicsit kellemetlennek mondanám )Már tudom,hogy nem kellett volna ennyire félnem tőle!
Remélem a továbbiakban is pozitív tapasztalataim lesznek!:)
Szia :)
Nagyon örülök neki, hogy túl vagy rajta és rendben ment minden :)
Akkor gondolom ez altatásos volt...
A lényeg, hogy minden rendben van :)
Köszönöm, hogy írtál :)
Szia.
Nekem is olyan durva volt, mint amit irsz.
Szerencsés vagy, hogy szinte teljesen elmaradt a felhelyezés után. Én 11 hónapot vártam erre, aztán úgy elmaradt, hogy ihajjjj :)
Szia.
Nekem nagyon erősen hátra hajlik a méhem, mondta a doki, hogy ilyet még nem is látott.
Felhelyezéssel nem volt gond, bizom benne, hogy a levételnél sem lesz.
Nagyon erős volt a vérzésem előtte, Mirénával maradt még 11 honapig, utána mintha elvágták volna, semmi. Nem tudtam, tudok ciklust számolni.
Szia.
Akár egy évig is lehet normális ez. Vagy tovább. A szervezetedtől függ, hogy mikorra áll be a hormon.
Szia.
Értem.
Igen, a Te eseted is bizonyítja, hogy bárkivel, bármikor előfordulhat ilyen...
Szia! Erős vérzésre tudok csak reagálni. Nekem nagyon durva volt, 3 napig legszívesebben meg se mozdultam voltam, a vágóhídon nem folyik annyi vér 🙈 és sajnos alvadt darabos, erős görcsökkel, néha elég ijesztő volt...
Szinte a felhelyezéstől számítva ez teljesen abbamaradt. Nekem mensi alatt lett feltéve, hát azonnal működött. Azóta a legerősebb napon is ellennék egy szál betéttel, kényelmi és higiéniai okokból cserélem napközben 😏 a vérzés eleinte időben durván kitolódott, két hétig is eltartott, de így 9 hónap után beállt kb 5 naposra. Most már pár hónapja görcs sem volt, de ezt inkább nem kiabálom el 😅
Sziasztok!
Épp a felhelyezés előtt állok. Eléggé izgulok, hogy beválik-e. Nagyon vegyes dolgokat olvastam róla. De összességében sokkal inkább reményekkel telve vágok bele.
Pár kérdésem van, ezzekkel van valakinek tapasztalata?
- nem sikerült időpontot kapnom az orvoshoz a ciklus első hét napján belül, csak kicsit későbbre. Ez baj? Jobban fog így fájni a felhelyezés?
- hátrahajló méh esetén nagyobb a perforáció eséje, ezt írja a tájékoztató... ez aggaszt egy kicsit. Van itt még más is ilyen paraméterrel? Nem okozott problémát?
- akinek megelőzően rendellenesen erős vérzése volt, mirena-val hogy alakult?
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?